Lempiosakkeesi - luottamuksen arvoinen

Osakkeeseen ei saisi liikaa rakastua kuulee sanottavan, mutta ollaan rehellisiä kaikilla meillä on se yksi salkun timantti jota aina ylpeydellä ihailee portfoliossa.

Mikä on sinun lempiosakkeesi, minkälainen historia sinulla on sen kanssa ja onko matkalla tullut ryppyjä rakkauteen vai ollut iloista rallattelua kokoajan.

Aloitan osaltani myöhemmin, kun pääsee tietokoneen ääreen kirjoittelemaan

28 tykkäystä

No Incap tietenkin. Ensimmäinen anti, johon osallistuin. Huikea kurssinousu ja edelleen hyvät näkymät. Hyväntuulinen ja vakuuttava toimari. Korkeakosken ja toimarin haastattelut. Hyvä fiilis firman facebook-sivuilla. Pysyvästi vihreänä loistava rivi salkussa kaiken ankean punaisen keskellä.

25 tykkäystä

Oman salkun suurin ja kaunein on lempiosakkeeni. Suhteeseemme on vaikuttanut se, että osake oli semmoinen halveksittu ruma ankanpoikanen, kun aloitin viime kesänä kunnolla lisäämään yhtiötä, joten voinen todeta, että “rakastuin mä luuseriin”.

Olen tutkinut kyseistä osaketta mahdollisesti enemmän kuin muita osakkeita yhteensä. Yleensä teen yhtiön osakkeesta 1-4 ostoa enintään, mediaanin ollessa 1 tai 2 ostoa. Lempiosakkettani ostin yli kymmenen kertaa🤘Olin muistaakseni kolme eri kertaa jo päättänyt, että enää en lisää, mutta tilanne ja arvostustaso laittoi ostamaan uudestaan ja uudestaan.

Lempiosakkeeni on laskenut suurimmillaan yhdessä päivässä (heinäkuun osaripäivänä) yhden vuoden bruttopalkkani verran, mutta se ei muuttanut suhdettamme millään tavalla, vaikka päädyinkin suhteeseen taloudellisten syiden vuoksi.

Lempparini on yli kaksikertaistunut keskihinnastani, mutta suhteemme säilynee vielä pitkään, ainakin kaksiosaisen yhtiön (mahdolliseen) spin-offiin saakka. Saapa nähdä, onko tulevaisuudessa tiedossa erosurua😁

30 tykkäystä

Sampo - messiaaninen ihmekone. :star_struck:

29 tykkäystä

Talenomihan se on paras osake (ollut ainakin ja salkussa edelleen osa).

15 tykkäystä

eQ Oyj on ehdottomasti aina ollut lempiosakkeeni Helsingin pörssissä, vaikka uskomattoman traagisesti se ei ole koskaan päässyt salkkuun asti.

Päädyin valitsemaan yhtiön 2000-luvulla osakevälittäjäkseni, sillä sen käyttöliittymä oli aikaansa edellä ja selkeästi Suomen paras. Valitettavasti jossain kohtaa he päätyivät Islantilaisten ryöstelijöiden omistukseen.

Islantilaisten sekoilut eivät lopulta tietenkään kestäneet talouden realiteetteja, joten eräässä Suomen pörssihistorian suurimmista vääryyksistä eQ Pankki päädyttiinkin sitten myymään Nordnetille
suomalaisine asiakkaineen (allekirjoittanut mukaanlukien)

Onneksi Islantilaisten hullut vipuleikit eivät täysin kyenneet tuhoamaan yhtiötä, vaikka mielenkiintoisin osa myytiinkin, ja varainhoitoliiketoiminta saatiinkin fuusioitua Amanda Capitalin kautta takaisin pörssiin.

En tietenkään ostanut yhtiötä, koska heillä ei enää ollut välitystoimintaa ja osakesijoittaminen oli äärimmäisen vihattua tuohon aikaan ja muutenkin tuntuisi hullulta omistaa varainhoitajaa jos/kun euroalue hajoaa pirstaleiksi. Kurssi oli vajaa kaksi euroa.

Joskus vuonna 2013 alkoi olla selvää että euroalue säilyy, mutta osakkeet ja sijoittaminen olivat vieläkin isosti pannassa kansan keskuudessa ja kurssikin oli jo keulinut reilusti kahden euron päälle, joten oli viisaampaa jäädä kärkkymään dippiä että pääsee mukaan hyvällä turvamarginaalilla.

2015 osakkeen kurssi oli keulinut jo yli viiden euron, mitä alettiin jo pitää ansaittuna nousuna kun markkinoille alkoi selvitä että eQ on Suomen parhaimpia varainhoitoyhtiöitä. Mutta kuka hullu tätä ostaisi viiden euron hintaan?!?

2017 alkoi globaalissa taloudessa näkyä vakavia uhkakuvia Donald Trumpin tullessa presidentiksi ja Fedin nostellessa korkoja todella pelottavasti. Koron nostojahan seuraa aina iso romahdus, joten nyt olisi erityisen huono hetki ostaa typerän rahan perässä kahdeksan euron eQ-lappua!

2019 meinasi mennä järki, kun ei syklisen osakkeen ostaminen pitkän nousukauden jälkeen voi mitenkään olla mikään muu kuin sijoitusvirhe ja olihan pörssin pakko kohta romahtaa? Eikö niin? Kaiken kupla ja loputtoman määrällisen elvytyksen olisi pakko joskus vielä tulla päätökseensä, jolloin sykliset varanhoitajat kuten kahdentoista euron kupla-eQ tulisivat väkisinkin alas takaisin ostohintoihin, kun osakekurssit korjaavat rajusti kohti historiallista Shillerin P/E -lukua!

2020 maaliskuussa eQ osake dippasi takaisin yhteentoista euroon. Naurettavan kallis hinta sykliselle varainhoitajalle, samalla kun pandemia tuhoaa maailman talouden.

2021 eQ:n osake rikkoi ensimmäistä kertaa kolmekymmentä euroa. KOLMEKYMMENTÄ EUROA! Liki kolminkertaistanut siis koronapohjista ja markkina-arvo ylitti ensimmäistä kertaa miljardi euroa. Rukoilin että tämä lappu vielä joskus tippuisi takaisin kahteenkymmeneen euroon ja pääsisin mukaan kyytiin tähän yhteen Suomen parhaista osakkeista, joka selvästikin tulee voittamaan Suomen varainhoitosektorin ja takoo mielettömiä tuottoja omistajilleen vuodesta toiseen.

2022 eQ:n kurssi palasi takasin kahdenkymmenen euron tuntumaan. En kuitenkaan ostanut osaketta, sillä kohta tulee iso taantuma ja keskuspankit alkavat nostamaan korkoja ja imuroida rahaa ulos markkinoilta, joten miksi ihmeessä ostaa syklistä varainhoitoyhtiötä tälläisessä markkinassa? Jään kyllä toistaiseksi odottamaan seuraavaa talous-harmageddonia ja siinä vaiheessa kun muut sijoittajat saavat ansionsa mukaan siitä riippuen onko käytössä ollut vipua vai ei, niin lupaan kauhoa salkun täyteen eQ-herkkua niin paljon kuin sinne vain mahtuu :pleading_face:

117 tykkäystä

HARVIA!!! Tätä tuli kiimassa veivailtua 30€-60€ välillä ja alaspäin mentäessä 60-45€ välillä, kunnes näpit poltettuani aloin ajattelemaan osakkeesta hieman kriittisemmin. Seikkailuista selvisin onneksi arviolta joidenkin kymppien tappiolla, enkä menettänyt juurikaan pääomia. Ajatuksenani oli aluksi että saunomisen megatrendi ei riipu koronasta, vaan on pysäyttämätön ja voimakas trendi. Nauroin Oksaharjun ja muiden selityksille siitä, että voimakas kasvu olisikin vain seurausta kotitalouksien paisuneista säästöistä sekä remontointibuumista. Reilun 60 euron ATH-hinnoista alaspäin lähdettäessä aloin kyseenalaistamaan tunteitani osaketta kohtaan ja pohdin kriittisesti ja arvioin riskejä. Tällöin arvioin osakkeessa olevan enemmän downsidea kuin upsidea juurikin venytettyjen arvostuskertoimien ja kasvun mahdollisen hyytymisen vuoksi.
Opetuksena tästä oli se, että laadukkaastakaan yhtiöstä ei voi maksaa mitä vain ja osake onkin tullut huipuista vajaat 70% alas jo.

15 tykkäystä

Bufab ehdottomasti. Mutterien ja ruuvien välittäminen on yksinkertainen ja ymmärrettävä asia, mutta kuitenkin kilpailijoille niin hemmetin vaikea. Kilpailuetu paranee vuosi vuodelta

11 tykkäystä

Ei missään nimessä :slight_smile: Viimeistään Sammon tippuminen -50 % koronadipissä veti maton kokonaan alta mihinkään luottamiselta :wink:

10 tykkäystä

Digia oli ensimmäisiä osakkeita, johon lähdin mukaan. Pääsyy Digian valitsemisessa salkkuuni oli se, että tiesin sen olevan mukana tulorekisterissä (KATRE). Ajattelin, että tuo hanke on iso rahasampo Digialle ja pitkään. Eli kevyin perustein lähdin mukaan. :slight_smile:

Ajan saatossa tutustuin firmaan paremmin Inderesin materiaalien myötä ja muutenkin paljon firmaa tutkimalla. Digian olen nähnyt turvallisena kivijalkana salkkuuni, joka ei välttämättä ole se seksikkäin firma, mutta laadukas yhtiö, jolla ei ole mielestäni erityisen suuria heikkouksia.

Annan suuren arvon Digian tavalla viestittää asioista esimerkiksi Timo Levoranta kertoo mielestäni asiat, miten ne ovat kaunistelematta ja suoraan. Tämän firman viestintä on avointa ja selkeää, joten ei tarvitse jäädä pohtimaan, että mitä he oikeasti tarkoittavat.

Digiassa tunnutaan uskottavan pitkäjänteiseen ja kärsivälliseen työhön erityisesti kehittämispuolella; asioita katsotaan aidosti pitkällä tähtäimeillä tai sellainen mielikuva minulle on tullut tutkimustyöni tuloksena.

Ala, jolla suosikkifirmani toimii on kovasti kasvava ja näen, että Digia ahkeran sekä pitkäjänteisen kehittämis- ja investointityön avulla pysyy mukana hyvin peleissä. Pitkäjänteisyyttä tukee erilaiset jatkuvat palvelut ja skaalautuva liiketoiminta, tämän lisäksi hyviä tulevaisuuden näkymiä luo käsittääkseni kohtalaisen hyvin onnistuneet ja osuneet yritysostot.

Asiakkaita Digia on ymmärrykseni mukaan palvellut yleisesti ottaen hyvin, mikä tuo varmuutta projekteihin ja asiakaspysyvyyteen. Mielestäni erilaiset pienemmät ja isommat uutiset viime ajoilta tukevat näitä mielikuviani.

Digiassa ei sinällään ole mitään ihmeellistä ja vaikea nähdä, että olisi mikään erityisen nopeasti kasvava firma, mutta kokonaisuus on kunnossa ja selkeää potentiaalia löytyy vielä mm. kannattavuuden parantamisen osalta etc. Laadukas ja hyvin johdettu firma, jonka uskon kasvavan hyvin ja laadukkaasti tulevaisuudessa, joka toivottavasti vielä kunnostautuu kansainvälistymisen saralla.

EDIT: Matka tämän firman kanssa on ollut hyvä, tosin ei isoja yllätyksiä ylöspäin tai alaspäinkään, mutta ihan hyvä yhteinen matka meillä on ollut ja vähän olen saanut niitä pahamaineisia osinkojakin tästä. :smiley:

P.S. Oikeasti lempiyhtiöni on Hyzon, vaikka en sitä omistakaan enää. :upside_down_face:

22 tykkäystä

Alphabet

rikollisella yli 90% osuudella hakukonemarkkinassa ei diktatuurimaiden monopoli. olen seurannut bränditalojen analyytikkoja ja käsitykseni on, että markkina on vasta alkuvaiheessa. Mainostajien kulut pienevät ja tuotot paranevat. suuri riski on antitrust issues, mutta se kuuluu luvalle painaa rahaa.

ponarina on youtube, waymo ja cloud. Alphabet on vasta alkanut kunnolla kannibaaliksi ja uskon osakemäärän pienenevän huomattavasti.

13 tykkäystä

Suhteeni Fortumiin alkoi 2010 paikkeilla ja olen ollut rauhalliseen ja pragmaattiseen suhteeseen pitkään tyytyväinen, mutta viime aikoina ilmapiiri on muuttunut suoranaisen toksiseksi. Tuntuu kuin en tuntisi vanhaa kumppaniani enää lainkaan. Verojälkeläisten vuoksi olemme vielä nimellisesti yhdessä, mutta huomaan käyttäväni enenevästi aikaa tinderesissä.

14 tykkäystä

Salkkuni timantti on Shell Amsterdamin pörssistä. Tuli ostettua muistaakseni vuoden 2020 loppupuolella hintaan 10€ ja risat. Nyt hinta 25€ ja jotain kymmeniä senttejä päälle.
Osinkojakin kertynyt todella mukavasti ja tuntuu, että niitä satelee vähän väliä :smiley:
Shellin (ja timantti #2 Betssonin) ansiosta salkkuni vihertää ihan mukavasti.

9 tykkäystä

eQ oli yläpuolella kirvoittanut Ekalta hienosti kielenkantoja. Itse olen kyydissä ollut yhdeksästä eurosta, eli kolmisen vuotta. Osake eli firma on lähellä laadukkainta mitä Suomen pörssistä löytyy ja jostain käsittämättömästä syystä ei tällä(kään) palstalla aiheuta minkäänlaista puheenpärinää. Osarin yhteydessä aina muutamat henkilöt käy ihastelemassa jälleen uutta ennätystulosta, ja sen jälkeen kuukausitolkulla hiljaista. Joo, onhan se epäseksikäs ala, mutta se taitanee hyviä tuottoja hakiessa olla vain etu. Tähän päälle vielä vuolas osingonjako ja tulevat todennäköiset yritysjärjestelyt saa meikäläiset pysymään kyydissä isolla painolla.

eQ - Lempiosakkeeni.

16 tykkäystä

S&P500 indeksi ETF tietysti.

Rakkautta myötä ja vastoinkäymisissä, kunnes kuolema meidät erottaa

15 tykkäystä

Plug Power. Laatuyhtiö erittäin nopeasti kasvavassa ja tärkeässä sektorissa.

Andy on sellaisen vanhan höppänän oloinen mukava ukkeli, mutta pirun kova bisnesmies. Valitsee esimerkiksi yhteistyökumppanit erittäin huolellisesti ja on sen suoraan sanonutkin. Erittäin harvoin tulee julki negatiivisia asioita yhtiöstä. Paitsi tietty osareiden aikaan :rofl: Mutta sitä se kasvuyhtiöihin sijoittaminen on.

19 tykkäystä

Handelsbanken oli tuttu ennestään Mika Hyttisen kirjojen ja Anders Oldenburgin blogin hehkutusten johdosta. Alkusyksystä 2020 luin uutisen, että pankki aikoo karsia suurella kädellä Ruotsin konttoriverkostoa. Tämä osakkeenomistajan kannalta lähtökohtaisesti positiivinen uutinen sai tutustumaan osakkeen sen hetkiseen valuaatioon. Ostin osaketta kahdessa erässä ennen marraskuun alussa alkanutta arvo-osakkeiden nousukiitoa. Osakkeessa viehättää track record, Ruotsin Suomea monipuolisempi ja vahvempi talous sekä pankkien perustavaa laatua oleva rooli talousjärjestelmän ylläpidossa. Osakkeen kohdalla tuotto-odotusta on syytä verrata riskiin. Tämä tarkoittaa, että en tätä pisimpään Ruotsin pörssissä ollutta osaketta hevillä vaihda uuteen hevoseen vaan oletetun matalan riskin johdosta voin käyttää harkittua velkavipua.

6 tykkäystä

Välillä kyllä tuntuu ettei mikään :rofl: mutta jos laukun tyhjentäisin ja yhden sinne jättäisin niin plug power :ok_hand:

6 tykkäystä

Itselleni tämä on Fiskars. Yksi ensimmäisiä suoria osakesijoituksia koronan jälkimainingeissa. Tuotteet ovat konkreettisia, laadukkaita ja usein nättejä. Tuotteista kuin osakkeestakin tulee lämmin ja mukava fiilis. Vastaava toinen voisi olla Harvia, mutta Fiskars tällaisena hiljaisempana vaihtoehtona saa sympatiat puolelleen.

Fiskars maksaa tasaiseen tahtiin osinkoakin.

12 tykkäystä

Oma suosikkini on Nokian Renkaat. Syystä että se oli ensimmäisiä osakkeitani ja aikanaan selkeästi suurin positio. Ostin sitä kesällä 2006 Santahaminan sotilaskodin tietokoneella noin 11 eurolla per kappale. Osakkeet on edelleen salkussa ja näin jälkiviisaana helppo todeta, että olisi ollut hyvä idea myydä siellä 40 euron tuntuvilla. :slight_smile:

13 tykkäystä