Ostin/myin juuri äsken -ketju (Osa 5)

Kevensin puuhasalkun suurinta omistusta Incapia hieman niin, että sen paino putosi 20 %:sta alle 15 %:iin.

Yhtiö on erinomainen, mikä näkyy vahvassa kannattavuudessa niin marginaali- kuin erityisesti pääoman tuotto mielessä. Eikä voittokululle näy loppua.

Mutta ongelma on, että tulevaisuuteen voi olla muutenkin vaikea nähdä kun yksittäinen asiakas tuo yli 60 % liikevaihdosta! Asiakas ei ole myöskään pörssilistattu joten näkyvyys sen kehitykseen on vallan rajallinen. Vaikka tämä Victron ratsastaa megatrendillä, on Incapille asiakaskeskittymä silti iso riski. Se yhdistettynä korkeaan painoon salkussa sai keventämään osaketta haikein mielin. Jos jokin menisi pieleen, niin Incapin luvut näyttäisi äkkiä vähemmän kauniilta. Ajan kanssa toivon, että asiakasportfolio hajautuu enemmän.

68 tykkäystä

Ostin vielä lisää Oma Säästöpankkia 500 kpl. Nyt suurin sijoitukseni. Eilen ja tänään on tullut niin hyviä asiantuntijalausuntoja myös ensi vuodesta, että pakko uskoa.

11 tykkäystä

Valmetin lisäystä vielä

18 tykkäystä

Jäi eilen kertomatta, että ostin Fellow Pankkia 10 000 kpl @0,3837

Ikävä kyllä, luottojen määrä tulee kasvamaan ja kun korot nousee niin tuloksen pitäisi parantua

2 tykkäystä

Omasäästöpankkia ostin. Perinteinen pankkitoiminta on epävarmassa talouskuvassa turvallisempi kuin varainhoito. Hyvä hinnoitteluvoima on inflaatioympäristössä kiva. Tuloksessa ja kannattavuudessa on vähän lätkämailaa ja mannaa alkoi satamaan kunnolla vasta 2021 jolloin kaikki muuttui muutenkin kullaksi. Pientä epävarmuutta siis marginaalien kestävyydestä, joten en ihan taloa laittanut myyntiin tämän takia.

8 tykkäystä

Voi mallisalkkutiimi, mitä menitte tekemään! :angry: @Juha_Kinnunen, @Sauli_Vilen ja @Atte_Riikola

Pitkien pohdiskelujen ja tutkiskelujen jälkeen myin yhden “lempiosakkeistani” pois, eli Digian.

Myynnin syyt lyhyesti sekä hyvin kärjistetysti; arvostus alkoi kiristämään, sitten olen jo pitkään odottanut enemmän Digialta enkä näe sen tulevaisuutta oikein selvästi ja näen nyt parempia tuottoja muualta. No ihan hyvä yhtiö silti ja tarkkailen sitä jatkossa, jos jossain vaiheessa palaan siihen takaisin.


No, olen pitkään himoinnut Valmettia ja tein siitä analyysin:

Nyt mallisalkkutiimi meni lukemaan sen ja menivät ostamaan Valmettia, just kun mun piti ostaa sitä. :face_holding_back_tears: Nyt kurssi nousi “hirveästi”… no nyt ehkä kyttään ostopaikkaa ja onhan mulla muitakin vaihtoehtoja.

Ei ole kahta sanaa etteikö arvostustasot olisivat tervehtyneet pörssissä, joten kyllä mä jotain ostettavaa löydän. Käteistä on kohta karkeasti arvioiden 13 prosenttia, joten rahaa on ja sitä tulee! :sunglasses:

38 tykkäystä

Noh kyllä tämä meni nyt haaveiluksi. Myyty @ 14,77 €. Otettu välistä noin 4 % tuottoa.

11 tykkäystä

Nyt oli pakko ostaa Nordic Mining pieni seurantapositio.

Aiheestahan löytyy täältä ketjukin. Jossain kahvipöydässä joku tätä nostatti joskus todella paljon kalliimmissa hinnoissa ja silloin sen melkein arvasi kuinka käy. Katsellaan mielenkiinnolla.

3 tykkäystä

Uutena ostoksena Valmet Corporationia ost:lle @ 23,57€.
Lisäilen myöhemmin halvemmalla tai kalliimmalla.

14 tykkäystä

Boreo uutena salkkuun 34,2e hintaan.

Näen Boreossa hyvät edellytykset pitkän aikavälin arvonluontiin: liiketoiminta sitoo maltillisesti pääomaa, hyvän kassavirran ansiosta pääoman allokointi uusiin yritysostoihin, johto vaikuttaa olevan kunnossa ja oma nahka pelissä mukana. Lisäksi Joonas Korkiakosken liittyminen Inderesiltä Boreolle antaa ymmärtää että uusia avainhenkilöitä mahdollista saada joukkoon mukaan.

Myöskin yrityksillä on mielestäni suuremmat intressit yhdistyä Boreoon autonomisuuden säilymisen vuoksi kuin perinteiseen konsolidaattoriin jossa ostettava yritys sulautetaan täydellisesti emoyhtiön brändiin. Avainnauhat ja kynät mukissa ei siis vaihdu Boreon omiin :slight_smile:

Riskejäkin toki löytyy mutta mietitään niitä siinä vaiheessa kun osakkeen hinta on puolittunut nykisestä :grin:

17 tykkäystä

Valmet lisäys 40 kpl @ 23,81. Lyhyesti virsi kaunis!

16 tykkäystä

Osteltu tänään Nimbus AB. Ajatuksella että jospa tähänkin tarttuisi vastaava noste, kuin moneen muuhun maan rakoon poljettuun Ruotsalaiseen firmaan. Jään seurailemaan, arvostus ei ainakaan päätä huimaa joten uskon että turvamarginaaliakin alkaa löytyä :smile:

8 tykkäystä

Sampoa myyty 20 kpl @ 46,76 Eilen jo aloin pohtimaan tämän liikkeen kanssa ja onhan tämä isoin possa joten tein nyt tämän pienen kevennyksen, jatkaa salkun suurimpana. Tuotto 58%.

10 tykkäystä

Puolet Sampo positiosta myyty @ 46,77.
Uskoa edelleen on, mutta painotus aivan liian iso, kun on näitä salkun harvoja vihertäviä helmiä. (ostin suurimman osan koronapohjista)

Näillä pelimerkeillä sitten avauspositiot Valmettia & Harviaa. Harmittaa vähä tuo Valmetin mallisalkkuun nosto, kun on niin kauan venkoillut että pitäisi ostaa. Nyt maksoin Inderes-veron sitten tuosta.

Harviaa myös pohtinut pidemmän aikaa. Onhan tämä Kuutin kanssa ollut sellainen bumtsibum osake, mutta tulee pitkään salkkuun ja eiköhän maailmalla saunota vielä tämänkin kriisin aikana ja jälkeen. :slight_smile:

13 tykkäystä

Lisäilty tänään Rovio @5,75e.

2 tykkäystä

Osto OmaSp @19,96 ehkäpä vain lyhyeen pitoon. Tästä jo kertaalleen kerätty voitot 11 eurosta 21 euroon aiemmin tänä vuonna, mutta nousuvaraa löytynee vielä.

7 tykkäystä

Odotetusti jäätävä tulos Scorpio Tankersilta!

Ostetaan lisää salkun isointa positiota.

Hafnia @ 55,70 NOK (osari tulossa 21.11) :heart_eyes:

5 tykkäystä

Uutena kamuxia salkkuun. Kai tästä vielä joskus hyvä tulee. Vähän aikaan emmin että kamux/fiskars välillä mutta päädyin kamuxiin. Kai tota fiskarsia vielä saa hyvillä hinnoilla jonkin aikaa

10 tykkäystä

Ja nämä ulos @45.60 € eli kiitos taas vähän päälle 5% tuotosta Neste :ok_hand:

6 tykkäystä

Paradox Interactive AB potista 20% kevennys voittoja kotiin @204SEK. Tuottoa näille ~15%.

Näinköhän taas pari päivää noustaan, sitten rommataan ja taas lähtee uusi veivi, niin kuin viimeksi… :joy:

1 tykkäys