Lifeline Spac I - yhdistymässä Canatuun

VAC Spacin jälkeen seuraavaa pukkaa pörssiin. Teknologia ja kasvu fokuksessa, 70% merkintäsitoumukset kerätty. Lifeline Ventures -osakkaat häärivät taustalla, kuten SPAC:in nimestäkin voi arvella

Yhtiön sponsoreina toimivat pääomasijoitusyhtiö Lifeline Venturesin osakkaat,

Lifeline SPAC I on vuonna 2021 perustettu osakeyhtiö, jonka ainoana tarkoituksena on kerätä pääomaa Listautumisannilla, listautua Nasdaq Helsingin säännellyn markkinan SPAC-segmentille ja yhdistyä listaamattomaan yritykseen asetetussa 24–36 kuukauden määräajassa.

Ahlström Invest B.V., G.W. Sohlberg Ab, Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma, Mandatum Asset Management Oy, tietyt Sp-Rahastoyhtiö Oy:n hallinnoimat rahastot, Rettig Group Oy Ab, Visio Varainhoito Oy ja tietyt WIP Asset Management Oy:n hallinnoimat varat (yhdessä ”Ankkurisijoittajat”) ovat antaneet Listautumisannissa merkintäsitoumuksia, joiden nojalla ne ovat sitoutuneet tietyin edellytyksin merkitsemään tarjottavia osakkeita yhteensä 68,9 miljoonalla eurolla tarjottavien osakkeiden merkintähintaan. Ankkurisijoittajien merkintäsitoumukset vastaavat 68,9 prosenttia tarjottavista osakkeista olettaen, että Listautumisanti merkitään kokonaan.

Yhtiön strategiana on ensisijaisesti tunnistaa listaamaton, teknologiasektorilla toimiva korkean kasvupotentiaalin yritys ja yhdistyä sen kanssa. Kohdesegmentteihin kuuluvat esimerkiksi yritysohjelmistot, terveysteknologia, ilmastoteknologia, digitaaliset kuluttajatuotteet ja -palvelut sekä robotiikka ja laitteisto. Nämä teknologiasegmentit ovat globaalisti laajoja, ja niillä on lisäksi erittäin vahvat kasvunäkymät.

Yhtiö pyrkii valitsemaan kohdeyhtiöehdokkaikseen teknologiapainotteisia myöhäisemmän kasvuvaiheen yhtiöitä, joilla on toimivaksi todettu liiketoimintamalli ja jotka tavoittelevat korkeaa kasvua. Esimerkkejä tällaisista ovat muun muassa yhtiöt, jotka pyrkivät lisäämään kasvuaan kehittämällä markkinointiaan tai pyrkivät maantieteelliseen laajentumiseen, pyrkivät laajentamaan tuotekehitystään tai muulla tavalla merkittävästi kasvattamaan toimintaansa. Yhtiön sijoitusstrategian mukaiset kasvuvaiheen yhtiöt vaativat tyypillisesti vielä operatiivista ja muuta kehitystyötä ennen kuin niiden voidaan olettaa tuottavan voittoa sijoittajilleen, mutta korkean riskin vastapainona on tyypillisesti mahdollisuus saavuttaa korkeampia tuottoja pitkällä aikavälillä.

https://www.lifeline-spac1.com/fi/itf-tiedote/
https://www.lifeline-spac1.com/fi/

Lifeline Ventures, sieltä saapi osviittaa mihin tämän SPAC:in taustaihmiset ovat rahaa sijoittaneet
https://www.lifelineventures.com/

16 tykkäystä

Lifeline Venturesilla mielenkiintoisia yhtiöitä omistuksessa.
Itse selasin noita myös eilen ja bongasin mielenkiintoisia yhtiöitä, kuten Oura, Wolt ja Swappie.
Osuiskohan noista joku siihen kuvaukseen mitä esitteessä sanottiin?

12 tykkäystä

Yhtiösivu ja esittelytilaisuus on nyt inderesTV:ssä:

Yhtiösivu: Lifeline SPAC I | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

16 tykkäystä

Käytännössä jokainen Lifelinen tekemä sijoitus kuuluu tuon esitteen kuvauksen piiriin. Ovat erikoistuneet noihin teknologia-alueisiin.

7 tykkäystä

Onko tässä siis se mahdollisuus että jokin Lifeline Venturesin omistus ostetaan Lifeline Spaciin hyvällä hinnalla (Venturesin näkökulmasta ainakin hyvällä hinnalla)?

1 tykkäys

Tämä kävi ainakin mielessä. En toki hinnasta osaa sanoa, mutta tämä olisi helppo keino “rahastaa” tai saada iso hyöty nykyomistajille ja miksei myös tuleville.

Esitteessä olevan tekstin perusteella heidän omat yhtiöt kuuluisivat näihin mahdollisiin kohteisiin ja olisi myös todella helppoja sellaisia kun tuntevat jo entuudestaan.

Yhtiö pyrkii valitsemaan kohdeyhtiöehdokkaikseen teknologiapainotteisia myöhäisemmän kasvuvaiheen yhtiöitä, joilla on toimivaksi todettu liiketoimintamalli.

5 tykkäystä
4 tykkäystä

Each three (3) Offer Shares that are not redeemed in connection with the Business Combination, will entitle the holder to one (1) warrant (the “ Investor Warrant ”) issued free of charge approximately within 30 days from the General Meeting approving the Business Combination. Each investor Warrant entitles the holder to subscribe for one new series A share at a subscription price of EUR 11.50 per share.

Kuulostaa siltä että tässä merkataan Unitteja?

3 tykkäystä

Lifeline 1 SPAC (LL1SPAC) antiesite:
https://www.lifeline-spac1.com/app/uploads/2021/10/Lifeline-SPAC-I-Oyj-Esite-4.10.2021.pdf

Muutamia poimintoja:

Listautumiskulut maksetaan perustajien pussista, mutta palautetaan yhdistymisessä :-1:

Sponsori- ja perustajawarrantien merkintähinta keskimäärin 1,5€. Jakautuu kuitenkin 1,82 ja 0,01 merkintähinnoin. Näistä warrantein merkinnän pääomista siis kustannetaan kohdeyrityksen etsintäkulut. Yhteensä 4,25M €

B-sarjan osakkeiden muunto A-sarjaksi mahdollinen, kun yhdistyminen tehty ja kurssi treidannut määräajan vähintään näiden rajojen yli. 2500000 B-lappua siis perustajilla/sponsoreilla


Kohdeyrityksistä, kasvualan tekno, jo vähän pidemmälle ehtinyt yritys. Voi löytyä joko Lifelinen omista sijoituksista tai ulkopuolelta varmasti myös tarjokkaita jonoksi asti.

Sieltä poimimaan ehdokkaita: Lifeline Ventures | Companies
Ainakin Wolt, Swappie osui omaan silmään vaihtoehtoina.
Oura toki myös, mutta taitaa olla jo liian iso ja parempi kohde olisi Nasdaq :man_shrugging:


All-in-all, huomattavasti fiksumpi ja piensijoittajaystävällisempi rakenne kuin VACilla.
10€ merkintä ja lunastushinta, purettaessa todennäköisesti voi jäädä vähemmäksi
Järkevä warrant- ja perustajaosakkaiden muuntojärjestelmä ja lock-up käytössä A-osakkeille perustajilla.
Lisäpääomaa mahdollisesti antihinnalla perustajilta, jos tarvetta aikataulun venymisen tai muun syyn takia.

Diluutiota tulee toki reilusti perustajien B-osakkeista sekä warranteista, jotka on heille se iso porkkana viedä merger läpi.
Antikulujen palautus perustajille hyppää vähän silmään, mutta.


Uniteja ei merkitä vaan A-sarjan osakkeita. Yhdistymisäänestyksen läpikäynnissä on lisäporkkana pitää laput ja äänestää yhdistymisen puolesta, kun jokaista kolmea osaketta kohden jaetaan yksi warrant
Lunastushinta 11,50€ ja voidaan velvoittaa lunastamaan, kun kurssi ollut yli 18€ määräajan. Toki voi myydäkin siinä vaiheessa.

25 tykkäystä

Lifelinen tämän päivän yritysesittely taisi mennä suurelta osin ohi kun se ei herättänyt mitään keskustelua.

Tässä Spacissa tuntuu olevan paljon enemmän ideaa kuin Vacissa ja tässä olisi ilmeisesti mahdollista graafien perusteella päästä mukaan teknologiafirmoihin ennen kuin ne ovat siellä miljardiluokassa ja porukalla on näyttöä siitä että he osaavat poimia oikeita yrityksiä.
Laittelen tähän kuvakaappauksia heidän esityksensä materiaalista ja suosittelen katsomaan itse esityksenkin jos teknot kiinnostaa.
Ainoa kysymys on että paljonko huteja on mukana vai ovatko he maailman ainoa taho joka vetää 100% trackrecordilla.:face_with_monocle:
28 tykkäystä

No niin! Ero Viralan ja Lifelinen välillä on kuin yö ja päivä ja ainakin itse koen tämän Lifelinen sijoitustarinan paljon selkeämmäksi ja reilummaksi. Erityisesti suosittelen lukemaan tuon listautumisesitteen Riskitekijät -osion joka on poikkeuksellisen hyvin ja selkokielisesti laadittu.

Kyllä, eli perussijoitaja saa warrantteja jos äänestää yhdistymisen puolesta. Hieman manipuloiva tapa kannustaa äänestämään johdon tahtomalla tavalla, mutta hyvä ettei jäädä täysin ilman kuten Viralan kohdalla kävi. Warrantteja voi pitää 5 vuotta tai kunnes 18€ kurssi ylitetään kymmenen päivän ajan:

Markkinointiesitteessä on tiivistetty hyvin eri osakesarjat ja niiden vaikutus:

image

Huomionarvoista on että näitä Sponsoriwarrantteja ei voi pakkolunastaa vaan ne voivat jäädä pyörimään jopa viideksi vuodeksi huimankin kurssinousun jälkeen. Hieman harmillista, mutta sinänsä varsin ymmärrettävää että näin kovat osaajat halutaan sitouttaa mukaan vuosiksi eteenpäin. Sponsoriwarrantit ovat myös varsin kohtuullisesti hinnoiteltuja, eli siltäkään osin ei voi missään nimessä liikaa valittaa.

Sponsoreille lyödään 24kk luovutusrajoitukset :+1:

Lunastushinta on 10 euroa eli omat saa takaisin jos ei hyväksy yhdistymistä tai kohdetta ei löydy! Mahtavaa! :partying_face:

Hienoa että lähtökohta SPACin kestolle on 24kk eikä tuo pohjoismaissa yleistynyt 36kk. SPACin tavoitteet ja hankintakohde on myös selkeästi määritelty. Hyvä Lifeline!

65 tykkäystä

Tätä kysyttiin eilisessä esittelyssä ja vastaus oli, että myös Lifelinen nykyiset omistukset voivat kuulua target-yritysten joukkoon. Muissa vastauksissa todettiin, että kriteerit täyttäviä yrityksiä löytyy pohjoismaista kymmenkunta, joten voisi olettaa, että Lifelinen portfoliosta löytyy niistä jo muutama. Mutta lähtökohta ei ole listata Lifelinen omistuksia, vaan löytää yritys, jota järjestely hyödyttää eniten.

10 tykkäystä

Onnistuu muidenkin pankkien asiakkailta Dansken kautta. Dansken merkintälinkin kautta hyväksyt muutamat ehdot, seuraat ohjeita ja täytät omat tiedot sekä halutun merkintämäärän. Näiden jälkeen ohjautuu maksusivulle josta voi valita oman verkkopankin.

3 tykkäystä

Harvinaisen vakuuttava esitys yhtiön johdolta. Varmasti menee osakkeet kaupaksi, johdon ja sponsorikomitean track record on kerrassaan kunnioitettava.

6 tykkäystä

Aina voi toki olla, että johto onnistuu vetämään meitä täysin höhlästä, mutta täytyy kyllä yhtyä kehuihin tuosta johdon esiintymisestä yhtiöesittelyssä. Kolmikko huokuu mielestäni jopa häkellyttävällä tavalla sitä, että ovat mukana oikeasti tässä hommassa sydämellään ja pitävät myös piensijoittajia tasa-arvoisessa asemassa. Myös SPAC:n tavanomaista hieman reilummat ehdot tukevat tätä vaikutelmaa.

Jos nämä miehet onnistuivat myymään minut täysin, uskon heidän saavan myytyä myös jonkun potentiaalisen kohdeyhtiön johdon ja omistajat. Aion ehdottomasti uskoa siis omat rahani tämän SPACin käsiin.

16 tykkäystä

Kahlasin esitteen suht nopeasti läpi ja merkittävänä on siis 10 000 000 osaketta, joista ankkurisijoittajat ovat sitoutuneet tietyin ehdoin merkitsemään 6 890 000 kappaletta. Meille muille siis jää merkittäväksi 3 110 000 osaketta, joista 400 000 osaketta on alustavasti merkittävänä yleisöannin puolelta ja 2 710 000 osaketta instikkapuolelta. Esitteessä on kuitenkin maininta, että Yhtiö voi kysynnästä riippuen siirtää Tarjottavia Osakkeita alustavasta osakemäärästä poiketen Yleisöannin ja Instituutioannin välillä.

Yleisöannin minimimerkintä on 100 osaketta ja maksimi 10 000 osaketta. Instituutioannin minimi puolestaan on 10 001 osaketta.

Listautumisanti alkoi 5.10 klo 10.00 ja yleisöannin merkintäaika päättyy arviolta 12.10 klo 16.00. Instituutioanti voidaan keskeyttää aikaisintaan samaan aikaan 12.10 klo 16.00.

8 tykkäystä

Pläräsin tänään itsekin näitä esitteitä ja hämmennyin näistä osakkeiden määristä (joku olikin tähän ketjuun jo ansiokkasti liittänyt taulukot osakesarjoista ja niiden eri tilanteissa). Ensimmäisestä kaaviosta saa käsityksen, että A-sarjan osakkeita olisi enintään 18 666 666 kpl, mutta alemmassa taulukossa on muunlaisia määriä. Lisäksi kauppa on tarkoitus toteuttaa yhtiön osakkeilla (tai mahdollisesti lainallakin) ja yritän tässä päästä kärryille siitä, mikä on todennäköinen osuuden diluutio kun kohde on hankittu ja warrantit on lauenneet. En ehkä itse ymmärrä näistä ihan tarpeeksi saadakseni tästä edes ballpark arviota kasaan, mutta täältä varmasti löytyy joku joka osaa, joten kiitos avusta jo etukäteen. Näen kyllä, että perustajilla ja sponsoreilla on hyvät insentiivit tähän diiliin ja yritän laskea, että onko mattimeikäläisellä järkeä lähteä tähän. Todennäköisyys kuitenkin on, että tässä mahdollisesti menee useampi vuosi, ennen kuin osakkeet voi myydä plussalla ja pari viimeisintä IPOa, johon olen sijoittanut, on tuottanut kymmeniä prosentteja (jopa tuplautunut) kuukausissa. Ideana mielenkiintoinen kuitenkin, erityisesti startupien rahoituksen näkökulmasta.

Jos joku oli tuossa infossa (johon en itse ehtinyt töiden takia), niin kuulisin mielelläni mikä on näiden sponsorien käytännön rooli tässä yhtiössä (muut kuin operatiiviset hlöt siis). Logoja on, mutta onko ne vain koristeena?

3 tykkäystä

Siis aivan poikkeuksellisen kova hallitus sekä johtoryhmä saatu kasaan. Luulisi että tän porukan verkostoilla saadaan löydettyä todella mielenkiintoinen ostokohde. Siis etenkin se että kansainvälisiä sijottajia ja foundereita hallituksessa mukana on mielestäni ihailtavaa.

Hieman rupesin miettimään tosiaan noita ostokohteita. Tuntuisi toki luontevalta että ostaisivat jonkun lifelinen oman portfolio yhtiön, mutta pidän tätä aika epätodennäköisenä, sen perusteella mitä esittelyssä kuvailtiin omistuksen luonnetta. Veikkaisin kuitenkin että ostetaan joku suomalainen startup rahoituksella kasvanut firma ja näitä jotka ovat valmiita C D E luokan kasvurahoituskierroksiin ei montaa ole. Eli voipi olla että ostokohde kohtuu nopealla haarukoinnilla saadaan valittua.

Toki toinen vaihtoehto on enemmän tälläinen growth equity tyylinen eli ostetaan joku hieman pidempään toiminut kasvava techi firma ja strategian implementoinnilla ja rahalla pyritään saamaan kasvu seuraavalle tasolle. Mutta toivoisin että ostokohde löydetään nopeasti jotta ei tarvitse liikaa odotella ilman tietoa rahojen allokoinnusta.

22 tykkäystä

Ei voi. Jostain syystä näyttää siltä että kaikissa IPOissa on mahdollista merkata ainoastaan merkkauspaikan osakesäästötileille. En tiedä onko tälle joku tekninen este vai ihan vaan käytäntö jotta saataisiin ihmiset avaamaan osakesäästötili juuri sille omalle palveluntarjoajalle. :slight_smile:

kiitos paljon vastauksesta :slight_smile: