Lindex Group (Stockmann Group)

@Rauli_Juva on antanut kommenttinsa yhtiön nimenmuutoksesta. :slight_smile:

6 tykkäystä

@Arttu_Heikura ja @Rauli_Juva kirjoittelivat kaupan piristyvästä kasvusta. :slight_smile:

Keskon PT-kaupan, Tokmannin sekä Lindexin (ent. Stockmann) kohdemarkkina (tavaratalo- ja hypermarketketjujen kauppa) kasvoi helmikuussa 6,2 %, mikä oli selvä piristys tammikuun kohtalaisista luvuista. Elintarvikkeet kasvoivat jopa 6,7 % ja käyttötavaroiden kasvu oli sekin vahva 4,5 % vastoin heikkoja edelliskuukausia. Käyttötavaran sisällä kasvu jakautuu 3,2 %:n pukeutumisen ja 4,9 %:n kodin ja vapaa-ajan tuoteryhmien kasvuun. Kaupan inflaatio on hidastunut alle prosenttiin, mikä viestii selvästä volyymikasvusta. Kespron Foodservice -kohdemarkkinan kehitys painui pitkästä aikaa 1,5 % miinukselle vertailukautta yhtä suuremmasta toimituspäivästä huolimatta.

6 tykkäystä

Sijoituskästissä herrat Keskiväli ja Liila vertailevat Marimekkoa ja Spindexiä!
Kun alun kammottavasta introsta selviää jaksoon asti, on sisältö ihan mallikasta. :wink: :heavy_heart_exclamation:

Spoiler jakson valinnoista: Molemmat valitsi salkkuunsa Lindexin.

14 tykkäystä

Lyhyet kommentit Ruotsin vaatemarkkinoista, osuus Lindexin (ketju) myynnistä yli puolet.
Odotuksia vaisumpaa markkinakehitystä, lohdullisesti valuuttakurssien (SEK → EUR) EUR-määräistä raportointia kurjistava vaikutus alkaa hiipumaan, 1Q2024 “enää hieman negatiivinen”

Ruotsin vaatemarkkinan maaliskuun luvut julkaistiin tänään aamulla. Koko Q1:n kasvu oli tasan 2 %.

Ruotsi on yli puolet Lindex-ketjun myynnistä

Ruotsi on Lindexin suurin markkina ja tekee yli puolet Lindex-ketjun (ei siis koko konsernin, jonka nimi on myös Lindex nykyään) myynnistä. Meidän ennusteemme Lindex-segmentin Q1’24 liikevaihdolle on 4 % kasvu paikallisissa valuutoissa, joten markkinakehitys Ruotsissa jäi sitä heikommaksi ja tuo siten pientä laskupainetta ennusteisiimme. Ruotsin ja Norjan kruunun kehitys, jotka ovat yhteensä noin 70 % Lindex-segmentin myynnistä, vaikuttavat myös Lindexin lukuihin. Valuuttakurssivaikutus kuitenkin pienenee tänä vuonna selvästi nykyisillä valuuttakursseilla ja on Q1’24 enää hieman negatiivinen Lindexin raportoimissa luvuissa.

9 tykkäystä

Tulin juuri Jumbosta. Käväisin Stockmannilla Hullujen päivää katsomassa. Oli todella kova pöhinä päällä eli lienee jo palautumassa ostovoima

8 tykkäystä

"Yksi suurimmista velkojista on tavaratalo Stockmann, joka perii Katajan ja Hirviniemen yhtiöltä vuokravelkaa peräti 198 084 euron edestä. Kaksi Hihhihhii Oy:n lelukaupoista toimii Helsingin ja Tampereen Stockmanneilla."

Onko siis niin, että Hkin ja Treen Stockan lelukaupat on suljettu? Jäi viime visiitillä lyncheilemättä.

Ei varmaan maailman suurin lovi kuitenkaan.

Muistelen joskus kuulleeni, että tavaratalo toimii tehokkaammin, kun se ei toimi kovin monessa kerroksessa. Tämä lelukauppa taisi olla ainakin Hkissä ylimmässä kerroksessa. Millaisiahan mahdollisuuksia Stockmannilla olisi tehostaa toimintaa tässä mielessä?

5 tykkäystä

Ylimmät kerrokset pitäisi kaavoittaa luxus asunnoiksi, Stokka pärjäisi pienemmillä tiloilla.

6 tykkäystä

Kertokaahan perehtyneemmät, nouseeko Lindex todennäköisesti saneerauksen päätyttyä OMXH25 indeksiin tai vastaaviin? Voisi tuoda vähän lisää vilskettä ostolaidalle.

Tässä on Raulin ennakkokommentit, kun Lindex julkaisee perjantaina Q1-tuloksensa. :slight_smile:

Lindex raportoi Q1-tuloksensa perjantaiaamuna. Odotamme yhtiöltä pitkälti vertailukauden tasoista suoritusta. Lindex ohjeistaa tämän vuoden oik. liikevoiton olevan 70-90 MEUR eli keskikohta on 80 MEUR. Odotamme yhtiön toistavan ohjeistuksensa.

7 tykkäystä

Laitetaanpa huominen tuloslive-linkki framille, niin ei tarvitse etsiä tuolta foorumin yläkulmasta: Lindex Q1'24 -tuloslive pe 26.4. klo 8:30 - Inderes

12 tykkäystä

Talousjohtaja sai (?) kenkää.
Kohta luvut kertovat onko tullut kupruja

Muutos Lindex Group Oyj:n konsernin johtoryhmässä

Lindex Group Oyj:n talousjohtaja ja konsernin johtoryhmän jäsen Annelie Forsberg on päättänyt siirtyä yhtiön palveluksesta kohti uusia uramahdollisuuksia yhtiön ulkopuolella. Hän jatkaa työssään Lindex-konsernissa tämän vuoden alkusyksyyn saakka. Uuden talousjohtajan rekrytointiprosessi on käynnistetty.

”Haluan kiittää Anneliea lämpimästi hänen arvokkaasta työstään Lindex-divisioonan ja Lindex-konsernin muutosmatkalla. Olemme yhdessä onnistuneet parantamaan konsernin kannattavuutta sekä päivittäneet molempien divisioonien strategiat ja taloudelliset tavoitteet. Lisäksi olemme vieneet yrityssaneerausprosessin loppusuoralle”, Lindex Group Oyj:n toimitusjohtaja Susanne Ehnbåge sanoo. ”Nyt konserni pystyy keskittymään kasvun vauhdittamiseen ja omistaja-arvon kasvattamiseen entisestään. Vahvan johtamis- ja liiketoimintaosaamisensa ansiosta Anneliella on ollut keskeinen rooli yhtiön kehittämisessä, ja toivon hänelle kaikkea hyvää tulevaan”, Susanne Ehnbåge lisää.

”Lähes kuusi vuotta Lindexillä ja myöhemmin myös Lindex-konsernissa on ollut monin tavoin todella palkitseva ajanjakso – ei ainoastaan itselleni talousjohtajana vaan myös yhtiölle, sen hyvän kehityksen ansiosta. Olen vakuuttunut, että Lindex-konsernin ammattitaitoinen tiimi jatkaa yhtiön matkaa kohti kasvua ja strategisia tavoitteita”, Annelie Forsberg sanoo.

https://view.news.eu.nasdaq.com/view?id=b398463dc65b48d801b6d9531d2dc6e7b&lang=fi&src=listed

3 tykkäystä

Tuskin sentään, kun kerran jatkaa alkusyksyyn asti. Potkujen tapauksessa yleensä työvelvoite loppuu välittömästi. Ajoitus Q1-julkkarin yhteyteen toki vähän hassu yhteensattuma.

7 tykkäystä

Lindex-konsernin perusliiketoiminnan liikevaihto kasvoi ensimmäisellä vuosineljänneksellä, mutta Hullujen Päivien ajoitus ja rahtikustannukset vaikuttivat tulokseen

LINDEX GROUP Oyj, Osavuosikatsaus 26.4.2024 klo 8.30 EEST

Lindex-konsernin osavuosikatsaus 1.1.-31.3.2024

Lindex-konsernin perusliiketoiminnan liikevaihto kasvoi ensimmäisellä vuosineljänneksellä, mutta Hullujen Päivien ajoitus ja rahtikustannukset vaikuttivat tulokseen

Tammi-maaliskuu 2024:

  • Varsinainen yhtiökokous päätti 21.3.2024 muuttaa konsernin emoyhtiön nimen Stockmann Oyj Abp:stä Lindex Group Oyj:ksi.
  • Lindex-konsernin liikevaihto oli 192,8 (198,5) miljoonaa euroa. Liikevaihto laski -2,8 %, paikallisissa valuutoissa -3,2 %. Konsernin perusliiketoiminnan liikevaihto, eli liikevaihto ilman Hullujen Päivien ajoituksen vaikutusta, kasvoi.

-Lindex-divisioonan liikevaihto kasvoi 130,6(126,5) miljoonaan euroon. Paikallisissa valuutoissa liikevaihto nousi 2,7 %, ja myynti kasvoi kaikilla päämarkkina-alueilla.

  • Stockmann-divisioonan liikevaihto laski 62,2 (72,0) miljoonaan euroon pääosin Hullut Päivät -kampanjan ajoituksen vuoksi.
  • Konsernin suhteellinen myyntikate oli 56,3 % (56,4), ja se oli vertailukauden tasolla.
  • Konsernin oikaistu liiketulos pieneni -6,5 (-2,4) miljoonaan euroon. Valuuttakursseilla ei ollut olennaista vaikutusta oikaistuun liiketulokseen.
  • Lindex-divisioonan oikaistu liiketulos laski 4,2 (5,6) miljoonaan euroon, mikä johtui pääasiassa korkeammista rahtikustannuksista, jotka liittyivät ennakoimattomiin logistisiin haasteisiin Punaisellamerellä.
  • Stockmann-divisioonan oikaistu liiketulos laski -9,4 (-7,0) miljoonaan euroon Hullut Päivät -kampanjan ajoituksen vuoksi. Vuonna 2023 Hullut Päivät käynnistyi maaliskuussa, kun taas vuonna 2024 kampanja järjestettiin toisen vuosineljänneksen alussa huhtikuussa.
  • Liiketulos oli -7,6 (-2,9) miljoonaa euroa.
  • Katsauskauden tulos laski -15,4 (19,5) miljoonaan euroon, mikä johtui pääasiassa Stockmann Sverige AB:n saaman veropäätöksen positiivisesta vaikutuksesta vertailukauden tulokseen.
  • Osakekohtainen tulos laski -0,10 (0,13) euroon.

Tulosennuste vuodelle 2024 (ennallaan):
Lindex-konserni odottaa liikevaihdon kasvavan vuonna 2024 paikallisissa valuutoissa 1-3 % verrattuna vuoteen 2023. Konsernin oikaistun liiketuloksen arvioidaan olevan 70-90 miljoonaa euroa. Valuuttakurssivaihteluilla voi olla merkittävä vaikutus oikaistuun liiketulokseen.

Vuoden 2024 näkymät:
Markkinaympäristön odotetaan pysyvän haastavana vuonna 2024. Euroopan makrotaloudellisen tilanteen epävarmuus jatkuu geopoliittisen epävakauden takia. Korkeat korot ja inflaatio jarruttavat talouskasvua, ja kuluttajakysynnän väheneminen voi vaikuttaa kaupan toimialaan. Ennusteet viittaavat BKT:n (bruttokansantuotteen) kasvun pysähtymiseen tai hitaaseen kasvuun yhtiön keskeisillä markkinoilla. Inflaation ennustetaan jatkavan laskuaan korkealta tasolta tavoitetasolle. Tilanne voi vaihdella konsernin eri markkinoilla. Häiriöitä toimitusketjuissa ja kansainvälisessä logistiikassa ei voida sulkea pois vuoden aikana.

15 tykkäystä

Case Nordica sovittu, massiivinen posari siis. Saneeraus taputellaan nopeasti.

Ihmettelen vaan ettei tästä tullut pörssitiedotetta.

38 tykkäystä

Hieno uutinen saneerausprosessin päättämisen - ja rakenteellisten muutosten - kannalta että enää 1 prosessi eli Tapiolan keissi auki.

Siinä Stocka on todennut 3,5 MEUR, ja välimiehet todenneet 19,3 MEUR, ja päätöksestä - tai sen laillisuudesta on saneerausvalvoja valittanut.
Erotuksesta 15 MEUR+ tehty varaus.
Vaikka mielestäni Lähi-Tapiolan vaade on vähän höpöhöpöä, niin pitää se käsitellä loppuun jotta se olisi käsitelty loppuun. Ei ehkä väärin ole siirtää vakuutuksia firmalta pois jos jollain sattuu niitä olemaan.
Lisäsin vielä tuonne viestin perään linkin yhteenvetoon miksi Lähi-Tapiolan vaade on mielestäni höpöhöpöä. Koko tavaratalo on vain pieni osa massiivista Tapiolan kehityshanketta.

Itsekin kuvittelen että tuon varauksen voisi pudottaa sulkutilille ja päättää saneerauksen.
21 tykkäystä

Lähi-Tapiolasta vähän toistoa siis mutta kyseessä on siis nykyisen Tapiolan tavaratalon vuokran-antaja ja Stokkalla siten jatkuva suhde LT:n kanssa, molempien intresseissä on jatkaa yhteistyötä joten en yllätty ollenkaan jos ilmoitus sovusta LT:n kanssa ilmoitetaan piakkoin, jos ei muuten niin sitten se escrow-menettely, puhutaan kuitenkin pienistä summista (about 15M€) josta on jo tehty varaus eli se ei muuta mitään taloudellisesti (raha siirtyy kassasta escrow-tilille, ei muuta vaikutusta).

Eli tosiaan tämä case Nordican sovinto oli yllättävä ratkaisu, sille oli sovittu jo käsittelypäivät toukokuulle mutta ilmeisesti Nordica totesi ettei tässä ole muuta kuin kuluja tiedossa ja siksi suostuivat sopuum.

Eli vedetääs pieni fantsuttelu skenaario - sovinto LT:n kanssa heti kun käräjäoikeus vahvistaa tämän case Nordica sovinnon (menee läpi 99,9% varmuudella kuten kaikki muutkin sovinnot tähän asti) , sanotaan nyt vaikka toukokuun lopussa, hakemus käräjäoikeudelle saneerauksen ennenaikaisesta päättämisestä kesäkuussa ja päätös sieltä elokuussa.

Ja sitten marraskuussa ylimääräinen osinko 1€ per osake kun Lindexin peltihallista vapautuu rahat sales & leasebackin kautta.

34 tykkäystä

Tuloksen esittely klo 10 webin kautta.
Sitä kautta voi esittää myös kysymyksiä, kannattaa kirjoittaa kysymys ajoissa niin se ehkä ehditään käsitellä

Webcast analyytikoille ja medialle
Media- ja analyytikkotilaisuus järjestetään englanniksi suorana verkkolähetyksenä tänään 26.4.2024 klo 10.00 EEST.

4 tykkäystä

Analyytikko oli nopea ja julkisti tuloskommentit tunnissa

7 tykkäystä

HenkkaMaukan Q1-rapsassa oli tällainen kommentti:
"The improvement work in the supply chain, the cost and efficiency programme and continued normalisation of the external factors that influence purchasing costs resulted in a stronger gross margin in the first quarter 2024. "

Joita @Rauli_Juva väänsi minulle rautalangasta tuolla Ruotsin foorumin puolella tähän tyyliin.
“H&M uses this to refer to a wide range of factors that impact the gross margin (or cost of goods sold), which include eg. logistics costs, the cost of the actual product for H&M (which are outsourced) and impact of currencies to profitability (mostly USD as goods are purchased in USD). The product cost in turn is impacted by eg. labor cost, price of cotton (and other raw materials to a smaller extent). Recently these costs have been going down and hence the “external factors” are positive compared to last year as H&M is commenting.”

ja

“…these external factors are typically things impacting the entire industry and it has been there for a few quarters already. For this year the outlook is still supportive in this respect…”

Nyt kuitenkin Lindex on ottanut osumaa Punaisenmeren hässäköistä. Miksei H&M ottanut? Vai onko tässä (taas) jotain mitä en ymmärrä?

Olisiko jollakin osaamista selittää tätä tai vastaavasti aikaa tai halua vaikka kysäistä webcastissa tai haastattelussa johdolta? En välttämättä itse ehdi katsomaan webcastia kokonaan.

9 tykkäystä

Stockalla oli 155 milj. osaketta. Voiko göteborgilaisesta peltihallista saada tällaista summaa? Vai tulisiko muutenkin takavuosien kertyneitä voittovaroja tähän mukaan?

1 tykkäys