Osakesijoittaminen

Listaamattomat yritykset

En löytänyt tällaista ketjua hakutoimintaa käyttämällä, joten luodaan sitten sellainen. Uskon nimittäin, etten ole ainoa listaamattomiin yrityksiin sijoittanut foorumin käyttäjä. Varsinkin kun ottaa huomioon, että listaamattomia yrityksiä on suomessa yli 300 000, kun taas pörssissä taitaa olla päälistalla + pre-lista jaFirst North lista mukaanlukien yhteensä alle 200 suomalaista yritystä.

5 tykkäystä

Mulla on pieni osuus ruohonjuurta ja enfoa. Käyn usein Ruohonjuuressa ja toista ostin ystävän perässä :smiley: Mitkä on sun mielestä hyviä ja mistä voi ostaa?

4 tykkäystä

Morjesta vaan Emmainen :slight_smile:

Ruohonjuuri on kieltämättä erinomainen osake, mitä tulee arvomaailmaan (luonnonmukaisuus) ja toki siihen, että yhtiö maksaa osinkoa. Enfoon en ole oikein perehtynyt, mutta käsittääkseni hekin ovat maksaneet aikaisemmin osinkoa tuloksestaan.

Omassa salkussani suurin omistus listaamattomien yhtiöiden suhteen on Mash Group Oy (aikaisemmin Euroloan). Todella kova kasvuosake, joka pääsi äskettäin arvostetulle Finntech50 listalle. Tästä saat tarvittaessa sitten minulta tietoa, vaikkapa viskaamalla yksityisviestiä. Tämän lisäksi salkustani löytyy pikku siivu tyrnäväläisen viinatehtaan osakkeita ja valitettavasti liian pieni positio Navidiumia, tätä ois aikoinaan pitänyt ostaa enemmän :disappointed:

Noh… mikäli meinaa listaamattomilla osakkeilla käydä kauppaa, aka odottaa muutakin kuin exitiä, niin eihän tällä markkinalla oikein ole muita vaihtoehtoja kuin Privanet. Itse en hirveästi laske/tee ostojani exit odotusmielessä, vaan lähinnä sillä asenteella, että onko liiketoiminta tervettä ja mitkä ovat tulevaisuuden odotukset/positio markkinoilla. Varsinkin startupit tarjoileevat ihan liian paljon unelmahöttöä ja usein niiden tulevaisuuden näkymät ovat kaikkea muuta kuin realistisia, joten pysyttelen niistä pääsääntöisesti erossa ja sijoitan sellaisiin yhtiöihin joiden näkemykset vastaavat enemmän todellisuutta.

Mitä tulee kiinnostaviin listaamattomiin yhtiöihin, niin omasta mielestäni näitä ovat yritykset, joissa keskitytään IOT, alustaratkaisuihin ja digitaalisaatioon. Nämä ovat kuitenkin sellaisia asioita, johon suurimman osan yrityksistä on varauduttava ja mitä aiemmin yritys on tällä puolella liikkeellä, niin sitä isomman markkinaosuuden se voi napata itselleen, aka saada vastinetta investointeihinsa.

2 tykkäystä

Tässä on muuten kanssa yksi kohtalaisen mielenkiintoinen listaamaton yritys.

2 tykkäystä

Merkitsin Fafa’s:ia annissa 700e. Päähän tuli ajatus “osinko 1% = 1 pitafalafel. 2% = 2 pitafalafelia” enkä saanut enää mielenrauhaa :rofl::rofl:.

2 tykkäystä

Onks kukaan onnistunut saamaan vielä voittoa joukkorahotusten kautta tehdyistä sijoituksista tai edes konkreettisempaa näyttöä, että sijoituksen arvo olis kasvanut? Melko kalliiks kyllä arvostettu kaikki nuo yhtiöt esim. Invesdorissa.

2 tykkäystä

Fafa’s lunastaa kasvulupauksiaan. S-marketin hyllyltä bongattu hummus.

1 tykkäys

Moi Thanos,
Hienoa, että avasit tämän keskusteluforumin listaamattomille yrityksille. Muutama viikko sitten aukesi uusi digitaalinen kauppapaikka, jossa listaamattomien yhtiöiden osakkeilla voi käydä aktiivista jälkimarkkinaa. Palvelu löytyy osoitteesta osakemarkkinat.fi

Vähän suolainen tuo 199 € kaupankäyntipalkkio.

4 tykkäystä

Riippuu tietysti paljon myyntin tulevan osakemäärän arvosta. Mikä susta olisi tämän näköiselle palvelulle ns. “järkevä hinta”?

Jos kaupankäyntipalkkio oli suolainen niin on kyllä nämä myytävät tuotteetkin.

Mash Group:
Liikevaihto 2017 oli 2,02 M€, osakekannan valuaatio 12,90 € * 18,430985 M osakkeita = 237,76 M€

PRT-Forest:
Liikevaihto 2017 oli 1,64 M€, osakekannan valuaatio 485 € * 59860 osakkeita = 29,03 M€

Sijoittaja tietysti vertaa kaupankäyntipaikan kustannuksia kilpailevien paikkojen kustannuksiin. Pörssissä kaupankäynti on edullista, osakkeet ovat likvidejä ja yhtiöistä saa runsaasti tietoa.

1 tykkäys

En tunnne yhtiöitä tarkemmin, mutta konserniyhtiön liikevaihtoluku harvoin kertoo koko konsernin liikevaihtoa. Muistaakseni esim. PRT-Forestin yhteenlaskettu liikevaihto on yli 100Me. Ainakin palvelussa voi olla suoraan yhteydessä myyjään ja pyytää lisäselvityksiä.

Mulla on pyynikin panimoa ja sitä IQ needleä Invesdorista laitettu pienet siivut. Ei kyllä mitään tuottoja, mutta Pyynikin oluita voin mainostaa, että mainioita, jos vaan olisi kaupassa laajempaa valikoimaa vielä! Antakaa niille rahaa, niin saavat lisää tuotanto kapasiteettia!
Tuo neula homma hakee vieläkin CE merkkiä… odotellaan josko joskus sen saavat. reveniohan vois vaikka sen hommata?

Injeq IQ-Needle™ <-- eli tämähän se oli.

3 tykkäystä

Sijoittajalle Injeqin kaltaiset firmat ovat todellista lottoa. Massen tuttu siellä töissä. Tosissaan poijjaat yrittävät, mutta esim. CE-merkinnän saaminen älyneulalle, kun kyseessä on nk. invasiivinen tuote (=tunkeutuu ihmisen kehoon ja syvälle), on varsin mutkikas homma. Toivotaan firmalle sitkeyttä ja vähän onneakin.

6 tykkäystä

Injeq:iin sijoitin itsekin noin 2% sijoitusvarallisuudesta.
Älyneula on tarpeellinen ja hyödyllinen laite, joka 100% selkeästi ratkaisee konkreettista ongelmaa. Se oli suurin syy miksi lähdin itse mukaan. Etenkin kun tuttu lääkäri oli samaa mieltä asiasta.

Markkinat ottavat kyllä mielellään IQ-needlen vastaan kunhan hyväksynnät ja valmis tuote joskus saadaan ulos.

Markkinoiden ainoana toimivana tuotteena markkinat olisivat huikeat. Joku vastaava, aivan erilaisella toimintaperiaatteella toimiva apuväline on olemassa/kehitetty, mutta sen luotettavuus ja tarkkuus on selkeästi heikko verrattuna IQ-needleen.

Mikäli tämä joskus tulee markkinoille ilman varteenotettavaa kilpailijaa, ensivaiheen sijoituksen arvon 10-100 kertaistuminen on täysin mahdollista,
kunhan tuotetta on ensin saatu markkinoille ympäri palloa.

Noh, 5-10 vuoden sisällä ollaan toivottavasti viisaampia miten lopulta kävi.

1 tykkäys

Älyneulassa olisi kyllä potentiaalia, mutta hyväksynnät on viivästyneet moneen kertaan ja voi viedä vielä vaikka kuinka kauan, ennen kuin saavat tuotteensa kunnolla markkinoille. Mitä pidemmälle aika kuluu, niin sen todennäkösemmin muita vastaavia tuotteita tulee markkinoille. Injeq on lisäks melko pieni pulju, joten markkinointiin satsaaminen voi olla vähän hankalaa. Tämä ei kuitenkaan oo lääketieteellisesti mullistava laite vaan antaa lääkärille varmuuden missä kudososassa neulan kärki on. Tämä siis vaatisi myös merkittäviä markkinointipanostuksia.

Lisäks tän tuotteen tuotteen käyttömahdollisuuksia rajottaa huomattavasti se, että vaaditaan kaikenlaisia lupia erilaisiin käyttötarkotuksiin. Onkohan Injeq:lla resursseja käyttää tuon neulan potentiaali. Usko hiipuu mitä kauemmin aikaa kuluu näissä nykysissä luparuljansseisa.

Alkuun vaikutti ihan hyvältä ja otin silloin pienen siivun, mutta enää ei kovin suurta luottoa oo, että tämä onnistuisi. Riskin toki tiedostin ja tein vaan ihan minimaalisen sijoituksen, mutta alkaa näyttämään epäonnistuneelta. Ei nyt ihan kuitenkaan luovuta toivosta. Arvon 10-100 kertastuminen vaatisi kyllä melkosen ihmeen.

2 tykkäystä

Toimarikin kuoli IqNeedleltä.
Täytyy varmaan elätellä toiveita, että jos saavat hyväksynnän ja nostetta, voitaisiin vaikka myydä jollekin isolle, jolla olisi muskelit jaella?

Pyynikin panimo, johon myös sijoitin vähän pörssin ulkopuolelle, oli nyt tehnyt Lidl kanssa kansainvälisen sopparin.
MAINOS: Siellä taitaa olla taas antia menossa, jotta tuotantoa saataisiin kasvatettua! Että mukaan mahtuu.
Lidl Sopimus taisi olla n. 10% lisä yksittäisenä tilauksena vs. edellisen vuoden koko myyntiin.

Toivotaan, että Pyynikki saa rahoitusta, jotta kysyntää voidaan täyttää, kun sitä nyt ilmiselvästi olisi koko ajan.

Cityvarasto Oyj on ollut paras listaamaton sijoitukseni, ja myös tulevaisuus näyttää hyvältä. Ote firman nettisivuilta:

"Cityvarasto Oyj on vuonna 1999 perustettu valtakunnallinen pienvarastoyritys. Sen liikevaihto ja käyttökate ovat kasvaneet joka vuosi perustamisesta lähtien. Vuonna 2017 liikevaihto oli 5,76 milj. € ja käyttökate 2,15 milj. € (37%). Cityvarasto on kannattavuudella ja toimipisteiden lukumäärällä mitattuna alan markkinajohtaja Suomessa.

Cityvaraston liiketoiminnan ydin on kiinteistöjen ostaminen ja muuntaminen moderneiksi pienvarastohotelleiksi. Yhtiön markkinaosuus on n. 27 % ja yhtiöllä on 38 pienvarastotoimipistettä suurimmissa kaupungeissa ympäri Suomen. Pienvarastomarkkina kasvaa edelleen nopeasti ja Cityvarasto pyrkii kasvattamaan markkinaosuuttaan. Verrokkimaissa pienvarastomarkkina on suhteessa selvästi suurempi ja kasvu jatkuu edelleen voimakkaana. Yhtiö on lanseerannut franchising konseptin laajentuakseen entistä pienemmille paikkakunnille Suomessa. Ensimmäinen franchising-piste on avattu Hyvinkäälle.

Konsernin käyttökate-ennuste 2018 on 2,99 milj. € (34 %) ja liikevaihtoennuste on 8,75 milj. €. Ennusteet sisältävät Pakuovelle.comin. Täysillä toimipisteillä saavutetaan noin 50 % käyttökate. Pienvarastoliiketoiminta ei ole suhdanneherkkä toimiala ja se on kannattavampaa kuin asuntosijoittaminen."

Lisäksi: huhujen mukaan yhtiö suunnittelee listautumista, mutta milloin, sitä en tiedä.

4 tykkäystä

Merkkasin pienoisen palan smartcarttia invesdorissa. Osuu mielestäni moneen kasvavaan trendiin. Aikamoisia kasvulukuja povaavat, mutta jos osaankin päästään niin pidän todennäköisenä ostokohteena.