Loihde - kokonaisturvallisuuteen ja IT-palveluihin keskittyvä palveluyhtiö

Mitä ajatuksia? Tase turvoksissa, joten varmaan perinteinen arvo-osake?

6 tykkäystä

Loihde (ex-Viria) löytyy näköjään myös Privanetista listaamattomien osakkeiden joukosta. Täältä löytyy yrityksestä lisätietoa jos kiinnostaa tutustua jo ennen mahdollista listautumista.


Lisäksi vuosikertomus on sijoittajan yksi parhaista tietolähteistä yrityksen toimintaan, ohessa Virian rapsa vuodelta 2020:

5 tykkäystä

Virialle 6 milj kauppa Puolustusvoimille.

https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/public/procurement/40207/notice/79221/overview

Hankinnan kohteena on Puolustusvoimien Lenel OnGuard-tekniikalla toteutetun turvallisuusvalvontajärjestelmän (ml. kulunvalvonta- ja rikosilmoitintoiminnallisuudet) laajentamiseen liittyviä laitteita, ohjelmistoja, lisenssejä sekä näihin liittyviä palveluita, kuten suunnittelu-, asennus- ja käyttöönotto-, sekä koulutuspalveluita ja laajennukseen liittyvää dokumentointia.

3 tykkäystä

Juu ihan kiva kauppa tuollainen 6Me, vaikka toki 100Me liikevaihdon firmalle vielä ns. kohtuullinen.

Mutta videovalvonnalle ja valvomotoiminnalle ainakin pitäisi olla kysyntää julkisella puolella muutoinkin.
Koulut/oppilaitokset, virastot, seurakunnat, julkiset ulkoalueet jne kaipaa Suomessa parempaa videovalvontaa. Meidän on saatava roistot kiinni ja luotava turvalllisuuden tunnetta enemmän.
Tässä on Virialle sarkaa.

1 tykkäys

Digitaalisen kehittämisen ja turvaratkaisujen asiantuntijayhtiö Loihde Oyj suunnittelee listautumista osakkeidensa hakemista kaupankäynnin kohteeksi First Northiin syksyn 2021 aikana.

Tosin mitään IPO huumaa ei taida olla tulossa.

Suunniteltu listautuminen toteutettaisiin teknisenä listautumisena eli sen yhteydessä ei suunnitella järjestettävän osakeantia tai -myyntiä.

8 tykkäystä

Tämä listautuminen on ilman muuta ko. yhtiölle etu ja osakkeenomistajille tarpeellinen.
Toivottavasti ostavat Inderesiltä palveluita, koska onhan yhtiö tuntematon vaikka on kuitenkin aika iso.
Mukana ollaan ja ostan lisää kun paikka tulee, toimiala on moderni ja kasvava.
Tiedän kokemuksesta, että ko. toimialan palveluista on Suomessa oikeastaa pulaa, tarkoitan laadukkaita palveluita mitkä on kuitenkin hinnoiteltu kohttuullisesti “kaikki pärjää” tyyliin.

6 tykkäystä

Tässä vielä perusinfoa mistä kysymys.
Uusi tj Konttinen vie yhtiön tarjoamaa oikean suuntaan.

3 tykkäystä

Ei muuten ole mikään ihme, että fokus on myös tuolla tietoturvan suunnassa. Toimitusjohtaja on F-Securen entinen toimari, ja hallituksen puheenjohtaja puolestaan Nixun entinen toimitusjohtaja (2006-2014).

Hallituksen ja johtoryhmän kokoonpanoa selatessani silmään osui myös tämä. Ei taida olla nykyään kovin yleistä pörssiyhtiöissä, että hallituksen lisäksi löytyy peräti 18 jäsenen hallintoneuvosto? Lienee puhelinyhdistyksen peruja?

Loihteen ylin päätöksentekoelin on yhtiökokous, joka kokoontuu vähintään kerran vuodessa. Yhtiökokous valitsee 18-jäsenisen hallintoneuvoston jäsenet siten, että vuosittain valitaan jäsenistä kolmannes kolmeksi vuodeksi. Hallintoneuvoston valitsemaan hallitukseen kuuluu 5–7 jäsentä.

Omistusjakaumaltaan Loihde eroaa myös aika paljon muista pörssiyhtiöistä. Tukeva piensijoittajaomistus. Mielenkiintoista nähdä, tuleeko likviditeettiä kuinka paljon.

Edit: Lisätään vielä linkki Konttisen haastatteluun:

7 tykkäystä

Loihteelle on nyt sivu :slight_smile: Loihde | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

6 tykkäystä

Nyt loppuu ostetaan puhelinosakkeita parhaaseen hintaan ilkka-pohjalaisen ilmoitus osastolta kun nyt mummot voi käydä myymässä tai ostamassa suoraan pörssistä😂

Tässä tapauksessa on kyllä niin paljon tapahtunut muutamassa vuodessa että pitää kyllä perehtyä tarkemmin( Anvia-> Viria ->Loiste) että minkälainen firma on kyseessä

Yhtiö on päättnyt luopua hallintoneuvostosta, ja hallituksen jäsenet valitsee jatkossa yhtiökokous. Tämä yhtiöjärjestyksen muutos on ehdollinen sille, että yhtiö listautuu.

11 tykkäystä

Juu näitä ex.puhelinyhtiön osakkeita on monet metsästäneet, ilm tuo ostetan-ilmoitus on ollut Ilkka- Pohjalaisessa viimeiset 30vuotta ?

ELISA on maksanut aikanaan jotain 3000e Vaasan läänin puhelimen osakkeesta" ja nämä Loihteen omistajat ovat silloin jättäneet myymättä. Tiedä sitten mitä tälle nyt tulee markkina-arvoksi.
Yksi vanha “puhelinosake” on siis 100kpl Loihdetta eli olisko 22-25e/kpl.
Tuossa haarukassa nämä Privanetissa on pyörinyt.
Mut kun markkina tule tehokkaksi ja yhtiössä puhaltaa uudet tuulet, niin kait suunta voisi olla ylöspäin.
Noh katsellaan rauhassa…, kysyntää on ollut osakkeelle siis pitkään, nyt (listautumisen jäljeen) kaikki pystyy ostoilaidalla ilmaista tahtotilansa voimakkuutta.

4 tykkäystä

Joo tuon Loihde sijoituskohteena videon kannattaa kaikkien katsoa läpi asti.
Tämä on kyllä mielenkiintoinen listautuminen, tässä voi sattua ja tapahtua, jo pelkästään likviditetti on iso kysymys. YHtiön pitää tulostan parantaa ja Vernerin vihjaama kulukuuri konsernihallintoa myöden voisi tehdä poikaa. Kyllä pörssiyhtiössä tulee puhaltamaan uudet tuule, Konttinen tietää varmaan jo tulevasta mutta eipä videolla juuri paljastanut korttejaan, tietenkään.

Omko kenelläkään käsitystä koska tämä listautuminen ihan fyysisesti tapahtuu ?

3 tykkäystä

Protokolla näissä tuntuu olevan, että ensin kerrotaan listautumisinnosta, ja sitten on täydellinen radiohiljaisuus siihen asti kunnes itse ajankohta tiedotetaan. Eli tuoskin tuota kukaan sisäpiirin/pörssin/ym ulkopuolella vielä tarkasti tietää. Eilisessä tiedotteessa mainitsivat kuitenkin tavoitteeksi 2021 syksyn aikana. Eli kait tuon voi tulkita tarkoittavan parin kuukauden sisään.

Likviditeetin suhteen tämä on kyllä mielenkiintoinen case. Ellei kukaan isompi toimija ole myyntilaidalla, niin myyntilaita voi olla aika tyhjä, kun tuskin kaikki pienomistajat on heti myymässä suoraan laitaan. Toki paljon riippuu siitäkin, mikä se hinta on. Oliko Partnera muuten edellienn tekninen listautuminen? Silloin ensmmäisen päivän vaihto taisi jäädä noin 100keuron nurkille.

2 tykkäystä

Elisa tarjos 2000e per osake eli 20e nykyosakkeilla (linkki ruotsiksi) https://elisa.fi/attachment/content/Anvia_omistajakirje_SV.pdf
Tässä ajassa “loihde” on muuttunut paljon: ostanut ja myyneet yhtiöitä ja findan osakkeita.

2 tykkäystä

Suunnittelemme listautumista First Northiin.
Osallistu webinaariimme 28.9. klo 18.00.

4 tykkäystä

Tänään tullut yritykseltä uutta infoa listautumiseen liittyen. Arvio ensimmäisestä kaupankäyntipäivästä on 7.10

Listautuminen - Loihde

8 tykkäystä

Mainiota, jäädään kuulolle ostolaidan tuntumaan.
Tämä omistus on niin hajallaan, että aluksi saattaa hiukan vaihtoa syntyä, varsinkin jos joku Pohjanmaan sijoittajista alkaa haalimaan.
Jostain tuli kirjekin hiljattain, että suostuisivat ostamaan osakkeita 15e/kpl…
Tämä on modernin toimialan firma, ei kannata hötkyillä.

2 tykkäystä

Inderes julkaissut analyysin:

Käypä arvo haarukoitu tulos-ja kassavirtaperusteisesti
Loihteen arvoa on järkevintä lähestyä tulospohjaisten kertoimien kautta. Koska yhtiön tase on äärimmäisen vahva, nettokassa valtava ja kiinteät investointitarpeet pieniä, pidämme nämä muuttujat huomioivia oikaistuja EV/EBITDAja EV/EBIT-kertoimia käyttökelpoisimpina mittareina. Nykyinen kehitysvaihe ja muut rakenteelliset tekijät huomioiden hyväksyttävät absoluuttiset arvostustasot tarkoittavat mielestämme EV/EBITDA-kertoimella katsottuna 8x-10x ja EV/EBIT-kertoimella vastaavasti 10x-12x välejä. Suhteellisesti puollamme puolestaan pientä alennusta. Näitä lähtökohtia, ensi vuodelle ennakoimaamme tulostasoa sekä DCF-mallilla hahmottelemaamme pidempää potentiaalia heijastellen osakkeen käyvän arvon haarukka asettuu 15,70-20,10 euroon.
image

2 tykkäystä

Nyt ilmeisimmin kaupankäynti alkanut? Ainakin osake näkyy Nordean AOT…