Loihde - kokonaisturvallisuuteen ja IT-palveluihin keskittyvä palveluyhtiö

Antti ja Frans-Mikael ovat tehneet uuden yhtiöraportin Loihteesta. :slight_smile: :gem: :point_down:

Loihteen Q2-raportti oli liikevaihdon osalta odotettu. Kannattavuus jäi kuitenkin selvästi alle odotuksiemme ja yhtiön kannattavuusohjeistuksen saavuttaminen näyttää mielestämme raportin valossa haastavalta. Arvostus jättää toisaalta tilaa haasteille (2024-25e oik. EV/EBIT 9-6x) eikä kevyt tulosvaroitus olisi mielestämme erityisen dramaattinen, mikäli loppuvuonna kannattavuutta oikaistaan parempaan asentoon. Kysyntänäkymään ja ennustamaamme kannattavuusparannukseen liittyvät riskit pitävät meidät kuitenkin lyhyellä aikavälillä toistaiseksi varovaisena.

https://www.inderes.fi/fi/odotamme-iskunpaikkaa-epavarmuuden-keskella

2 tykkäystä

Omien osakkeiden osto-ohjelmaa käyntiin :point_down:

Sinänsä tässä olisi mahdollisuus tehdä ihan tuntuvaa voitonjakoa yhtiön edelleen suuresta nettokassasta (ohjelma max 6,1 % osakekannasta). Edellinen 5/2022 loppunut ohjelma jäi osakkeen matalan likviditeetin myötä varsin pieneksi, joten seuraillaan saadaanko markkinoilta tällä kertaa imuroitua isompi määrä osakkeita.

8 tykkäystä

Joo kyllä pientä on edelleen Loihde omien ostot, käytännössä ei merkitystä.
Yksi vanha “puhelinosake” mistä tämä Loide ponnistaa on 100nykyosaketta.

Eli ovat eilen ostaneet takaisin 2,21 “puheliosaketta” ja nyt heillä kassassa 25,58 puhelinosaketta :wink: Toivottavasti operatiiviset bisnekset saisivat lisävauhtia, tästä omienostamisesta ei synny lisäarvoa, eikä se vaikuta kurssiin tuon taivaallista.

Helsingin Pörssi

Päivämäärä: 27.9.2023
Pörssikauppa: OSTO
Osakelaji: LOIHDE
Osakemäärä: 221 osaketta
Keskihinta/osake: 12,4572 EUR
Kokonaishinta: 2 753,05 EUR

Konsernin hallussa olevat omat osakkeet 27.9.2023
tehtyjen kauppojen jälkeen: 2 558 osaketta.

Tässä on Antin ja Frans-Mikaelin ennakkokommentit, kun Loihde julkaisee keskiviikkona Q3-liiketoimintakatsauksensa. :slight_smile:

Kokonaisturvallisuuteen ja digitaalisten palveluiden toimittamiseen keskittynyt Loihde julkaisee keskiviikkona 1.11. noin klo 8.00 Q3-liiketoimintakatsauksensa. Odotamme liikevaihdon jatkaneen kasvua yritysostojen ja erityisesti turvaliiketoiminnan vetämänä, mutta digitaalisen kehityksen orgaanisen liikevaihdon kehityksen jatkaneen heikkoa trendiä vaikeassa markkinatilanteessa. Kannattavuuden arvioimme olleen edellisvuoden tasolla, mutta vahvistuneen selkeästi heikosta alkuvuodesta. Tulosohjeistus lataa paljon odotuksia loppuvuodelle ja mielestämme ohjeistukseen yltäminen vaatisi vahvaa suoritusta suhteessa ennusteisiimme jo Q3:lla. Positiivinen signaali kuitenkin on, että tulosohjeistuksen toistaiseksi ennallaan pitäminen ennakoi vahvaa loppuvuotta vaikeassa toimintaympäristössä. Yhtiön Q3-webcastia voi seurata täällä.

1 tykkäys

Antin ja Frans-Mikaelin kommentit Q3-tuloksesta. :slight_smile:

Loihde julkaisi aamulla kannattavuusylityksen myötä odotuksiamme paremman kevennetyn Q3-liiketoimintakatsauksen. Liikevaihdon kehitys jäi kuitenkin vaisuksi kokonaisuutena vaikeassa markkinatilanteessa. Ohjeistus pidettiin ennallaan, mikä lataa paljon odotuksia Q4:lle, mutta toisaalta myös signaloi loppuvuoden näkymän näyttävän vahvalta. Yhtiön Q3-webcastia voi seurata täällä.


EDIT:

@Frans-Mikael_Rostedt ja toimitusjohtaja Samu Konttinen keskustelivat mm. Q3:sta ja yhtiön näkymistä.

Aiheet:

00:00 Aloitus
00:14 Q3 pähkinänkuoressa
01:27 Kannattavuusparannuksen ajurit
03:35 Markkinanäkymät
06:06 Digikehitys
09:08 Yritysostot
13:03 Ohjeistus ja ensi vuoden näkymät
16:07 Pääomamarkkinapäivä

4 tykkäystä

Juu Loihde menee suht mukavasti…
Itseä hiukan hymyilyttää kun ostavat laidasta muutamaa osaketta kerrallaan…
Voisivat nytkin tyhjätä kokolaidan, niin asiassa tapauhtuisi jotain ja halpaa on!
Vaihto on ihan jäässä, kun kurssi mataa…
Olivat perjantaina ostaneet about 2,5 vanha puhelinosaketta…
Puhelinosakkeesta on saanut 100kpl., nyt omia kasassa jo 9 puhelinosaketta…

1 tykkäys

Negaria pukkasi. Viimeinen kvartaali menisi ohjeistuksen keskivaiheella reilu 10% alle inderesin ennusteen.

Linkki myös hyvä olla, niin säästetään vaivaa muilta: Sisäpiiritieto, tulosvaroitus: Loihde laskee konsernin oikaistun käyttökatteen ohjeistusta sekä täsmentää digitaalisen kehittämisen liikevaihdon ohjeistusta vuodelle 2023 | Kauppalehti

7 tykkäystä

Kappas, sieltä oli tullut perään toinenkin tiedote, Osinkopuolueelle onnittelut: Loihde Oyj jakaa lisäosinkoa yhden euron osaketta kohti - Loihde

5 tykkäystä

Joo ei Loihdetta voi osingonmaksun haluttomuudesta syyttää.
Jatkossakin luvassa asiallista osinkoa, kait tuo noin järkevää on…?

Osinkopolitiikka

Loihteen tavoitteena on jakaa vuosittain osinkoa vähintään 50 prosenttia Loihde-konsernin tilikauden tuloksesta. Yhtiö arvioi vuosittain osingonmaksun edellytykset ottaen huomioon yhtiön taloudellisen tilanteen, kasvu- ja kehitystavoitteiden saavuttamisen ja niihin tarvittavat panostukset sekä muut osingonjakoon olennaisesti vaikuttavat tekijät.

3 tykkäystä

Loihteen pääomamarkkinapäivä to 16.11. klo 9:00 | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

Kohta starttaa CMD

4 tykkäystä

Kyllä Loihde hakee reipasta kasvua 2024-2027.
Ainakin tavoitteet ovat riittävän ylhäällä,toivottavasti asiat edistyvät ko. suuntaan.

3 tykkäystä

@Antti_Luiro haastatteli toimitusjohtaja Samu Konttista.

Aiheet:

00:00 Aloitus
00:31 Markkinatrendit
02:47 Vahvuudet ja kilpailuedut
05:59 Strategia
08:17 Taloudelliset tavoitteet
10:25 Pääoman rakenne
12:20 Yhteenveto


EDIT:

Laitetaan tähän samaan vielä Antin ja Frans-Mikaelin kommentit CMD:stä.

5 tykkäystä

Aloin ihmettelemään mikä tätä nostaa ja löysin että Loihde tänään julkaissut:

Loihde on solminut kaksi merkittävää turvallisuus- ja verkkoratkaisujen puitesopimusta.

Toinen sopimuksista koskee turvateknologiajärjestelmiä ja -palveluita ja toinen verkkoratkaisuja. Sopimusten yhteisarvon arvioidaan ylittävän 10 miljoonaa euroa, ja niiden toimitukset ajoittuvat usealle vuodelle.

6 tykkäystä

Kokenutta osaamista ehdolla Loihteen hallitukseen. Taustoja näyttäisi löytyvän Nixusta, Solitasta ja Capmanilta.

Nimitystoimikunta ehdottaa, että erillisten kokouspalkkioiden maksamisesta ja osakepohjaisesta palkkiojärjestelmästä luovutaan.

Tälläisen huomion tein. Mielestäni kokous palkkioista luopuminen on ihan tervetullut (näin niinkuin yleisesti). En tiedä sitten tuosta sitouttamisesta muuten. Hallituksen palkkiotkaan ei nyt mitkään hirveän suuret ollut

Kolme ehdolla olevaa jäsentä ainakin löytyy omistajalistalta, joten heidän sitoutuminen ja “palkkio” toivottavasti tulevat sitä kautta.

1 tykkäys

No olihan siellä ihan reilusti sitouttamista :smiley:

Uudet ehdotetut jäsenet ovat kaikki Loihteen 15 suurimman omistajan joukossa määräysvaltayhteisöjensä ja henkilökohtaisten omistustensa kautta.

Mutta pihvi on tässä

Sopimusten yhteisarvon arvioidaan ylittävän 10 miljoonaa euroa ja niiden toimitukset jakautuvat usealle vuodelle. Sopimukset ovat merkittävän kokoisia verrattuna näiden liiketoiminta-alueiden tyypillisiin sopimuksiin. Kokonaisuutena sopimukset suhteessa entisen turvaliiketoiminnan vuoden 2023 ennusteisiimme vastaavat noin 11 % ja koko konsernin liikevaihtoon nähden vajaata 8 %.

2 tykkäystä

Hallituskeskustelusta vielä sen verran, että mielestäni tämä on yksi erittäin positiivinen seikka:
"Aiemmin hallituksen jäsenten omistukset yhtiössä ovat olleet rajallisempia ja mielestämme on positiivista, että omistajien ääni hallituksessa vahvistuu. "

1 tykkäys

Marko Kauppi ei vakuuttanut lainkaan Nixun hallituksen puheenjohtajan ominaisuudessa. Onneksi osakkeenomistajat ymmärsivät vaihtaa miestä ja yhtiön kannattavuus saatiin kohenemaan. Omistaja, olkoon isokin, ei ole aina sopiva hallituksen jäseneksi. Henkilökohtaiset ominaisuudet ratkaisevat.