Magnora ASA - Vihreän siirtymän aallonharjalla

itse itselleni vastaten, eli maksetaan magnoralle ja siirretään hermannille:
The agreement with Shell UK Ltd. for
the Shell Penguins FPSO is still held by
Magnora ASA. A demerger
receivable was established to
entitle Hermana to the funds from
the last two milestones related to
this agreement. The last two
milestones are expected within
shorth to midterm next months, and
will be transferred from Magnora
ASA to the Group as soon as funds
are received from Shell UK Ltd

2 tykkäystä

Käsittääkseni johtuu siitä, että sitä ollaan siirtämässä uusiin tehtäviin.
"
On 16 November 2023, Magnora
reached an agreement with NEO
Energy and Dana Petroleum for
redeployment of the Western Isles
FPSO to the Greater Buchan Area
(“GBA”) where start-up is expected
in 2026/2027 according to the
media and the companies. The new
agreement is expected to generate
income to the Group for many
years. The vessel’s production
depends on weather,
maintenance, decline, timing of
production drilling, discoveries and
more."

Tuo parin vuoden päähän potkaistu tölkki lienee myös syy siihen, ettei markkinalla tee mieli maksaa Hermanan osakkeesta enempää tällä hetkellä.

Penguinistä tuleva rahamäärä karkeasti ~NOK 1/osake.

4 tykkäystä

Noniin juuri jotain tämmöistä olikin mielessäni, mutta meni ohi lukaistessa. Loma ohi niin joutuu jakamaan keskittymistään duuni töi hommiin.

Tosiaan tämä avaa hieman tuota kurssilaskun taustaa kun pennejä ei sieltä ole nyt pariin vuoteen satelemassa. Uskaltaisin jopa väittää jakautumisen osasyyksi (vähintään aikataulun nopeuden), että Magnoran johto halusi WI:n toiseen yhtiöön taakaksi mörnimään.

4 tykkäystä

Tällainen seuranta Hermanalle tp 3,5 nok.

https://www.finansavisen.no/energi/2024/07/16/8155390/clarksons-venter-kursoppgang-i-borsfersking?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR1XCOJZ56oj69F9484bCuSxZcb35rXLuy4kznCW6vJqi71BHdO6_3O_h-0_aem_WltCaByEH2aMIOau7Ye_NA&zephr_sso_ott=EB4JYP

Sori linkistä, boomeri ei osaa lyhentää.

”Clarksons odottaa kurssinousua pörssilistautumisessa.
Clarksons uskoo, että Hermana Holdingsin vapaa kassavirta seuraavien kuuden vuoden aikana voi ylittää yhtiön nykyisen markkina-arvon.”

8 tykkäystä

Hermanan toimari käyny ostoksilla.

Stein Bjørnstad, CEO of Hermana Holding ASA, has purchased 30,000 shares in
Hermana Holding ASA today 16 July 2024 at an average price of NOK 2.6999 per
share.
Following this acquisition, Stein Bjørnstad controls 45,000 shares in Hermana
Holding ASA, which equals 0.05 percent of the issued shares and votes in the
company.

9 tykkäystä

Eli 7000 eurolla ostanut. Tuon kun tekee muutaman kymmenen kertaa niin ois jo aika vahva indikaatio.

10 tykkäystä

Helioksesta saatujen rahojen jakoaikataulu selvillä.
https://newsweb.oslobors.no/message/623744

image

10 tykkäystä

Joku poika lukenut teelehtiä. Jaetaan nyt tänne vaikka sitten henkeä luomaan.

6 tykkäystä

Toimitusjohtaja Sneve oli jakanut tällaisen uutisen LinkedIn:ssä vajaa viikko sitten.

“I am going to be ultra-aggressive on the … renewable energy. You are going to see an exponential share,” he told a news conference in the capital Pretoria, adding that he wanted to signal to investors “our intention to go that route”.

Myös tulosjulkaisun monologissa hän vaikutti kovin luottavaiselta Etelä-Afrikan kehityksen suhteen.

Laitetaas vielä mausteeksi asiaan liittyneet diatkin.


17 tykkäystä

Saa siirtää toiseen ketjuun, jos joku tietää paremman paikan. Mutta kun Magnorasta on tulossa näköjään enemmän osinkoyhtiö (hope not!), aihe lienee ajankohtainen.

Norjaan listattujen osakkeiden osingoista peritään 25 % lähdeveroa (15 % sijaan), jonka lisäksi Suomessa verottaja ottaa oman 10,5% siivunsa. Eli Norjan verottajalta pitää hakea takaisin 10 % liikaa perittyä veroa (omalla omistuksella kyse jo sadoista euroista liikaa perittyä veroa).

Oikaisupyynnön voi tehdä joko jälkikäteen tai huomasin myös mahdollisuuden rekisteröityä etukäteen, jolloin Norjan veroviranomainen verottaisi vain 15 % heti osingonmaksun yhteydessä. Tästä etukäteen rekisteröitymisestä oli siis maininta Viisaassa Rahassa (linkki).
Tässä vielä ohjeet rekisteröitymiseen Norjan verottajan sivuilta (linkki).

Kysymys kuuluu, että onko joku jo aiemmin tehnyt tätä rekisteröitymistä? Riittääkö, että täyttää tiedot hakemukseen ja postittaa pyydettyyn osoitteeseen?
Entä kun Norjan verottajan ohjeessa mainitaan 10 000 NOK vuosittainen limiitti (ainakin itsellä ylittyy tänä vuonna), jota varten pitäisi toimittaa erillinen asuinpaikkatodistus?

Asuinpaikkatodistuksen saa tilattua (12€?) DVV:n kautta (linkki)?

13 tykkäystä

Jatketaan LinkedIn-postauksia:
Norjan Etelä-Afrikan lähetystö on tehnyt pari julkaisua viimeaikoina uusiutuvista myös Magnoraa onnitellen. Oletan, että lobbailua on tehty, mikä on varmaan järkevää.


Disclaimerina sanottakoon, että omaa sijoituskeissiäni häiritsee hieman tällainen keskittyminen kehittyvään valtioon. High risk-high reward. Tämä vaatii entistä enemmän luottoa johdon kykyihin.

Olen ehkä vielä vähän katkera Helioksen myyntihinnasta. Toisaalta, miksei suurimmat omistajat ottaisi rahoja pois kuleksimasta osinkojen muodossa vaikkei koko potentiaalia ehkä täysin maksimoitaisikaan. Toki he varmaan ymmärtävät markkinaa paremmin kuin minä.

Kyllä tässä tarinassa kannattaa mielestäni olla mukana jollain itselleen sopivalla positiolla. Mielenkiintoinen bisnes.

Lisäys: Hermanan spin off vaikutti myös hyvältä idealta, mutten ollut tajunnut huomioida tuota pitkää aikajännettä West Islesin tuoton aloituksessa.

Lisäys nro 2: En ymmärrä miksei tätä himmeliä haluta vetää listaamattomana, koska toiminnot ei vaadi pääomaa.

8 tykkäystä
11 tykkäystä

Etelä-Afrikan uusiutuviin liittyen yksi käytännön esimerkki siitä mihin näiden tuuli- ja aurinkohankkeiden PPA-sopimukset myydään. Maassa on iso raaka-aine- ja bulkkivetoinen teollisuussektori, joka vastannee merkittävästä osasta kysyntää. Ohessa on esimerkki suuren globaalin kaivosyhtiön, Sibanye-Stillwaterin (SSBW), sijoittajapresiksestä. SSBW arvioi itse saavuttavansa PPA-sopimuksilla noin 20-30 % säästöt verrattuna valtionyhtiö Eskomin tariffihinnoitteluun. Kun tämä yhdistetään nykyiseen tilanteeseen, jossa operaatiot kärsivät sähkökatkojen riskeistä, joihin yhtiöiden pitää varautua vararatkaisuilla kuten dieselgeneraattoreilla, on kysyntänäkymät itsessään suotuisat kuten Magnora mainostaa.

Maan riskitaso on kyllä oikeasti korkea, esimerkiksi korruptiosyytteisiin voi sotkeutua vaikka olisi itse hankekehittäjänä tehnyt kaiken by the book. Muun muassa Eskomin entinen toimitusjohtaja myrkytettiin syanidilla, josta hän tosin selvisi. Vastaavasti paikallisväestö voi harjoittaa erinäköistä toimintaa omien intressiensä edistämiseksi, mikä voi tuoda kehittäjille harmaita hiuksia. Eli tuotto-odotuksia kannattanee diskontata melko reilulla kädellä. Esimerkiksi Allianz arvioi Etelä-Afrikan B3-kategoriaan, mikä kuvaa korkeaa riskitasoa.

https://www.allianz.com/content/dam/onemarketing/azcom/Allianz_com/economic-research/country-risk/updateq22024/QXP_RISK_MAP_Q2_2024_revue.pdf

11 tykkäystä

Ja sieltä pamahti jättiosinko sijoittajille :yum:

6 tykkäystä

Yllätyin että Magnoran osinko tuli OP:n tilille verottomana. Viitteenä VOPR-Osinko. Eli siis vapaan pääoman palautus ja eikö Norja peri siitä veroa ollenkaan? Ilmeisesti Suomen verottaja vetää siitä vielä myöhemmin siivunsa. Lieneeköhän se sitten 10,5% vai 25,5%? Varmaankin jälkimmäinen.

Huomasin että aiemmatkin Magnoran osingot on tulleet verottomina VOPR-Osinkoina.

4 tykkäystä

pääoman palautuksen ja osingon välillä ei Suomessa enää taida olla (listatuilla ainakaan) mitään eroa käsittelyssä, eli menee 30 % tai se suurempi jos on massipäällikkö?

2 tykkäystä

Sopivasti Magnoran kurssin MASSIIVISEN viimeaikojen kyykkäämisen alla tulossa presistä lyhyen ja keskipitkän aikavälin suunnitelmista syyskuussa:

Ja näköjään AGV jossain seminaarissa paneelikeskustelussa. Sinänsä mitään ihmeellistähän tässä ei ole, mutta ihan kivassa seurassa mm. Red Rocket.

16 tykkäystä

Vähän kahden vaiheilla kannattaako näin pientä ostosta edes tänne postata, mutta laitetaan nyt kuitenkin. PJ Sannes laittoi taskunpohjalta löytyviä kolikoita Magnoran osakkeisiin:

Magnora ASA: Mandatory notification of trade – Chairman buys Magnora shares

August 26, 2024 at 08:42 am EDT

Share

26.8.2024 14:41:24 CEST | Magnora ASA | Mandatory notification of trade primary insiders

Torstein Sanness, Chairman of Magnora ASA, has purchased 10,000 shares in Magnora ASA (“Magnora”) today 26 August 2024 at an average price of NOK 24.23 per share.

Following this acquisition, Mr. Sanness controls 669,442 shares in Magnora ASA, which equals 1.02 percent of the issued shares and votes in the company.

Mr. Sanness also holds 295,000 share options in Magnora ASA.

Disclosure regulation

This information is subject to the disclosure requirements pursuant to section 5-12 of the Norwegian Securities Trading Act.

Contacts

  • Erik Sneve, CEO, email: es at magnoraasa.com
  • Torstein Sanness, Executive chairman, email: sanness at sf-nett.no

About Magnora ASA

Magnora ASA (OSE: MGN) Magnora’s portfolio of renewable companies consists of Kustvind AB, Magnora Offshore Wind AS, Magnora Solar PV UK, Hafslund Magnora Sol AS, Magnora South Africa, and AGV. Magnora also has a share in the future success of Helios Nordic Energy (Vinci Concessions), Evolar (First Solar), and Hermana Holding (design royalties). The company is listed on the main list on Oslo Stock Exchange under the ticker MGN.

Attachments

  • Download announcement as PDF.pdf

© NTB Norway, source NTB English Regulatory Releases


Toisaalta toteutti myös optioita 30 000 osakkeen edestä viime viikolla, eli nyt lyhyen ajan sisään 40 000 lappua.

8 tykkäystä

CEO Sneve myös ostoksilla. Itsekin lisäsin peesissä.

Magnora ASA: Mandatory notification of trade – CEO buys Magnora shares

30.8.2024 11:36:02 CEST | Magnora ASA | Mandatory notification of trade primary insiders

Erik Sneve, CEO of Magnora ASA, has purchased 10,000 shares in Magnora ASA (“Magnora”) today 30 August 2024 at an average price of NOK 23.5 per share.

Following this acquisition, Mr. Sneve controls 1,183,871 shares in Magnora ASA, which equals 1.8 percent of the issued shares and votes in the company.

Mr. Sneve also holds 525,000 share options in Magnora ASA.

7 tykkäystä

Lyncheilyä Norjassa

Päätin lopettaa kesälomani pieneen road trippiin ajamalla Oulusta Ålesundiin ja sieltä sitten etelään ja kohti keskisempää Eurooppaa.


(Ålesundilla ja sen arkkitehtuurilla on mielenkiintoinen historia)

Magnora ei koskaan pidä tulospuheluissa kysymys ja vastaus-osiota vaan toimitusjohtaja Erik Sneve kutsuu Magnorasta kiinnostuneet heidän toimistolleen kahville. Q2 osarin jälkeen hän vieläpä toivotti tervettulleeksi Oslooseen nimenomaan elokuun lopussa, johon tämä matkani myös ajoittuu ja sijoittuu. Päätinkin siis kokeilla onneani ja kysäistä, jos kahvit lämpenisi myös matkailevalle yksityissijoittajalla. Vastaus tulikin saman päivän sisällä ja kahvitreffit oli tänään klo 10.30. Olin kuulemma ensimäinen tarjoukseen tarttunut “kansainvälinen sijoittaja”. Lisäys: Eihän tämä varsinaista lyncheilyä ole, koska siinä tulisi tutustua itse liiketoimintaan, mutta Magnoran tapauksessa se on hieman vaikeaa, joten näillä mennään.

Aluksi juteltiin niitä näitä. Sneve sanoi käyneensä Rovaniemellä poikansa jääkiekkoharrastuksen parissa sekä lapsena Kilpisjärvellä ostamassa halpaa lihaa, kun hänen isoäitinsä asui pohjois-Norjassa.

Siitäpä sitten pikku hiljaa käännettiin keskutelu Magnoran tarinaa, josta seuraavaksi. Tämä menee aika paljon muistin varassa, joten vastuu on lukijalla. Kannattaa myös muistaa, että toimitusjohtajilla on agendansa kaikissa tarinoissa. Tosin tässä tapauksessa sitä ei aina uskoisi.

Magnoran arvostus

Ensimäisenä aloin luonnollisesti nillitäämään siitä, että mielestäni yhtiö on aliarvostettu ja tämä johtuu siitä, ettei yhtiö selitä liiketoimintaansa tarpeeksi selkeästi sijoittajille. Tähän Sneve vastasi aliarvostuksen johtuvan siitä, että tällä hetkellä Oslon pörssissä pieniä ja keskisuuria yhtiöitä poljetaan eivätkä rahastot ole innokkaita ostamaan sitä. Siitäkin huolimatta, että nyt Hermanan irtautumisen jälkeen myös ESG-herkillä rahastoilla olisi siihen mahdollisuus. Uskokoon ken tahtoo.

Toinenkin foorumilainen on ehdotellut hänelle Inderesin palveluita ja hän sanoi, että maksettuja analyysejä pidetään Norjassa lähes vitsinä. Kun kerroin, että Inderesin analyysipalveluun kuuluu myös laajaraportti, joka on yleensä n. 40 sivuinen yksityiskohtainen paketti yhtiöstä, hän innostui hieman ideasta. Kun sanoin, että sieltä voi tulla myös MYY-suositus, hän naureskeli, että tämä olisi pahin skenaario. Hän yhtyi kantaani, kun sanoin ettei sellainen näytä kovin todennäköiseltä tällä arvostuksella.

Kommunikointistrategia

Kun jatkettiin kommunikoinnista, hän sanoi, ettei halua lupailla liikaa ja liian yksityiskohtaisia ohjeistuksia, koska sitten saa selitellä, jos homma ei menekään, kuten on luvannut. Hän oli kuitenkin kovin luottavainen yhtiön rahantekokykyyn ja ilmaisi asian jotenkin niin, että “jos kerrot, että sulla on liikaa rahaa, ihmiset sun ympärillä alkavat hankalaksi.” Tuonkin saa sitten tulkita miten haluaa.

Joka tapauksessa kyselin, että onko tämä syy Q&A-osion puuttumiseen osari-infossa, hän sanoi, että kysymykset tulee joka tapauksessa analyytikoilta, jotka hän tapaa kuitenkin kahden kesken. Lisäksi hän sanoi, että osa kysymyksistä on liian yksityiskohtaisia tilinpäätöksen luvuista, että ei koe järkeväksi niihin siinä vastailla. Lisäksi hän sanoi, että vaikea järjestää teknisesti kun tekevät asioita niin pienellä porukalla

Niinpä ehdotinkin hänelle Videosync-palvelua, jossa kysymykset voi ottaa esim chatista ja siten valita mihin vastaa. Näin ei tarvi vastata samoihin kysymyksiin useaan kertaan.

Helios

Minulle yksi tapaamisen tärkeimmistä kysymyksistä koski Helios-kauppaa. Itse en oikein tajunnut, miksi 10GW portfolio myydään 850MNOK kertahinnalla ja 3000MNOK:n earnouteilla, jos vieläkin kommunikoidaan, että projektit myydään 0,5-1,5 MNOK/MW hintaan. Sain tähän itseäni tyydyttävän vastauksen. Tosin tämä menee nyt niin kuin sen itse muistan ja tulkitsen, joten ota suolan kanssa.

Kyselyjä oli tullut muiltakin kuin Vinciltä, mutta he olivat osaomistuksen perässä ja Helioksen omistajat eivät olleet niistä kiinnostuneita. Neuvottelut Vinci-kaupasta oli aloitettu jo viime kesänä ja varsinainen diili sovittu ennen joulua, aikana jolloin portfolion koko oli pienempi; 6-7,5GW. Ei kuulemma muistanut tarkkaa lukua. Tämä tekeekin kaupasta hieman järkevämmän, tosin vieläkin mentäisiin aikalailla ohjeistuksen alalaidalla. Joka tapauksessa nämä pitkät neuvottelut olivan kuulemma syy siihen, miksei Helioksen sivuille ole ilmestynyt uusia diilejä sitten viime kesän.

Hän myös myönsi, että markkina pohjoismaissa oli tullut pehmeämmäksi korkojen nousun myötä.

Hän näki Vinci-kaupan järkevänä useasta syystä. Ensinnäkin myydä noin iso portfolio vaatisi enemmän suuria asiakkaita kuin Hafslund ja Commerz Real. Muistaakseni Hafslundillakin oli investointihalu aurinkoenergiaan hyytynyt, kun he olivat ostaneet jonkin isomman valmiin tuulivoimapuiston. Useampi erillinen asiakas toisi lisää töitä pienelle organisaatiolla, jolloin projektit viivästyisivät ja näin kassavirrat levittätyisivät pitemmälle ajalle.

Vinci-diilin etuna on se, että Vinci voi isona toimijana itse halutessaan toteuttaa kaikki projektit. Vinci kuulemma on keskellä yritystoimintansa muutosta. Tiebisneksen omistaminen loppuu jonkun vuoden päästä ja tällä hetkellä he ovat investoimassa sen vuoksi rajusti vihreään energiaan. Tämä siis oli hänen tulkinta. En ole tarkistanut Vincin tilannetta.

Sneve ei osannut arvioida kuinka paljon 3000 MNOK:sta tulee toteutumaan, mutta sanoi VINCI:n itse olleen halukas tuomaan tuon luvun esille tiedotteessa. Päiviteltiin sitä kuitenkin yhdessä, että noilla earnouteilla ( Magnoran osuus 1200 MNOK) ja kassalla voisi perustella lähes kokonaan Magnoran tämän hetkisen markkia-arvon.

Etelä-Afrikka

Tästä on jo paljon puhuttu foorumilla, mutta mainittakoon, että Sneve ihmetteli miksei markkina arvosta Etelä-Afrikkaa korkeammalle suhteessa esim Heliokseen vaikka sielä tehdyt kaupat ovat olleet suurempia.

Hermana

Hermanasta kyselin tiettyjä lukuja:

  1. Penguins on kytketty, ekat 4,3musd pitäisi tulla 3kk sisällä ja toinen osa 4,6musd, kun tietty tuotantotavoite on saavutettu. En muista ehtoa, mutta hän puhui 6 kuukaudesta. Miten minusta tuntuu, että nämä piti tulla kertarysäyksellä ja alunperin jo viime vuonna?

  2. Western Isle FPSO:n kapasiteetti on 44 000 barrelia päivässä ja hän ajatteli, että sen voisi keskimäärin olla 30 000 barrelia päivässä. Tästä siis tulee 0,5 usd/barreli Hermanalle. Hän arvioi, että toiminta voisi alkaa 2027 aikaisintaan. Englannin vaalien jälkeen, joku laki kuulemma kirjoitetaan uusiksi ja se vie aikaa. Hän sanoi, että nykyinen esiintymä on vähintään 70 miljoonaa barrelia, mutta se voi olla myös 200 miljoonaa. Tuolla pumppaustahdilla 70 miljoonaa riittäisi n. 7 vuodeksi. Hän kuitenkin puhui, jopa 25-30 vuoden projektista.

Hermanan kulut ovat 700ke vuodessa.

Laskeskelin noilla luvuilla, että jos se pumppailisi noilla kuluilla ja tuolla tahdilla 15 vuotta, niin 10% WACC:lla Hermanan osakkeen arvo voisi olla noin 4€ luokkaa ja Magnoran osuus koko firmasta siten n. 100 MNOK:ia

Offshore wind

Tämä 400 MW projekti olisi realisoitumassa 3-12kk sisään riippuen millaiset ehdot saavat esim kertamaksun ja milestonien suhteen. Se tullaan jakamaan osinkoina.

Laajeneminen uusille markkinoille

Sneve sanoi tulosinfossa, että heillä on tarkoitus laajentua uusille alueille. Kun kysyin tapahtuuko se yritysostoin vai omilla projekteilla, hän sanoi heidän löytäneen sopivan toimintamallin, jossa he etsivät sopivan paikallisen managerin, joka alkaa sitten pyörittämään projektia saaden siitä pienen provikan. (Muistaakseni mainitsi ykkösprosenteista). Tästä hyötyy kuulemma molemmat, koska usein itse paikallisella toimijalla ei ole omia resursseja viedä projektia eteenpäin vaikka haluja olisi.

Johtaminen

Kun kysyin henkilöstön osaamisen tärkeydestä hän mainitsi, että henkilöstö on tärkeä, mutta ei kuitenkaan yhdestä ihmisestä kiinni. Hän sanoi itse allokoivansa n. 10% ajastaan yksittäiselle projektille (Etelä-Afrikka, Helios jne). Tämä sen vuoksi, että delegoimalla hän laajentaa vastuuta ja tekee yhtiöstä vähemmän riipuvaisen hänestä.

Hän sanoi myös olevansa tiukka ja objektiivinen johtaja, joka pyrkii olemaan rakentamatta liian läheisiä suhteita, jotta pystyy myös kovaan päätöksen tekoon.

Hän kertoi mm. käyvänsä kaikki laskut läpi talousjohtajan kanssa ja kyseenalaistavansa niitä, jos näkee jotain epäilyttävää tai liian kallista. Hän myös sanoi toitottavansa budjetin olevan vain kehys minkä sisällä toimitaan. Parempi on, jos jäädään alle.

Osakkeiden osto

Tämä oli mielestäni tapaamisen hauskin juttu. Meidän tapaaminen loppui n. klo 11.10 paikallista aikaa, jolloin Sneve poistui lounasravintolaan. Nordnetissä näyttää olevan tällainen tapahtuma. (Suomen aikaan, joka on tunnin edellä)
image

Klo 11.45 sain häneltä spostin, jossa hän kiitti tapaamisesta, toivotti turvallista matkaa ja kehotti tarkistamaan viimeisimmän tiedotteen. Minä onnittelin ostosta ja ilmaisin tyytyväisyyteni, että olin onnistunut vakuuttamaan hänet tästä sijoituskeissistä. Hänen vastaus: “Lol, Thank you!”

Pohdintaa

Johdon tehtävä on ajaa osakkeenomistajan etuja. Se kuulostaa ihan hyvälle, että on kova usko rahan tekemiseen ja ettei halua turhaan prassailla, mutta minusta tähän voisi löytää joku järkevämpikin ratkaisu, niin että osakkeen aliarvostus purkautuisi. Kysyin myös, että eikö näin pääomakevyen bisneksen kannattaisi olla listaamaton. Tähän Sneve vastasi, että ei voi mitään kun oltiin jo legacyn jäljiltä listattuja. Mietin, että mikseivät ostaisi suurempien omistajien kesken firmaa pois pörssistä. Tällöin hänen “ei tarvisi huudella muille hyvästä bisneksestä” ja näin pelätä kilpailijoita, jonka hän sanoi olevan yksi syy hehkuttamattomuuteen.

Tämän päiväinen osakeosto viittaisi siihen, ettei mitään järjestelyjä kuitenkaan ole käynnissä.

Tässä vielä karvalakkihahmotelma Magnoran markkina-arvon potentiaalista. Saa kritisoida:

Hermana: Se 100 MNOK

Milestoneissa kiinni oleva kassavirta. Näiden lopulliseen reaaliarvoon vaikuttaa porjektien onnistuminen sekä niiden ajoitus:
Evolar: 200 MNOK (Jäljellä oleva osuus)
Helios: 1200 MNOK (Magnoran osuus)
Etelä-Afrikka: 100 MNOK(Konservatiivinen arvio jäljellä olevasta osuudesta)

Käteinen: 200 MNOK (yhtiön tavoite)

Nuo kaikki tekisi ynteensä 1800 MNOK. Yhtiön markkina-arvo on tällä hetkellä 1500 MNOK.

Tähän päälle tulee vielä projektien kapasiteetti 4800 MW, johon sisältyy esim kohta tuloutuvan Offshore Windin osuus.

Lopuksi

Viittasin tapaamisen aikana aika paljon foorumilla käytyihin keskusteluihin ja hän halusi lähettää terveisiä, että hän on erittäin vakuuttunut heidän liiketoimintamallista ja heillä on aikomus tehdä sillä kunnolla rahaa. Lisäksi hän sanoi ymmärtävänsä nyt paremmin arvostuksen liittyvän ongelman ja sen suhteen sijoittajaviestintään. Hän aikoi pohtia vakavasti Inderesin tarjoamia palveluja.

95 tykkäystä