Mandatum - Nallen yritysjärjestelyperinnön jatkaja?

Ohoh, pitää seurata tämä päivä ja olla yhteydessä, mikäli ei muutosta tapahdu. Applen omasta pörssi sovelluksesta en myöskään löytänyt haulla Mandatumia.

Nordea Investorissa näkyy oikein määrät, mutta Sampon ja Mandatumin arvot ei päivity automaattisesti. Pitikö ne syöttää itse perjantain päätöskurssista vai miten se menikään…

Ei kannata tehdä mitään, yleensä korjaantuvat/lisäävät myöhemmin automaattisesti Nordeassa.

5 tykkäystä

"Jakautumisessa syntyneen uuden yhtiön ja jakautuneen yhtiön osakkeiden käypänä arvona voidaan Verohallinnon käsityksen mukaan pitää osakkeiden ensimmäisen noteerauspäivän painotettua keskikurssia tai toissijaisesti viiden ensimmäisen pörssipäivän vastaavaa keskikurssia, jos viimeksi mainitun keskikurssin katsotaan paremmin kuvaavan osakkeiden käypää arvoa.

Verohallinnon odotetaan antavan ohjeistuksen ja vahvistavan hankintamenon jakosuhteen arviolta kahden kuukauden kuluessa jakautumisesta."

Lähde: Sampon blogi: IR-blogi: Mitä Sammon osakkeenomistajien tulee tietää jakautumisesta | Sampo.com

7 tykkäystä

@Mirko_Sampo_IR Osaatko sanoa onko Mandatum/Sampo sisäpiirillä ikkuna auki miten? Onkohan Nalle sisäpiirisääntelyn alla vielä?

Mandatumin asioita en luonnollisesti enää kommentoi. Sammon osalta suljettu ikkuna alkaa samaan aikaan kuin hiljainen jakso eli ensi maanantaina. Koskee meillä myös Mandatumin osaketta. Ja Nalle ei tietenkään ole enää listoilla.

22 tykkäystä

Huom:

500 MEUR osingot ovat osittain vapautuvasta run-off kannan pääomasta…
…eli ei kannata sotkea yrityksiin jotka maksavat osinkoa x% jatkuvien toimintojen voitosta.
(9% voi säilyä jatkossakin, osakekurssin tasaisesti lasketellessa…)

8 tykkäystä

Voiko kurssikäppyrän “piikit” olla noita blokkikauppoja?

Ainakin vaihdoltaan juuri nyt Mandatum pörssin ylivoimaisesti vaihdetuin osake 45 miljoonan vaihdolla.
Jostain sitä myyntipainetta tulee.

4 tykkäystä

Tarkistin viimeisimmän @ 3,776 €, ihan normikauppa.

On siellä myös blokkeja (kts alla oleva kuvaaja 1500k) mutta ne kyllä toteutetaan yleensä osto- tai myyntilaitahinnalla, tai midiin. Mutta kv -rahastot puskee orderia (ja isoja sellaisia) luultavimmin darkkien kautta, ja tämä aiheuttaa lisäpainetta.

10 tykkäystä

Joku on ostanut noissa isomman määrän kerralla ja hinta on tehnyt lyhyitä piikkejä, kun myyntilaita on hetkellisesti ollut melko tyhjä.

4 tykkäystä

Nyt onnistuu kaupankäynti Mandatumilla myös Mandatum Traderin kautta ja jakautumisessa saatu määrä osakkeita korjattu oikeaksi. Joku varoitus “monimutkaisesta” rahoitusvälineestä sieltä tulee kaupankäynti-ikkunaan, mutta ei onneksi tarvinnut tietämystestiä tehdä eli omalla vastuulla sai mennä :smiley:

4 tykkäystä

Ensimmäistä kertaa täällä joten kertokaa toki jos seuraava kysymys meni väärään osoitteeseen:

Osaisiko joku kertoa mitenkä Mandatumin jakautumisessa saatujen osakkeiden hinta määräytyy OST:llä? Verottajan mukaan OST:llä noudatetaan FIFO periaatetta joten luonnollisesti jakautumisessa vastaanotetut osakkeet ovat ensimmäisenä pölkyllä.

Kysyn tätä koska työstän tällä hetkellä omaa sijoitustyökalua exceliin ja koitan tässä pähkäillä tulisiko minun merkata osakkeiden hankintahinnaksi 0e vai kenties joku muu summa? Hankintaolettama ei ole OST:llä käytössä joten suurin osa verottajan ohjeistuksesta ei suoraan sovellu OST:lle.

Kaikki näkemykset ovat oikein tervetulleita.

2 tykkäystä

Selaa tätä ketjua, niin löydät vastauksen.

6 tykkäystä

Kehtaatko vähän auttaa avutonta? Ei nyt sattunu silmään sellaista kommentia joka ois vastannut tähän minun kysymykseen :sweat_smile:

1 tykkäys

Muutama viesti ylempää: “Verohallinnon odotetaan antavan ohjeistuksen ja vahvistavan hankintamenon jakosuhteen arviolta kahden kuukauden kuluessa jakautumisesta.”

Eli tarkka luku vahvistuu myöhemmin.

6 tykkäystä

Osakkeilla tulee olemaan hankintahinta, mutta sitä ei vielä ole käytettävissä. Tämä tulee vasta myöhemmin. Alla Sammon Mirkon aiemmin tässä ketjussa oleva viesti ja siitä viesti tai pari eteenpäin.

1 tykkäys

Onko saatavilla tietoa niiden osakkeiden lukumäärästä, jotka ovat indeksirahastojen omistamia eli jonkinlaisen pakkomyynnin kohteena?

3 tykkäystä

Sammolla noin 500 miljoonaa A-osaketta ja indeksirahastojen osuuden on arvioitu olevan osakekannasta noin 10%.
Muistan lukeneeni jo jokin aikaa sitten jonkun talon analyysin/kommentin, jossa arvioitiin myyntipaineeksi yli 30 miljoonaa osaketta.

Eli realistinen arvio jotain tuon 30-50 miljoonan osakkeen välissä?

12 tykkäystä

Kiitos Hasbi! Vaihto juuri nyt 25 miljoonaa joten puolivälissä ollaan, jos tuo 10% olisi oikeampi arvio.

11 tykkäystä

Salkunhoitaja Juha Varis oli twiitannut joku aika sitten että myyntipaine indeksistä tippumisesta olisi noin 35 miljoonaa lappua. Vaihto ollut aivan hurjaa tänään joten varmaan sulaa tuo muutamissa päivissä. Tietysti vaikea arvioida että paljonko on muutenkin myyjiä liikenteessä.

8 tykkäystä