Mandatum - Nallen yritysjärjestelyperinnön jatkaja?

Fair point, ks. tosin myös henkilöstökuluilla kikkailu 2022 vs. 2021 (sijoitussidonnaiset). Pointti oli lähinnä vain huomauttaa, että suurin osa tuloksesta lähenee nollaa pitkässä juoksussa - UL ja varainhoidon kasvulla pitäisi run-off kannan tulosvajetta kaventaa.

5 tykkäystä

502 milj kpl on tarkempi osakkeiden määrä syyskuun lopulla ja 500 milj eur/3 → 0,332 euroa osingoksi Mandatumille 2024-26.

5 tykkäystä

Inderesin uusin arvio Mandatumin arvosta on 2328 milj eur. Syyskuun lopussa Sammon osakkeita on 502 milj kpl. Joten tästä saadaan arvio, Mandatumin hinta olisi 4,637 eur/kpl ja jos osinko olisi 0,332 kolme ekaa vuotta, niin tuosta tulee 7,159% osinkotuotto kolmelle ekalle vuodelle. [lukuja korjattu]

37 tykkäystä

…osinkotuotto per vuosi kolmena ensimmäisenä vuonna :slight_smile:

7 tykkäystä

Asset managementin osuus on kyllä todella pieni. Meneeköhän lihoiksi vai onko tärkeä osa henkivakuutus-palvelupakettia. Jotain voisi Manta varmaan myös ostaa vahvistaakseen asset managementtia.

2 tykkäystä

Tähän on hyvä palata näin pari kuukautta myöhemmin :wink:

Olen tullut ja antanut itseni tulla siihen käsitykseen, että tämä varainhoito tulee olemaan se, johon jatkossa nimenomaan panostetaan enemmän. Eiköhän tämä tarkennu, kun Mandatumille tulee jonkun näköinen road show ennen irtautumista. Liitetääs tähän vielä Sampo-Mirkon kommentti tuolta toisesta ketjusta!

7 tykkäystä

Mandatumin sijoittajatilaisuus torstaina 14.9: Mandatum järjestää sijoittajatilaisuuden 14.9.2023 | Kauppalehti

21 tykkäystä

Laitetaanpa tämä tähänkin ketjuun. Eli Mandatumin jakautumisesitteeseen julkaistu täydennys, joka pitää sisällään mm. päivitetyt ja uudet taloudelliset tavoitteet ja paljon muuta infoa, johon pureudutaan tarkemmin 14.9.2023 järjestettävässä sijoittajatilaisuudessa.

20 tykkäystä

Onko se vain minä, mutta tuo ylenpalttinen ~300% vakavaraisuussuhde ja h1–23 melkein +9% nettomerkinnät vaikuttaa aika lupaavalta, ainakin osinkotuoton suhteen — kun vakavaraisuuden tavoitetaso on 170-200%?

Huomioithan, että tuo 296% vakavaraisuussuhde H1/2023 lopussa ei sisällä Saxo-, Enento-, yms. järjestelyjä. Ne huomioiden vakavaraisuussuhde oli 232%.

13 tykkäystä

Ah Ok. No silti yli aika kivasti. Toisaalta toivotaan että löytyy pääomalle muuta käyttöä kuin osingot…

Vähän yli 3 viikkoa aikaa irtoamiseen. Miten salkun “tyhjästä syntyneille” Mandatum-osakkeille löytyy se hankintahinta? Oliko se jotenkin siten, että ekan kaupankäyntipäivän painotettu keskihinta, jonka verottaja tai joku taho ilmoittaa sitten lokakuun alkupuolella?

Alkuperäisen osakkeen hankintahinta jaetaan yhtiöiden välillä nettovarallisuuden suhteessa.

1 tykkäys

Nettovarallisuuden perusteella tai vaihtoehtoisesti käypien arvojen (ensimmäisen tai viiden ensimmäisen päivän keskikurssi) perusteella, mikäli tämä poikkeaa merkittävästi nettovarallisuuden jakosuhteesta. Verottaja vahvistaa sitten jakautumisen jälkeen.

15 tykkäystä

Täydennän tähän verottajan vahvistamiseen. Tähän menee yleensä joitain kuukausia aikaa eli lokakuussa tätä tietoa vielä tuskin saadaan, mutta todennäköisesti tämän vuoden aikana.

Aiheesta todettakoon vielä, että perhana töiden puolesta on sen verran kiire, ettei ole ehtinyt lukemaan noita täydennyksiä! Mahtaakohan tuosta Mandan ensimmäisestä omasta sijoitustapahtumasta tulla nauhoite myös?

3 tykkäystä

Tilaisuudesta tulee tallenne.

11 tykkäystä

Onko Mandatum tulossa Inderes seurantaan?

3 tykkäystä

Tuskin tätä etukäteen kerrotaan, mutta uskaltaisin väittää, että aivan varmasti on. Ainakin erittäin suuri pettymys, jos tämän kokoluokan finanssialan toimijaa ei Inderesin seurannassa nähtäisi.

Asiasta kolmanteen, olenko ymmärtänyt nyt oikein, että Enenton ja Saxon osakkeet siirtyvät kokonaisuudessaan Mandatumin omistukseen, kun jakautuminen tapahtuu?

3 tykkäystä

16 tykkäystä

Ja tähänkin ketjuun sama kuin Sampo-ketjussa.

Kävi sillai hassusti, että elettiin siinä uskossa, että osakekauppojen setlaus tapahtuu tässä normaaliin tapaan, mutta jakautumistilanteissa ne menevätkin näemmä vähän eri tavalla. Hyvä, että tuli tässä vaiheessa selväksi, mutta olisi voinut tulla himpun verran aikaisemminkin :man_facepalming:

Eli jos mielii saada Mandatumin osakkeita jakautumisvastikkeena, niin viimeinen päivä ostaa Sampoa on 29.9.2023.

48 tykkäystä