Mandatum - Nallen yritysjärjestelyperinnön jatkaja?

Ihan mielenkiintoinen juttu tuli tänään Mandatumin uutiskirjeen mukana. Ei varmasti pidä sisällään kaikkea, mutta mukava lukea, mitä kaikkea on tapahtunut vuosien varrella edes lyhyesti.

16 tykkäystä

Kauppalehden uutisvirta:

Danske Bank aloittaa Mandatumin seurannan 3,00 euron tavoitehinnalla ja myy-suosituksella

13 tykkäystä

Mielenkiintoista, koska eikös Danske ole nimenomaan Mandatumin tärkeä kumppani?

5 tykkäystä

Kuulostaa aika hurjalta erolta ainakin Nordean 4,5€ ja Inderesin 4,2€ tavoitehintaan. Mistähän ero johtuu?

4 tykkäystä

Onkohan jollakulla pääsyä Dansken analyysiin? Pääpointit?

5 tykkäystä

Onko tähän jotain perusteita vai tulinko kauppalehden foorumille?

13 tykkäystä

Eikö tuo ole nimenomaan laitonta ainakin täällä?

On. Kaikenlaista voi heitellä ilmaan mutta ilman vahvoja todisteita ei välttämättä paras idea. Enemmän kiinnostaisi tietää miten analyytikko tuohon numeroon on päätynyt, mutta lienee vain Dansken maksaville asiakkaille?

1 tykkäys

Inderesin kantahan oli, että saa referoida pääpointteja, mutta ei jakaa kokonaisia osia (eikä koko artikkelia tietysti).

3 tykkäystä

@Sauli_Vilen Eikö ole Mandatum - liveä? Kyllähän se onnistuisi kahdella läppärillä ja yhdellä Saulilla helposti. :slightly_smiling_face:

4 tykkäystä

Ålandsbankenin tavoitehinta Mandatumille on 5€ osake

25 tykkäystä

Menee tosiaan Sammon kanssa päällekkäin. Lisäksi ihan rehellisyyden nimissä pakko todeta, että sen verran monta kysymystä vielä Mandatumissa auki (ei esimerkiksi mitään tietoa minkämallisella raportilla tulevat ulos), että mieluusti katson tämän ekan raportin ihan rauhassa itse. Q4:llä pyritään kyllä tekemään myös Mandatum live :slight_smile:

@Dissidentti sellainen huomio Ålandsbankenista, että he eivät seuraa virallisesti Mandatumia tai julkaise siitä erillistä analyysiä (Ålandsbankenilla ei ole ollut enää vuosiin osaketutkimusta). Tuo on käsittääkseni heidän osakestrategien (tai salkunhoidon) näkemys aiheesta.

57 tykkäystä

OK, ihan vilpittömästi täytyy todeta, että tulkitsen tämän niin, että mahdollisuudet yllätykseen ovat olemassa kun kerran "kysymyksiä on auki… Toivon iloitsevani 8.11. aamulla.

3-5 EUR on suuri vaihteluväli tavoitehinnoille.

4 tykkäystä

Jonkinlaisena signaalina voi pitää millaisella vimmalla yrityksen toimiva johto ja hallitus tankkasivat osaketta ennen hiljaisen jakson alkua. Kohtahan se nähdään miten tuota kannatti tulkita :person_shrugging: Ei salkkuni suurin positio, mutta odottelen tätä tulosta Q3 kaudelta ehkä kaikista eniten.

27 tykkäystä

Lähinnä avoimet kysymykset liittyvät raportointiteknisiin asioihin, kun tässä vaiheessa ei ole vielä tiedossa mitä kaikkea tietoa tulevat raportoimaan kvartaalitasolla (tai edes missä formaatissa). Tämä tekee raportin lukemisesta ensimmäisellä kerralla tooooooooooooooosi hidasta. Tämä live ei olisi erityisen palkitseva katsojille, kun Kasperin kanssa oltaisi pääosin hiljaa ja mutistaisi toisillemme jotain :smiley:

Meiltä tulee ennen tulosta vielä ennakkokommentti missä pureksitaan tarkemmin tulosodotuksia :scroll:

52 tykkäystä

@Sauli_Vilen Kyllä, mutta vielä hitaampaa se on niille, jolla ei ole pitkää Sampo-kokemusta. Voisitko kuitenkin edes mainita Mandatumin tuloksen Sampo-livessä? Kuva kertoo enemmän kuin… :wink:

Kasper junan alle pitämään liveä :wink:

10 tykkäystä

Arvopaperi:

“Aktiivinen sijoituskeskustelija Kim Lindström kehotti Kauppalehden kolumnissaan sijoittajia olemaan tarkkana ­Sammon** järjestelyssä. Vakuutusyhtiöstä irronnut Mandatum oli hänestä kiinnostavin listatulokas vuosiin. Suursijoittajien kovan myyntipaineen takia Mandatumin osakkeen hinta oli ensimmäisinä päivinä useimpia arvioita matalampi.”

“Lindström toimi itse neuvonsa mukaisesti ja hankki irtautumisvastikkeena tulleiden osakkeiden lisäksi voimakkaasti heilahdellutta Mandatumin osaketta reilulla 0,1 miljoonalla eurolla.”

18 tykkäystä

Olipa pettymys kun näkyvissä olikin vain 10 suurinta, mutta tässä tuore listaus

20 tykkäystä

Nyt näkyy 20 suurinta… Karl Kyöstilä (Planmecan perustaja) 20., ensimmäisenä yksityissijoittajana, kiinnostava knoppi!

9 tykkäystä