Mandatum - Nallen yritysjärjestelyperinnön jatkaja?

OK, ihan vilpittömästi täytyy todeta, että tulkitsen tämän niin, että mahdollisuudet yllätykseen ovat olemassa kun kerran "kysymyksiä on auki… Toivon iloitsevani 8.11. aamulla.

3-5 EUR on suuri vaihteluväli tavoitehinnoille.

4 tykkäystä

Jonkinlaisena signaalina voi pitää millaisella vimmalla yrityksen toimiva johto ja hallitus tankkasivat osaketta ennen hiljaisen jakson alkua. Kohtahan se nähdään miten tuota kannatti tulkita :person_shrugging: Ei salkkuni suurin positio, mutta odottelen tätä tulosta Q3 kaudelta ehkä kaikista eniten.

27 tykkäystä

Lähinnä avoimet kysymykset liittyvät raportointiteknisiin asioihin, kun tässä vaiheessa ei ole vielä tiedossa mitä kaikkea tietoa tulevat raportoimaan kvartaalitasolla (tai edes missä formaatissa). Tämä tekee raportin lukemisesta ensimmäisellä kerralla tooooooooooooooosi hidasta. Tämä live ei olisi erityisen palkitseva katsojille, kun Kasperin kanssa oltaisi pääosin hiljaa ja mutistaisi toisillemme jotain :smiley:

Meiltä tulee ennen tulosta vielä ennakkokommentti missä pureksitaan tarkemmin tulosodotuksia :scroll:

52 tykkäystä

@Sauli_Vilen Kyllä, mutta vielä hitaampaa se on niille, jolla ei ole pitkää Sampo-kokemusta. Voisitko kuitenkin edes mainita Mandatumin tuloksen Sampo-livessä? Kuva kertoo enemmän kuin… :wink:

Kasper junan alle pitämään liveä :wink:

10 tykkäystä

Arvopaperi:

“Aktiivinen sijoituskeskustelija Kim Lindström kehotti Kauppalehden kolumnissaan sijoittajia olemaan tarkkana ­Sammon** järjestelyssä. Vakuutusyhtiöstä irronnut Mandatum oli hänestä kiinnostavin listatulokas vuosiin. Suursijoittajien kovan myyntipaineen takia Mandatumin osakkeen hinta oli ensimmäisinä päivinä useimpia arvioita matalampi.”

“Lindström toimi itse neuvonsa mukaisesti ja hankki irtautumisvastikkeena tulleiden osakkeiden lisäksi voimakkaasti heilahdellutta Mandatumin osaketta reilulla 0,1 miljoonalla eurolla.”

18 tykkäystä

Olipa pettymys kun näkyvissä olikin vain 10 suurinta, mutta tässä tuore listaus

20 tykkäystä

Nyt näkyy 20 suurinta… Karl Kyöstilä (Planmecan perustaja) 20., ensimmäisenä yksityissijoittajana, kiinnostava knoppi!

9 tykkäystä

Tässä listausta, jossa näitä hallintarekisteröityjä tms. mukana (holdings date pääosin vanha)

7 tykkäystä

Nonni. Tässä listauksessa näkyy jo suurimpana omistajana ruotsalainen ALTOR, joka tunnetaan historiansa kautta kovista haluistaan ja osaamisestaan naittaa yrityksiä yhteen. Oikea yritysten avioliittoneuvoja on nyt päässyt sisäpiiriin.

22 tykkäystä

Nokosilla tuossa näin vision, joka itse asiassa tuntuu vähän no-brainerilta ihan valveillakin, että Mandatum olisi aika oivallinen platform rakentaa Pohjoismainen varainhoitaja powerhouse, sarjayhdistelijä-mentalitettilla.

Varainhoito, vaihtoehtoiset sijoitukset, rahastot, osittain PE… Skaalabisnestä, joissa keskitetyt funktiot/opexit tuovat alariviä. Kustannustehokkaiden indeksi-ETF:ien paineessa alalla on draiveri konsolidoitua ja ala on Pohjoismaissa varsin fragmentoitunut. Tämä tuntuu tässä nyt mutustellen paljon herkullisemmalta keissiltä kuin Case Talenom (kirjanpitolafkojen konsolidaatio, standardointi ja automaatio), vaikkei siinäkään mitään vikaa ole.

Mandatum on omassakin strategiassaan ilmaissut halut laajentua Pohjoismaissa. Miksi tyytyä vain siihen instikka-kulmaan?

15 tykkäystä

Analyytikon ennakkokommentit Mandatumin Q3-tuloksesta. :point_down:

33 tykkäystä

Linkkisi kautta saa nyt näkyviin sata suurinta omistajaa.

12 tykkäystä

Selailin 100 suurimman omistajan listaa, enkä Wahlrooseja bongannut?
Onko heillä nyt verojenmaksaminen Suomeen tullut tiensä päähän…?
Niemisvirta oli ollut ostolaidalla, Lapveteläinen taas ei ole ollut.
Hieman ihmettelen myös, ettei Varma ollut ostellut yhtään…

1 tykkäys

Lapveteläinen ostellut 2.-5.10. ihan tarpeeksi lappuja, löytyy sisäpiirin kaupat-sivulta.
Wahlroosin laput taitaa olla sijoitusyhtiön nimissä jolleivat vielä ole siirtyneet jälkikasvun hallintaan.

Tähän vielä edittinä että Lapveteläisen 300k lappua muutamaan päivään on mielestäni ihan miehekäs ostovauhti, hieman jäin itse siitä…

24 tykkäystä

Koska yhtiö raportoi ensimmäistä kertaa osavuosikatsauksen, vertailukauden luvut ja tarkempi raportointimuoto ovat vielä epäselviä sijoittajille ja analyytikoille. Tietopalvelu Factsetin aineistossa Mandatumia seuraa kuusi analyytikkoa, mutta kvartaaliennusteet on uskaltanut laatia epävarmassa tilanteessa vain yksi analyysitaho, Inderes

Ja tämä ennuste (heinä-syyskuu 2023) on 40 miljoonan tulos. Huomenna aamusta nähdään!

25 tykkäystä

Ainakaan Becasse, Columba, Alectoris tai Tadorna ei näkynyt listalla.

1 tykkäys

Eiköhän nuo ole hallintarekkarin puolella, jos ovat :sunglasses:

3 tykkäystä

Mandatum-konsernin tulos tammi-syyskuulta 2023

  • Konsernin tilikauden tulos ennen veroja kasvoi 164,1 miljoonaan euroon (13,11). Kasvua oli erityisesti sijoitustoiminnan tuloksessa, jota kasvatti hyvän sijoitustuoton lisäksi myös vakuutussopimusvelan diskonttauskoron voimakas nousu kolmannella neljänneksellä.
  • Konsernin palkkiotulos oli 39,2 miljoonaa euroa (37,1).
  • Raportointikauden nettomerkinnät olivat 543,9 miljoonaa euroa (300,0), jossa oli kasvua edelliseen vuoteen 81 prosenttia. Asiakasvarat kasvoivat vastaavana aikana 935,0 miljoonaa euroa ja olivat 11,2 miljardia euroa (10,3).
  • Konsernin Solvenssi II -vakavaraisuussuhde oli 316,9 prosenttia (265,5; 31.12.2022). Vahva tulos ja laskuperustekorkoisen vastuuvelan diskonttauskoron nousu kasvattivat omaa varallisuutta, ja sijoitusriskin vähentäminen alensi vakavaraisuusvaateita. Pro forma -vakavaraisuussuhde osinkokertymä huomioiden oli 236,6 prosenttia (224,5 prosenttia kesäkuun lopussa).

Avainluvut

Toimitusjohtajan kommentti

Korkotason merkittävä nousu on ollut yksi toimintaympäristömme suurimmista muutoksista viimeisen vuoden aikana. Inflaatiota vastaan taistelevat keskuspankit ovat nostaneet ohjauskorkojaan miinukselta tai nollatasolta 4-5 prosenttiin talousalueesta riippuen. Vähitellen inflaatio on rauhoittumassa kaksinumeroisilta tasoilta raaka-aineiden vetäminä, mutta ydininflaatio laskee selvästi hitaammin. Tämä pitää keskuspankkien rahapolitiikkaa edelleen kiristävänä. Talouskasvu on varsinkin Yhdysvalloissa yllättänyt vielä vahvuudellaan, mutta Euroopassa kasvunäkymät ovat heikentymässä. Korkojen nousun reaalitalouden vaikutukset ovat alkaneet näkyä Pohjoismaissa tähän mennessä kaikkein nopeimmin.

Mandatumin erityisosaaminen on korko- ja lainasijoittamisessa, jossa markkinatilanne on erittäin suotuisa. Mandatum on hyötynyt korkeasta korkotasosta erityisesti korkosijoitusten paremman tuoton sekä vakuutussopimusvelan alenemisen muodossa. Toisaalta kiinteistömarkkinoilla transaktiomarkkina on hiljentynyt, eikä nykyinen korkotaso puolla tilanteen nopeaa paranemista. Haasteellisesta toimintaympäristöstä huolimatta pääomamarkkinat tarjoavat meille ja sijoittaja-asiakkaillemme aina mahdollisuuksia, ja pääomaisuuslajeista niitä on erityisesti tarjolla tällä hetkellä korkomarkkinoilla.

Puhelinkonferenssi

Analyytikoille ja sijoittajille järjestetään englanninkielinen puhelinkonferenssi 8.11.2023 klo 16.00 (Suomen aikaa). Puhelinkonferenssia voi seurata internetissä osoitteessa Kvartaaliraportointi - Mandatum. Tallenne on kuunneltavissa myöhemmin samassa osoitteessa.

Osavuosiraportti kokonaisuudessaan (pdf): https://www.mandatum.fi/4ab6ba/globalassets/konserni/raportointi/mandatum_q3_2023_osavuosiraportti.pdf

54 tykkäystä

image

Siitä pikaisesti, nyt ei kerkeä enempää perehtyä. Sanoisinko että mielenkiintoista. Menen kauppaan ja ostan pullat kahvin kylkeen

110 tykkäystä