Marimekko - Ajatonta suomalaista designia

Hei,

Koskeeko alla oleva kuvio myös Marimekkoa jollain tapaa?

1 tykkäys

No niin ne todella oli! @Petri_Kajaani :lle vois kyllä hommata jonkun oman torin siihen Inden tornin juurelle, niin ei kuluis liian paljon aikaa Kajaanin torille ajamiseen eikä torilla hillumiseen. Taikasormisointu = Kamux, Harvia, Marimekko… :slight_smile:

Masse-setä, FA, Koska Noksu-rinkulat pääsis taas kyytiin? :thinking: :grin: :grin: :grin:

9 tykkäystä

Todella informatiivinen live (taas)! Mitä mietteitä herättää Marimekon raportoiman brändimyynnin lasku? Entä tuleeko Aasian kasvu Amerikkojen tuloksen hinnalla? Panostetaanko Amerikkaan siis riittävästi?

1 tykkäys

Moikka ja kiitos hyvistä ehdotuksista. Laitoin kyssärit Tiinan haastattelua varten jo yhtiölle menemään tossa vähän aikaa sitten, kun he haluavat ne aina vähän etukäteen, jotta voivat valmistautua haastatteluun. Otin mukaan @Iltsu ja @Jakali ehdotuksia patteristoon mukaan.

7 tykkäystä

Tiina rokkaa kovaa :fire:

6 tykkäystä

Tiina on aivan päällikkö! :heart_eyes:

8 tykkäystä

Pakko nostaa hattua jos pystyy tällaiseen tulokseen, vaikka edelleen osa myymälöistä rajoitetuilla aukioloilla sekä osa osittain suljettuna (mm. Japanissa). Brändi tuntuu olevan kovassa nosteessa, ja silloin tulos myös sen mukainen. Itse palasin omistajaksi tänään, vaikka kärkyin paikkoja jo paljon halvemmalla (mm. koronakuopassa).

9 tykkäystä

Marimekon 70v bileet alkaa täällä huomenna 12.00

:partying_face:

6 tykkäystä

Laitetaan tänne, ettei jää huomaamatta

11 tykkäystä

Tämä Nordström Pop in on kyllä mielenkiintoinen avaus, oli pakko käydä heti kattomassa, mistä Tiina kertoi. Samalla kun kasvetaan päämarkkinoilla Aasia, Emea, niin samalla tehdään pieniä kohdistettuja panostuksia P-Amerikkaan ja tehdään brändiä tunnetuksi.

Oma rautanen analyysini kuuluu näin: Homma rullaa raiteillaan, USAankin lähdetään pienten pop in myymälöiden kautta katsomaan kuinka värit ja kuviot maistuu. Toivottavasti nähtäisiin jossain kohtaa jenkkienkin päässä samankaltainen yhteistyö kun Uniqlo on Aasiassa. :+1:

6 tykkäystä

Kyllähän Marimekolla on pitkä historia Pohjois-Amerikassa ja yhteistyömallistoja muun muassa Conversen, Banana Republicin ja Targetin kanssa. Olen myös saanut hyvän kuvan Pohjois-Amerikan vetäjistä ja uskon, että homma on oikein pätevissä käsissä. Samalla on kuitenkin helppo ymmärtää, että Marimekko kohdistaa enimmät paukkunsa sinne, missä markkina kasvaa voimakkaimmin.

7 tykkäystä

TP 62e / Lisää

Hyvältä näyttää!

https://www.inderes.fi/fi/system/files/company-reports/yhtiopaivitys_marimekko_210521.pdf

16 tykkäystä

Juuri näin, muotoilin vähän huonosti! Asian ydin oli ehkä siinä että usaankin panostetaan vaikka ei päämarkkina olekkaan, tämä pitkällä pelillä voi sataa isommin Marimekon laariin.

3 tykkäystä

Näinhän siinä kävi :wink:

Hyvä huomata myös noista Inderesin ennusteista, että kannattavuuteen ennustetaan kasvupanostusten vuoksi selvää droppia 2022-2023, mutta jos kannattavuus saadaan tästä huolimatta pidettyä kovana niin tässä on hyvää yllätyspotentiaalia ennusteisiin.

Näyttökuva 2021-5-21 kello 9.24.32

Tällä hetkellä osake on kuitenkin selkeästi aliarvostettu verrokkeihin nähden:

Vuoden 2021 osalta Marimekon arvostus on selvästi kansainvälisen verrokkiryhmän alapuolella (30-60 %),

Katsotaan saadaanko loppuvuoden aikana kannattavuusposarin lisäksi vielä liikevaihtoposarikin :partying_face:

17 tykkäystä

Evli nosti tp 63 BUY

11 tykkäystä

I must add that these analysts (Evli: 63€, Inderes: 62€) are still underestimating its growing popularity in Japan and other East Asian countries. Since EPS of 2021Q1 is 0.55€ and most of their sales come from Q3 and Q4, I reckon that the yearly EPS for 2021 will be at least 3€ up to 4€ (TBH, I think 5€ is entirely within the realm of possibilities). Note also that their recent collaboration UNIQLO is a Japanese fashion company. Now look up the population figures of Japan, Korea and China.

19 tykkäystä

Muut suomalaiset brändit alkavat takakarvaamaan ihan huolella🤔 konsernin liikevaihto n.90 miljoonaa eli Marimekko on siis tästä huolimatta suurempi toimija ainakin toistaiseksi

” Järjestelyn myötä pystymme kiihdyttämään brändien kasvua ja kehitystyötä aivan uudella voimalla”

” Käytännössä tämä tarkoittaa synergioita esimerkiksi tuotesuunnittelussa, valikoituja askeleita brändien kansainvälisessä laajentumisessa sekä uudenlaisten jakelukanavamallien luomista yhdessä kumppaneiden kanssa”

Iso uutinen, mutta en usko että tällä on suurempia vaikutuksia Marimekkoon. Mitä tulee kansainväliseen kasvuun, niin kyllä Marimekko on valovuoden edellä.

Mitä mieltä @Petri_Kajaani Koetko että näistä voisi muodostua suurempi uhka Suomen markkinoilla?

8 tykkäystä

Mietin tätä aivan samaa tänään, kun uutisen näin. Tulin itse kuitenkin siihen lopputulokseen, että tämä ei suuremmin muodosta uhkaa Marimekolle. Marimekon hienous (ja kauheus) on siinä, että se on todella vahvasti yhden brändin varassa. Tämä brändi on onneksi todella vahva, eivätkä nuo Makiat ja Vallillat mielestäni tätä tule tätä tuhoamaan. Mielestäni kyseisillä brändeillä ei ole toistaiseksi mitään, mikä saisi kuluttajan valitsemaan Marimekon sijasta heidän tuotteensa. Brändeinä esim. Marimekko ja Makia ovat mielestäni aivan eri puusta tällä hetkellä, vaikka Makiakin jonkin sortin premium-brändi on olevinaan.

Marimekko on edelleen Marimekko, tekivät kilpailijat sitten mitä vain. Kilpailu uusista asiakkaista toki kiristyy, joten syytä on hereillä olla. Kunhan Marimekko pitää huolta omasta brändistään jatkossakin, niin en jaksa huolestua.

11 tykkäystä

Vallila, Finlayson ja Makia on olleet markkinoilla tähänkin päivään asti. En näe mitään vaikutusta sillä, että niiden omistus muuttuu. Marimekko on aivan eri luokan brändi, jossa on kaikki ajurit jatkuvaan kansainväliseen kasvuun.

Marimekon verkkokauppa on uudistunut. Mielestäni uusi ilme on selkeämpi

@Petri_Kajaani seuraavassa haastattelussa voisi kysyä unisex -osaston laajentamisesta. Ainakin lohkare collegea ja runoja hupparia tuntuu olevan miltei mahdotonta löytää. Sen hetken, kun joku myy Torissa, poistuu ilmoitus nopeasti.

Kioski -malliston tuotteiden osalta kysyntä on tarjontaa suurempaa, joten jonkinlainen “permanent collection” voisi olla paikallaan näille parhaiten myyville tuotteille.

8 tykkäystä

Verkkokaupassa ei vielä ollut virtuaalista vaatteiden sovittamista. Kertoivat, että 70-vuotisjuhlan sivustolla sellainen olisi mahdollista (en siellä käynyt).
Joten ehkä virtuaalinen sovittaminen on tulossa. Luulisi nykytekniikan sallivan sen että ei tarvitse käyttää paperinukke-tekniikkaa vaan vaatteen saa istumaan omaan kuvaan luontevasti.

Sovituksessa voisi valita vielä virtuaalisen ympäristön
Jos kaupasta suuren osan saisi verkkoon, luulisi tuon vaikuttavan skaalautuvasti sekä liikevaihtoa kasvattavasti mutta myös katteisiin

5 tykkäystä