Matkustaminen/unohtumattomat reissukohteet

Täällä luotiin justiinsa kirjoille oma ketju, ja mielestäni “normielämän” ketjuja voisi olla enemmänkin. Välillä on kiva lukea muutakin kuin aivoja turruttavaa sijoituskeskustelua :melting_face:. Mennääs asiaan.

Itsehän olen nuori pojan kloppi vielä, ja maailmaa en ole ihan vielä kerennyt läpi käymään. Olen kiitollinen siitä, miten perheessäni on matkustettu omista vauva-ajoistani asti suunnilleen. Olen kerennyt näkemään upeita, ja vähemmän upeita paikkoja, mutta joka reissusta olen kiitollinen. Maa-counter taitaa olla jossain 25 maan paikkeilla, joten nähtävää löytyy kyllä.

Nyt alkaa omaakin rahaa löytymään jo, ja reissuja pitäisi suunnitella. Loin tämän ketjun, että kaikki voisi jakaa täällä aikalailla kaikkea matkustamiseen liittyvää. Ehkä jotain tipsejä ite matkojen varaamiseen yms. Mutta eniten kiinnostaa kokemukset ja mielipiteet reissukohteistanne, joista voisi itse saada uuden ajatuksen reissua varten. Kaikki ei myöskään matkusta ulkomaille, niin kyllä kotimaan kokemuksetkin on enemmän kun tervetulleita.

Yksi omista lempimatkoista tähän mennessä on ollut muutama kesä sitten tehty lomamatka etelä-Aasiaan. Ensin viikko Singaporessa kaupunkielämää, muutama päivä Malesiassa vilkkeen keskellä, ja lopuksi vielä Indonesiaan ihailemaan rantoja, ja eri saaria. Aivan uskomattomia muistoja löytyy sieltä.

Toinen unohtumaton reissu oli toissajouluna tehty Länsi-Afrikkan reissu. “Pääpaikkamme” oli Gambia, jossa olimme n. 1 viikon. Teimme kuitenkin 2 päivän reissun sieltä Senegalin puolelle, jossa pääsimme myös päivän mittaiselle safarille. Noiden tiettyjen isojen eläinten, kuten leijonien näkeminen vapaana kaukana oli kyllä ihan uskomatonta. Suosittelen kyllä menemään, jos koskaan on mahdollista.

Perheeni ei myöskään mikään “sika rikas” ole ollut, joten joku voi miettiä miten tälläisiä reissuja on mahdollista kokea? Kodinvaihdot, eli Home Exchange on mahdollistanut kaiken. Eikä sit oo mikään maksettu mainos. vaikka niin toivoisinkin. Eli olemme todella usein vaihtaneet Suomeen haluavien ihmisten kanssa taloja päikseen, ja asunut heidän kotonaan. Heiltä saa yleensä auton käyttöön, ja esimerkiksi jossain Yhdysvalloissa olemme päässeet asumaan hienoissa uima-allas lukaaleissa ilmaiseksi. Tämä on siis oma neuvoni matkustamiseen, jos näin on valmis joustamaan.

Omista tulevista reissukohteista sen verran, että kuhan en sijoittamisen kanssa joudu henkilökohtaiseen konkurssiin, niin syksyllä pitäis tyttiksen kanssa lähteä syyslomalla Sloveniaan. Kas kummaa, kun Huuhkajat pelaa em-karsintaottelun siellä silloin. Kesällä perheen kanssa Etelä-Ranskaan viikoksi juurikin kodinvaihdon kanssa.

Kiinnostaa älyttömän paljon kuulla teidän lempimatkoista taikka reissuistanne, ihan sama onko ne olleet Vantaalla taikka Etelä-Afrikassa. Sana on vapaa! Vernerikin on tainnut maailmaa matkata jossain vaiheessa, niin nyt voit tulla puhumaan muustakin kun tyhmistä osingoistas. :wink:

(Toki tämä ketju ei sijoitusfoorumille ehkä kuulu, mutta avaampahan silti tämän :sunglasses:)

38 tykkäystä

Lempireissut Borneolle useampaan kertaan ja Intiaan kerran ja nämä todella off the beaten track luontoharrastuksen perässä. Pääsee aivan eri lailla tutustumaan ihmisiin kun paikalliset ihmettelevät, että miten tuo tietää meidän paikallisista luonnosta, yllättää heidät omalla tulokulmalla. Unohtavat vedättää kun yllättyvät moisesta.:smile:

10 tykkäystä

Euroopan sisällä matkailusta ylivoimaisesti unohtomattomimmat ja vaikuttavimmat kokemukset ovat kyllä vierailusta Auschwitzissä,

Tunne portista sisään kävellessä oli sanoinkuvaamattoman huono ja koko paikka henkii pelkkää pahaa. En usko henkiin ja kuolemanjälkeiseen elämään mutta siellä kyllä tuntui että jotain pahuutta siihen paikkaan on tarttunut pysyvästi.

Siitä huolimatta suosittelen kaikille vierailua.

25 tykkäystä

Japani on ollut aina kiva ja toukokuussa sinne taas, 2 viikon ajaksi, paikallisen kesälomaviikon (jep, 1 viikko lomaa per vuosi!) aikaan. Tällä kertaa porukalla suuntana Osaka. Aiemmin enemmän tuolla Tochigin suunnalla ja toki myös Tokion ja Yokohaman huudeilla. Siellä riittää näkemistä ja kokemista, ja porukka aina ystävällistä. Ruoka aivan hervottoman hyvää :slight_smile:

Monessa muussakin maassa on tullut käytyä, mutta ei ne pääosin oikein ole ollut mitään silleen erikoista. Ehkä suurimmat kiksit enemmän joistain tietyistä yksittäisistä paikoista niiden sisällä. Esim. Budapestin eläintarha ja kylpylä sen lähellä, Wienin luonnontieteellinen museo, Vatikaani historian vuoksi, Polignanon mahtava kalliokaupunkialue, Bratislavan mahtavat ruuat, Barcelonan hämyiset flamencoklubit, Sveitsin hurjat maisemat ja Luzernin 30 euron Big Mac :smirk_cat: no on se siltakin ihan hieno, Singaporen pilvenpiirtäjäviidakko ja eläintarha, Manilan satama kunnon monsuunin jälkeen, Hongkongin Victoria Peakin näköala, Kalifornian hinnat ja shoppailumahdollisuudet, ja mitäs näitä :slight_smile:

21 tykkäystä

Toinen näkökulma: matkustelu on helpoin paikka säästää. Sekä rahoja ja luontoa. Helposti säästyy useampi tonni vuodessa.

Jos haluaa nähdä maisemia, niin youtubesta löytyy makeita 4k videoita eri paikoista esim.

10 tykkäystä

Minä pääsin ensimmäistä kertaa ulkomaille 17-vuotiaana, kun isäpuoleni järjesti reissun Espanjaan katsomaan formuloiden harjoitusajoja. Eipä vanhemmat kertoneet, että tammikuussa Espanjassakin voi olla kylmä… Bikineitä ja shortseja oli silloin laukussa. :slight_smile:

Heti oikeastaan, kun täytin 18 aloin reissaamaan vuosittain. Matkustelu on asia, johon haluan rahallisesti panostaa. Lempparikohteitani ovat olleet Sri Lanka, Indonesia, Thaimaa, Kreetan Hania sekä Norja. Korona-aikana ihastuin erityisesti Norjaan ja haluaisinkin sinne aina vaan uudestaan… Norjaan on Pohjois-Suomesta varsin helppo lähteä, kun pakkaa autoon rinkan ja teltan mukaan.

Myös Suomessa olen tehnyt kahden viikon roadtripin Hangosta Ivaloon teltan kanssa, unohtumaton kokemus sekin. :slight_smile: Onneksi työnantajani on hyvin joustava ja pystyisin tehdä myös etätöitä Euroopassa niin halutessani. Vielä en ole mahdollisuutta hyödyntänyt, mutta harkinnassa on vuokrata asunto kuukaudeksi esim. Espanjasta. Mielelläni otan vinkkejä vastaan, jos joku on tehnyt etätöitä ulkomailla: minne voisi olla mukava suunnata?

Haaveilen myös, jos pystyisin hyödyntämään kodinvaihtoa. Tromssa voisi olla kiva…

9 tykkäystä

Elämä on elämistä, ei säästämistä varten. Ihan hyvin Youtubesta voi katsella niitä säästämisen videoita missä pihistellään kaikesta.

Matkustamisessa on kyse muustakin kuin maisemien näkemisestä. Tulee sitä napsittua joka reissulta valokuvia ns. pakollisista turistikohteista sekä tietysti maisemista. Tehdyistä matkoista harvoin kuitenkaan muistelee näitä vaan suurin nautinto ja saadut muistot matkustamisessa on paikalliseen kulttuuriin ja ihmisiin tutustuminen. Matka on usein onnistunut kun pääsee paikallisten kanssa tekemään ja kokemaan asioita.

20 tykkäystä

Oma suosikkikaupunki Euroopassa on Espanjan San Sebastian, jossa on upeimmat kaupunkirannat koko maailmassa. Kaukokohteista suosikkini on Roatanin saari Hondurasissa, siellä voi snorklata rauskujen kanssa. Myös Kolumbian Cartagenan “saaristo” on erikoislaatuinen kuten itse kaupunkikin - kerran olin siellä hotellissa ja törmäsin suomalaiseen hotellin työntekijään, meitäkin on joka paikassa.

Jos haluaa koko maailmasta eroon ja jonne ei mene lainkaan teitä, niin Guatemalan Livingston on sinulle - täydellisesti eristyksissä muusta sivistyksestä.

11 tykkäystä

Pari pidempää reissua Amerikan Yhdysvaltoihin on helposti elämän tärkeimmät matkat, tähän mennessä ainakin. Ensin 18-vuotiaana Nevadaan luonnonsuojeluhommiin ja toisen kerran 10 vuotta myöhemmin vaihtoon Coloradoon. Autiomaissa tuli vietettyä paljon aikaa, erinomaisessa seurassa, ja jotenkin sielu ei ole missään levännyt samalla tavalla :sunglasses:

11 tykkäystä

Olen matkustanut lähinnä sukua tapaamaan ja työasioissa. Olin aiemmin sellaisessa työssä, jossa pääsin käymään mm. Saksassa (Essen), Kaliforniassa (San Jose) ja Brittiläisessä Kolumbiassa (Vancouver). Olivathan nämä matkat vaikuttavia, näki maailmaa ihan eri tavalla. Sukulaismatkat ulottuivat lähinnä Ruotsiin (1960-luvun emigraatiosta syntyi ruotsalaistunut sukuhaara), kunnes tapasin nykyisen vaimoni. Pari kertaa onkin tullut käytyä Vietnamissa vaimon sukua katsomassa.

Ehkä vaikuttavin matkakohde minulle on ollut Vietnamille kuuluva Côn Đảo, johon ranskalainen siirtomaahallinto rakensi poliittisille vastustajilleen vankilan, joka oli käytössä aina Vietnamin sodan loppuun asti. Ranskalaiset tiikerihäkit olivat aika kylmäävä ilmestys kaikessa julmuudessaan.

7 tykkäystä

Oma suosikkini ei ole paikka, vaan periaate. Jokseenkin samalla porukalla ja kuviolla alpeille laskettelemaan. “Mennään jonnekin, jossa ei ole oltu” ajatus on toiminut hyvin, viikkomajoitus uudessa kohteessa, ehkä pari päiväkeikkaa jonnekin netistä zuumailtuun paikkaan Nevöhööd. Aina omatoimisesti, lennot-auto-majoitus erikseen. Porukalla zuumailu ja funtsinta on jo hauskaa sekin.

7 tykkäystä

Parikymppisenä, madventuresin innottamana, lopetin koulun kesken, menin töihin ja muutin porukoille säästämään rahaa ekaa reppureissua varten. 1.5v aherretuani 9e tuntipalkalla sain säästöön haluamani +10 000e. Olin aika surkee englannissa enkä ollu juurikaan matkustellut koskaan, varsinkaan yksin, mutta en antanu sen haitata. Siitä alko sitten eka reissu minkä piti kestää 3 kuukautta mutta venähti 7 kuukaudeks. Tuolloin tuli eka lennettyä indonesiaan ja otin sieltä vuokra kämpän 150e/kuukaudeksi ja ostin surffilaudan päätin opetella surffaamaan… Noh siihen ois tarvittu aikaa vähän enemmänkin kun kuukausi mutta kyllä sitä muutaman aallon sai otettua. Matka jatku sitten ympäri kaakkois aasiaa thaimaa laos kambodza vietnam. Tuohon aikaan ei vielä ollu juurikaa älypuhelimia eikä wifiverkkoja joten majotukset ja kyytiasiat piti hoitaa kiertelemällä, kyselemällä ja pläräämällä matkaoppaita. Jos majotusta ei saanu tingittyä 1-8euron välille per yö, niin sitten rinkka selkään ja ettimään seuraava majatalo kyltti ja taas kyselemään. Vaikka vanhemmalla iällä tuota ei jaksas ja nuo muutaman euron majotukset oli välillä sellasia torakka luolia että ne tulis kierrettyä kaukaa niin on hienoja muistoja. Joku aika tuli myös vietettyä pienellä saarella minne sähköt tuli agrikaatilla muutamaks tunniks illalla eikä ollu teitä ollenkaan, muutaman päivän välein saaren edustalle ajo paatti täynnä isoja jääkuutioita, mitkä sitten kannettiin merestä kaulaamyöten kahlaten rannalle isoihin muovilaatikoihin jotta majatalon ruoka pysyy kunnossa. Näitä reissujuttuja riittäs… mutta joo, tästä alko oma reissu koukku mikä jatku monta vuotta eteenpäin, välillä töitä ja sitten kun oli rahaa niin taas maailmalle. Hienoimpia yksittäisiä muistoja ehkä aivan random päähänpisto pyöräreissu 150e pyörällä suomesta slovakiaan 1500km, mistä matkan piti jatkua vielä istanbuliin mutta pyörä varastettii nii matka jatku junalla/bussilla. Sitte joskus Laosista Bangkokiin pyöräilin sellasella kolmepyöräsellä mummo pyörällä minne pysty heittämää rinkan takakorii. Sillä pyöräily thaimaan paahtavassa auringossa ja bangkokin 8 kaistasilla autoteillä oli aikamoista kamppailua :smiley: lopulta pyörästä oli 2/3 renkaasta puhki keskellä bangkokin motaria ja hylkäsin sen bussiaseman valotolppaan ja lähin lomailemaan… liekkö vieläki sielä lukossa. Ja hieno oli myös 3 viikon vaellus Nepalissa everestin ympäristössä, “three passes trek” niminen trekki. Aika kova haaste oli ekaks trekiks mutta voin kyllä suositella…
Kylläpä jos nuoki rahat mitä reissuihin on käyttäny ois säästäny, saati sitten tajunnu vielä sijottaa nii ois tuottanu varmasti mukavasti tähän päivään mennessä, mutta aika paljon ois jääny elämättä, kokematta ja näkemättä.
Nyt itellä on pieni poika ja vakituinen työ joten nuoruuden kaltaset irtiotot ja vapaus on enää vaan haaveita ja hyviä muistoja. Hienoa se tällänenkin elämä on ja reissut perheen kanssa ,mutta kyllä suurin inspiraatio omalle sijoittamiselle/säästämiselle on tuo vapauden kaipuu.

Sori tää tais vähä poiketa ketjun aiheesta. Lemppari kohde thaimaa, koska se on niin monipuolinen,edullinen,lämmin ja siellä on maailman parasta ruokaa. Toivottavasti pystyn joskus talvehtimaan siellä. Kesällä suomi on paras.

38 tykkäystä

Pohjois-Norjan Lyngenin seutu on unohtumattomin. Pääsee vaeltamaan vuoristossa, tuntureilla, jäätiköllä ja meri on uskomattoman kaunis. Rantaelämäkin onnistuu. Mahtavia vaellusreittejä on esimerkiksi vaellus Furuflatenista Dalbotniin jäätikön reunalle tai jäätikölle. Reitti kulkee laaksossa joen vartta pitkin, joen, jossa on valkoinen vesi. Ylempänä niemimaalla oleva Blåvatnet on näkemisen arvoinen järvi myös. Sledon reitti Skibotnista tunturille on mahtava. Pienellä budjetilla liikkuvalle tai elämysmatkaajalle tärkeitä telttapaikkoja on pääteidenkin varrella runsaasti, joten yöpyminen mahtavissa maisemissa on suht helppoa.

14 tykkäystä

Ihan nasta idea kyllä tämä ketju! Itselle matkustaminen ja toisten kulttuurien ja kielien kokeminen on ollut erittäin lähellä sydäntä täysi-ikäisyydestä lähtien (ikää 36v). Perhe oli köyhä ja ulkomailla ei käyty lapsuudessa. Ensimmäisen kerran kun reilaamassa tuli käytyä Euroopassa parikymppisenä, ei paluuta enää ollut. Sittemmin tullut tehtyä maailmanympärireissu (yksin), reilireissuja, lyhyempiä reissuja ja road tripejä perinteisesti Yhdysvalloissa. Kaikki kokemukset ovat kyllä kasvattaneet henkisesti ja en olisi samanlainen henkilö nykyään ilman koettuja asioita.

Mutta asiaan! Yksittäistä lempikohdetta on vaikea nimetä, mutta kyllä tuo yksin suoritettu maailmanympärireissu on varmasti kokonaisuudessaan ollut yksi elämän parhaimpia asioita. Aloitin reissun junamatkalla täältä Kiinaan (Siperiassa ja Mongoliassa tuli vietettyä jonkun verran aikaa), jonka jälkeen rannikkoa pitkin Hong Kongiin ja siitä sitten Kaakkois-Aasiaa kiertämään. Thaimassa sukelluskurssi ja tämän jälkeen tuli myös harrastettua sitä monissa eri maissa. Joitain kuukausia Kaakkois-Aaasiassa pöyrineenä oli aika liikkua eteenpäin Afrikkaan ja lennot Johannesburgiin. Erinäisten kommellusten johdosta tuli päädyttyä Durbaniin itärannikolle, josta tuli vuokrattua auto muutaman muun kanssa ja ajettua Etelä-Afrikan rannikkoreitti maan toiselle puolelle Kapkaupunkiin. Voi veljet, mitä maisemia tuli nähtyä. Etelä-Afrikasta tuli siirryttyä bussien avulla sitten Botswanaan, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania ja Kenia. Kaikissa riitti kyllä nähtävää ja ihmeteltävää. Keniasta lennot Dominikaaniseen tasavaltaan ja Karibian ympäristössä Puerto Rico, Haiti, Kuuba ja loppujen lopuksi sitten kotiin pennittömänä, mutta onnellisena!

Ystävien kanssa tehty road trip New Yorkista San Franciscoon (1,5kk) myös ollut yksi huippukohtia (matkan varrella jäi eritoten mieleen Grand Canyon ja Yosemite).

Ylhäällä mainittu myös Auschwitz ja voin samaistua koettuihin tuntemuksiin. Pysäyttävä mesta ja laittaa pohtimaan konkreettisesti sitä, mitä kauheuksia ihmiset voivat tehdä toisilleen.

11 tykkäystä

Japaniin menossa toukokuussa häämatkalle, joten suosituksia otetaan mieluusti vastaan :slight_smile:
Alustava suunnitelma Tokio - Nagano - Kanazawa - Osaka - Kyoto - Hakone - Tokio.
Erityisesti ruoka- ja viskibaarisuositukset kiinnostaa, sillä reissut tuppaa painottumaan noihin aiheisiin!

6 tykkäystä

Näinhän se on ja tämä on ainakin itsellä sellainen aihe, jonka ääressä tulee kipuiltua paljon. Nyt vasta reilu 3-kymppisenä olen uskaltanut alkaa matkustella sen ainaisen säästämisen rinnalla.

Oma isäni oli varsinainen kosmopoliitti, joka karkasi ulkomaille heti kun tilaisuus antoi periksi. Hänen kanssaan olenkin saanut nähdä lapsesta asti uskomattomia paikkoja. Pysäyttävin reissu oli kuitenkin niinkin lähellä kuin Norjassa viime kesänä. Tromssan alue vei kokonaan sydämen. Myös Itävallan alppeja muistelen kaiholla. Selvästi vuoristomaisema on se mun juttu :slight_smile:

10 tykkäystä

Ai että, vihdoin ketju johon minulla on jotain kontribuutiotakin.

Minulle ajatus matkustamisesta on aina ollut vähän romanttinen seikkailu. Jo pienenä lapsena katsoin Muumeja ja mietin mitekä Nuuskamuikkunen on maailman onnelisin henkilö. Talventullen hän heittää kapsäkin olalle ja lähtee uskomattomille reissulle kauas vuorten taakse, kevään tullen hän palaa kotikonnuille kertomaan eeppisistä seikkailuista kaukaisissa maissa jossa oli erilaisen näköisiä ihmisiä. Myöhemmin tätä ruokki sitten Indiana Jones ja Madventures.

Ensimäinen kosketus omaan tulevaisuuteen - joka sitten muokkasi sisäistä maailmaani - oli, kun kaveriporukkalla voitimme Fantan järjestämän Bamboocha kilpailun jonka pääpalkintona oli risteily välimeren ympäri. Voi sitä vapauden tunnetta. Olin silloin 17vuotias ja ystäväni oli juuri täyttänyt 18v joten pystyi olemaan meidän rämäpää porukan laillinen huoltaja.

Tuo reissu alkoi Barcelonasta josta botskilla mentiin Nizza - Rooma - Napoli - Ibiza - Barca. Nizzasta tietenkin otettiin juna Monacoon. Kyllä siinä oli kauhussa pidättelemistä Mocanon ylhäisellä eliitillä kun 17v amatikoulupoika tuli valkoinen vaimonhakkaaja päällä camoshorteissa pyörimään Monacon Casinolle, ei kyllä päästy sisälle (yllätys). Tuosta sisuuntuneena ostimme Napolista katukauppiaalta viimeisen päälle Gigolon kledjut ja johan alkoi lykästämään onni tummaveristen kaunotarien kanssa laivan baarissa illalla :smiley:

Napolissa myös joimme vähän liikaa paikallista euron stobea ja eriydyin kaveriporukasta. He sit hätäpäissään etsimään apua ja kun eivät muuta keksineet, niin tokaisivat paikallisella koppalakille, että Mafian tyypit on nyt Nuori Herra Nahlroosin napanneet. Oli kuulema melkoi show alkanut siitä, itse nukuin känniä pois laivan kannella välimeren auringon alla.

Ibizalle saavuttua ihmettelimme kuinka siellä on niin perkeleen hiljaista, ei yhtään niin kuin teeveessä. Meille kerrottiin, että juuri edellisennä iltana oli ollut kauden viimeiset bileet :dizzy_face: No ei se mitään, syötyämme mahat täyteen Kentucky Fried Chickeniä niin päätimme soittaa flaijerissa olevaan numeroon. 40e per lätty ja kyyti + unlimited olut tarjoillu paikallisella Titty Twister clubilla oli järjestetty.

Tuolla reissulla sain maistaa ensimäisen kerran absoluuttista vapautta. Olisin voinut hävitä kuin pieru saharaan ja kukaan ei olisi kuullut minusta enää koskaan. Välillä mietin kyllä äitini järjenjuoksua kun tuonne lupalapun allekirjoitti.

Se, 17v pojan sisäinen maailma mullistui hetkessä kun oli vain Kuopion kylänraittia polkenut mummo konkelilla Martti Vainaa & Sallitut aineet - Pelimies päässä soidessa ja hameväki mielessä. Sitten sitä siemaili kylmää drinkkiä välimeren yöllisen taivaan alla, latino kaunotar kainalossa ja sikari toisessa kädessä.

Tuolta reissulta paluu enää ei ollut… olin myyty. Nyt näitä reissuja on vyön alla useita kymmeniä ja varmaan satakiloa palanut Finnairin siivillä. Sunnuntaina :airplane: :ceuta_and_melilla:

E: Nyt onkin menty pörssi rahalla kaikkialle. Tokiosta Miamiin, Seoulista Havanaan - Haitin kautta Osloon ja ympäri euroopan. Lähden muuten @Torniojaws tapaan Toukokuussa Osakaan.

19 tykkäystä

Olen kerran käynyt Tokiossa ja sillä perusteella voin suositella koko Japania. Mitään erityisiä suosituksia minulla ei ole antaa, valinnan varaa on niin valtavasti. Ruoka ja juomapuolesta varmasti jokaiselle löytyy omaan makuun. Ihmiset ovat myös hyvin avuliaita ja ystävällisiä ja kaikki toimii kuin junan vessa.
Itse käynyt myös toukokuussa ja ilma oli kuin suomen kesä parhaimillaan.
Nauttikaa Japanissa, voi olla että tulee itsekin lähdettyä taas uudelleen.

10 tykkäystä

Joo ihan samaa mieltä.

Vaikka sijoittaminen ja säästäminen onkin kivaa touhua, niin itse haluan kyllä siitä rahasta nauttia pitkin elämää. Juurikin eri kulttuureihin “sisäänpääseminen” ja paikallisten kanssa touhuaminen on yksi hienoimpia asioita. Pääsee näkemään maailmaa niin eri näkökulmista, kun juttelee vaikkapa Senegalissa safarin vetäjälle. Oppii niin paljon kyseisestä kulttuurista ja maailmankolkasta, joka itseä kiehtoo älyttömästi. Tai vaikkapa 4th of Julyn viettäminen jenkkinaapurien kanssa jossain Floridassa. Unohtumattomia iltojahan nuo ovat.

7 tykkäystä

Japani on vähän silleen (varsinkin Tokio), että sieltä löytyy melkolailla kaikki. Mietit vain mitä haluat nähdä/syödä/kokea/ostaa, niin sitten vain etsit missä sellainen on :smiley:

Paras ramen löytyy keskimäärin kuitenkin sellaisesta “pikkukojusta” tai motarin varrelta, kuin jostain hienosta ravintolasta. Sushi on yllättävän harvinainen ravintolaruoka, ellet sitten mene nimenomaan sushiravinteeliin. Mutta mitään sellaista “standardia” ei ole tullut vastaan, jos ei kaitenzushia laske. Mutta ne ei ole ihan aina parhaimman makuisia. Vähän tuurista kiinni.

Ne “oikeat” ruuat on sitten enemmän meren antimiin perustuvia, nuudeleiden tai riisin kera, tai sitten tosi makeita herkkuja :smiley: Tosi erilaisia kuin Euroopassa, eikä mitään sinnepäinkään mitä voit ostaa jostain Suomen “aasialaisesta” ravintolasta. Ovat ihan eri luokkaa maultaan.

8 tykkäystä