Mercado Libre ($MELI) - Etelä-Amerikan Alibaba

Ketju puuttui. Kiinnostaisi kuulla ajatuksia Etelä-Amerikan “Alibabasta” / “Amazonista”. Löytyykö salkuista? Alla perustietoja, oma kyvykkyys laajempaan fundapohjaiseen analyysiin puuttuu.

Kyseessä on maanosan johtava e-commerce toimija. Perustettu 1999, Argentiinassa. Nyt koronan myötä ottanut enemmän tuulta alleen. Arvostuskertoimet luokkaa “en halua edes ajatella”.

Amazonin tapainen markkinapaikka.

Itse näen tässä hyvää hajautusta 3-5v tähtäimeillä. Rajua kasvua odotettavissa melko varmasti, jos nyt niin voidaan koskaan sanoa. Etelä-Amerikassa jengi käyttää vielä osin 100 % setelirahaa, koronan myötä loikka digipuolelle suhteessa isompi. FinTechiä enemmän mukana, erona Amazoniin.

Suurimpina riskeinä näen arvostuskertoimien tippumisen yleisen markkinatilanteen muuttuessa. Amazonin kanssa äityvä rajumpi kilpailu heikentäisi myös keissiä. Tällä hetkellä Mercado Libren markkinaosuus kaikesta e-commercesta oli n 30 % luokkaa Etelä-Amerikassa, Amazonin osuus oli n 4 % luokkaa. Tämä oli muistaakseni syksyn 2020 tilanne.

Markkina-arvo nykykurssilla 95 miljardia USD
2020 ennustettu liikevaihto 3,9 miljardia USD
YoY kasvun odotetaan olevan 135 %
P/S 28,69 (12 kk trailing tuloksella, Yahoo Finance)

Huomenna 23.2.2021 Q4 tiedot.

Liikevaihdon kasvua
Q1’07 $16 milj USD —> Q3’20 $1116 milj USD

Financial Times artikkeli 10/2020

Podcast:

Markkinointijohtaja Sean Summersin haastattelu, tämä lähinnä isomman pensselin maalailua, mutta ei ainakaan vähentänyt uskoani firman tekemiseen.

7 tykkäystä
5 tykkäystä

Kiitos, varsin kattava tuo Seifelin katsaus

3 tykkäystä
4 tykkäystä