Mind Technology inc

MIND Technology, Inc. tarjoaa teknologiaa ja ratkaisuja etsintä-, kartoitus- ja puolustussovelluksiin merenpohjan, hydrografian, puolustuksen, seismisen- ja turvallisuusteollisuuden aloilla. MIND Technologyn pääkonttori sijaitsee Woodlandsissa, Texasissa, ja sillä on tärkeimmät toimipaikat Yhdysvalloissa, Singaporessa, Malesiassa ja Isossa-Britanniassa. Sen Klein- ja Seamap-yksiköt suunnittelevat, valmistavat ja myyvät erikoistuneita, suorituskykyisiä kaikuluotaimia ja seismisia laitteita.

Historiaa

Mind Technologies inc. tunnettiin aiemmin nimellä Mitcham industries. Nimi vaihtui lopulta vuonna 2020. Vuonna 2016 Mitcham industries osti Klein Marine systemsin. Kleinin perustaja Martin Klein on yhdysvaltalainen insinööri ja keksijä. Häntä pidetään yleisesti alan merkittävämpänä keksijänä ja kehittäjänä. Hänen keksintönsä Side Scan Solarin avulla löydettiin muun muassa Titanicin hylky. Micham industries keskittyi lähes pelkästään öljyn ja kaasun porauksessa tarvittavien merenpohjan kartoitustyökalujen vuokraukseen ja myyntiin Mindin repertuaarin ollessa huomattavasti laajempi.
Yrityksen kehitys on noudattanut samaa pienyrityksille tuttua kaavaa. Kannattavuus on ollut kulman takana ja kehitystyöhön on palanut kassaa kiitettävällä tahdilla. Mitchamin jäämistöstä on myyty kalustoa kulujen kattamiseksi varsinaisesta toiminnasta syntyvän kassavirran ollessa olematonta. Korona osui yhtiön kannalta pahaan saumaan. Pitkälti messuilla tunnettavuutta haaliva yhtiö ei päässyt esittelemään tuotteitaan ja myös testauksessa oli maakohtaisia ongelmia. Tölkkiä potkittiin eteenpäin, vaikkakin ymmärrettävän syyn takia. Yhtiöllä oli pitkään velaton ja äskettäin nostettu velka 3,75milj USD on ainoa institutionaalinen velka. Yritys on velkaa osakkeenomistajilleen, koska se printtasi preferred osakkeita #MINDP 25 milj. USD:n edestä. Yhden osakkeen sai 25 USD:n hinnalla. Preferred osakkeella on kumulatiivinen 9% osinko. Mikäli Mind ei maksa näille osakkeille tämän vuoden loppuun mennessä osinkoa, on #MINDP:n osakkeiden omistajilla oikeus valita yhtiön hallitukseen kaksi jäsentä.

Mind technologies Inc. positiiviset ajurit

Maailman tilanne kiristyi Venäjän hyökättyä Ukrainaan ja armeijoiden budjetteihin saatiin tuntuvat korotukset. Mindille tilanne näyttäytyi mahdollisuutena.
Mind sai sopimuksen US Navyn kanssa - tästä on tiedote, mutta informaatio kanssakäymisestä on luonnollisesti hyvin salaista. Euroopan yhteistyökumppanista on puhuttu pitkään. Mindin sivuilla oli hetken aikaa kuva AUV :sta, missä yrityksen nimi oli jäänyt näkyviin. Mitään tiedotetta asiasta ei ole, mutta tämä yritys oli SAAB.

Energiasektori ei kaikesta vihreästä siirtymästä huolimatta pystykään unohtamaan öljyä ja kaasua. Energian hinnan ollessa alhaalla energiajätit jättävät investointeja tekemättä. Uusien porauskohteiden etsintä on jossain vaiheessa aloitettava.

Sähkön tuotannossa tuulivoimalla on havahduttu siihen, ettei tilaa ole tarpeeksi. Rannikoille perustettavat tuulipuistot ovat muodostumassa yhdeksi ratkaisuksi. Näiden rakentamiseen tarvitaan merenpohjan kartoitusta.

Mind sijoittajalle

Kurssit ketjun kirjoittamishetkellä 19.5.2023 perjantain ( päätöskurssit)
#MIND 0,55
#MINDP 7,20

Osakesarjoja on kaksi #MIND ja MINDP
Tilikausi: 1.2-31.1

Liikevaihto kasvoi Q4 2021- Q4 2022 330%
Backlog yli 23 milj.
Yhtiön markkina-arvo 7,3 milj USD
0 tulosta tekevä verrokki Kraken Robotics arvostetaan kertoimella x15 Liikevaihdoltaan nämä painivat samassa sarjassa.

Yhtiön tarina on mielenkiintoisessa vaiheessa. Maailmanpoliittinen tilanne ja energiateollisuuden haasteet tuovat yhtiölle positiivisia ajureita. Kassan riittävyys on haaste. Velkatilanne on kuitenkin vähintäänkin siedettävä, eikä korkojen nousu vaikuta suoranaisesti yrityksen toimintaan. Vuoden 2022 tuloksesta voidaan päätellä kassatilanteen helpottavan tilauskannan ollessa ennätyksellinen. Mikäli MIND ostettaisiin, joutuisi ostaja ensin maksamaan täyden hinnan # MINDP osakkeesta 25 USD, yhteensä 25milj. USD ( osakkeen nykykurssi 7,15) ja kaikki maksamattomat osingot näille 2,8milj usd, vasta sitten #MIND sarjan omistajat voivat haaveilla saavansa jotain. Tämä on syytä pitää mielessä, mikäli tähän on aikomus sijoittaa.

Kuvia ja videoita yrityksen sivuilta, mistä löytyvät myös yrityksen lehdistötiedotteet ja rapsat.
mind-technology.com Suosittelen lukemaan lehdistötiedotteet muutaman viime vuoden ajalta, jotta yhtiöstä saa kokonaisvaltaisemman kuvan

sonar-data-liberty-ship-300x255

45 tykkäystä

Yes! Kiitos Perttu, salaa olen toivonutkin, että joku(=sinä😅) perustaa tälle ketjun!

Itse asiaan voisin lisätä yhtiön saamat patentit, joilla niilläkin jokin arvo on.

8 tykkäystä

Muutamia lehdistötiedotteita vuodelta 2023, jos viitseliäisyyttä yhtiön sivuilla seikkailuun puuttuu.

May 15, 2023

MIND Technology Announces Source Controller Order

April 18, 2023

MIND RECEIVES ORDERS FOR WIND FARM PROJECT

April 17, 2023

MIND Technology Announces Source Controller Orders

March 29, 2023

MIND Technology Obtains MA-X™ Technology Patent

January 5, 2023

MIND Technology Announces Source Controller Orders

8 tykkäystä

Pan India Consultants oli postannut viikko sitten kyseisen kuvan, missä ilmeisemmin on uusin AUV- Klein Makolla varustettuna.

Pan India Consultants on jo merkittävä pulju yhteistyökumppanina.

Kleinin sivuille oli tullut tästä nyt myös päivitys


Pan India Consultants tekee Intian armeijalle konsultointia ja testit siellä suoritettiin hyväksytysti vuoden alussa, joten ei ole vaikea arvata näiden päivitysten liittyvän siihen. Pan Indian Consultingin vara Tj. kävi Mindin tehtailla pari kuukautta sitten. Ohessa Linkedin päivitys, missä Mindin työntekijät kiittelevät hänen käyntiään.
https://www.linkedin.com/posts/pan-india-consultants-private-limited_panindia-panindiaconsultants-panindiagroup-activity-7021442412812091392-csO9?utm_source=share&utm_medium=member_desktop

8 tykkäystä

Mindin entisen työntekijän kommentti viimeisimmästä patentista. Laitetaan tänne kun tuli toiselta foorumilta sopivasti taas esiin.

7 tykkäystä

Kiitos @Perttu_Hamalainen suuresti ketjun luomisesta! :slight_smile:

Mä en aivan ymmärrä preferred osakkeiden osinkoa. Niitähän printattiin miljoona kappaletta @25 usd ja kumulatiivinen vuosituotta se 9% eli 2,25 usd vuodessa ja kvartaalissa 0,5625 usd.

Nyt viiden? kvartaalin osingot ovat lykkääntyneet, joten osakkeidenomistajille yhtiö on velkaa 5x 562 500 usd eli noin 2,8 miljoonaa usd tai toisin sanoen 2,8 usd per osake. Tähän asti kaikki suht selvää.

Kuitenkin toimari sanoi viimeisimmän rapsan puhelussa maksamattomien osinkoiden olevan “940k per kvartaali eli 3,8 miljoonaa usd” kokonaisuudessaan. Mihin lukuihin hän sillä viittasi?

Jos otetaan ylemmät luvut laskuihin, niin preferred osakkeiden (tällä hetkellä 7,21 usd) tuleva tuotto (jos yhtiö on maksukyvyllinen):

  • Maksamattomat osingot: 2,8 usd per osake eli noin 40% osakkeen arvosta.
  • Vuosittainen osinko: 2,25 usd per osake eli noin 30% osinko vuodessa.

Eli kahdessa vuodessa pitäis olla jo omillaan osingoiden vuoksi? :upside_down_face:

Kiitos jo etukäteen, jos joku viitsii valaista asiaa. :blush:

11 tykkäystä

Täytyypä toi data korjata eli 9.10.2021 tapahtunut anti MINDP osakkeen kohdalla toi lisää 432 tuhatta osaketta. Eli siellä on siis vanhoja pohjalla, mitkä selittävät tuon eron.
Ja kyllä, mikäli yhtiö kampeaa itsensä pois punaiselta, on MINDP:lle alettava melko nopeasti maksamaan kerääntyneitä osinkoja. Nämä viimeisimmän annin laput oikeuttavat tällä hetkellä tuohon mainitsemaasi summaan.

7 tykkäystä

Ei liity yritykseen, vaan enemmänkin sen osakkeilla kaupankäyntiin. Jos suunnittelee osakkeen ostamista, kannattaa seurata tätä mielummin Nasdaqin sivuilta kuin TV:stä. Vaikka olisi nopein data ostettuna, TV ei jostain syystä päivitä tätä kovin tiheään. Nasdaqilta tulee 30 sekunnin välein päivitys. Näin volatiilisen osakkeen kohdalla tällä voi olla merkitystä kaupanteossa.

8 tykkäystä

Olkaa ystävällisiä ja selittäkää nyt vielä kuin pikkulapselle #Mind osakkeen ja MINDP:n ero. MINDP:n arvo on siis moninkertainen ja maksamattomia osinkoja on useampi dollari mutta jos ja kun osingot joskus maksetaan niin miten eri sarjojen osakkeiden arvot rinnastuu? Saako preferred sarjan osakkeella siis paljon isomman siivun yhtiöstä ja sitten ylipäänsä paremman osingon vain miten nää menee. Yritin itse tutkia yhtiön sivuja, mutta enhän mä mitään löydä.

Juu, ei varmaan pitäisi sijoittaa kun ei ymmärrä edes perusasioita, mutta jännä keissi kyseessä.

5 tykkäystä

Heippa! :wave:t2:

Tässä vähän selitystä pikkulapselta pikkulapselle. :blush:

Mindp osake oikeuttaa vuosittaiseen 9% osinkotuottoon (tämä lasketaan lunastushinnasta, ei markkina-), lykkääntyneisiin osinkoihin ja 25 dollarin lunastushintaan, jos yhtiö päättääkin lunastaa etuoikeutetut osakkeet jossakin vaiheessa. Tämä tulee olennaiseksi myös, jos yhtiö hakee konkurssiin ja mietitään kenelle omistajalle joudutaan ensimmäisenä maksamaan. Täten etuoikeutettu osake on etuoikeutetussa asemassa muttei sillä välttämättä ole esim. äänestysoikeutta.

Tavallisen sarjan osakkeella taas on äänestysoikeus ja se alkaa saamaan osinkoa vasta mindp:n jälkeen, jos hallitus niin päättää. Tämä osinko voi kylläkin olla suurempi kuin mindp:n 9% vuosiosinko, jos kassavirta näin suo. Itse veikkaisin, että yhtiö lunastaisi etuoikeutetut osakkeet kyllä tätä ennen pois. :+1:t2: Eli tavallinen osake oikeuttaa tavalliseen omistajuuteen ja etuoikeutettu osake enemmänkin lainan omistajaksi, josta korkoa eli osinkoa yhtiö maksaa.

Toivottavasti vastasi edes johonkin kysymyksistäsi ja yritän mielelläni myös vastata jatkokysymyksiin, mikäli osaan! :blush:

7 tykkäystä

Sen verran tähän vielä lisäystä: Ensimmäisen kerran kun tämä preferred on tullut osakkeeksi on katsottu suhteen olevan 10/1 , eli jos eilisen päätöskurssi MINDP:llä oli 7,50 USD, pitäisi MIND:n maksaa 0,75 USD. Tällä ei sinänsä tässä vaiheessa ole väliä, mutta voi vaikuttaa mahdollisen yrityskaupan yhteydessä, MINDP: n lunastuksen yhteydessä tai silloin jos MIND osakkeelle aletaan maksaa osinkoa. Jälkimmäistä en näe ihan heti tapahtuvan.

4 tykkäystä

Muutama sanainen vielä MIND:sta sijoituksena. Muutamien osakkeiden kohdalla ketjuja on syytetty hypetyksestä ja riskien aliarvioimisesta. Mindin liikeidea ei ole kovin skaalautuva. Yritys ei tule takomaan miljardien liikevaihtoja missään vaiheessa.
Sijoittajalle riittää aivan hyvin kassapositiivisuus ja normaalit arvostuskertoimet. Mikäli näihin päästään, pitäisi osakkeen hinnan olla moninkertainen. Riski-tuotto suhde on houkutteleva. Tämä on kaikesta huolimatta riskisijoitus, mikä ei 8 miljoonan markkina-arvolla varmasti ole yllätys.

Pidätän oikeuden vastata ankarasti kaikille hypetyksestä syyttäville ja tulen lainaamaan tämän viestin vastaukseeni.

14 tykkäystä

Hyvin kirjoitettu @Perttu_Hamalainen. :+1: Antaisin itsekin kaikkien rahojen menettämiselle yli 50% todennäköisyyden, mutta koska yhtiöllä on mahdollisuus kääntyä positiiviseksi on risk to reward mielestänikin houkutteleva.

6 tykkäystä

En viimeisen osarin jälkeen enää kyllä rahojen menettämiselle ihan noin korkeaa todennäköisyyttä laskisi. Mutta olemassa se silti on…:sweat_smile:

7 tykkäystä

Tässä on 3 skenaariota joiden kautta voi ajatella normi vs. etuoikeutettu (MIND vs. MINDP).

  1. Firma menee konkurssiin. Tällöin luultavasti kumpikaan osake ei saa mitään, koska velkojat vie kaiken. Etuoikeutettu on teoriassa parempi eli voi saada jotain, mutta tuskin saa.

  2. Yrityskauppa. Tässä tilanteessa etuoikeutetulla on kiinteä lunastushinta 25€+osingot joka saattaa olla parempi kuin mitä normiosakkeelle jää.

  3. Firma saadaan tuottoisaksi ja voitolliseksi. Tällöin normiosakkeen etu on että upsideä ei ole capatty. Tässäkin tilanteessa etuoikeutettu on capatty 25+osingot ja etuoikeutetut voidaan sulta lunastaa 25 hintaan.

Muistelen että tutkimusten mukaan normiosake on paremmin tuottava. Toki varianssia on paljon. Scientific investmentin popularisoija Ben Felix kertoo lisää.

6 tykkäystä

Mindilla on taseessa alta 10milj minkään näköistä ulkopuoliseksi velaksi katsottavaa. Saamisia on noin 3 milj. ja varastoa 15 milj., mutta jospa sen nyt arvostaisi 7 miljoonaan. Konkurssi missä preferred ei saisi mitään tarkottaisi siis, ettei yrityksellä itsellään olisi mitään arvoa substanssiarvon jälkeen. Nykytilanteessa tätä skenaariota on hyvin vaikea ymmärtää.

Nämä tietysti kuuluu jo tuohon yrityksen arvoon. Samalla tapaa kun kaikki data, valmistusmenetelmät, henkilökunta, asiakkaat ja sisällä olevat tilaukset.

4 tykkäystä

Ja tähän vielä taas lisään ne patentit!:grin:

4 tykkäystä

Kleinin luotaimet ovat yleisemmin liitetty high-end laitteisiin. Tarkkuus ja nopeus ilmeisesti syinä. Esimerkki: Kongsberg 100B, jossa on Kleinin 3500 side scan solar.
REMUS-100B-3-31-22_web.pdf (242,2 Kt)

Viime vuonna MIND sopi yhteistyösopimuksen ranskalaisen RTSYS: yrityksen kanssa. He valmistavat halvempia AUV:ta ja tähtäävät ensisijaisesti Aasian markkinoille. RTSYS Showcases Affordable UUV Solutions at IMDEX Asia 2023 - Naval News

5 tykkäystä

Huomenta ketjuun! Minkälaiset odotukset q1:lle toisilta löytyy? Tulee siis tänään jenkkipörssin suljettua. :+1:t3:

Itse luotan aika identtiseen kuin q4 mutta innolla odotan ohjeistusta koko vuodelle sekä suunnitelmaa osinkojen maksamiseksi. :blush:

7 tykkäystä

Jep, vaihto on varmasti aika lähelle 10-13 milj. USD Suuret poikkeamat tästä olisi vähintään erikoista. Backlog tiedetään ja kyky ajaa sitä ulos tehtaasta on myös melko tarkalleen tiedossa. Kulut on se kysymysmerkki, onko asioita " opittu " valmistamaan tehokkaammin ja paljonko myyntiin on käytetty varoja. Kulukuuri on ollut jo tovin käytössä, näkyykö vaikutukset vielä tässäkin kvartaalissa ? Ennusteet viittaisivat siihen, ettei kulut jatkaisi enää laskemistaan. Positiivisen yllätyksen mahdollisuus piilee juuri tässä. Toinen hyvä kvartaali edellisen perään toisi mukavasti kurssinousulle painetta. Yksi positiivinen kvartaali ei tee yleensä vielä kesää - tarvitaan toinen perään.

Edit: Tästä unohtui rekryt, joita on tämänkin kvartaalin aikana tehty. Kehitystyötä tehdään ja se syö pääomia. Ennusteissa kannattavuuden heikentyminen johtuu varmasti pitkälti tästä.

8 tykkäystä