MIPS AB - Multi-directional Impact Protection System

Perusellaan nyt toinenkin ketju lyhyen ajan sisään kun pahimpia ilmoja on lähtenyt pois! Firmahan on kerrassaan mahtava ja ihme kun aiemmin ei ketjua ole jo perustettu :relaxed:

Mips on hieman pyöräilyketjussa herättänyt keskustelua sekä yksittäisiä postauksia siellä täällä, joten olisi mukava, mikäli saataisiin Mipsiä koskevat keskustelut yhden ketjun alle. Toki kevyemmät jutustelut kahvihuoneessa ja kurssien ihmettely siihen liittyvässä ketjussa!

Mipsin hisoria juontaa juurensa Tukholman Kungliga Tekniska högskolaniin Hans von Holst, joka on tunnettu neurogirurki ja emeritusprofessor sekä Hans von Holstiin, joka on tunnettu neurokirurgi ja Peter Haldin kehittivät teknologiaa tehokkaampaan aivovaurioiden ehkäisemiseksi. Mips perustettiin vuonna 2001. Konseptista tuli tuote vuoden 2007 tienoilla ja oma kypärämalli näki päivän valon. Strategiaa muutettiin nykyiseen suuntaan ja he myyvät teknologiaansa muille kypäränvalmistajille. Monelle kypärän käyttäjille Mips on varmasti tuttu, mutta yritys tarran/merkin takana voi olla vähän pimennossa.

No mikä se Mips sitten oikeasti on? Tämä video avaa mielestäni hyvin Mipsiä.

Sitten lukuihin.


image
Monella herää varmasti kysymystä patenteista, niistä muutama poiminta vuoden 2021 vuosiraportista

image
image

Vuosiraportti on mielestäni laadukas ja sisällöltään erinomainen katsaus. Näin toki pitäisi jokaisen yrityksen kohdalla olla :). Vuosiraporttiin tästä: https://mipscorp.com/files/uploads/2022/03/MIPS-Annual-Report-2021-rev.pdf riskejä on listattu hyvin vuosiraporttiin sivulta 40 alkaen!

Lukuja vähän pidemmältä aikaväliltä Börsdatasta

Laitetaan vielä loppuun tuoreita/ajankohtaisia asioia:
Kiinassa on paljon kypärätehtaita, ja yhtiö tästä näiden uusien lockdownien aikaan tiedottelikin näin: Update on the potential impact of pandemic related lockdowns in China

“Per today, the financial impact due to the lockdowns in China has been limited, however the situation is unpredictable and if the lockdowns continue during a longer period of time we cannot exclude the risk for material disruptions in MIPS’ supply chain going forward with a potential negative financial impact.”

Q1 2022 julkastiin juuri viime viikolla, webcastiin linkki tässä: MIPS Q1 Report 2022 Täälläkin nostettiin esiin supply chain ongelmat (estityksen kuvakaappaus)
image

33 tykkäystä

Yhtiö on itselleni tuttu enemmänkin kuluttajana. Täytynee myös sijoituksena tutustua, kiitos hyvästä aloituksesta!

Itse teknologiasta: Virginia tech on tehnyt pitkään pyöräilykypärien testejä ja listan kärjessä kaikki kypärät varusteltu MIPSsillä pois lukien yksi POCin kypärä, joihin POC on kehittänyt vastaavat ominaisuudet. Tosin POCin valikoimissa on silti MIPSsillä varustettuja kypäröitä.

https://www.helmet.beam.vt.edu/bicycle-helmet-ratings.html

3 tykkäystä

CMD oli tänään. Yllä kalvot

Tässä vielä linkki esitykseen: MIPS CMD 2022

2 tykkäystä

Rahaston kautta on tätä salkussa. Vähän jää etäiseksi firma, kun ei taida omaa tuotetta olla, vaan tuote on toisen brändin sisällä. Olen kuitenkin oppinut vaatimaan kypäräostoksilla, että MIPS on tuotteessa, koska omalle päänupille kelpaa vain paras :smiley:

Tämän osalta kannattaa myös muistaa, että kaksi tärkeintä patenttia päättyy 2030-2031.
Tämä alkaa olemaan jo erittäin lähellä, kun yritetään hinnoitella sekä arvostaa yhtiötä ja kun puhutaan pitkän aikavälin tavoitteista.

Toinen näistä patenteista on juurikin tämä kuori/sen alla oleva kalvo tms, joka kypäriin tulee ja josta kypärä saa sen “MIPS” leiman. US20130042397A1 - Helmet - Google Patents

Yhtiöllä ollut patenttikiistoja monesti ja nämä voitettu, mutta tuon patentin päättyessä siellä on kilpailijoilla ja valmistajilla aivan varmasti omat ratkaisut jo kehitetty, kuten esimerkiksi ylempänä olevassa viestissä on POCista kirjoitettu.

1 tykkäys

Aamulla tuli H1 2022
https://mipscorp.com/financial-event/interim-report-january-june-2022/8 tykkäystä

“Mips AB communicated in the half-year report 2022 that the inventory levels in the bike
retail sector at the time continued to be unbalanced and that the situation could impact
the short-term demand for Mips’ products. Mips assessment is that the continuing
challenging market situation in the bike sector where retailers in most markets have
substantia.fitability for the rest of the yea”

Tuo tuli tosiaan eilen illalla. Eilinen lasku taas varmasti liittyi Thulen antamaan negariin: https://storage.mfn.se/4567b0e5-c4a8-490b-9ef8-2e261b52989a/trading-update-on-the-impact-of-the-current-market-situation-within-the-bike-retail-sector.pdf

3 tykkäystä