Mitä sinulla on salkussa?

Salkkua laiteltu uuteen, yksinkertaisempaan muotoon. Lappuja lähti reilusti. Nyt mennään seuraavalla:

Plug Power
Salkun ylivoimaisesti suurin, kivijalka. Osuus 56,3 %. Keskihinta 6,4 €. Ostot aloitettu kesällä 2019. Hyvin vähän myyty missään vaiheessa. Pitkä HOLD.

NEL
Salkun toinen vetylappu. Osuus 14,9 %. Keskihinta 16,03 NOK. Ensimmäiset ostot alkuvuonna 2019. Välillä myyty kaikki ja aina vaan ostettu takaisin. Nyt pitkä HOLD.

Evolutin Gaming
Tuoreita hankintoja salkkuun. Nettikasinolappu. Osuus 13,9 %. Keskihinta 678,21 SEK. Ensimmäiset ostot syksyllä 2020. Ei ole myyty missään vaiheessa, eikä todennäköisesti lähiaikoinakaan myydä. HOLD.

Scatec
Aurinkovoimaa, ja vähitellen tuuli- ja vesivoimaakin. Osuus 11 %. Keskihinta 222,54 NOK. Ostot aloitettu syksyllä 2020. Buy and HOLD.

Handelsbank kestävä energia
Kestävän energian aktiivinen rahasto. Osuus 0,7 %. Tätä hommataan jatkuvasti lisää. 15 € kuluton minimiosto, joten voi pikkusummillakin lisäillä edullisesti. Buy and HOLD.

Käteinen
Liian vähän…

Salkun hajautus on todella suppea. Luottoa lappuihin kuitenkin löytyy tulevaisuutta ajatellen. Tällä kattauksella saan päivittäistä seuranta-aikaa vähemmäksi ja aikaa löytyy muuhunkin tekemiseen.

17 tykkäystä

Pelkkiä lääkefirmoja suorissa osakeomistuksissa nyt. Isoimpana Redhill Biopharma ja toisena Biontech ja nämä viekin jo ison siivun kakusta, joten muut sijoitukset on nappikauppaa nyt. Täytyy lähiaikoina hajauttaa lisää.

4 tykkäystä

Olen myllännyt salkkua hirveästi (liikaa) viime aikoina. Nyt on tarkoitus rauhottua ja antaa olla pidemmän aikaa. Valitut firmat on sellaisia, joissa uskon olevan potentiaalia pitemmälläkin tähtäimellä niin, ettei tarvitse koko ajan venkslata. Pari mainintaa:

Siemens Energy
Uusiutuvaa energiaa, tästä 2/3 on Siemens Gamesaa, joka tuottaa mm. tuulivoimaa. Vihreässä vedyssä myös paljon potentiaalia ja S. E. aikoo tehdä ison vihreän vedyn tuotantolaitoksen Saksaan.

Plug Power
Plugilla on lankoja vedossa moneen suuntaan ja vahva kasvun meininki ja suunnitelma. Vetytrukkimeininki toimii hienosti, mutta pelkästään sillä ei pärjää, toivottavasti saa tehtyä tulevien vuosien aikana muuallakin hyviä diilejä ja rahaa tuovaa bisnestä. Iso osakeanti päättyi juuri, toivottavasti käyttävät rahat järkevästi.

Harvia, Kamux, QT
Nämä ei selitystä kaipaa? Kamuxista en ollut vakuuttunut aiemmin, mutta viimeisin Q3-raportti antoi luottoa tulevaan.

NEL
Tässä on paljon potentiaalia ja viime aikoina tullut positiivisia uutisia.

22 tykkäystä

Aloitin vuoden alussa osakesäästötilin kanssa. Ennemin en ole osakkeita harrastanut. Seuraavia olen ostanut ajatuksella kotimaista pitkään pitoon ja osinko tuottoja. Tosin kaksi viimeistä hankintaa (Bilot ja Sievi) on lipsunut osinkotuotosta riski siotuksiin.

Aktia keskihinta 9,29 € osuus 15,75 %
Altia keskihinta 8,5 € osuus 8,46 %
Bilot keskihinta 6,49 € osuus 7,67 %
Carcotec keskihinta 19,10 € osuus 13,34 %
Citycon keskihinta 7,63 € osuus 14,18 %
Fortum keskihinta 15,69 € osuus17,98 %
Sievi keskihinta 1,01 € osuus 7,42 %
Wärtsilä keskihinta 8,12 € osuus 14,25 %
käteinen 0,96 %, mutta vielä pystyy lisäämään käteistä OST:lle.

Mitään en ole myynyt, lisää voin ostaa näitä sekä jotain uutta.

18 tykkäystä

Pieniä muutoksia on tullut viime kertaan, joten päivitetään hieman sisältöä. Muutoksiin suurin syy on ollut Plugin kohtuuton nousun jatkuminen ja tämän johdosta on Plugia hieman kevennellytkin.

kuva

Qt löysi tiensä takaisin salkkuun, hyvä niin. Uusia tulokkaita salkussa EVO,Zaptek ja ZignSec. Loppuuvoden aikana on tarkoitus lisätä pienempiä positioita, jotta niiden koko olisi hieman järkevämpi.

Yleisesti tulee ehkä hieman liikaa hötkyiltyä ja napsu enemmän malttia voisi olla paikallaan!

33 tykkäystä

Inderes foorumi on varmaan paras tukiryhmä minulle. Auttakaa, olen Hannu ja minulla on ongelma. Eilen huutelin kuinka olen tyhjentänyt salkkuni nolliin, tämä kaikki johtuen fanaattisesta uskostani Lepikön sanoihin, että korjausta saattaa olla tiedossa.

Nyt näyttää siltä, että minulle riitti yksi kevyt nousupäivä pörsseissä ja uskoni horjui täysin. Ostin yli 40 eri pohjoismaista yritystä salkkuuni. Vielä nolompaa asiasta tekee sen, että kaikki yritykset kopioitu suoraan jokaisen teidän salkusta, arvoisat foorumilaiset. Ja luonnollisesti mallisalkusta. Tuntuu kuin olisi peliongelma tai vastaava.

Salkkua myyty eilen tappiolla ja tänään käytetty pieni omaisuus ostokuluihin :frowning: Auttakaa, miten ihminen oppii istumaan käsiensä päällä?!

53 tykkäystä

Alkaa tuntua myös siltä, että suosittelen teitä osallistumaan Nordnetin listautumiseen. Mä teen siitä puljusta tenbaggerin.

22 tykkäystä

Hei Hannu, tervetuloa Anonyymit Veivaajat ryhmään, et ole yksin. Itse olen ollut nyt 3h veivaamatta ja himo veivata repii kehoa.

Vedetään tähän nyt suuruusjärjestyksessä Nordnetin juustotilin sisältö:

Suurimmat possat on oikeasti Plug ja McPhy mutta ne on muualla, samaten Genovis, Revenio, NEL. Tämän salkun sisältö muuttuu päivittäin koska veivaus.

35 tykkäystä

AT&T, Altria, British American Tobacco, Fortum, Mobile Telesystems, NEL, Nordea, Gazprom, Sberbank, Telia, Afarak, Aurora Cannabis, Componenta, Idogen, Kemira, Nikola, Plug Power, Sampo, Valmet, Washington Prime Group, Wärtsilä, Zignsec, Tatneft, Antibe Therapeutics ja Capman.

10 tykkäystä

Suuruusjärjestyksessä:
Ocean Yield
Scorpio Tankers
Leo Vegas
Hunter Group
Evolution Gaming
Catena Media
Artificial Solutions
Tokmanni
Tikkurila
Peptonic
Arocell
Smart Eye
Fortum
Sievi Capital
Aino Health

12 tykkäystä

Laitetaas omastakin salkusta kuva. Suurin osa omistuksista hankittu reilun vuoden sisällä, joten olen aika nuori sijoittaja. Sitten itse sisältöön.

Salkussa sxr8 lähinnä vähentämässä omien virheiden vaikutusta ja sinne on mennyt kuukausittain pieni summa tähän asti.

Toinen rahasto Pyn Elite taas omasta mielestäni myös hyvin tuo vastapainoa muuten kasvupainotteiselle salkulle (painotus on suuri arvonnousun ja suuren minimisijoituksen takia).

Qt myös arvonnousun takia kasvanut suureksi, mutta let your profits run ja niin edelleen. Pidetään salkussa kunnes kasvunälymät heikkenevät tai ongelmia alkaa ilmetä.

Smart Eye seuraavaksi suurimpana. Tämän osakkeen kohdalla tulevaisuus näyttää lupaavalta, mutta riskiä löytyy siinä suhteessa, että pitää pysyä hereillä. Seurataan kilpailijoiden kehitystä ja OEMn ratkaisuja toteuttaa DMSää. Muuten taidan altistaa itseni onnistumiselle tässä. Lisäillään jos epävarmuutta saadaan vähemmäksi.

Evossa eniten kiehtoo kovat luvut suhteessa arvostukseen ja silti mukavat kasvunäkymät. Epäeettisempi ala ei sinänsä minua haittaa mutta pidetään mielessä, että arvostus saattaa tästä johtuen pysyäkkin vaisumpana. Tarkoitus mahdollisesti lisäillä.

Kamuxin kohdalla myös arvostus suhteessa kasvunäkymiin sai alunperin hyppäämään kyytiin ja seuraillessa luotto vain kasvanut. Seuraillaan ja mahdollisesti lisäillään.

SE (Sea limited) on arvostettu todella kovasti ja tämä pitänyt position pienenä. Yrityksen näkymät sinänsä loistavat, joten eiköhän salkussa säily hetken. Offtopic: ärsyttää kuinka foorumilla ei ota väluillä selvää puhutaanko Smart Eyestä vai tästä koska tickeri sattuu olemaan SE. Lisäilen jos arvostus laskee tarpeeksi.

NVDAsta olisi tarkoitus luopua. Ostettu korona kuopasta hetken mielijohteesta. Luultavasti virhe luopua mutta arvostus alkaa olemaan niin kova enkä osaa/jaksa arvioda yhtiön pitkän aikavälin mahdollisuuksia tarpeeksi hyvin.

Capman taas voi roikkua tuolla painotuksella mukana. En ole lisäämässä, mutta olkoot pitkässä juoksussa.

NextEra Energyä varmaan lisäisin jos arvostus ei olisi niin kova. Hieno firma ja vahvasti mukana megatrendissä eikä USAn presidentinkään vaihto ollut hassumpi juttu tälle.

Käteistä löytyy noin 13% mahdollisia hyviä osto- ja lisäyspaikkoja varten.

Viimeisimpiä lähtijöitä ovat olleet Amazon (tuotto 50% koronakuopasta ostetulle) ja Revenio jota en ostanut takaisin kun joiduin ne Degirosta pois myymään syksyllä. Muuten ollut lähinnä lisäilyjä syksyllä tosin USAn vaalien jälkeen nekin tauolla.

Kuulisin mielelläni kommentteja ja eniten kritiikkiä.

YTD tällä hetkellä +32% eikä pahempia mokia sijoittamisen suhteen ole vielä sattunut. Ps Koitin pitää tämän nyt lyhyenä.

16 tykkäystä

Vastapainoksi kaikille näille järkeville sijoituksille täysin hullu salkku joka vie yöunet

91.6% Greenlane Renewables (+85%)
8.4% Nabriva Therapeutics (-40%)

Salkun sisältö on vaihtunut vuoden aikana useamman kerran ja YTD kirjoitushetkellä +145% (tuuria)

18 tykkäystä

portfolio

Salkun nykyinen koostumus. Jonkin verran on tullut muutoksia sisältöön tässä lähiaikoina.

Myynnit ja kevnnykset:

  • Nokia
  • Fortum
  • Sampo
  • Digia
  • Powercell
  • Dynacert
  • Enphase

Ostot ja lisäykset:

  • Kamux
  • Kahoot
  • Carasent
  • Plug
  • Smart eye
13 tykkäystä

Tässä minun tämän hetkinen salkkuni. Sijoitusuraa takana vasta 3 kk ja summat melko pieniä, mutta lisätään rahaa pikku hiljaa.

10 tykkäystä

Kolmen viikon takaiseen päivitystä. Lisäsin osakepainoa rajusti kuluneella viikolla ja uusiin ostoihin kului n. 25 000€ (n. 12% salkun arvosta ennen lisäystä). Tulevia ostoja varten on varattu vielä n. 20 000€ sekä sen, mitä palkkatuloista jää yli (hyvinkin vaihtelevia summia).

Ostot ja myynnit:

En kestänyt katsoa Zaptecin nousua enää sivusta, vaan ostin “aloitusposition” n. 16,5 NOK kohdalta ja reilusi lisää vielä 24 NOK kohdalla. Tämä on tarkoitettu pitkäaikaiseksi sijoitukseksi. Aloitusposition oston rahoitin myymällä Cellavisionin osakkeet pois, sillä sen odotettavissa oleva kasvupotentiaali ja arvostus eivät mielestäni enää kohdanneet.

Sammon osakkeet sain lopultakin aikaiseksi siirtää AOT:ltä OST:lle. Osakepositio pysyi kooltaan ennallaan ja kurssikin lähes samana, joten kustannukseksi jäi lähinnä kaupankäyntikulut. Sammon osakkeet poistuivat pienellä tappiolla, joka kuittaa CellaVisionista tullutta myyntivoittoa.

Tuoreehko Smart Eye -positio kasvoi myös lisätyn pääoman ansiosta selvästi. Tämän lisäksi lisäsijoitukset tehtiin Cibukseen, Kahootiin ja aiemmin mainittuun Zapteciin Nordnetin salkussa. Kahden muun salkun (IB ja Nordean OST) koko kasvoi myös selvästi. IB:llä tein lisäsijoitukset iSharesin SRI-tyyliseen Maailma Indeksiin, Clean Energyyn ja kehittyvien markkinoiden ETF:ään. OST:n puolella FOMOtin lisää Qt Groupia ja Kamuxia. Ostin pitkin hampain myös muutaman kappaleen Admicomia. Sen paino on edelleen pieni ja (osakemäärällä laskettuna) 1/10 siitä, mitä se oli muutama vuosi sitten kun myin ne jossain 20€ paikkeilla.

Muina muutoksina OST:lle ostin pikkurahalla lisäpositiot Nestettä ja UPM:ää ja avasin KONE-rivin myös OST:lle, jonne sitä on tarkoitus ostaa jatkossa.

Osake- ja rahastosalkut % salkusta Euroa
Revenio Group Oyj 12,94% 30 313,25 €
PYN Elite 7,60% 17 794,38 €
iShares MSCI Core World SRI ETF 4,96% 11 616,00 €
iShares MSCI Core EM ETF 4,56% 10 681,70 €
Seligson & Co Global Brands 4,22% 9 882,17 €
Neste 3,79% 8 887,32 €
Vow 3,19% 7 481,20 €
KONE Corporation 3,05% 7 138,68 €
Zaptec 3,02% 7 078,42 €
Investor A 2,73% 6 391,23 €
Novo Nordisk B 2,69% 6 305,20 €
Harvia 2,47% 5 790,00 €
UPM Kymmene 2,39% 5 588,10 €
DSV Panalpina 2,36% 5 526,56 €
BGF Next Generation Technology 2,29% 5 374,34 €
Kahoot! 2,19% 5 140,40 €
Accenture 2,19% 5 133,18 €
Smart Eye 2,18% 5 098,49 €
Kamux 2,13% 5 000,00 €
Qt Group 2,05% 4 800,00 €
Scatec Solar 2,00% 4 681,60 €
Google 1,88% 4 408,30 €
iShares Global Clean Energy ETF 1,82% 4 260,00 €
BNPP Circular Economy ETF 1,80% 4 207,00 €
Latour B 1,70% 3 984,91 €
Sampo Plc A 1,61% 3 766,35 €
Microsoft 1,52% 3 549,03 €
The Home Depot 1,46% 3 413,53 €
NextEra Energy 1,36% 3 186,10 €
eQ Oyj 1,29% 3 020,00 €
Seligson & Co Eurooppa Indeksi 1,18% 2 767,41 €
Air Products & Chemicals 1,17% 2 737,61 €
American Water Works 1,14% 2 660,38 €
Amazon 1,12% 2 614,16 €
Realty Income 1,09% 2 546,77 €
Cibus Nordic 1,07% 2 503,04 €
Starbucks 1,05% 2 454,67 €
Facebook 0,97% 2 274,76 €
Huhtamäki 0,86% 2 003,40 €
Admicom 0,54% 1 260,00 €
Käteinen 0,40% 934,18 €
Yhteensä 100,00% 234 253,82 €

ETF:ien ja passiivisten rahastojen paino on tavoitetasoa pienempi, joten suurin osa uusista sijoituksista kohdistunee jatkossa niihin seuraavien kuukausien ajan.

33 tykkäystä

Hei !
Olen Parre ja olen veivaaja. Toukokuussa jäin nalkkiin ja kauhia FOMO on päällä. Uskottelin että olen arvo osakkeisiin sijoittava mutta ei niin ei…

KOA: 2%
EVOG: 28%
EMBRACb: 8%
SEYE: 23%
ANGLR: 5%
EFECTE: 7%
BTC/EUR: 2%
KAHOOT-ME: 10.0%
AOW-ME: 5%
Cash 10%
Disclaimerinä niin salkkuni koko ei ole niin iso että olisi stressiä / paniikkia jos maailma romahtaa. Ehkä jos / kun salkun koko kasvaa on arvo osakkeiden aika. Tosin eikö Evo voida jo laskea tuohon?

8 tykkäystä

Kysymys tai ehdotus palstan pitäjälle, voisiko tänne perustaa oman keskusteluosion aiheelle “mitä kukin aikoo ostaa”? Tuossa ketjussa voitaisiin suunnata focus tulevaan eikä pelkästään penkoa menneisyyttä mitä kukin on ostanut. Tuo toisi varmasti mielenkiintoisia näkökulmia lisää sijoittamiseen. Tietysti sinivalaan kokoisin kirjaimin korostettuna siltä osin, ettei ketjussa käsiteltävät asiat ole ostosuosituksia eikä ketju tuolta osin ota vastuuta kunkin sijoittajan valinnoista.

25 tykkäystä

https://keskustelut.inderes.fi/t/viikottainen-markkinasuunnitelma-si

Tämä vähän sivuaa aihetta.

3 tykkäystä

Suurimmasta pienimpään:

Smart eye
Efecte
Zignsec
Peptonic
Sievi Capital
Omasp

Salkun sisältö pysynyt käytännössä aina alle 8 yrityksessä. Nykyiseen sisältöön erittäin tyytyväinen, mutta muutoksia tehdään yrityskohtaisesti tavoitteiden ja tai tulosten eriytyessä luvatusta. Entistä enemmän lipsunut kotimaisista tuonne naapurin puolelle. Säännöllistä uuden rahan sijoittamista ei ole enää tapahtunut, vaan tavoitteena kasvattaa nykyistä pääomaa näillä kasvuyrityksillä. Sievi ja Omasp käytännössä käteisen säilytyspositioita, joita myydään ja ostetaan tarpeen mukaan. Sisältävät kuitenkin kohtuullisen merkittävänkin arvonnousupotentiaalin riskiin nähden.

4 tykkäystä

Nyt olisi aika avata ensimmäistä kertaa oma salkku tälle foorumille. Pohjustuksena, olen aloittanut osakesijoittamisen jo n. 14-15 vuotiaana lähipiirin vinkkaamana, mutta valitettavasti sitten opiskeluaikoina sijoittaminen jäi sivummalle ja säästäminen on painottunut lähinnä ASP-säästämiseen.

Nyt kuitenkin 10 vuotta myöhemmin sain uuden poltteen osakesijoittamiseen erityisesti löydettyäni Indedesin sivuston ja foorumin. Sen jälkeen osakesijoittamista on takana reilut 1,5v ja olen keskittynyt toistaiseksi Nordic-alueen yrityksiin. Sitten suorien osakkeiden oheen olen hajauttanut rahastoihin, mm. USA indeksiin, kehittyviin markkinoihin sekä kestävään energiaan.

Näillä näkymin lähinäkymissä olisi tarkoitus lisäillä SE:tä, Evoa sekä Tokmannia.

Kamux 18%
Qt 13%
Smart Eye 12%
Nel 9%
Evo 8%
Efecte 6%
Tokmanni 5%

Rahastot 22%

Käteinen 7%

20 tykkäystä