Mitä sinulla on salkussa?

Hei Indereshaarumin lukijat!

Tässä on miun salkku nyt:

image001

Toive olisi että löydän peliyhtiön jota iso sijoittajaryhmä ei ole vielä löytänyt. En vain tiedä miten ja mistä sellaisen löydän, mutta tämä se toive on. Cash positio on kuitenkin hyvä, joten tyytyväinen kokonaisuudesta.

15 tykkäystä


.

11 tykkäystä

Oli mukava viikko laadun holdaajalle. Hyvä muistutus siitä miten salkun yhtiöt tekevät tuottoa, eivätkä vain hurjasti heiluvat osakekurssit. Pitkällä tähtäimellä kaikissa ja tyytyväinen salkun sisältöön ja yhtiöiden sijoituskuvaan.

25 tykkäystä

Faron ja Attana ovat jääneet pois. Ei vain pää kestänyt odottaa oikeita tuloksia kurssin heittelehtiessä. Faron ehkä kesään mennessä takaisin…

DCRB ainut mikä aiheuttaa tällä hetkellä ylimääräistä jännitystä. Muiden osalta pystyn olla levollisin mielin.

11 tykkäystä

Tällaisella salkulla ens viikkoon :pray:
Firefox_Screenshot_2021-02-13T08-04-23.385Z

Firefox_Screenshot_2021-02-13T07-46-19.311Z

10 tykkäystä

(@KONTI) Salkku muuttunut jonkin verran alkuvuoden aikana. Uutta vuotta varten tehdyt löyhät suunnitelmat salkun rakenteen osalta ovat melko hyvin toteutuneet:

  • Kultaan sijoitettu lisää kaivosyhtiöiden muodossa. Barrick Goldin rinnalla nyt myös Kirkland Lake Gold.

  • Salkkua on tiivistetty ja yhtiöiden lukumäärä vähentynyt 29 → 22

  • Käteispositio valahtanut suunnitelmista poiketen kylläkin omaan makuuni hieman turhan alhaiseksi, mutta toisaalta “karhun murina” ei omiin korviini kuulu tällä hetkellä niinkään voimakkaasti. Tilanne ei kuitenkaan ideaali ja muutamat myynnit ovat harkinnassa.

  • Ensimmäiset sijoituksen kryptoihin (Bitcoin ja Ethereum) myös tehty. Eivät ole mukana kuvaajaassa, mutta olisivat yhdessä n. 1% painossa.

Salkusta löytyy useita yhtiöitä, joista keskustellaan jo tällä foorumilla paljon ja joiden osalta tutkimustyötä on tehty massiivisesti. En lähde niitä sen enempää tässä availemaan, vaan jokainen tulkitkoon, että näiden yhtiöiden osalta kuulun selkeämmin tuonne härkä-leirin puolelle :grin:.

Lyhyesti voisin kuitenkin kommentoida seuraavia:

Freeport-McMoRan

Maailman suurimpiin kuparintuottajiin lukeutuva Freeport-McMoRan löytyy salkusta ihan sen takia, että kuparin kysynnän oletetaan selkeästi kasvavan tulevaisuudessa samalla, kun taas kuparivarantojen tilanne on lähiaikoina käytännössä ollut hupenemaan päin.

Kuparin ollessa isossa osassa akuissa ja uusiutuvassa energiatuotannossa, sen sen osoittaessa jopa mm. potentiaalia toimia halvempana katalyyttinä polttokennoissa sekä metallin yleiset antibakteeriset ominaisuudet tiedostaen → saa kokonaiskuva itseni ainakin luottamaan siihen, että kupari ei ole huonoimmasta päästä oleva sijoituskohde, kun käyttökohteita löytyy ja se on tarjonnut vielä jonkin asteista inflaatiosuojaakin.

Yhtiön näkymät ovat myöskin parantuneet, kun 2012 yritysosto-fiaskosta seurannut laskukausi alkaa olemaan takanapäin ja tase taas hieman paremmassa kunnossa. Yhtiö tuottaa myös kultaa ja molybdeeniä joiden molempien tulevaisuudennäkymät tuskin ovat myöskään huonot.

Pinterest

Pinterestin yhteistyötä Shopifyn kanssa olen pitänyt hyvänä merkkinä yhtiön asemaa ajatellen, sillä itse povailen sosiaalisen median linkittyvän tulevaisuudessa hyvin vahvasti eCommerce-trendiin ja mielenkiintoisia yhteistöitä sekä yritysostoja tullaan varmasti tällä toimialalla näkemään. Pinterest on siis sosiaalinen “ilmoitustaulu/kollaasi”-tyyppinen kuvien jakopalvelu.

Pinterest on osoittautunut netti-shoppailun saralla hyväksi ostoväyläksi, kun kuvien katselun jälkeen ostaminen on käyttäjien seuraavaksi suosituin aktiviteetti, joka jättää jälkeensä sisällön jakamisen, yleisen sosiaalisen kanssakäymisen, uutiset jne. Omasta mielestäni myös huomiolle pantavaa, että mainonnalla (mahdollisen häiritsevän vaikutelman sijaan) on selkeä hyödyllinen funktio kyseisellä some-alustalla, tarkasti kohdennetun mainonnan ollessa oleellinen osa onnistunutta ja hyväksi koettua shoppailu-kokemusta. Tästä “sopivuudesta” johtuen näen myös hyvää potentiaalia Pinterestissä.

Yhtiön brändi on yksi vahvimmista Yhdysvalloissa (Prophet Brand Relevance Index listasi sijalle 10. vuonna 2019), luvut käyttäjäkohtaisten kulutustasojen kuin myös aktiivisten kuukausittaisten käyttäjien osalta ovat kasvussa sen lisäksi, että Pinterest kasvattaa suosiotaan ulkomailla (vaikkakin osuus liikevaihdosta melko pieni). Pinterest on vahvassa suosiossa lähinnä naisten keskuudessa, mutta tilastot tältä osalta ovat myös näyttäviä, kun 80% yhdysvaltalaisista äideistä (18-64v.) käyttää viime vuonna tehdyn tutkimuksen mukaan Pinterestiä. Alustan visuaalinen ja luova konsepti on myös omaan mieleeni, minkä takia istun mieluusti kyydissä ja katson miten yhtiön tarina kehittyy.

AudioCodes

Israelilainen yhtiö on yksi Voice Over IP-alan pioneereista, jonka osaamiseen kuuluu erilaiset puheviestintään kuuluvat ratkaisut. Toimialan kehityksen mukana yhtiön tuotteet ja palvelut ovat myös siirtyneet vahvasti digikaudelle, osaksi nykyistä pilvi-arkkitehtuuria.

Pandemian johdosta etätyöskentelyn lisääntyminen on auttanut AudioCodesia sen tarjotessa mm. kokonaisvaltaisia Microsoft Teams- ja Zoom-ratkaisuja yhtiöille (hardware+software). Microsoft Teamsin ohella yhtiön Voice.AI-teknologiaan pohjautuen erilaiset ääniassistentti ja chatbot sovellukset ja keskitetyt asiakaspalvelu ratkaisut ovat myös nousseet tärkeämpään osaan yhtiön nykyistä toimintaa, hardware-puolen väistyessä. Yhteistöitä on ilmestynyt aika ajoittain ja tässä kuussa tiedotettiin juuri yhteistyöstä Twilion kanssa, liittyen Microsoft Teamsin käyttöön Twilion Elastic SIP Trunking-palvelua ja AudioCodesin Mediant SBC-ratkaisua käyttäen.

Itselleni tämä toimiala ei ole todellakaan tuttu ja tietämykseni sen mukaan hyvin rajallinen. Olen kuitenkin kokenut omalla tavalla “virkistäväksi” seurata tällaista pienempää yhtiötä, joka tuntuu olevan hieman kiven alla. Yhtiö tuntuu kuitenkin löytäneen jonkinlaisen pienen markkinaraon ja on pystynyt “session board controllerienkin” saralla laadun ja joustavuuden puolesta kilpailemaan Ciscon tyyppisiä isompia kilpailijoita vastaan ja ottamaan omaa paikkaa markkinoilla.

Stratasys

3D Systemsin ohella yksi pisimmän historian omaavista 3D-tulostinvalmistajista, jolla vahva ja laaja osaaminen polymeerien kanssa. Itse näen 3D-tulostuksen yhtenä mahdollisena tulevaisuuden trendinä ja viime vuonna koin, että korona-kärsimyksistä huolimatta velaton, kohtuullisen käteiskassan omaava, toimialalla oleellinen, hyvän fokuksen omaava yhtiö oli hieman turhan pelokkaasti painettu pohjiin. Kurssikehitys onkin tämän vuoden puolella sitten kuvastanut hyvin tämän hetken innostusta markkinoilla.

Joka tapauksessa näen suurta potentiaalia koko toimialassa ja kyseisessä yhtiössä, jolla hyvät lähtökohdat vastata mahdolliseen 3D-tulostuksen kasvavaan suosioon lääketieteen, ilmailualan, vaatealan jne. saroilla. Vedystä kiinnostuneena löysin myös viime vuonna pientä aasinsiltaa 3D-tulostamisen ja polttokennojen välillä (Energia-alan teknologinen kehitys ja sijoitusmahdollisuudet - #3283 by N10 ). Tämä lähinnä vain havainnollistuksena siitä, että nopeasti valmistuva, lopputulokseltaan erityisen tarkka ja tasalaatuinen tuote, joka mahdollista valmistaa raaka-aineita tuhlaamatta, yksityiskohtaisella laadun monitoroinnilla erän koosta huolimatta jne. → saavat omalta osaltani luottoni kasvamaan 3D-tulostuksen hyvää tulevaisuutta kohtaan, joka voi hyvinkin koskettaa yllättävän useaa toimialaa.

Walt Disney

Walt Disneyn suhteen omat syyt melko selkeät ja varmasti hyvin samantapaiset kuin monella muulla yhtiöön sijoittaneista. 2020 alussa asetin omanlaisen pienen kriteerin sen suhteen, että halusin nähdä yhtiöltä merkkejä Disney+ suuntaan tehdyistä panostuksista / selvästä suosion noususta, jotta oma toivo yhtiön vähemmän puistoihin nojaavasta strategiasta pysyisi hengissä. Korona tietenkin yllätti tämän jälkeen ja muutti vuotta radikaalisti, mutta positiiviseksi koin sysäyksen, jonka se antoi Disney+:lle ja hienoa oli myös kuinka hyvin yhtiö selkeänä korona-kärsijänä pärjäsi ja päätti vuodenkin mukaviin Q4 lukemiin.

Disneyn laadukas portfolio tunnetuilla elokuva- ja sarja-brändeillä vetoaa itseeni ja toivon, että jatkossakin yhtiö tulee tekemään vastaavanlaisia ostoja. Disney-hahmojen kaupallistaminen ja suosio lasten keskuudessa vuosikymmenten ajan on myös omasta mielestäni ollut omaa luokkaansa ja luotan, että tulevaisuudessakin Disney tulee tuottamaan uusia Frozen-tason megahittejä ja olemaan täten yksi ”IPR-kuninkaista”.

Ballard Power Systems

Muutama sana vedystä varmaan paikallaan, kun salkusta “vety-yhtiöitä” löytyy jokunen. Lisäksi muutama kommentti Ballard Power Systemsistä, kun kerran tällä hetkellä isoin positio salkussa.

Vedyn osalta mediassa ja keskusteluissa nousee välillä erilaisia yksityiskohtaisia huolenaiheita esille, mutta omasta mielestäni kyse on lähinnä vain siitä halutaanko vetyä tulla käyttämään ratkaisuna olemassa olevaan ongelmaan vai ei. En koe, että yksittäiset pienet asiat tulevat tässä merkittävästi hidastamaan tai estämään mitään. “Vihreän vedyn hinta”, “infrastruktuurin rakentaminen” tms. tulevat tuskin olemaan mitään suuria ongelmia mihin kompastutaan, vaan menneisyydessäkin monet tämän tyyppisiä tavoitteita ja haasteita ollaan saavutettu tai ratkaistu odotettua nopeammin ja monet huolenaiheetkin ovat osoittautuneet turhiksi lähivuosien saatossa.

Useiden vuosien jälkeen ollaan päästy jonkinlaiseen pisteeseen, jossa ekologisten ratkaisujenkin avulla ollaan onnistuttu luomaan selvää globaalia kilpailua ja saatu kannustettua eri tahoja kunnianhimoisempiin tavoitteisiin ilman, että asetelmana täytyy enää olla vastakkainasettelu “talous vs. ekologisuus”. Tämä mielestäni hieno asia, jolla ongelmia voidaan todella saada ratkaistuksi ja lähtökohtaisesti jo tästä syystä koen alan yrityksiin sijoittamisen mielekkäänä. Tässä myös pointtina se mitä foorumillakin on paljon toitotettu → voima ja momentum millä tässä edetään jo nyt on melko massiivinen, kun hieman seuraa millaisia vety-strategioita ollaan ympäri maailmaa jo laadittu.

(Tällä viikolla tuli vasta itselleni vastaan vety-raportti Skotlantiin liittyen ja taas levisi pieni hymy huulille, kun oli yksittäisellä maalla tuhdisti asiaa ja suunnitelmia. En tiedä onko ollut linkattuna foorumille https://www.gov.scot/binaries/content/documents/govscot/publications/research-and-analysis/2020/12/scottish-hydrogen-assessment-report/documents/scottish-hydrogen-assessment/scottish-hydrogen-assessment/govscot%3Adocument/scottish-hydrogen-assessment.pdf).

Suurta halua vedyn käyttöä kohtaan löytyy siis jo maailmanlaajuisesti ja vastavoimat saavat olla melko suuret mielestäni sille, että laajempikin vedyn käyttö tultaisiin lakaisemaan maton alle. Ei tämä tarkoita tietenkään sitä, että ajattelen jokaisen yhtiön välttämättä menestyvän tai etteikö volatiliteettiä olisi luvassa tai ettenkö “veivailisi” näiden kanssa. Melko varmasti salkussa tulee tulevien vuosien aikana kuitenkin aina pysymään muutamat tämän alan yhtiöt, koska suunta vedyn saralla on mielestäni selvä.

Ballard Power Systemsin koen yksittäisenä yhtiönä potentiaaliseksi siinä mielessä, että tähänastisen toiminnan perusteella se on vakuuttanut minua sen suhteen, että yhtiöllä on erittäin hyvät edellytykset ja mahdollisuudet olla tärkeä toimija tulevaisuudessa polttokennojen saralla, varsinkin kun puhutaan järeämmistä ratkaisuista. Ballard Power Systemsin oleellinen asema alalla jo näin alkuvaiheessakin on mielestäni vahva merkki. Taisi @Meri viime vuonna linkata Toshiba-uutisen, jossa ainakin vielä kesällä Toshiba totesi Ballardin olleen käytännössä ainut varteenotettava yhtiö polttokennojen kapasiteetin puolesta toimittamaan laitteet heidän käyttötarkoituksiin.

Yhtiö on ehtinyt saada jalkaa myös oven väliin yllättävän monien eri projektien seurauksena. E4Techin sivuilta löytyy vuosittaiset ”Fuel Cell Industry” raportit ja 2020-versiota odotellessa suosittelen vilkaisemaan 2019 raporttia, jos ei ole tuttu. Ainakin itseäni auttanut hahmottamaan tapahtumia, kun yhtiöitä vety-puolelta löytyy kuitenkin suhteellisen hyvä määrä (http://www.fuelcellindustryreview.com/).
Ballardinkin osalta, kun alkaa raportista hakemaan yhtiöön liittyviä juttuja, eteen tulee hyvä liuta uutisia, joka mielestäni kuvastaa yhtiön nykyistä asemaa ja itseni on ainakin vakuuttanut Ballardin kohdalla juuri se, että polttokennot on saatu niin moniin erilaisiin projekteihin ja yhtiön osaamista halutaan hyödyntää hyvinkin laajalla alueella.

Ballardin viime vuoden UAV-toiminnan myynti Honeywellille, puheet velan ottamisesta M&A suunnitelmien toteuttamista varten, uutiset tuotannon selkeästä “boostaamisesta” jne. antavat itselleni kuvan myös siitä, että yhtiöllä on strategia selkeänä ja lähitulevaisuudessa Ballardilta voidaan odottaa määrätietoisia liikkeitä, mahdollisesti Euroopan suuntaan.

32 tykkäystä

Salkkua piti tiivistää mutta homma on levinnyt kuin “Jokisen eväät”. Olen edelleen aivan liian altis fomottelemaan ostin/myin-ketjua (sen vuoksi olen ottanut sen pois seurannasta) ja toivon pikavoittoja. Toisaalta olen halunnut tietoisesti lisätä painopistettä uusiutuvien puolelle mutta rohkeus puuttuu satsata isosti. Kokonaisuus tällä hetkellä 16,5k josta 4k tuottoa eli noin 30% (aloitin 6kk sitten).

Kivijalan (ja valtaosan tuotoista) muodostaa indeksirahastot, Harvia, QT, Kamux ja Smart Eye. Loput on pilkottu teknologiaan (Solteq, Tecnotree, Enea), uusiutuviin (DCRB/Hyzon, NEL ja Orsted, Global Clean), terveysalaan (Arocell, Dermtech ja Cellink) ja sitten on pienet positiot Cityconia ja Bitcoinia…

Nyt on säästöt tungettu pörssiin pientä käteispuskuria lukuunottamatta ja homma siirtyy kuukausilisäilyksi. Tarkoitus myös avata AOT:n rinnalle OST johon siirrän pienistä positioista osan sekä jatkossa teen myös kivijalkojen tankkaukset osakesäästötilin puolelle. OP:n osakesäästötilill tulee tämän hetken tiedon mukaan sama max 1% palkkio joten se sopii pieniin lisäilyihin oikein hyvin. Kokeilen hetken kasvattaa pääomia niin että riskisten lottolappujen tuplatessa arvonsa, myyn puolet pois, jätän loput kasvamaan ja muhimaan ja irroitetulle pääomalle etsin seuraavan kohteen. Voi olla liian lyhytjänteistä mutta koitan tätä kevään ajan. Kivijalkoihin en koske ja ne on tarkoitus unohtaa tälle AOT:lle.

16 tykkäystä

Faron, Tonix, Hoth joskus myös Ibio, Heat Biologics, Jaguar Therapeutics, Vaxart, Akebia. Nyt ensimmäiset kolme + cash.

4 tykkäystä

Pikapäivitys salkusta kun uutta vuotta hetki edetty

  • Lujaa on mennyt, niin kuin varmasti valtaosalla alkuvuonna (jos vaan pörssissä on ollut). Isoimmat rivit: Ilkka ja Åålanti menneet hyvin eteenpäin. Suurin nousu tainnut tulla Evlissä

  • Yksi muutos tehty: Goforet lähti veks muutaman rapsakan nousupäivän jälkeen ja rahat meni Hugo Bossiin, KONEtta myös vähän lisätty

  • Laskin että 13 riviä oli nyt ja pari voisi vaikka lisätäkkin. Kiikarissa ollut mm.
    -Siemens Energy (Jos wärre ei energiamurroksessa nouse aallonharjalle, niin ei olisi kaikki munat samassa korissa)
    -Paradox (Lisää hajautusta Ruåttiin ja pelifirmaa ei vielä salkusta löydykään, bonuksena itse tykkään tuotteista)

  • Vaisala (hinta tippunut vähän siedettävämmälle tasolle)

Saa käyttää (tai kommentoida), mut ei oo pakko hei

10 tykkäystä

Salkun päivitys suurimmasta pienimpään

Scorpio Tankers
Voxtur Analytics
Smart eye
Evolution Gaming
Porch Group
Oroco
Precision Drilling
Zaptec
Avance Gas
Decarbonization
Quorum information
Strarr Peak Exploration
Mind Technologies
Livechat
Psychemedic
Efecte
Tecnotree
Sampo
Ftac Olympus
Copart
Copper Fox
Photon Control
Anavex Life
Ideanomics
Chakana Copper
Air Canada
Bonesupport
Aker Carbon
VistaGen
Sotkamo Silver
Aurion Resources
Black Rock Gold
Norwegian
Gamestop ( muistus markkinoiden hulluudesta )
Vente-Unique ( kokeilin saanko ostettua Mandatumilta - sain ) tarkoitus ostaa lisää

Käteinen tällä hetkellä 10 % tarkoitus hivuttaa jälleen lähemmäs 30%.
QT myytiin 81,00 ja otetaan takaisin vaikka sitten kalliimmalla.

15 tykkäystä

Laitetaan hitit ja hutit suurimmasta pieninpään. Rahastot suurinpiirtein samankokoisia ja niissä kk-säästö.

Genovis AB n 10%
Incap Corporation
Harvia Plc
Titanium Oyj
Bittium Corporation
Realty Income Corp.
Revenio Group Corporation
CapMan Plc
Smart Eye AB
Cibus Nordic Real Estate AB
Plug Power, Inc.
Evolution Gaming Group AB
Attana
Nordea Bank Abp
ZAPTEC 3%
Neste Corporation
Sensys Gatso Group AB
Kamux Corporation
Scorpio Tankers Inc.
Greenlane Renewables Inc
EcoRub B
Miris Holding
Optomed Plc
ChromoGenics AB
KREATE MERKINTÄSITOUMUS
Kraken Robotics
Idogen 0,1%

Rahastot:
Nordnet Indeksfond Norge 2,1%
Nordnet Indeksirahasto Suomi 2,4%
Nordnet Indexfond Sverige 2,5%

Käteinen 0,7% :slight_smile:

E: muutaman prosentin lisäys.

9 tykkäystä

En saanut aikaiseksi exceliä tai tarkkoja statseja joten lonkalta suurimmat järjestyksessä

STNG 10%
OCO 10%
GLNG 10%
VXTR 8%
REG1V 7%
SAMPO 7%
GENO 7%
NEL 4%

Luvut arvioita koska lappuja eri salkuissa

Näistä GLNG tulee pienenemään kunhan saa pienen hypyn ylös, OCO tulee kasvamaan koko ajan eli tasaisesti lisäilen.

Yhteensä joku 40 lappua

22 tykkäystä

Aloitetaan foorumille kirjoittelu jakamalla tämän hetkinen osakesalkun sisältö. Oheisen lisäksi sijoitusportfoliosta löytyy ETF- ja rahastosalkku sekä asuntosijoituksia.

23 tykkäystä

Uutena foorumilaisena salkun sisältöni (arvo n 50k) tänään:
1. Nordea 9,5%
2. Sampo 5,4%
3. Teleste 7,9%
4. Telia 18%
5. Valmet 4,5%
6. Verkkokauppa 2,5%
7. Wärtsilä 16,8%
8. Fortum 12,7%
9. Cash 22,7%

Käteisen osuus tulee pienenemään.

25 tykkäystä

osake3

Prosenteissa suurimpina ovat Harvia 18,14%, DCRB 12,32% ja plugi 10,63%

Koitan pitää näitä, ainakin suomalaisia firmoja long-term holdissa (ja safety nettinä jos jenkkilässä tapahtuu jotain ikävää), ja jenkki firmoilla suunnittelin tekeväni salkussa eniten tuntuvan kasvun.

Riskienhallinnan kannalta 10% salkun arvosta on eri kryptoissa (tällä hetkellä XLM, CHAINLINK, TEZOS, UNISWAP, BAT ja XRP). Jos kryptot alkaa räjähtämään niin että allokaatio menee vaikka yli 20%, niin leikkaan kryptot takaisin 10%:n tuntumaan kylmällä kädellä.

(((( Edit )))) : Jos salkku näyttää riskiseltä, niin se onkin. Mutta teen sijoittamista tavoitteellisesti(en jaksa hukata aikaa duuneissa), joten en voi jäädä odottamaan kahta vuotta että salkku nousee :slight_smile:

14 tykkäystä

Laitetaas nyt ensimmäistä kertaa salkku tänne jakoon! Salkun historiaa takana vuosia ja lähtökohtaisesti pidemmässä holdissa kaikki.

Muutamia mietteitä yrityksistä itsestään:

Apple: Tätä suurta teknologiajättiä tullut hankittua lähinnä tunneperäisesti, sillä kirjoitan tälläkin hetkellä Macbookilla, joka on toiminut moitteetta viimeiset kahdeksan vuotta. Edelliset kolme kännykkää myös olleet iPhoneja ja pidän vain kovasti koko ekosysteemistä. Toki ollut myös hyvä sijoitus.

Alibaba: Usko tähän Kiinan e-kaupan tekijään on vahva, vaikka toki poliittista riskiä on pelissä valtavasti.

Capman: Hyvä osingonmaksaja sekä määrätietoinen yritys. Hyvää suorittamista ollut, mutta tulevat vuodet näyttää mihin se riittää. Koronadipistä poimittu myös hyvään hintaan.

Finnair: Entisenä työntekijänä oli osakkeita kertynyt työntekijöiden osakesäästöohjelman myötä ja nykyään ne makoilee omassa salkussa odottaen parempia päiviä. En tiedä tuleeko niitä ja itse en olisi suoraan ostanut Finnairin osakkeita, koska pidän lentoalaa liian volatiilina ja kannattamattomana.

Harvia: Kaikkien rakastama yritys. Tämä kuuluu siihen kategoriaan, jota ihastellut pitkään kuitenkaan sitä hankkimatta. Viimein tammikuussa totesin itselleni, että Harvian loistava tarinahan tulee jatkumaan vielä vuosikausia, joten ei kurssin hinta ei ole liian korkea. Tarkoitus sijoittaa yritykseen, ei osakekurssiin. Viimeistään edellinen Q4- rapsa räjäyttikin sitten pankin ja jännittävää nähdä mihin päädytään.

Kamux: Oman salkun tähtisuorittajia, jota tankattu jo monta kertaa, mikäli kurssit hieman ovat dipanneet. Ison (itselle) satsin sain poimittua koronadipistä maaliskuussa.

Kesko: Defensiivinen osingonmaksaja. Vaikka en itse Keskon liikkeissä kovin usein shoppailekaan (kodin vieressä on Lidl), niin numerotkin sen monesti kertoneet, että Keskokin kasvaa hyvää ja tasaista vauhtia.

Coca-Cola: Tämä kuuluu myös itsellä näihin tasaisiin osingonmaksajiin. Täytynee kuitenkin myös todeta, että kokiksen ja Pepsin välillä valitsen aina kokiksen maun puolesta. Tai mielikuvien, jotka päähän on istutettu lapsesta saakka.

Macerich: Kyllähän nyt yksi REIT pitää salkussa olla! Koronadipistä poimittu reilu vitosella/osake. Osa kotiutettu jo voittojen muodossa, mutta suurin osa salkussa pitkällä tähtäimellä. Firmalla on suurin osa omistuksista high- end kiinteistöjä ja uskon, että kyllä niitä tullaan tarvitsemaan, kauppakeskukset jne. vain mukautuvat ajan edetessä. Neljästi vuodessa osinkoa maksava firma myös.

Neles: Pienellä painolla salkussa, jonka osakkeet tulivat fuusioitumisen johdosta. Alan ammattilainen en ole, mutta luottoa on Neleksen brändiin venttiilien saralla.

Nio: Nämä on näitä hypelappuja, mutta kuitenkin pidemmässä holdissa. Ensimmäistä kertaa hankittu Nion lappuja siinä seitsemän dollarin kieppeillä ja toinen satsi napattu 20 dollarin tienoilla. Näistä johtuen noussut salkun suurimmaksi tällä hetkellä. Tiedostan toki, että valuaatio on järkyttävän suuri, mutta tähän mennessä onnistuneet kasvattamaan tuotantokapasiteettia sekä myyntejä joka neljänneksellä (sen jälkeen kun sai rahaa Hefeiltä vajaa vuosi sitten). Onnistuneet myös rakentamaan hyvälaatuista brändiä Kiinassa ja uskon, että ovat yksi ns. voittajista Kiinassa pidemmällä aikavälillä.

Remedy: Osin lukujen valossa hankittu, osin tunneperäisistä syistä. Remedyn meininki on todella mahtavaa ja julkaisevat erinomaisia pelejä. Edellinen Q4- rapsa myös osoitti, että pystyvät tekemään tulosta liiketoimintamallinsa johdosta ilman suurempia pelijulkaisua joka vuosi.

Rovio: Tämän hetkisen salkun huonoimpia suorittajia. Hetken mielijohteesta hankittu pari vuotta sitten, jolloin kurssi melkeinpä korkeimmillaan. Kuitenkin pikkuhiljaa kivunnut samoihin lukemiin.

Sampo: Tuttuun tapaan hyvä osingonmaksaja ja pidän myös melko riskittömänä sijoituksena.

Wärtsilä: Koronavuoden hankintoja viime vuoden maaliskuulta kuuden euron pintaan. Uskon Wärtsilän potentiaaliin puhtaan energian edelläkävijöinä, vaikka tässä vaikeita aikoja onkin ollut.

Bitcoin: Pienillä kuukausisummilla lähdetty hajauttamaan perinteisten osakkeiden ulkopuolelle. Kryptovaluuttoja en ymmärrä itse syvällisemmin, mutta ajatusmaailma oli, että voin voittaa enemmän kuin hävitä. Kyseessä summa, joka ei huojuta omaa kuukausibudjettia millään tavalla.

Loput ovatkin sitten rahasto-osuuksia tai etf:iä. Näillä haettu lisää hajautusta suorien osakeomistusten rinnalle. Puhdasta energiaa, Kiinan markkinoita, kehittyviä markkinoita, jenkkipörssiä, videopelialaa ja Seligsonin Global Top 25 Brands.

Lähtökohtaisesti teen ensin tutkimustyötä itse firmasta, ennen kuin ostan osakkeita. Saattaa mennä viikoista pariin kuukauteen ennen kuin ostopäätös syntyy. Olen kuitenkin huomannut, että kun “perusta” on rakennettu niin pientä veivailua on tullut myös harrastettua. Paljon on parina viime vuotena haettu infoa Inderesiltä sekä täältä foorumilta, joten suuret kiitokset siitä kaikille! Täällä on monilla erittäin hyviä näkemyksiä asioista, joista en itse ymmärrä mitään, joten niitä on erittäin mielenkiintoista lukea. Lisäksi @Verneri_Pulkkinen “Melkein minuutissa”- videot ja tuloslivet ovat mahtavia pätkiä katsoa aamukahvin kanssa.

Edit: Käteinen on liian pienellä painolla ja sitä tulisi kyllä lisätä. Tuntuu vain, että aina löytyy ostettavaa kun sitä käteistä on.

25 tykkäystä

Laitanpa minäkin ensimmäistä viestiä foorumille. Osakkeisiin sijoittaminen aloitettu vajaa vuosi sitten ja onneksi löysin tämän foorumin josta olen saanut älyttömästi tietoa. Suuret kiitokset kaikille.

Kaikenlaista lappua on tullut ja mennyt, mutta muutama suosikki on löytynyt pitkään holdiin.

Salkun tilanne tänään:
EVO 28%
SmartEye 28 %
Irisity AB 21%
Meltwater 7%
DCRB 7%
Zaptec 5%
Qt 4%

Vain kolme suurinta ovat “turvassa”. Niitä lisäilen kurssin ja oman kassan tilanteen mukaan.Muita säätelen ilman selkeää suunnitelmaa.

Irisity AB ei ole foorumilla saannut palstatilaa, joten laitetaan tähän linkki Penserin tuoreeseen analyysiin. https://links.penser.se/f/a/iris_20210215.pdf siltä varalta että joku on kiinostunut ruotsalaisesta AI/SaaS yhtiöstä joka aikoo kasvaa nakkikioskista makkaratehtaaksi.

14 tykkäystä

Salkkujen sisältö tällä hetkellä satunnaisessa järjestyksessä. Osa on lyhytaikaisia sijoituksia, kun toiset ovat viihtyneet pitkään.

Nokia
Outokumpu
Ssab
Tieto
Kamux
Remedy
Smarteye
Evolution gaming
Dcrb
Thcb
Eezy
Nordea
Sampo
Telia
Hk Scan
Aspo
Fortum
Pihlajalinna
Gofore
Tokmanni
Voxtur analytics
Alibaba
Metso Outotec
Teleste
Rovio
First Majestic Silver
Altia
(Kreate)

8 tykkäystä

Salkussa tällä hetkellä:
Harvia: 19% Perusvarmaa suorittamista, kasvu vasta alussa. Dominoi saunamarkkinoilla.

Evolution gaming: 18% Kuin myös tämä casinopuolella palvelualustan tarjoajista.

Lohilo: 15% Proteiinia kansalle, näkisin että tällä on selvää nousupotentiaalia. Seuraavaa osaria 25.2. odotellessa.

Voxtur analytics: 6% Kanadalaista kiinteistöpuolen ohjelmisto-osaamista. Mahdollisuudet vaikka mihin, saa nähdä ottaako tuulta alleen.

Red eye top picks: 42% Salkun tukipilari.

Ai niin ja kreaten merkintä, määrä selvinnee huomenna.

10 tykkäystä

Sijoittamista kohta takana neljä vuotta, ja viime viikon jälkeen näytti salkku tältä. Tarkkaa kirjaa pidetty alusta asti ja yhdistelty Nordean sekä Nordnetin omistukset Exceliin. Aivan liikaa veivaamista tullut harrastettua ja monia hyviä yhtiöitä tullut myytyä vuosien varrella liian aikaisin, varsinkin viime kesänä (mm. harvia). Toisaalta, näillä veivauksilla on tullut monia 20-50% tuottoja lyhyissäkin ajoissa.

Vertasin ensin omaa salkkuani vain Suomi-indekseihin, mutta kansainvälistymisen vuoksi lisäsin viime vuonna myös S&P500 ja Dow Jones vertailuun. Nyt vihdoinkin pääsin niistäkin ohi, joten seuraava lisäys Exceliin on Nasdaq, siinä riittääkin kirittävää. Salkun viikon close oli myös ensi kertaa yli 50k€ (punainen käyrä), TWR-indeksi näyttää 171,15 (musta käyrä).

Tällä viikollahan jo lasketaan, mutta ajattelin että laitetaan tällainen kiintopiste itselle ylös. Salkun kehitykseen on vaikuttanut myös huomattavasti sijoitettavien tulojen puute lähes viimeisen 18kk ajan, joten lisätuoton hakemiseen on ollut pakko myydä, jotta on voinut ostaa. Siihen nähden varsinkin vuosi 2020 suoritukseen olen todella tyytyväinen. Nyt onneksi alkaa säännöllinen säästäminen taas ensi kuusta lähtien, joten odotan innolla mihin tänä vuonna päästään. Ja jos nämä omat hype-tekno-laput droppaa niin sitten lisäillään sopivin väliajoin. Tavoite myös jatkaa rahasto & ETF sijoittamista nyt kuukausittain.

Jatketaan tähän vielä, että viime vuonnahan sain jo indeksit “kiinni”, kun onnistuin ajoittamaan koko salkun tyhjennyksen 24-27.2.2020. Mutta, kuten kuvaajasta nähdään, osakepaino oli todella pieni aina kesään saakka, joten jenkki-indeksit karkasi heti uudestaan sen 30-40% edelle. Samalla kun myin salkun tyhjäksi, poistin myös sijoitussalkusta 5000€, koska huomasin vedelleeni liian pienellä käteispuskurilla tämän vähätuloisemman ajan. TWR-laskenta huomioi toki myös tämän.

13 tykkäystä