Mitä sinulla on salkussa?

Yllä oleva tilanne oli huhtikuulta 2021. Jatkoin osakkeiden myymistä loppuvuoden 2021, ja olin lopulta noin 50% cash. Kevensin eniten Qt:ta, koska sen osuus oli lähes puolet osakepossasta, mutta myin myös SmartEyetä, Sampoa, Capmania, Harviaa ja Wärtsilää. En osunut myynneissä kurssihuippuihin, joissakin meni paljonkin ohi, mutta myin kun markkina tuntui olevan euforinen ja arvostukset ylhäällä.

Alkuvuodesta lähdin ostamaan kasvua. Jenkkiteknot olivat pudonneet jo 50% ATHsta, mutta sain niistä viiltohaavoja käsiin kun kurssit jatkoivat iloisesti pulkkamäessä: Sea, Unity, Shopify, MercadoLibre, ja muut kuten HelloFresh, Remedy ja Evolution. Nyt nämä rivit ovat kaikki punaisella, -15% tai -20%. Oriolaa ostin tulosparannukseen ja mahdolliseen käänteeseen, ja sekin nyt -15%.

Vaikeaa on uskoa, että tämä jatkossakaan välttämättä onnistuu kun ensimmäinen erä meni heti punaiselle. Jatkan kuitenkin kivuliasta prosessia ja ostin tänään toisen erän, ja pitkästä aikaa suomalaisia osakkeita isommalla rahalla, sekä laajemmalla valikoimalla mm. CapMan, Kamux, Tokmanni, Wärtsilä. Qt:ta en ole lisännyt, mutta sitä on edelleen paljon.

Käteistä on edelleen jäljellä noin 30% possasta, mutta tästä menee osa viime vuoden myyntiveroihin.

Suunnitelmani on, että en osta hetkeen mitään. Odotan ainakin Fedin FOMC kokouksen maaliskuun puolivälissä, mikä saattaisi antaa suuntaa markkinalle. Seuraava setti lisäyksiä menisi taas ulkomaisiin kasvuyrityksiin. Jos laskumarkkina jatkuu, odotan yli maaliskuun ennen kuin ostan mitään.

Opinko mitään?

Olen tyytyväinen siihen, että pystyin pitämään näppini erossa pahimmista hypelapuista viime vuonna eikä salkussa ole -80% rivejä

En ole laskenut, mutta arvioisin, että maksaessani verot, ja ottaessani 15-20% turpaan uusissa sijoituksissa, en juuri ole hyötynyt siitä, että sain jotain myytyä viime vuoden hyviin arvostuksiin. Toisin sanoen luulen, että olisin samassa tilanteessa jos olisin holdannut myymättä tai ostamatta mitään.

Tulevaisuutta en osaa arvailla, mutta yleensä olen onnistunut tekemään hyviä sijoituksia kun se tuntuu pahalta ja kun yleinen markkina oksentaa pelkoa, joten vaikka jotkut uudet rivit ovat -15% se ei tunnu vielä pahalta

23 tykkäystä

Millainen on teillä minimi- tai maksimipositio prosenttiosuudeltaan? Jos ajatellaan pelkkiä suoria osakkeita.
Itse suosin aika isoa hajautusta koska realismi, että en varmaan osaa poimia kauhean hyvin. :slight_smile: Nykyisellään piirakka on “noin 5% siivuja” 20 yhtiössä. Voisi varmasti olla vähempikin hajautus, mutta näin on ainakin turvallisemmalla puolella.
Ainakin teoriassa on mahdollista poimia niitä osakkeita jotka ovat laskeneet indeksiä enemmän, mahdollisesti perusteettomasti, siksi näin eikä indeksiä ja toisaalta indeksiä ei voi ostaa OSTille.

Mietin äsken, että otanko 1-2% seurantasiivut muutamaa yhtiötä lisää, mutta totesin, että ei oikein ole järkeä ottaa 5% pienempiä osuuksia koska niissä ei oikein mahdolliset nousut tunnu missään. Periaatteessa sellainen tulisi otettua ajatuksella, että osakkeen pitäisi laskea jotta positiota voi hyvällä mielellä kasvattaa laskevaan kurssiin. Osinkoihin sijoittavana sinänsä luonnollinen ajatus. Tarkoitus olisi laajentaa näkemystä kasvuytiöihin, mutta markkina on vähän odottava nyt. Saa vastailla vaikka kysy-vastaa ketjuun jos huvittaa. Ihan ekana lienee järkevää hajauttaa maantieteellisesti, joskin Helsingissä laskua on ollut eniten. SP500 ei ole laskenut yhtään houkuttelevalle tasolle.

70% minulla on käteisen osuus.

16 tykkäystä

Tällaisella purrella seilaamaan tyrskyjä kohti:

Concordia Maritime 1,6%
Danske Bank 1,89%
Digia 1,02%
Fiskars 3,28%
H&M 0,7%
Kamux 1,09%
Lassila & Tikanoja 0,98%
Nokia 2,03%
Oriola 6,51%
Orion 3,67%
Pihlajalinna 5,72%
Saab 12,71%
Sampo 5,22%
Scandic Hotels 1,98%
Stora Enso 3,80%
Svenska Handelsbanken 3,24%
Vestas Wind Systems 5,54%
UPM 10,17%

Aasia Indeksi 0,33%
OP-Ilmasto 3,39%
OP-Kiina 5,7%
Maailma Indeksi 7,76%
Pohjoismaat Indeksi 4,46%

Lisäksi muutama kehittyvien ETF (Intia, Brasilia, Indonesia)

Osakkeissa noin 35% ja käteisessä noin 65%.
Velaton omistusasunto.
Neljä muumimukia.
Hajautusta tullut lisää, kun ollut pakko työntää rahoja aina johonkin. Vieläkin olisi, mutta nyt on varovaisen sijoittajan aika.

20 tykkäystä

OROCO - Paino salkussa 82 %
Talon Metals - Paino 12 %
HUT 8 mining - Paino 6 %, jäänyt pieni positio josta luovun jos nousee yli 10 cadin…

  • Käteistä ei yhtään.
  • Ei velkoja muita kuin opintolaina, ehkä kannattais vähän hajauttaa…
13 tykkäystä

Avataas salkkua pitkästä aikaa. Harmillisesti tuloskauden työmäärä jyräsi aiemman katsausrytmin päälle.

Sitten viime kerran muutoksia on tullut hieman. Tässä kertauksena edellisen postauksen salkku joulukuussa:

Viime vuoden lopullahan salkussani oli teemana katkaista tappioita ja rönsyjä. Tämä johti myös Microsoftin myymiseen myöhemmin.

Takana oli riskien tasaaminen sekä heikot tuotto-odotukset osakkeissa kautta linjan minun makuun. Kun ostan jotain osaketta, lähden yleensä hakemaan tuplausta kolmen vuoden säteellä enkä mitään 2 % vuosituottoa. :smiley:

Vaikka liikkeet jälkikäteen ovat osoittautuneet ihan hyviksi (ainakin lyhyellä aikavälillä), on tottakai kasvupainotteinen salkku ottanut kunnolla pataan. Lokakuun lopun huipuista on tultu alas noin neljännes. Vaikka monet keskeiset sijoitukset kuten Qt tai Remedy ovat tulleet alas 40-50 %, on toisaalta Inderesin ja Incapin osakkeet pitäneet itsepintaisesti kurssitasonsa.

Käteiskassaa olenkin laittanut sittemmin töihin. Uutena salkkuun on tullut sarjayhdistelijä Boreo.

Boreon tankkaus on ollut hieman dramaattista. Ensin ostin n. 80 eurossa pienen satsin holdarin salkkuun. Sitten ostin 60 euron pinnassa alkuvuodesta omaan salkkuun näitä. Pahimmillaan osake laski 35 % tosin possa salkussa on tällä hetkellä vain 15 % duffella.

Näen Boreossa hyvin herkullisen pääoman kumuloijan: kassavirta ammutaan takaisin kaiken maailman rasvaisiin tukkureihin, joiden vuolas kassavirta ammutaan takaisin yritysostoihin. Fiksusti rakennetulla sarjayhdistelijällä on potentiaalia kasvaa miljardien kokoiseksi möhkäleeksi.

Lyhyellä välillä Venäjän liiketoimintojen kosahdus (15 % liikevaihdosta, 20 % liikevoitosta) tuo lunta tupaan, mutta en näe yhtiön fundamentaalisesti muuttuneen ja näen sen ansaitsevan edelleen tuhdin roolin portfoliossa.


Tässä on salkku tällä hetkellä.

Yritän piirakassa värjätä firmat niiden omien tunnusvärien mukaan, mutta huomasin ongelmallisesti että lähes kaikki yhtiöt käyttävät sinisen eri sävyjä logoissaan. :smiley: Niinpä muuttelin muutamia värejä jotta tuolta piirakasta pomppaa esiin possat.

(Inderesin osakkeet tässä salkussa on ne, mitkä ostin IPO:ssa tähän henk.koht. harrastussalkkuun.)

Kuten nähdä saattaa, on salkun yleisilme säilynyt. Se on suhteellisen keskittynyt: 6 isointa sijoitusta on käytännössä koko salkku. Revenio fiilistelee tuolla. Orthex ei ole edennyt kuten piti, joten en ole tankannut sitä lisää. Rovio on ollut itseasiassa erinomainen arvonsäilyttäjä joskin tuolla painolla se ei edes tahdo erottua piirakasta (punainen alue). :smiley:

Viime ajat ovat olleet kovia salkkuyhtiöiden arvostustasoilla, mutta myös bisneksille: Boreon vastoinkäymisen jo mainitsin. Kamuxilla on ollut vaikeuksia todistaa kasvunsa kannattavuus. Orthexille raaka-aineiden kallistuminen on ollut lähes katastrofaalista mitä tulokseen tulee.

Toisaalta keskeisiin omistuksiin Qt, Remedy tai Incap ei tunnu teflonpintaan oikein mikään kikkara tarttuvan. Qt:n osake on puolittunut, mutta se ei ole ylläri kun korko- ja riskiympäristö on mitä on: sen sijaan bisnes paahtaa kannattavaa 30-40 % vuosikasvua ja on herkullisessa asemassa graafisissa käyttöliittymissä ja niihin liittyvissä devaajatyökaluissa.

Painotan yhtiövalinnoissa laatua. Se tarkoittaa esimerkiksi vahvaa kilpailukykyä joka syvenee koko ajan, kasvun kannattavuutta (kasvu voi myös tuhota omistaja-arvoa jos se ei tuota mitään tai heikommin kuin pääoman tuottovaade!!!), erinomaista johtoa/pääomistajia ja liiketoiminnan ennakoitavuutta.

ROE on barbaarisen simppeli mittari, mutta kyllä se jotain osviittaa antaa bisneksen laadusta kun huomioi pääomaintensiivisyyden, velkaisuuden yms. Vuoden 2022 ennustein useilla salkkufirmoilla pullat on hyvin uunissa: ROE on yli >20 % ja ne voivat sijoittaa merkittävän osan tuloksesta takaisin liiketoiminnan kannattavaan kasvuun. Hauskaa on, että huolimatta pelifirman periaatteessa pääomakevyestä liiketoimintamallista, Remedyn ROE on melko huono (10 % on vähän alle pörssin keskiarvon) koska yhtiöllä on massiivinen kassa joka on suurempi kuin firman liikevaihto! :smiley: Toisaalta Remedyn suhteen tulosta katsotaan vuosien päähän, eikä yhdellä vuodella ole merkitystä.

Liikevaihdon kasvu on melkein kaikilla reipasta. Huomatkaa että Sievi on sijoitusyhtiö joten sille ei ole mielekästä laskea liikevaihtoa samassa mielessä kuin muille. Boreon orgaaninen kasvu on hidasta ja Venäjä-kosahdus painaa sitä entisestään, mutta Inderes ei mallinna tulevia yritysostoja joita tulee varmasti.

(Inderesin luvut 2021 toteutuneita, en ole kysynyt foorumilta 2022e konsensusennustetta :smiley: ).

lukuja_1

Kaiken kaikkiaan olen iloinen suurimman osan salkkuyhtiöiden menosta näinä vaikeina aikoina. Olen myös iloinen, että en viime vuoden osakemanian aikana lähtenyt leikkiin mukaan vaan keskityin jo hyvän sään aikana salkun laadun vaalimiseen ja kieltäydyin maksaa bisneksistä pääosin liikaa, vaikka Boreon ostot aloitin jälleen liian aikaisin.

Osakepoimijalle nykymarkkinalla on mielestäni paljon mahdollisuuksia, joskin jo matalahko käteispaino rajoittaa uusia ostoja kunnes saa palkasta sekä osingoista uutta kassavirtaa (säästän tällä hetkellä mätkyjä varten palkasta sivuun. Sen lisäksi kotirintamalla paine omistusasunnon ostamiseen on kasvanut, vaikka ei se nyt tolkuttomasti liikaa omaa pääomaa tarvitse :smiley: ).

Samalla hieman mielessä kutittelee se riski, että stagflatorinen ympäristö jää pidemmäksi aikaa päälle. Osakkeet ovat silloin vessapaperia. En ihmettelisi, jos vaikea markkina jatkuu pidempään, mutta uskon hyvien bisnesten luovivan tästäkin ympäristöstä paremmin läpi kuin keskiverto jantteri. Osakkeiden netto-ostajalle osakkeiden pidempiaikainen halpeneminen on tietysti positiivista sinänsä, kunhan itse liiketoiminnat suoriutuu hyvin samalla. Olen myös äärimmäisen varovainen sen suhteen, etten vahingossa osta kökköjä bisneksiä joihin jäisi lisää-suosituksin jumiin. :smiley: Inflaatio ei ole keskinkertaisten bisnesten ystävä.

Tässä tämänkertaisia ajatuksia, saa haastaa portfoliota tai ajatuksia. En paheksu: päin vastoin mikään ei ole parempaa kuin tajuta omia virheitä joko muiden tai omin avuin aikaisemmin, kuin myöhemmin. Jos ne tajuaa myöhemmin, on vahinko jo tapahtunut kurssilaskun muodossa.

161 tykkäystä

Itse teen yleensä puolivuosittain omaan blogiin, mutta kun nopeasti saa Nordnetista niin tässä on käyrät.

d116

Salkku on ollut arvo-osakepohjainen ja defensiivinen, mutta 80+% Suomi-paino on rankaissut. Koitan kuitenkin keskittyä markkinaan, missä uskon omaavani eniten edgeä pienimmällä vaivalla.

Tällä viikolla ostanut luotolla 50k edestä, osa pidempään salkkuun osa nopeampaan treidaukseen (mm. Aspire josta on jo ostotarjous).

Salkku muuttuu nyt koko ajan, mutta tässä juuri tämän hetken tilanne, suurimmasta pienempään. Lisäksi kaksi pienehköä rahastopositiosta: Nordnetin indeksirahastot Ruotsista ja Norjasta.

Pienempi OST, mistä puolet on Citykania.

d118

Aiemmin ei siis ole tullut nopeampitempoisesti treidattua, mutta tällä viikolla sattumalta aloin tekemään vähän sitäkin kun arvostukset olivat mielestäni houkuttelevalla tasolla ulkkareiden myydessä mikäli kriisi ei leviä.

13 tykkäystä

Minun salkun sisältö muuttuu vähän, ja harvakseltaan kun harvoin löydän uusia kivoja yhtiöitä.

Salkun sisätö:

Viimeisten kuukausien aikana olen:

  • Myynyt Aktian osakkeet pois
  • Kevensin n. 25% Incapista 79 eurossa
  • Myynyt Scanfilin pois
  • Myynyt NoHo Partnersin pois ennen pahinta omikron paniikkia
  • Ostanut lisää Rush Factorya, Tecnotreetä ja Titaniumia
  • Tein uuden avauksen Ruotsiin QleanAirin muodossa

Myyntien ajoitukset osuivat hyvin. Ostosten eivät. Minun piti rauhassa katsella, kun olin laskenut riskiä, mutta lähdin ihan hirveällä kiireellä sähläämään. Onneksi tuuri pelasti, eikä mitään ihan katastrofaalista mokaa tullut tehtyä.

Rush Factorysta olen jaaritellut ennenkin ja muut yhtiöt ovat kaikille varmaan tuttuja, joten keskityn avaamaan vähän tuota QleanAir sijoitusta.

Oman ostokseni ajoitus oli murheellinen. Ostin ennen Q4-tulosta, joka osoittautui hieman pehmoiseksi. Osakkeen kurssi laski huomattavasti. Ukrainan sota tiputti kurssia taas huomattavasti, vaikka konflikti ei QleanAiriin vaikutakaan.

Muutaman kuukauden jälkeen ostos oli jo 30 prosenttia pakkasella. Mietiskelin eilen, että mitäköhän tässä pitäisi tehdä. Mielestäni P/E 8 on näin kannattavalle ja odotuksien mukaan kuitenkin kasvufirmalle niin halpa hinta, että päädyin lisäämään. Kasvu tosin on kysymysmerkki, sillä yhdessä tuotesegmentissä oli viime vuonna selviä ongelmia.

Kyseessä on pieni ruotsalainen yhtiö, joka valmistaa tupakkakoppeja, puhdashuoneita (esimerkiksi sairaaloihin) ja ilmanpuhdistimia. QleanAirin idea on Clean air as a service -bisnesmalli. Yrityksen ei tarvitse valita ja ostaa kallista laitetta kerralla, vaan yritys voi ostaa ilmanpuhdistuksen kuukausimaksulla. Näin ammattilainen valitsee tiloihin sopivat laitteet ja hoitaa niiden huollon.

Nämä QleanAirin palvelut ovat todella tarttuvia. Jatkuvan laskutuksen osuus on suuri ja asiakkaat jatkavat kovalla prosentilla palvelun käyttöä, kun kolmen vuoden aikaperiodi umpeutuu. Puhtaasta sisäilmasta harvemmin lähdetään leikkaamaan.

Katteet ovat erinomaiset. Vuosi 2021 oli hieman haastava ja kannattavuus oli pettymys, mutta silti EBIT% oli vahva 15,3. Kolmesta tuotesegmentista kaksi kasvaa hurjaa vauhtia ja yksi kasvaa todella vähän.

QleanAirin liiketoiminta on siis todella laadukasta. Oma kysymysmerkkinsä on, päästäänkö pandemian helpottua taas kasvupolulle niin kuin pitäisi.

Salkun YTD-tuotto: -13,16%

14 tykkäystä

Aika bueno. Hä?!

5 tykkäystä

Olen aloittanut sijoittamisen vasta koronadipin jälkeen ja jonkin verran veivannut (tehnyt turhia kauppoja :sweat_smile:) salkkua. Tarkoitus on sijoittaa pitkäjänteisesti ja rakentaa eläkesalkkua. Eli vakaita yhtiöitä ja osinkoja. Suomi osakkeet OST:lle ja USA osakkeet AOT:lle. Salkun koko tällä hetkellä 20k+ ja tavoite kasvattaa noin 5k vuodessa.

OST + AOT

Nordea 21,94%
Sampo 19,38%
Kone 11,46%
Huhtamäki 6,88%
Kemira 5,30%
Inderes 3,55%

Alphabet 11,28%
Microsoft 4,85%
iShares CORE SP500 ETF 11,07%

Käteinen 4,31%

21 tykkäystä

Oma globaali salkku, jossa taktisesti mukana jopa bondeja pärjännyt nyt verrattain hyvin. Paljon paremminkin olisi tosin voinut mennä, koska kevensin raaka-aine/kulta allokaatioita liian aikaisin ja muutama turhan impulsiivinen osto aiheutti tappioita. Oikeasti vertaan kyllä maailmaindeksiin, mutta kerskaillaan nyt omxh:n nähden. YTD tosin vieläkin pakkasella :face_with_spiral_eyes:
1year

16 tykkäystä

Pientä päivitystä - salkkuni painot ovat kurssimuutosten myötä muuttuneet selvästi, kauppaa en ole nyt käynyt pitkään aikaan (ei yhtään kauppaa yli vuoteen). Salkkuun on tarkoitus hajautuksen vuoksi jossain vaiheessa lisätä 1-2 uutta yhtiötä.

27 tykkäystä

Nyt mennään melko keskitetyllä salkulla. Strategiana arvo / ajan mittaan kasvava osinko. Myös mahdollinen lainoitus huomioitu ja optimoitu osakepoiminnalla mahdollisimman ylös, katso lainoitusaste. Osingot päälle 9% vuoteen sijoitetulle pääomalle. Salkussa yksi suomiomistus, Capman, jolla hajauttus pohjoismaihin, mutta se liipaisimella, vaikka osinko kasvava… Muuten vahva HODL.

Ytd-tuotto on sen 16%.

Pieniä liikkuja tehty:.
1)Nymt myyty ja ostettu halvemmalla takaisin salkkuun.
2)ndeksirahasto Norja myyty 70% tuotolla.
3)minimoitu kuluja treidaamatta jättämisellä

Ostan lisää 9-12% osinkoa jos saatavilla hyvillä tulevaisuuden ajureilla.

Fossiilisia olen sitoutunut myymään verottoman myynnin per vuosi.

14 tykkäystä

4 viestiä yhdistettiin ketjuun: Inderesin kahvihuone (Osa 4)


Katsaus omaan OST salkkuun. Inderesin 2022 ennusteilla.
Laatua ja kasvua on salkkuun haettu. Arvostukset toki Inderesin seurannassa olevaa mediaani yhtiötä huomattavasti korkeamalla, mutta niin on kasvu, ROE.

Näin kun nämä yhtiöt iskee taulukkoon niin voi huomata onko salkku omien tavotteiden/kriteereiden näköinen.

31 tykkäystä

Taas olisi aika kirjoittaa päivitystä, kun salkun rapsat ovat ulkona. AOT ja OST yhdessä:

Päivitysten väliin on taasen mahtunut tapahtumia:

  • Cibus Nordic Real Estatea lisätty pieni siivu. Yhtiö kehittyy odotusten mukaisesti, uutta pääomaa kerätään ja kiinteistöjä ostellaan.

  • Osallistuin Kempowerin IPO:on. Siitä haaviin jäi kuitenkin vain muutamia lappuja ja arvostus on haastava, joten positio lähti laitaan. Kiinnostava yhtiö joten seurallaan kehitystä katsomosta.

  • Harvia lisäyksiä. Näistä huolimatta yhtiön osuus salkussa on laskenut kurssikehityksestä johtuen.

  • Orthexissa olen käynnistänyt operaation siirtää laput AOT:ltä OST:lle. Positio on sen verran miinuksella, että siitä saa kivasti verohelpotusta jo näin alkuvuodesta. Yhtiön tulokseen kohdistuu kovaa painetta kulujen puolelta, liikevaihto kehittyy odotetusti ja pitkän aikavälin potentiaali kuitenkin edelleen olemassa.

Tällä kertaa päivitykseen voisi tehdä maininnan mielentilasta. Se ei ole koholla. Sota on palannut Eurooppaan ja epävarmuus tulevaisuudesta sen mukana. Tämänkin päivityksen kirjoittaminen tuntuu pakkopullalta. Sijoittajalle vastaavat tilanteet kuitenkin luovat tilaisuuksia, joten yritän saada itseni pakotettua ostoksille viestin kirjoittamisen lisäksi :vulcan_salute:

22 tykkäystä

Kovien aikojen salkku: Sampo, Lannoitefirmoja (YARA, Mosaic Company), Puolustusteollisuus (Saab), Raaka-aineet (Rio Tinto), Öljyteollisuus (BORR Drilling), LNG-varustamot (Golar LNG), Ruoantuottajat norjasta (MOWI, GRIEG Seafood, Austevoll Seafood)

21 tykkäystä

Tervehdys taas sijoittajakollegat.

Vuoden vaihteessa piti tehdä yhteenveto, mutta homma jäi, ja sen jälkeen on sekä markkina että Elina muovannut salkkua uuteen uskoon. ATH:sta on tultu alas ja vuoden pohjilta taas ylöskin päin. Otin mukaan pientä vipua, noin 10% salkun arvosta. Ostot aloitin liian aikaisin eli pääosin tammikuun jälkipuoliskolla ja helmikuun alkupuoliskolla. Toki ostot jatkuvat tästä eteenkinpäin. Business as usual.

Salkussa on nyt 44 osaketta. Vanhoja on poistunut ja uusia tullut tilalle.

TOP-4:

Kärjessä järjestys on edelleen sama. Kun elokuussa 2021 Top-4 eli eQ, Kone, Qt ja Sampo vastasivat 60% salkusta niin nyt ne yltävät enää 55%. Kuuttia ja Sampoa olen matkan varrella lisäillyt, muuten olisi osuus laskenut vielä enemmän. Luottamus näiden neljän tasokkaaseen tekemiseen on vahva - sekä hyvinä että huonoina aikoina, joten siellä salkussa pysyvät :gem:

Seuraavat ovat sitten vähän päälle 3%:

Uutena Inderes :tada: Jos kerran itse olen pankkien analyyseistä siirtynyt seuraamaan Inden tekemää analyysiä ja tietopaketteja eri muodoissa, ja olen vielä valmis maksamaankin analyyseistä, niin miksi en samalla omistaisi pienen siivun yrityksestä? Olo on kuin olisi aitiopaikalla seuraamassa listaamatonta start-uppia ja sen pöhinää. Go Inde go!

Harvia:harviaraketti:kurssi pudonnut, minä olen lisännyt. Nousseet maailmanlaajuisesti kauneimmaksi, suurimmaksi ja hienoimmaksi saunabrändiksi, jolla ei tuotteet ole pelkkiä kiukaita vaan saunomiseen ja kylpemiseen liittyviä ratkaisuja - elämystä ja tunnetta. Vasta hiljan saivat USA:n tuotannon käyntiin, joten meno vain paranee. Venäjä vastaa noin 6,4% liikevaihdosta. En epäile, etteikö tätä saataisi paikattua. Osinkoa tulossa vähemmän kuin odottelin, mutta parempi niin jos kerran johdolla on suunnitelmia käydä ostoksilla.

Hmm. Kuulinko juuri jonkun sanovan, ettei osakkeeseen saisi rakastua :heart_eyes: :upside_down_face:

Noin 2% joukko:

Nordea, Valmet, Nokia, F-Secure, Remedy, Olvi. Nämä ovat pysyneet samoissa, ei lisätty eikä vähennetty. Kaikissa tehdään hyvää työtä, josta osan maksavat osinkoina. F-Securekin vihdoin piristyi jakautumisuutisten jälkeen.

1-2%

Lisäsin Cityconia, joka maksaa 7-8% osinkoa ja jolla isoimmat koronariskit ovat takana. Minusta tiedot kivijalan kuolemasta ovat ennenaikaisia, varsinkin kun Citycon panostaa hyvien yhteyksien, päivittäiskaupan ja palveluiden kauppakeskuksiin. Asunnot vielä tähän päälle. Ei paha. Ehkä ikä tekee sen, että osinkotulo 4x vuodessa kuulostaa mukavalta :moneybag:

Prossan päälle on myös Novo Nordisk, Neste, Uponor, TietoEvry (lis), Tokmanni (lis), Revenio, Cibus Nordic (lis), Kemira, Verkkis sekä NVIDIA (lis) . Muitakin kuin näitä (lis)-merkattuja lisäisin, mutta esim. Novossa verottaa Tanskan valtio liikaa osingoista, Neste on seurannassa ja Kemira voisi olla hyvä, nyt kun öljyn hinta on taas korkealla. Mutta ei kaikkea aina voi ostaa :woman_shrugging:

Alle 1%

Nää on näitä aloituksia, lopetuksia, jämähtäneitä ja osa myös alas laskeneita.

Oriola on uusi alku. Tätä oli joskus salkussa, mutta oli pettymys, ja myin. Nyt otin Markulan takia betsin. Markula ehti lähteä, mutta betsi jäi. Katsotaan onko tästä Oriolasta vielä johonkin.

Muita uusia alkuja, osa matalampien kurssien innoittamana, osa taas muista syistä: Musti, Talenom, Marimekko, Calliditas Therapies, Duell ja Kempower.

Vanhoja ulkomaisia ovat Microsoft, Gilead Sciences, Roche Holding, Bayer, ja ne ovat edelleen tässä alle 1%-kategoriassa. Samoin Terveystalo, MetsoOutotec, Capman, Stockmann.

Fortum, Finnair, Nightingale, Elringklinger, SmartEye ja Coinbase ovat eniten laskeneita. Näistä Fortum ja Finnair jopa tipahtivat kategoriasta toiseen. Pidän ja katson :finland:

Vaikka laatikoin itseäni eniten buy&hold-kategoriaan, teen kyllä välillä salkun siivousta. Salkusta lähtivät Nixu, Orthex, Raisio, Umicore, Ballard ja Nokian Renkaat. Kaikki näistä olivat alle 0,5% osuuksilla, joten mistään suurista muuveista ei ollut kysymys. Siirsin vain rahaa osakkeesta toiseen. HB Kestävä Energia tuli myytyä pankin vaihdon yhteydessä. Nyt rahastoja nolla.

Salkku on runsaat 10% miinuksella YTD, josta en ole huolissani. Heiluntaa on ja pitääkin olla. Eivät markkinat ole joka hetki oikeassa. En toki minäkään :sweat_smile:

Hyviä osakesijoituksia teille kaikille. Foorumia on mukava lukea :four_leaf_clover: :yellow_heart:

81 tykkäystä

Nexstim ja Skarttaa paljon.

4 tykkäystä

Noniin, olen yrittänyt hiukan “siistiä” salkkua ja tältä se nyt näyttää maaliskuun puolessavälissä:


Koko on edelleen reilu 22 000€

19 tykkäystä

Nyt enää Sampo salkussa, osingot nostan.
Nordeat myin vaikka osingot tulossa, dippi osingon irtoamisen jälkeen epäilytti, kuinka monta vuotta toipumisaika ?

3 tykkäystä