Mitä sinulla on salkussa?

Joo, tota oon miettiny. Nordean kautta hoidan hommaa eli kulut ei ihan hirveen suuria ole mutta sit kun / jos alan laittamaan enemmän rahaa noihin osakkeisiin niin kyllä se on suunnitteilla tehdä sitten vähän suuremmilla määrillä. Testailen nyt alkuun vaan pienillä summilla.

Juu nordealla on prosentin 800 euroon asti ja sit yli menevät ei juuri maksa. 8k kulut 16e

Onko sinulla siis jokin tietty strategia, jonka onnistumista aiot seurata?

1 tykkäys

Jos “kopioi Inderesin mallisalkun tekemisiä” lasketaan strategiaksi niin joo :smiley: En kerralla ajatellut kopioida koko salkkua, mutta sitä mukaan kun siihen tulee päivityksiä niin kopioin sitten niitä. Mallisalkun viimeisimmät kolme ostoa ovat juuri nuo Siili Solutions, Fellow Finance ja Qt mistä syystä niitä nyt itseltänikin löytyy.

Edellisessä viestissä kerroit, että sinulta löytyy Siili, CapMan ja Qt. Onko tähän tullut muutos? Suosittelen silti ottamaan selvää asioista itse, vaikka ymmärrän luottosi mallisalkkuun. Sieltähän voi myös kopioida kurssiltaan laskevia osakkeita, mikä sinänsä voisi viedä uskosi sijoittamiseen negatiiviselle tielle, vaikka indeksi samaan aikaan nousisi…

Alla aot:n sisältö suuruusjärjestyksessä, tarkoitus oli pikkuhiljaa siirtää kotimaiset firmat ost:n puolelle ja keskittää tämä tili pelkästään ulkomaisille.

G5 Entertainment noussut salakavalasti salkun suurimmaksi johtuen lähinnä siitä että kaikki muut sijoitukset ovat suhteellisesti romahtaneet enemmän. Tässä hetkessä mobiilipelifirma on aika hyvä turvasatama joten sitä on tarkoitus holdata ainakin pari kolme vuotta.

Shelliä ostin ekan satsin pitkään pitoon helmikuussa @ 44 usd kun oli mielestäni “halpaa”, no siitä tultiin parissa viikossa 50% alas joten ajoitus ei mennyt ihan nappiin. Kiukuspäissäni tuplasin position @ 24 usd hintaan koska olen edelleen sitä mieltä että tämä nykyinen arvostustaso on halpa. Jos alennusmyynnit jatkuu niin voin vielä lisätäkin, toistaiseksi seuraillaan tilannetta.

Nordeaa ehdin pikkaisen keventää kun käytiin helmikuussa kasissa, jälkikäteen ajatellen olisi pitänyt myydä koko satsi kerralla pois… no en näihin nykyhintoihin myy joten olkoot salkussa sitten toistaiseksi. Sampoa lisäsin ost:n puolelle alennusmyynnistä alle 22 eur hinnoilla, sama tilanne kuin Nordean kanssa että myynnit siirtyy hamaan tulevaisuuteen odottelemaan arvostuskertoimien korjautumista. Toivottavasti saadaan edes jotain osinkoa tässä odotellessa.

Bittiumia, Etteplania, Capmania ja Nixua myin kaikista puolet pois maaliskuun alussa, jälkiviisaana olisi kannattanut laittaa nämäkin kaikki lihoiksi. Osakkeisiin ei saisi rakastua, jotenkin vaan tuntui niin lopulliselta myydä kaikki pois kun on vuosia istunut kelkassa. Capman on sen jälkeen lasketellut suht järkevälle tasolle joten pikkuhiljaa sitä voisi alkaa ostamaan takaisin ost:n puolelle. Muiden osalta markkinoilta löytyy tällä hetkellä paljon houkuttelevampia kohteita niin todennäköisesti siivoan ainakin Nixun pois.

NRZ position tuplasin kuluneella viikolla kun suurin osa REITeistä tuli 40-50% päivässä alas, samassa rytinässä salkkuun tarttui uusina tulokkaina EPR ja NYMT joita olin aiemmin seuraillut.
NYMT on maksanut vuosia osinkoa 0,80usd/osake ja osake treidannut tasaisella noin 6,50 usd tasolla, sain erän salkkuun @1,42 hintaan joten jos osinkoa ei leikata niin yoc olisi tuolla hankintahinnalla mukavat 56 %.
Resurssia on ollut pitkään salkussa, sekin on tippunut aika lailla ja hieman ostosormea syyhyttäisi, rahoitussektorin paino alkaa kuitenkin olla tapissa ja riskittömämpiäkin kohteita on alennuksessa joten toistaiseksi ei toimenpiteitä tämän suhteen.

Muita muutoksia viime aikojen hullunmyllyssä on Unumin tulo uutena salkkuun, Cityconia, Outokumpua, Caverionia ja Fortumia olen ostanut ost:n puolelle. Uutena tulokkaana myös Semafo, kanadalainen kaivosyhtiö joka listattu Tukholmassa. Tässä ideana pikkuhiljaa rakentaa pieni osuus salkusta kulta/kaivosfirmoille jotka saattaisivat hyötyä siitä jos ajaudutaan taantumaan ja jos kullan hinta jatkaa takaisin nousuun. Spekulointia siis joten toistaiseksi hyvin pienellä seurantapositiolla.

Laivuriyhtiöt FRO, DHT ja NNA on myös pikku siivuilla mukana lyhyellä tähtäimellä puhtaasti pikavoittojen toivossa.
Pahnan pohjimmaisena roikkuu Global Gaming muistuttamassa itseäni pieleen menneistä osakepoiminnoista, tappiolla 80 % joka hyödynnetään verovähennyksenä jossain vaiheessa.

Vähän turhan monta yhtiötä tällä hetkellä, tavoitteena olisi pitää lukumäärä 15-20 kappaleessa seurannan helpottamiseksi.

Pahoittelut tekstin pituudesta, kirjoitin turinat tähän sijoituspäiväkirjan omaisesti itselleni. Voi olla mielenkiintoista tulla parin vuoden päästä lukemaan millaisia ajatuksia on ollut koronan, karanteenien ja pelon täyttämässä maailmassa 22.3.2020.

2

6 tykkäystä

Hupsista, hyvä huomio. CapMan oli jokin ajatusvirhe, Siili, Fellow Finance ja Qt on siis salkun oikea sisältö. CapManiakin tuli katsottua, mutta en sitä ole vielä ainakaan ostanut.

Asioiden tutkimisesta niin eiköhän sitä tule vähitellen aloiteltua vaikka ei nyt tuottoa heti tulisikaan. En nykyisessä markkinasyöksyssä myöskään odota että sitä tuottoa olisi sieltä heti tulossa, eli pitkällä aikavälillä asioita katselen.

Mulla ollut nyt ETF-salkku Nordnetissa vuoden alusta. Tavoitteena on ollut ylittää Nasdaq-100, mikä onkin onnistunut aika hyvin tämän pörssiromahduksen ansiosta.

Aluksi salkku lähti putoamaan indeksin tahtia, mutta sain syöksykierteen oikaistua, ja jopa nousuun siirtämällä salkun painopiste inverse-ETF:iin.

Tänään tuli rikottua (hetkellisesti?) tämän vuoden aikaisempi huippulukema tämän salkun arvossa, minkä vuoksi näin lounastauolla tällainen JUHLAPOSTAUS.
Katsotaan, miten käy jatkossa.
Juuri nyt on pilkit vetämässä inverse-ETF:n keventämiseksi ja indeksi-ETF:n lisäämiseksi.

Edit. Siltä varalta, että Trump laittaa kiellon shorteille, tai jopa pörssit kiinni, ja inverse-ETF:t likvidoidaan, pidän about saman verran käteisenä. Näin on pelinappuloita, jos rahojen ulos saaminen kestää - mulla ei ole kokemusta sellaisista tilanteista.

Edit 24.3. niinhän siinä kävi, että oheinen screenshot olikin sitten dokumentti sieltä hekuman huipulta. Tänään löi inverse-etf:t takaisin että heilahti. Nyt sitten tukevasti indeksissä kiinni (Nasdaq).

9 tykkäystä

Nyt kun on tullut vuosi täyteen osakesijoittajana niin päivitellään tilanne tänne kaikkien ihmeteltäväksi!
Näiden lisäksi nordnetissä vähän suomi superia ja Handelsbanken Kiinaa.


Tylsää ei ainakaan ole ollut käänteitä seuratessa. nokia ja rovio tulleet kovaa ales aloituksesta. ja juuri kun näytti kokonaisuus hyvältä iski korona :smiley: No todenäköisesti ei puhuta isoista rahoista verratuna muihin foorumilaisiin. Ja näin nuorena (26) on aikaa odotella nousuja.
Nyt on vain paha kun kaikki näyttää halvalta mutta ei kauhean rohkeasti uskalla ostella kun vuoden alusta siirtyi yrittäjäksi ja nykyinen tilanne iskee myös omaan firmaan. :confused:

4 tykkäystä

Vähän hajautusta tullut kun näitä halpoja lappuja ostellu. Ostellaan vaan lisää kunhan pystyy. Lainaa sitten käyttöön jos menee indeksi alle 6000 pisteen.
Varsin laskin nousupotentiaalia noihin alkuvuoden huippuihin verrattuna ja sitä on nyt koko salkussa noin 62%.

5,01 % Fortum
4,78 % Metso
4,39 % Sampo
3,63 % Telia
3,53 % Revenio
3,43 % Neste
3,36 % Valmet
3,06 % Exel Composites
3,05 % Noho Partners
2,99 % Capman
2,88 % Remedy
2,78 % Ahlström Munksjö
2,75 % QT Group
2,57 % Nordea
2,49 % Verkkokauppa
2,43 % Nokian Renkaat
2,32 % Kamux
2,26 % Nokia
2,18 % Fodelia
2,17 % Titanium
2,15 % Wärtsilä
2,08 % Caverion
2,07 % Harvia
2,04 % AS Tallink Group
2,03 % Investors House
1,83 % Sanoma
1,75 % Aktia
1,69 % Raute
1,60 % Talenom
1,53 % Evli
1,42 % Honkarakenne
1,39 % Fiskars
1,34 % Keskisuomalainen
1,29 % Relais Group
1,21 % UPM Kymmene
1,19 % Bilot
1,19 % EQ
1,17 % Marimekko
1,14 % Aspo
1,14 % Lassila & Tikanoja
1,02 % Glaston
0,97 % Tokmanni
0,97 % Robit
0,96 % BBS Bioactive
0,88 % Musti Group
0,72 % Tecnotree
0,64 % Eezy
0,52 % Alma Media
9 tykkäystä

Nostan hattua :tophat: Tuollainen määrä Suomi-osakkeita :astonished:
Oletko valinnut salkun osakkeet analyytikkojen antamien nousupotentiaalien mukaan vai onko jotain omaa fundamenttiaanlyysia perusteena?

1 tykkäys

Omien mutu fundamenttien perusteella ostellut :smiley:
Keskityn näihin suomi lappuihin nyt vaan.
Puolet osinkosalkussa ja puolet sitten muita. Koittaa vähän vertailla kumpi on parempi.

1 tykkäys

Indeksiin sijoittaminen on vaan niin tylsää hommaa.
Paljo mukavampaahan se on ostella vaan ale lappuja.
Jos joku tippuu omasta mielestä liikaa niin silloin sitä kannattaa lisätä. Ei se tuolla indeksillä oikein onnistu.

2 tykkäystä

Tässäpä tilanne tällä haavaa, kun salkussa alkaa olemaan muutakin kuin käteistä ja sertejä:

DNB tulee kevenemään lähes puoleen nykyisestä kunhan saan vietyä tällä hetkellä auki olevan treidin loppuun. Salkkuun tulee toivottavasti hieman lisää kahisevaa vielä, jos sitä ei tarvitse ottaa kulutukseen. Applied Materials oli tarkoitus saada isompaan painoon, mutta katsotaan nyt miten markkinat kehittyvät.

1 tykkäys

Noistapa saisi @TurskaSaavi ihan oman Suomi-indeksirahaston! :+1:

5 tykkäystä

Hienosti luette sedän sijoitusopasta! Jatkakaa samaan tyyliin niin rikastumista voi olla aika vaikea välttää :slight_smile:

Indeksiin voi toki aina sijoittaa ja alkaa dementoitua eli katsella maalin kuivumista seinästä. Toki juuri nyt Indeksitkin antaa pikkuisia korona-kiksejä.

Masse-setä, FA, sijoittamisen viihdepuolen ammattilainen :notes:

7 tykkäystä

Tän päivän karvalakki shortit oli enempi sitä maksullista viihdettä ainakin lyhyellä perspektiivillä vaikka voitolla myikin.

1 tykkäys

No Huh ! Kättä lippaan. Siinä on kyllä seurattavaa ja hoidettavaa. Arvostan :grin:

Nimimerkillä keskityn noin kymmeneen osakkeeseen, kouralliseen ETF:iä ja pääkaupunkiseudun asuntomarkkinoiden seuraamiseen ja analysointiin. Ja silti tuntuu ettei aika riitä siihen tärkeimpään eli foorumin lukemiseen :wink:

9 tykkäystä

Nopea salkkupäivitys taas, viimeiset neljä viikkoa olen tehnyt sitä, mitä parhaiten osaan eli veivannut ja veivannut, 65 kauppaa maaliskuussa. Fortum toki uutena tulokkaana salkkuun, Wärtsilä hetken aikaa lepovuorossa, kun onnistuin myymään 8,9 ja 7,2 tasoilta. Cargotecia, Konecranesia ja Outotecia omistin vähän aikaa, mutta toistaiseksi eivät löytäneet pysyvää pesää salkussani. Jonkin verran, mutta hyvin varovaisesti, olen lisännyt pääomia salkkuun.

Fortum 18,73%
Tätä olen haikaillut salkkuun useaan otteeseen ja nyt ostopaikka vihdoin avautui. Defensiivinen luonne miellyttää ja Uniper-kauppa näyttäisi vihdoin tuovan lisäarvoa osakkeeseen. Johdolla myös vahva luotto sisäpiiriostojen perusteella.
Tokmanni 17,73%
Sinänsä defensiivinen osake, mutta Korona tulee aiheuttamaan suuria haasteita lyhyellä aikavälillä. Taantumakestävyyttä löytyy sitten, kun tilanne joskus normalisoituu, toivottavasti verkkokauppa saa puhtia kriisistä. Velkataso hieman korkea, vaikka vuokravastuut vähentäisikin kokonaisvelkaantuneisuusasteesta.
Nokian Rinkulat 17,65%
Osaketta on lyöty monelta taholta, mutta uskon pitkän aikavälin näkymiin. Kestosuosikkini, jota ilman on vaikea nukkua öitään rauhallisesti. Ostotarjous mahdollinen, kun tilanne pääomamarkkinoilla selkiintyy, jenkkejä ja kanadalaisia havaittu omistajaluettelossa kasvavissa määrin. Hyötyneekö Daytonin tehdas USA:n mittavista tukipaketeista, se jää nähtäväksi.
Sampo 15,75%
Defensiivisyyttä salkkuun, vakuutustoiminta vahvaa, mutta sijoitustoiminta ottaa iskun ainakin lyhyellä aikavälillä. Onnistuin myymään tuurilla puolet Sammoistani 38 tasolla, allokoidessani pääomia. Nyt ostellaan pikku hiljaa takaisin.
Metso 14,93%
Aloitin ostot turhan aikaisin, mutta veivaamisella lopputulos tyydyttävä. Tuleva fuusio Outotecin kanssa kiinnostaa suuresti, kuten myös Neleksen venttiilit.
Lassila/Tikanoja 14,37%
Defensiivinen aikaisemmissa kriiseissä, mutta työvoimavaltaisuus toki riskitekijä Koronan kannalta. Voi jopa hyötyä erilaisissa desinfiointipalveluissa(ihan Mutua).Hyötyy vihreydestä ja kierrätystrendistä pitkässä juoksussa.

Lisäksi toisessa salkussa jonkin verran Nordnetin Suomi indeksirahastoa, jossa olen taas ostopuolella ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2018 joulukuun jälkeen.

Uskon, että pohjia ei välttämättä ole vielä nähty. Henkisesti ole varautunut 30% lisälasketteluun. Koronakriisi eskaloituu jenkeissä ja joka tapauksessa Euroopassa mennään taantumaan(toivottavasti ei lamaan). Helmikuun ennätystasoihin Helsingissä emme pääse ainakaan seuraavaan viiteen vuoteen. Tämä on mielipide, ei väittelyaihe🙂

Lisäys: Onkohan minulla jokin trauma, defensiivinen toistuu tekstissä neljä kertaa :slight_smile:

27 tykkäystä

Aiotko veivailla sampo, fortum?

Näissähön on nähty nyt toistaiseksi selkeä pohjataso, joka lisää houkutusta…

1 tykkäys