Osakesijoittaminen

Miten, mihin ja miksi juuri sinä säästät? Kerro säästämisestä elämässäsi

Etsin tälläistä säästöketjua mutta en löytänyt sellaista “laajempaa ja kattavampaa” ketjua. Täällä ei kuulu jakaa vain säästövinkkejä vaan yleisesti puhumista rahan, omaisuuden jne säästämisestä. Jollekin auton pesu, imurointi jne on säästämistä. Yleisesti ottaen ketju sisältää säästämispuhetta eikä vain vinkkejä.

Ketju ei ole tarkoitettu trollailuun. Ylläpitäjät poistakoot jos näkee turhana jne.

Voin aloittaa:

Nyt kun saan ekan palkkani vuoden lopussa, niin aion 200-300e pistää säästöön yrityksen perustamista varten kuukausittain. (2022-2023) Toiminimi olis tarkotus perustaa. Säästöt tulisi taloudellisempaan yrittäjäelämään vaikeisiin hetkiin, palkkaukseen sekä hankintoihin.

Osan palkasta tulen laittamaan sijoittamiseen. Aluksi mietin 350e mutta sitten ahneus vei voiton ja pistän 400e. Summilla ostetaan osakkeita ja lisätään rahastoihin 1-3kk välein. Tuo myös osittain taloudellista turvaa.

Pari hunttii menee musaprokkikseen sekä ihan vain kulutustilille josta saa ostaa 2-4kk välein jotain “isompaa ja hienompaa”.

Isoin syyni tälle suuremmalle säästöjutulle on se, että pääsen toteuttamaan paremmin harrastuksiani ja viemään unelmiani eteenpäin pienin askelin.

Aleksi98 FTH. “Rahaa on kiva tehdä, mutta yhtä hyvän fiiliksen tuo se, että palkkapäivänä ei kaikki menny samantien.”

5 tykkäystä

Hienoa. Mutta mitä tarkoitat “Taloudellisella yrittäjä elämällä” ?

https://keskustelut.inderes.fi/t/tavoitteesi-sijoittamisella/7149 :vulcan_salute:

1 tykkäys

Lauseella viittasin yrittäjäpolun hetkiin, jotka heittelee pois turvallisilta yrittäjyyden raiteilta.

Otetaan tilanne:

vuoden alusta asti myynti on sakannut ja yhtäkkiä heinäkuussa huomaatkin, että minähän olen vaikka 10% miinuksella. Alat miettiä mikä on mennyt vikaan, etkä löydä ongelmaa. Kuvitellaan, että -10% olisi vaikka euroissa -5000-10 000e, niin jos sinulla on vielä erillisessä säästössä vaikka 20 000-40 000e niin tiedät että, jos konkurssi iskisikin tuosta tilanteesta vuoden ja 5kk sisään olettaen, että joka kk myynti sakkaisi sen joku 2-8% niin mahalasku ei tunnu niin pahalta menetettyjen eurojen kohdalla kun voit siirtää säästö jne tililtä rahaa henkilökohtaiselle tilille tappioiden paikkaamiseen. Toivottavasti sait kiinni ajatuksesta.