Osakesijoittaminen

Tavoitteesi sijoittamisella?

Olisi mielenkiintoista kuulla, minkälaisia tavotteita juuri sinulla on sijoittamisen suhteen? Onko joku tietty euromäärä jonakin tiettynä aikana? Mikä tuo euromäärä mahtaa olla? Vai onko tavoitteesi ainoastaan taloudellisen mielenrauhan lisääminen? Vai kenties täysi taloudellinen riippumattomuus? Kuinka pitkällä olet tavoitteessasi? Mitä aiot sitten tehdä, jos/kun tavoitteesi täyttyy?

Oma tavoitteeni on vaimoni kanssa jättäytyä pois työelämästä 45-vuotiaana. Koronadipissä laitoin kaiken pörssiin, mitä vähänkin löytyi. Myin jopa omaisuutta, jotka laitoin pörssiin.
Ikää nyt 33v. Sijoitusuraa takana 1,5 vuotta. Viimeisen vuoden tuotto% on 80%. Tavoitetuotto 30% per vuosi. Tämä on kova tavoite, tiedetään. Jos/kun tämä 30% vuosituotto toteutuu, on salkku 7-numeroinen ja ensimmäinen numero näistä ei ole 1, kun täytän 45v. Tällä salkulla sitten tarkoitus elellä ja harrastella. Katsotaan miten käy.

Mitä tavoitteita sinulta löytyy?

15 tykkäystä

Oma tavote oli vain alottaa sijoittaminen jotta pääsen käsiksi korkoa korolle-ilmiöön.
Aloitin pienellä summalla indeksirahastoon.

6 tykkäystä

Tavoite niinkin tylsä kuin tehdä pitkäjänteistä osake sijoittamista seuraavat + kolmekymmentä vuotta. :laughing: En ole itselle mitään % vuositavoitteita ottanut pörssillä kun on ollut taipumus yllättää molempiin suuntiin.

5 tykkäystä

Oma tavoite on se että voin joku päivä todeta olevani miljonääri. En ole asettanut tuolle mitään taka-rajaa, mutta mitä aikaisemmin sen parempi.

Tämän hetken tuotoilla tuon saavuttaminen tuskin tapahtuu ihan heti (Tämän hetken tuotot ovat negatiivisia :smiley: ), mutta en ole asiasta erityisen huolissani. Ikää on vasta 24 joten aikaa löytyy, ja surkeat tuototkin johtuvat lähinnä omasta kärsimättömyydestä sekä alkutaipaleen tietämättömyydestä.

6 tykkäystä

Millä keinoin pyrit tähän tavoitteeseen? Osakepoiminta, treidaus, vipu? Kaikki näistä?

Minulla on ikää 34vuotta ja tavoite taloudellinen riippumattomuus kun lapsi on täysi-ikäinen. Tavoitteeseen riittää noin 8% vuosituotto nykyisellä säästösummalla. Todennäköisesti tuotto tulee olemaan isompi ja säästösummat tulevat myös kasvamaan joten laskelmissa on aika paljon varmuutta.

Käytän noin 20% vipua jotka sijoitettu ulkomaalaisiin osinkokoneisiin, tällä haluan varmistaa että lainan korot on hoidettavissa vaikka korko nousisi 5% ja samalla tulot tippuisivat 0. Noin 60% ulkomaalaisissa rahastoissa ja etf:ssä. Loput Suomalaisissa osakkeissa. Laajalla hajautuksella pyrin pitämään tavoitteeseen pääsemisen lähes varmana.

1 tykkäys

Lähinnä tuottaa itselle jonkinlainen eläketienesti, kun 30 vuoden päästä nykyistä eläkejärjestelmää tuskin enää on. Tavoitteena siis pääosin osinkotuloja, ja siihen kylkeen myös arvonkasvua. Alkuun toki balanssin hakemista, mutta endgame varmaan jotain 70/30 jakauma :slight_smile:

Toki jos menee sijoitukset putkeen, niin mikäs olisi myös muodikas FIRE. Itselle riittäisi sellainen 35k/v luokkaa oleva pääomavirta ihan mukavaan elämään. Ja jos ehtii ainoan velan (asunto) maksaa eläkkeeseen mennessä, niin jopa 20-25k/v olisi jo ihan tarpeeksi :slight_smile: Tosin pitää toki olla varaa myös kaiken maailman remppoihin.

9 tykkäystä

Pyrin osakesijoittamisella saamaan parempaa käyttöä käyttötilin rahoille. Minulla on käyttötilistä tietty osuus, jota en tarvitse elämiseen, joten mielellään laitan sen rahan töihin.

Tavoite on myös turvata tulevaisuuden toimeentulo. Huono päivä voi tulla kaikille, joten puskuria kannattaa olla riittävästi. Tähän liittyen olen unelmoinut, että voisin jonain päivänä elää sijoitustuotoilla.

Yksi tavoite on myös sivistyksen lisääminen. Tunnen paljon paremmin kotimaiset pörssiyritykset ja sitä kautta yhteiskunnan toimintaa.

7 tykkäystä

Olen viimeiset 10 vuotta ollut valmis vapaaehtoisesti luopumaan mahdollisuudesta eläkkeeseen, jos saisin sillä tavoin vältettyä työuran aikana kertyvät eläkemaksut. Toiveajattelua, tiedän. Kaikki nämäkin rahat olisi voinut sijoittaa tai käyttää muuten vain elämiseen. Itselläni ei ole luottoa, että täältä enää pääsee sapatille 30-40 vuoden päästä, tai ikää on nostettu 80+, jolloin se on muutenkin yhtä turhan kanssa. Lypsylehminä tässä vain ollaan isoille ikäluokille.

Koska pidän yllä olevaa todennäköisenä, se osaltaan ohjaa minkälaisia sijoituksia otan mukaan ns. pitkään salkkuun. Tällä hetkellä sijoitukset ovat luokkaa 70% osingot ja arvo (FIRE ideologia) ja 30% kasvua ja riskisempää. Tulen varmasti myöhemmin muuntamaan painotuksen täysin FIRE salkuksi, jotta sijoitustuottojen turvin pystyisi nauttimaan edes jotenkin säädyllisestä elämästä wanhana. Toivon joskus voivani siirtyä perheeni kanssa sijoitustuottojen ja muun kertyneen varallisuuden turvin johonkin lämpimään maahan, jossa eläminen on Suomea edullisempaa.

Kesät Suomessa ja muu osa vuodesta jossain rannalla olisi meikän unelma :sunglasses:

13 tykkäystä

Ihan yleinen stressittömyys taloudellisen tilanteen suhteen. Toki työnteon omaehtoinen vähentäminen / lopettaminen jossain vaiheessa ennen aina vaan korkeammalle kipuavaa eläkeikää.

Oikeastaan tavoitteeni voisi typistää muotoon “fuck you” moneyn kerääminen.

7 tykkäystä

Jep, jep. Tavoite on muuttunut ainakin 20 kertaa matkan aikana. Eka tavoite oli perinteinen 100k. No se tuli vastaan männä vuosina. Hankalaksi tuon teki se, että oli asuntolaina ja lasten harrastukset ja vaimollekin piti ostaa kaikenmaailman koruja etc. Jossain vaiheessa sain vaimon luopumaan himosta koruihin ja kallisiin vaateisiin. Ei mua varten noita tarvitse hankkia. Näytin ruutupaperilla paljonko noilla hukkaanheitetyillä rahoilla voi tienata.
Edelleen ollan naimisissa ja lapset jo aikuisia ja jatko opinnot heillä.
Nyt on sijoituspääoma jo kokoluokaltaan kohtuullinen, joka taas mahdollisttaa moovseja, jos tilanne niin vaatii.
Varmaan talveksi pois ja sit bäk Stadiin ja mökille.
Veroja minimi Suomeen niin kauan kun vihervasemmisto kertoo satuja.
No joo, vinkkinä APPS, joka on jo Jenkeissä puhelimissa, mutta toki kellot, autot, vr-lasit jne.

4 tykkäystä

Ennen tavoite oli, että pääsisin pois työelämästä. Nyt tavoitteena on pysyä pois sieltä. Salkku pitäisi saada sellaiseen asentoon, ettei tarvi vilkuilla markkinoita ollenkaan, jos ei huvita. (Tässä viimeisessä on vielä vähän tekemistä.)

4 tykkäystä

Ei ole tavoitetta. Pitäisi kai olla?

Ehkä nöyränä taka-ajatuksena on se, että lasten muuttaessa pois kotoa, pystyisin tukemaan heitä rahallisesti ja vaimon kanssa voitaisiin nähdä maailmaa ja kokea uusia seikkailuita. Tähän nyt on aikaa ainakin 20 vuotta, riippuen saako vaimo tahtonsa läpi ja kolmas pienokainen näkee päivänvalon.

Eläkeikä on niin kaukana horisontissa, etten tiedä olenko enää elossa silloin. Maailma ja lääketiede muuttuu niin hurjaa vauhtia, etten vaivaa päätäni vanhuusvuosillani. Nautitaan vielä kun voidaan ja eletään päivä kerrallaan.

4 tykkäystä

Tavoitteena on vapaus. Nykyajan maailmassa näen, että aidosti se on mahdollista vain kun sinulla on tarpeeksi rahaa. Mikä sitten on tarpeeksi… se on varmasti jokaiselle henkilökohtainen juttu mutta sanotaan, että itselle se on noin miljoona euroa.

8 tykkäystä

Ei ole tavoitteita. Tykkään vaan numeroista ja saan niistä mielihyvää, kun kirjaudun verkkopankkiin. Saan myös mielihyvän tunnetta osakeostoista samaan tyyliin kuin jotkut muut esim. vaate- tai elektroniikkaostoksista.

14 tykkäystä

Tähän varmaan sopii linkittää Mikaelin teksti:

Itselläni on vain “virstanpylväitä”, salkun kokoon liittyen. Myöhemmällä iällä toivon, että se mahdollistaa asioiden tekemisen tai tekemättä jättämisen. Materiaaliset asiat eivät kiinnosta, en niinkään halua erottua joukosta. Taloudellinen mielenrauha & hyvinvointi heijastuu koko (perheen)elämään.

Varaudun myös, että valtiomme ei takaa eläkettä tulevaisuudessa.

14 tykkäystä

Saavuttaa taloudellista turvaa ja riippumattomuutta itselleni ja perheelleni.

1 tykkäys

Lähiajan tavoite on oppia mahdollisimman järkeväksi sijoittajaksi. Sijoittamista takana useampi vuosi, nyt vajaa 2 vuotta enemmän aiheeseen tutustunut ja panoksia lisännyt.

Järkevää sijoittamista seurannee pidemmän aikavälin tavoitteet eli 7 numeroisen salkun kasaaminen, johon matkaa vielä yli 10 vuotta. Välitavoitteitahan pitää olla ja niitä tulee veivattua usein. Ei taida valmista suunnitelmaa ollakaan😁.

Itse olen yrittäjä, millä taustalla (palkkatyö, yrittäjä, perintö) täällä operoidaan, olisi mielenkiintoista kuulla?

1 tykkäys

Reilu kolmekymppisen sijoittajan tavoitteita varmasti kerätä varoja eläkepäiville, tarkempi eläkkeelle jäämisen ajankohta riippuu paljonkin salkun koosta. Mitään tarkempia suunnitelmia ei ole milloin pitäisi jäädä pois työelämästä.

Tuli taas kurkattua työeläkeotetta ja surullisen näköstä on sekä suunniteltu eläkeikä, että eläkkeen suuruus…

Tässä kesän aikana on moni tuttu/läheinen poistunut, jotka eivät koskaan päässeet eläkkeestä nauttimaan. Joten muistakaa myös välillä nauttia tästä päivästä, huomisesta kun ei koskaan tiedä.

Onnea kaikille tavoitteisiin!

17 tykkäystä

Tavoitteena vapaa elämä lähivuosina. Ikää 44v, kotoa en mitään saanut enkä saa. Nuorempana kuluttelin ja nautin elämästä mm. hienojen autojen kanssa, mutta muuten isompia riippakiviä ei tullut hankittua ja asunto tuli maksettua nopeasti, hulluina vuosina se tuplasi arvonsa ja rouvalla sattui olemaan vapaa-ajan asunto valmiina. Niinpä kun isompia investointeja ei ole tullut eikä tule, niin nyt viime vuosina harjoiteltu suoraa osakesijoittamista, pian on kasassa 400k€. Yhden lapsen perheessä kuluja ei kovin paljon ole, joten nautitaan elämästä ja koitetaan kasata pääomaa vaikka 10x seuraavina vuosikymmeninä.

8 tykkäystä

Olen aina ollut huono tavoitteiden asettaja, mikä varmasti on esteenä suuremmalle “menestymiselle”. Sijoittamisen aloitin
lähinnä eläkekassan kasvattamiseksi, kun luottoa ei löydy valtion kykyihin maksaa eläkettä 40 vuoden päästä. Toisaalta jos kaikki menee nappiin ja lapsia ei tule matkan varrella useampia, niin voi olla jo aikaisempi työelämästä poistuminen edessä.