Modulight sijoituskohteena

Näyttää yritys taas olevan edustettuna tapahtumassa, jossa alan ammattilaiset kokoontuvat. Nythän tuolla on hyvä patsastella, ja esitellä osaamistaan, kun on FDA-hyväksyntä takataskussa. Toivottavasti pian saadaan tietoa, alkaako kauppaa tulla.


15 tykkäystä

Tässä on Salkunrakentajan muutamassa minuutissa luettava juttu Modulightistä ja sen saamasta FDA-luvasta.

Modulight on jättänyt tuotteen myyntilupahakemuksen myös Euroopan Unionissa, jossa myyntilupaa odotetaan tänä vuonna.

Myyntilupa on yhtiölle tärkeä virstanpylväs. Lisäksi yhtiö tarvitsee kipeästi tuloskäännettä.

9 tykkäystä

Melko paljon yhtiöllä säpinää ja tapahtumia rapakon takana tällä hetkellä. Ainakaan ei yrityksen puutteesta pitäisi jäädä kiinni, ja motivaatio on korkealla.

15 tykkäystä

Tulosjulkkari lähestyy, mielenkiintoista nähdä joko millaista ”jälkeä” on tilikauden aikana tullut ja onko kurssia saatu korjattua viimeisen kvartaalin aikana. Oheinen tilaus ainakin asiassa varmaan auttaa: https://www.ipohub.io/companies/modulight-oyj/news/modulight-oyjlle-39-miljoonan-dollarin-tilaus-200420220430
Ao. tilaus tuloutuu osin vuoden 22 liikevaihtoon ja loput 2023 puolella. Lisäboostia tulee päivitetystä strategiasta ja myynnin boostaamisesta @usa. Lisäksi työpaikkoja näyttäisi ilmaantuneen lisää avoimiksi.
Mielenkiintoinen bisnescase kaikkiaan ja jos korjausliikkeet alkaa näkymään niin omistajana on ilo olla mukana😎

9 tykkäystä

OP on alkanut seuraamaan nyt Modulightia. Ensimmäinen tavoitehinta on 3.30euroa ja suositus tasolla Lisää.

OP ennakoi 2022 liikevaihdon olevan n. 5miljoonaa euroa, ja nettotulos olisi heidän mukaan yli 7 milj. euroa pakkasella.

12 tykkäystä

Yllä on tällainen aiemmin Foorumille laittamani viesti muistutukseksi, kun tänne oli laitettu koko OP:n analyysi näkyville. :slight_smile:

3 tykkäystä

Tässä on OP:n seurannan aloitusvideo Modulightista. :slight_smile:

OP Analyysi-tiimi aloitti uuden yhtiön, Modulightin, seurannan tällä viikolla. Videolla seniorianalyytikko Kimmo Stenvall kertoo tarkemmin yhtiöstä, sen vahvuuksista sekä viimeaikaisesta kehityksestä.

14 tykkäystä

Tuo OP:n Modulight-analyysi näyttää kuitenkin olevan vapaasti luettavana eli kaipa sen tänne linkata saa. Tai linkkaan ainoastaan sivun, jolta se löytyy (Esimerkkejä analyysistä -otsikon alta), sillä tuon linkin näkymisessä oli jotain ongelmaa.
Osakeanalyysit kotimaisista ja ulkomaisista pörssiyhtiöistä | OP

Analyysi myötäilee Modulightin strategiaa siltä osin, että strategiakaudella siirrytään voitollisuuteen, mutta vasta kauden viimeisenä vuonna 2025. Tässä vaiheessa OP ei kuitenkaan varsinaisesti hinnoittele yhtään “kaupalliseen vaiheeseen” siirtymistä strategiakaudelle (Modun tavoite vähintään 3 kpl). Esimerkiksi sen nyt alkuvuonna FDA-hyväksytyn projektin arvellaan käynnistyvän rauhallisesti ja SaaS-malli hidastaa tulojen kertymistä (viittaus OP:n Kimmo Stenvallin Twiittiin. Ja pakko mainita ketjuun liittyen, että näyttää olevan Rauman Lukon mies tuo Kimmo :slightly_smiling_face:)

Epäilemättä Modulightin tulevien vuosien menestystä on vaikea arvioida, ja koen siksi että OP:n analyysi on varsin tasapainoinen. Jää sijoittajalle kovasti sekä “ap- että daunsaidia”.

Itselleni selkeästi uusi (ja kaipaamani) tieto oli se, että viime vuonna valmistuneet tuotantotilat mahdollistavat yli 100 miljoonan euron liikevaihdon. Eli tälläkin tavoin edellytykset menestykseen ovat kohdillaan. (Mutta ihan ensin otetaan vastaan rumat viime vuoden talousluvut tulevassa tilinpäätöksessä.)

17 tykkäystä

Eiköhän ne rumat viime vuoden luvut ole kaikilla tiedossa. Nyt katse tulevaisuuteen.:sunrise:

5 tykkäystä

Ylihuomenna tulosjulkkari… mielenkiintoista kuulla onko FDA-luvalla ollut millaisia vaikutuksia myyntiin @usa ja miltä näyttää muuten näkymät eteenpäin…

5 tykkäystä

katsoin videon, hattua nostan Inderesin videoille, niiissä rautalangasta väännetään aluksi pihvi, ja sitten vahvuudet ja heikkoudet käsitellään

videolla ei tullut mielestäni esim. IPR-tilanne

onko muita kilpailemassa, yleensä se on hyvä asia,

en ole perehtynyt tähän Modulightin teknologiaan, mutta laserilla aktivoituja lääkehankkeitahan on ilmeisesti

googlella laser induced drug release, niin tuli noin 30 200 000 tulosta

4 tykkäystä

FDA-lupahan irtosi vasta noin kuukausi sitten, joten sillä ei liene vaikutuksia 2022 myyntiin.

1 tykkäys

Tarkoitin siis lähinnä yhtiön arvioon miten vaikuttaa näkymiin :slight_smile:

3 tykkäystä

Tilinpäätöstiedote julkaistu. Melko kovaa vetää viikate kurssiin, mutta ainakin täällä keskustellun perusteella odotettu tulos vuodelle 2022 ja katse on enemmänkin tässä vuodessa. Joten yllättikö jokin sijoittajat, mitä en nyt vain tajua?

3 tykkäystä

Ei yllättänyt tulos yhtään. Tappio pienempi kun viime vuonna. Kassa kunnossa yhtiöllä ja näkymät kirkkaat.

Itseä kiinnostaa tulevaisuus.

5 tykkäystä

On kirkasta tosiaan:

“vuoden 2023 tulosta on vaikea ennustaa. Yhtiö arvioi kuitenkin, että koronapandemiarajoitusten aiheuttamat muutokset toimintaympäristössä sekä makrotaloudellinen ja geopoliittinen epävarmuus vaikuttavat edelleen sen taloudelliseen tulokseen lyhyellä aikavälillä.”

Koronakin kummittelee vielä Modulightin tulevaisuudessa, vaikka muu maailma on jättänyt kulkutaudin taakseen.

27 tykkäystä

Konfapuhelussa täsmennettiin tätä tekstiä:

Yhtiön tavoitteena vuosille 2023–2025 on vahva liikevaihdon vuosittainen kasvu sekä paluu vahvaan kannattavuuteen strategiakauden aikana käyttökatteella (EBITDA-%) mitattuna.

Liikevaihto kasvaa vahvasti joka vuosi, siis myös vuonna 2023.

9 tykkäystä

OP:n Stenvall kertoi ajatuksiaan Modulightin Q4:sta.

Modulightilta saatiin tänään odotetun tappiollinen Q4-tulos, jossa kulurakenne oli kuitenkin odotettuakin raskaampi. Kuuntele senioranalyytikko Kimmo Stenvallin mietteet aiheesta!

6 tykkäystä

Käynnistetään viikko Modulightin seurannan aloituksella. Hyviä lukuhetkiä!

Nauhoitamme @Jeremias_Makkonen kanssa haastattelun iltapäivällä, joka tulee ulos näillä näkymin tämän päivän aikana. Kysymykset ovat tervetulleita kuten aina!

44 tykkäystä

Tässä vielä haastattelu

15 tykkäystä