Musti Group - Kotieläinten megatrendiin mukaan?

Kilpailevaa ostotarjousta ei tosiaan tullut ja lisäksi näyttää vahvasti siltä, että nykyinen 26,10€:n ostotarjous ei tule saamaan 90%:n kannatusta. Flybird voi silti kietäytyä tekemästä korkeampaa tarjousta ja vedota esimerkiksi siihen, että kun korkeampaa tarjousta ei tullut, niin tarjottava hinta on tarpeeksi korkea (ja sitähän se numeroiden valossakin onkin). Voihan tässä toisaalta käydä kuten Cramossa aikanaan kävi, että ostaja tekee tässä vaiheessa pienen korotuksen hintaan ja saa sillä nämä 5%:n pelurirahastot myymään osakkeensa. Omaan makuuni downside riski on kuitenkin turhan suuri upside riskiin verrattuna, joten omat lappuni meni myyntiin, seuraan toki mielenkinnolla tilanteen kehittymistä ja otan opiksi ja ojennukseksi, jos tässä nyt menee suuret rahat sivu suun.

4 tykkäystä
1 tykkäys

Mites se nyt meneekään ostajan puolelta, jos haalii nyt lappuja hintaan 26,10 laidasta ja tekisikin muodollisen korkeamman tarjouksen? Säästäisikö flybirdin konsortio sillä, että haalii kasaan nyt sen minkä kerkiää?

Voin olla väärässä, mutta käsitykseni mukaan konsortio säästäisi ostamalla laidasta 26,10 euron hinnalla. Leikitään että konsortio korottaisi noin 2% ja uusi tarjottava hinta olisi 26,60 euroa. Vaikeata (ellei lähes mahdotonta) olisi lähetellä 50 sentin välirahaa osakkeet 26,10 eurolla myynneille (ja siis vain niille ketkä ovat konsortiolle myyneet).

Mitenhän tässä tulee nyt käymään? Eilen loppui tarjousaika mutta käsittääkseni useammalla korotetun ostotarjouksen spekulantilla on sellainen kasa lappuja, ettei tämä ostotarjous tälläisenään meinaa mennä läpi elleivät nämä tahot suostu luopumaan lapuistaan. Markkina ainakin alkoi hinnoitella tuon nykyisen tarjouksen 26,10 alle hitusen, merkiten että tässä ei enää korotusta tulisi ja tämä olisi tällä selvä.

Loppupäivästä noussut tarjouksen yli (26,20), mutta en tiedä kuinka pitkälle meneviä johtopäätöksiä tästä voi tehdä.

Konsortiolle riittää 40%

1 tykkäys

Ohhoh, yllättävän alhainen raja.

Flybird on ollut viime päivinä käsi kunnolla alla pörssissä. Nyt on 8,22% osakkeista taskussa, vielä toissapäiväisessä liputuksessa oltiin 5,67%:ssa.

Ostajat näkee tämän ihan aidosti halpana, kun ovat valmiita vähemmistöomistajaksikin jäämään. Toki tuolla reilulla 40%:llakin ollaan kuskinpaikalla, mutta ei kuitenkaan päästä sanelemaan toimintaa.

Jännä nähdä miten lopulta käy. Tämän jälkeen löytyy todennäköisesti treidaajia myymään pörssissä koska aikataulu venyy, eli vaikka Flybird olisikin lopulta valmis nostamaan tarjoustaan, niin tämä välivaihe jälkikäteisellä tarjousajalla ilman korotusta kannattaa heidän katsoa läpi ja olla sen aikaa käsi alla pörssissä. Itse tuli pieni positio tästä otettua ja tuplattua se tänään kun kurssi jostain syystä kävi alle tarjoushinnan, todennäköisesti hyväksyn tarjouksen jälkikäteisen tarjousajan lopussa jos korotusta ei näy.

4 tykkäystä

Konsortio toteuttaa ostotarjouksen.

Kaupankäynti vilkaistui tiedotteen jälkeen, tällä hetkellä päivän vaihto jo 42 miljoonaa euroa.

Tänään on myyty tähän mennessä jo yli 2 miljoonaa lappua ja Suomesta vain Varmalta löytyy tuollainen määrä. Veikkaan, että myynnit on tullut joltain pelurirahastolta, joka teki johtopäätökset, kun korotusta tarjoushintaan ei tullut jälkikäteisessä tarjouksessa. Tämä tarkoittaa samalla sitä, että Flybird saa varmasti yli 50% osakkeista kasaan ja voi näin rauhassa miettiä jatkoa ja lisähankintoja myöhemmin. Itse veikkaan, että kurssi päästetään “kellumaan” tarjousajan päätyttyä. Tästä tapauksesta tulee muuten ikävästi mieleen Finnlines/Grimaldi-tapaus ja sehän ei Finnlinesin vähemmistö osakkeenomistajille ollut mikään suksee. Toivotaan, että tässä käy paremmin, itse en omistajaksi enää uskaltanut jäädä.

5 tykkäystä

Selvyyden vuoksi tarkennetaan, että ostotarjouksen lopullisessa tuloksessa tiedotetut osakemäärät eivät sisällä Flybird Holding Oy:n ostotarjouksen lopullisen tuloksen julkaisemisen 20.2.2024 tai sen jälkeen hankkimia osakkeita. Flybird Holding Oy:n ostotarjouksen lopullisen tuloksen tiedottamisen jälkeen 21.2.2024 kaupankäyntipäivän loppuun mennessä hankkimat Musti Group Oyj:n osakkeet, yhdessä niiden osakkeiden kanssa, joiden osalta ostotarjous on tarjousaikana pätevästi hyväksytty eikä hyväksyntää ole pätevästi peruutettu, edustavat noin 50,10 prosenttia kaikista osakkeista ja äänioikeuksista yhtiössä.

Konsortio (vieläkö siitä voidaan puhua?) nappasi kuin nappasikin yli 50% äänistä.

https://view.news.eu.nasdaq.com/view?id=b1d4d1fee741514c2055995cf6c29e554&lang=fi&src=listed

Rotat jättävät yksi kerrallaan laivan ja hyväksyvät, ettei korkeampaa tarjousta ole tulossa kevään aikana. Tämä on tietenkin äärimmäisen epätodennäköistä ollut kokoajan, koska konsortiolla olisi hyvitysvelvollisuus myös aiempiin lunastuksiin. Olisiko tavoite särpiä omistusta pörssistä ja ensi vuoden alussa aikaisintaan korotettua tarjousta lopuista?

Pitääkö osakkeet myydä ostotarjouksen kautta vai säilyykö oikeus hyvitykseen, jos myy normaalisti pörssin kautta osakkeet? Pörssin kautta saa rahat pois nopeasti, mutta hinta ei niin hyvä kuin ostotarjouksessa.

Oikeus hyvitykseen säilyy vain ostotarjouksen hyväksymällä. Pörssin kautta myymällä tähän ei oikeutta ole. Ja hyväksymällä ostotarjouksen hinta on se tarjottu 26,10€. Toki ensimmäisessä tilanteessa rahojen saaminen menee sinne maaliskuun loppuun tai mahd huhtikuun tienoille.

Jälkikäteisen Tarjousajan lopullisen tuloksen mukaan ne 9.931.479 Osaketta, joiden osalta Ostotarjous on pätevästi hyväksytty Jälkikäteisen Tarjousajan aikana edustavat noin 29,75 prosenttia Mustin Osakkeista ja äänistä. Yhdessä Osakkeiden, joiden osalta Ostotarjous on pätevästi hyväksytty Alkuperäisen Tarjousajan aikana ja Tarjouksentekijän muutoin hankkimien Osakkeiden kanssa (mukaan lukien Konsortion jäsenten Tarjouksentekijälle luovuttamat Osakkeet), Osakkeet, joiden osalta Ostotarjous on pätevästi hyväksytty Jälkikäteisen Tarjousajan aikana edustavat noin 80,65 prosenttia Mustin Osakkeista ja äänistä laskettuna täysin laimennettuna ja muutoin osakeyhtiölain (624/2006, muutoksineen) 18 luvun 1 §:n mukaisesti.

Tarjousvastike maksetaan arviolta 20.3.2024 jokaiselle osakkeenomistajalle, joka on pätevästi hyväksynyt Jälkikäteisen Tarjousajan aikana Ostotarjouksen sen ehtojen mukaisesti.

1 tykkäys

Musti yrittää “kannustaa” pienosakkaita myymään luopumalla osingoista:

Sisäpiiritieto: Musti Group Oyj:n hallitus on päättänyt luopua yhtiön pitkän aikavälin taloudellisista tavoitteista ja muuttaa yhtiön osinkopolitiikkaa

Musti Group Oyj Sisäpiiritieto 29.4.2024 klo 19.00

Musti Group Oyj:n hallitus on päättänyt luopua yhtiön hallituksen 3.5.2021 päivittämistä pitkän aikavälin taloudellisista tavoitteista. Lisäksi hallitus on päättänyt muuttaa yhtiön osinkopolitiikkaa seuraavasti: yhtiön nettotulos käytetään yhtiön kasvun ja investointien rahoittamiseen, eikä yhtiö odota jakavansa osinkoja. Hallitus voi kuitenkin arvioida osingonjakoa vuosittain.

“Hallitus on arviointinsa jälkeen päättänyt kohdentaa Mustin katseen ja tuotot entistä kestävämpään kasvuun muuttamalla aiempaa osinkopolitiikkaa. Olemme edelleen vaikuttuneita Mustin työntekijöiden ja johtoryhmän panoksesta ja luotamme siihen, että yhtiö on oikealla tiellä luodakseen lisäarvoa lemmikkivanhemmille sekä muille sidosryhmillemme”, sanoo yhtiön hallituksen puheenjohtaja Cláudia Azevedo.

https://view.news.eu.nasdaq.com/view?id=b7887a9dba103f12b4e1ac7507544d48a&lang=fi&src=listed

@Verneri_Pulkkinen joutuu nyt siis ilmeisesti lapuista luopumaan, mutta itse harkitsen vahvasti osakkeen ostamista, kerran Mustista tulee taas kerran puhdas kasvuyhtiö :smiley:

10 tykkäystä

Tammikuu – maaliskuu 2024

Konsernin liikevaihto oli 107,2 (101,7) miljoonaa euroa ja se kasvoi 5,5 prosenttia.
Valuuttakurssien muutosten vaikutuksilla oikaistu konsernin liikevaihdon kasvu oli 6,4 prosenttia.
Vertailukelpoinen konsernimyynti kasvoi 3,1 prosenttia.
Oikaistu käyttökate (oikaistu EBITDA) oli 15,0 (16,6) miljoonaa euroa.
Oikaistu EBITDA-marginaali oli 14,0 (16,4) prosenttia.
Oikaistu EBITA oli 6,6 (8,9) miljoonaa euroa.
Oikaistu EBITA-marginaali oli 6,1 (8,7) prosenttia.
Liiketoiminnan rahavirta oli 7,2 (9,7) miljoonaa euroa (sisältäen 3,8 miljoonaa euroa kertaluonteisia eriä).
Liikevoitto oli -5,2 (7,1) miljoonaa euroa.
Kauden tulos oli -4,8 (4,8) miljoonaa euroa.
Osakekohtainen tulos, laimentamaton, oli -0,15 (0,14) euroa.
Myymälöiden määrä kasvoi 344:een (342).
Kanta-asiakkaiden määrä kasvoi 1 563 (1 511) tuhanteen.

Lokakuu 2023 – maaliskuu 2024

Konsernin liikevaihto oli 222,9 (212,1) miljoonaa euroa ja se kasvoi 5,1 prosenttia.
Valuuttakurssien muutosten vaikutuksilla oikaistu konsernin liikevaihdon kasvu oli 7,6 prosenttia.
Vertailukelpoinen konsernimyynti kasvoi 4,0 prosenttia.
Oikaistu käyttökate (oikaistu EBITDA) oli 35,5 (35,8) miljoonaa euroa.
Oikaistu EBITDA-marginaali oli 15,9 (16,9) prosenttia.
Oikaistu EBITA oli 19,0 (20,6) miljoonaa euroa.
Oikaistu EBITA-marginaali oli 8,5 (9,7) prosenttia.

Liiketoiminnan rahavirta oli 22,9 (28,4) miljoonaa euroa (sisältäen 5,0 miljoonaa euroa kertaluonteisia eriä).

Liikevoitto oli 4,2 (17,2) miljoonaa euroa.
Kauden tulos oli 1,0 (11,8) miljoonaa euroa.
Osakekohtainen tulos, laimentamaton, oli 0,03 (0,35) euroa

3 tykkäystä

HS Visiossa oli perjantaina juttua(maksumuurin takana lienee) Mustin tilanteesta: https://www.hs.fi/visio/art-2000010399504.html

Jutussa käydään läpi viimeaikaisia tapahtumia eli tosiaan osingonmaksun lopettamista, taloudellisista tavoitteista luopumista ja huonoa Q1-tulosta(tähän vaikutti epänormaalin suuret, ostotarjouksesta aiheutuneet, 10 miljoonan kulut.

Alunperin ostajakonsortio onnistui saamaan vain 40% osakkeista, mutta jälkikäteisellä ostotarjouksella ja itse pörssistä osakkeita ostamalla, omistusosuus on noussut jo 80,85%.

Sitten pari suoraa lainausta, jotka herättävät jokaisen spekulantin mielenkiinnon: "Aiemmin suurimpana omistajana tunnettu työeläkeyhtiö Varma on ostanut parin viime kuukauden aikana lisää Mustin osakkeita ja kasvattanut omistuksensa 6,13 prosentista 7,47 prosenttiin. "

“Varman sijoitusjohtaja Timo Sallinen sanoo, että osaketta ostettiin lisää, koska kurssi on pudonnut alle tarjoustason ja Varma uskoo yhtiöön.”

"Hän korostaa, että Varmalla ei ole mitään syytä myydä omistustaan nyt, koska se ei ollut valmis myymään sitä Flybirdin tarjoamaan 26,10 euron hintaankaan ja nyt kurssi on pudonnut 25 euroon.

”Tämän perusteella voi päätellä, että meidän laskelmissamme kurssi voisi olla enemmän kuin 26,10 euroa”, Sallinen sanoo."

Itselleni nyt on vain epäselvää, voiko tässä käydä niin, että Varma ennen pitkää myy oman osuutensa esimerkiksi 30 euron hintaan ja imuroimalla hiukan lisää osakkeita markkinoilta, Sonae(Flybird) lopulta saavuttaa yli 90% omistusosuuden? Mikä on hinta, jonka loput osakkeenomistajat saisivat, onko se edelleen tuo 26,10 e vai katsotaanko ostotarjoustilanteen jo rauenneen, koska virallisesti julkituotu tavoite on jo saavutettu?

Kieltämättä tilanne on itsellenikin ongelmallinen ja nostaa kynnystä ostaa osaketta, kun osink(k)oja ei enää makseta :slight_smile:

Perjantain 3.5 päätöskurssihan oli 25,20 e.

Tässä vielä huhtikuun lopun tilanne omistajalistalla: Osakkeenomistajat - Musti Group

5 tykkäystä

Olinkin tulossa kirjoittamaan miten tämä tilanne muistuttaa aiempaa omistustani Finnlinesia, minkä HS Visio oli hienosti maininnut:

Sijoittajapiireissä on kuitenkin muistissa, että samanlaista osinkohanan sulkukikkaa käytti aikanaan italialainen Grimaldi. Se yritti ostaa varustamoyhtiö Finnlinesin pois pörssistä vuosituhannen alkupuolella ja savustaa muut osakkaat ulos.

Taistelu kesti lopulta kymmenen vuotta, kunnes eläkeyhtiö Ilmarinen taipui myymään pottinsa. Vähemmistöomistajien asemaa puitiin tuolloin oikeudessa asti.

Grimaldihan siirsi Finnlinesin kassaa pois konserniavustuksina ja aloitti jättimäisen investointiohjelman, jotta tulosta ei syntyisi ja siksi vähemmistöosinkoa ei voitu vaatia.

Tunnelmat varustamoyhtiö Finnlinesin huomisen yhtiökokouksen alla ovat jännittyneet. Yhtiön italialaisen suuromistajan Grimaldi Groupin edustaja Emanuele Grimaldi haukkui eilen sunnuntaina Helsingin Sanomissa pienemmät omistajat, jotka ovat vaatineet osingon maksamista.

Grimaldi kutsui Helsingin Sanomien mukaan osinkovaatimuksia ”loismaisiksi ja lapsellisiksi”.

Finnlinesin toiseksi suurimman omistajan edustaja, Ilmarisen arvopaperisijoitusjohtaja Mikko Mursula ei halua lähteä pääomistajan loanheittolinjalle. Hän tyytyy arvioimaan, että argumentoinnissa ”on jossain määrin kulttuurien välisiä eroavaisuuksia”.

Grimaldit uhkasivat Helsingin Sanomissa mitätöidä osingon samansuuruisella suunnatulla osakeannilla, mikäli pienomistajat peräävät saataviaan käräjillä.

Tämä on muuten samalla se syy miksi rajoittamattomat suunnatut osakeannit ovat helvetin huono idea :nauseated_face:

Osakkeet lunastetaan käyvän hinnan mukaan. Eli jos Varma myisi osakkeensa 30 euron hintaan, niin muutkin osakkeet lunastettaisiin 30 euron hinnalla.

Grimaldin tapauksessa oli selkeää, että Finnlines haluttiin lunastaa osaksi isompaa konsernia. Flybirdin tulevaisuudensuunnitelmat taas ovat varsin epäselviä. Onko heidän tarkoituksenan kehittää yhtiötä muutamia vuosia ja myydä yhtiö isommalle pelurille seuraavan syklin huipulla? Silloin 100% omistusosuus olisi tärkeä saavuttaa. Toisaalta jos Mustia on tarkoitus omistaa pitkäjänteisesti, niin ei tuota vähemmistöosuutta ole pakko edes missään kohti yrittää lunastaa.

Omasta yrityksestähän voi pumpata rahaa pois laillisesti monella tavalla, esimerkiksi myöntämällä sille lainaa törkeillä ehdoilla tai nostamalla johdon palkkiot Vareliuksen tasolle. Siksi sijoittaja joutuu ottamaan valtavasti riskiä, vaikka Mustin arvo onkin todennäköisesti nykykurssin yläpuolella, koska odottamisesta ei saa palkkaa osinkojen muodossa. Itse odotin Finnlinesin lunastusta seitsemän vuotta, ennen kuin aliarvotus purkautui…

13 tykkäystä

Onpas hyvä uutinen. Eikös tässä voi käydä myös niin iloisesti, että Varma saa yli 10% osakkeista ja voi esimerkiksi velvoittaa Mustin jakamaan osinkoja?

Ihan mielenkiintoista seurata, mitä tapahtuu.

3 tykkäystä