Musti Group - Kotieläinten megatrendiin mukaan?

Alotappa oma ketju connssille :wink: Tuoha vaikuttaa tutkimisen arvoiselta. Tuolla P/E:llä joku täytyy olla todella huonosti, tai sitten nämä on niitä lynchi löytöjä joita kaikki dissaa, juuri kukaan ei seuraa, on “epäseksikäs” ja sitten BOOM!

Nopeesti katottuna hinta tulee ihan liian kovaksi annissa. Paljon tulevaisuutta jo leivottu sisään enkä löytänyt akkiseltään sitä IPO-alennustakaan tosta :sweat_smile: Harmi jos näin on koska tää putiikki ja ala ois muuten itteä kyllä erittäin paljon kiinnostanut. Noh, tää vaan nopea pyöräytys lounastauolla pikaisen antiesitteen silmäilyn jälkeen. Ihmetellään illalla kotona lisempää.

1 tykkäys

Vertailukohteeksi voinee nostaa Pets at Home Lontoon markkinoilta. Ilmeisesti mennyt ihan ookoo kuitenkin vaikka onkin kivijalkaliikkeitä.

Vaikuttaa aikas hintavalta olettaen että numerot ei ole ihan päin metsää:
Tulos 2018-2019 = 3 000 000
9,35e hinnalla ja osakemäärällä:
-eps 0,094
-pe = 99
5,67e hinnalla ja osakemäärällä:
-eps 0,065
-pe= 87

5 tykkäystä

:astonished: :astonished: :astonished:

Kohtalaisen rapsakat tosiaan p/e luvut.

1 tykkäys

Selailin nuo esitemateriaalit läpi ja totesin, että nyt on todella tappiin hinnoiteltu anti.
Omistajat hakee maksimituottoa osakkeista, jotka ovat antiin luovuttamassa.
Liian moni asia on tässä väärin, että edes harkitsisin.

Annin keskihinta on omasta mielestäni huikeat 2-3 x liian korkea. Joku muu voi nähdä tässä minua enemmän potentiaalia, jolloin tietysti arvostuskertoimet muuttuu.

Osinkoveikkaukseni tutustumisen perusteella on 7-9 snt/osake, jos osakemääräksi muodostuisi tuolta haarukan keskivaiheilta joku 36-40 miljoonaa.

2 tykkäystä

En tiennytkään että Musti & Mirri on Cloud-SAAS-bisneksessä oleva kasvuyhtiö. PE-lukujen perusteella näin voisi luulla…

12 tykkäystä

Komppaan. Kallis on.

Kuten yllä todettu, kallis on olettaen että mitään oleellista tietoa ei puutu. Innostuin itsekkin kun kuulin tästä. Tai oikeastaan melkein nauroin. Koiran-, ja kissanruokaa myyvä yritys pörssissä kuulostaa niin typerältä ja epäseksikkäältä idealta että listatautumishinnan olis voinut olettaa olevan ennemmin ali- kuin ylihintainen. Jään seurantalinjalle.

Pikaisen vilkaisun perusteella: kiitos ei. Velkaakin näyttää olevan.

Miten laskit netto tulokseksi 3m€?(1.10.2018–30.9.2019)

Listalleottoesitteestä suoraan.

2 tykkäystä

Haarukoin jo ennen tietoja p/s lukua ja verrokkien kesken; jopa ääliökalliit Kesko ja Tokmanni ovat halvempia sekä kannattavampia.

5 tykkäystä

Oliko tämän mirrin eilinen listautumisen esittelytilaisuus salaisuus, vai löytyykö se joltain foorumilta? En osallistu, vielä.

Kannattaa huomioida, että yhtiön rahoituskustannukset ovat poikkeuksellisen suuret. Veikkaan, että tyypilliseen pääomasijoitajan tapaan pääomistaja on rahoittanut yhtiötä korkea korkoisilla lainoilla, mikä nostaa rahoituskuluja huomattavasti.

Puhtaasti aikaisempien esimerkkien pohjalta arvioin, että annista saatavilla rahoilla noita lainoja maksetaan takaisin ja rahoituskulut laskee “normaalille” tasolle. Siten P/E-kertoimen laskemista ennen kannattaisi oikaista rahoituskustannuksia. Karkeesti voisi ehkä olettaa yhtiön maksavan markkinaehtoiselle lainarahalle esim. 2-4 %:n korkoa.

Huom. En ole tutustunut kyseiseen yhtiöön tai esitteeseen, tämä vain yleinen huomio.

9 tykkäystä

Hyvä pointti. Nopealla laskulla “best case” tilanne, jossa rahoituskustannukset putoavat 8 miljoonasta nollaan antaa tulokseksi noin 11 000 000 ja
9,35e hinnalla ja osakemäärällä:
-eps 0,34
-pe = 27,5

Edelleen siis melkoisen tyyristä vaikka lasketaan epärealistisella 0-rahoituskululla. Toki ei ihan niin järjetön hinta kuin ilman oikaisua.

5 tykkäystä

Isoimmat investoinnit ja yritysostot lienevät takana, ja seuraavat 5 v lv kasvaa … vähennetään velkaa … ja maksetaan osinkoa. Annissa lafkan markkina-arvoksi tulee 260 - 300 Me. Jos v. 2023 lv 350 M€ ja oikaistu EBITA 10 %, jäänee siitä nettotulostakin. Mutta … nyt pitäisi ostaa kasvuriskiä. Kun vielä pankiiriliikeen yhtiöanalyysikin on varjeltu salaisuus meiltä yksityishenkilöiltä, ei nyt tiistaina vielä pysty innostumaan.

Tässä on suuri riski Rovion kaltaiselle kurssikehitykselle annin jälkeen. Voi pilata monen osakesäästötilin tuotot vuosiksi, jos merkkaa sinne opportunistisesti.

4 tykkäystä

Osaako joku kertoa, miksi noita yhtiöanalyysejä ei saa käyttöön muut kuin instikat? Mikä idea siinä on kun yhtiö listautuu, että piensijoittajalla tätä mahdollisuutta ei ole? Toki itse osaan arvostuskertoimia yms laskea, mutta olisihan se kaikkien “oikeus” päästä näitä analyysejä lukemaan, jos on johonkin sijoittamassa.

9 tykkäystä

roviolla on vaikeuksia kasvaa kaikilla markkinoilla, mutta mm ja norja, eihän siellä köyhät ole kyykyssä. lisää esim. tanska, entäs hollanti. En tiedä enkä osaa sanoa, että mikä on kilpailutilanne siellä. Entäs kiina ja venäjä, joiden puudeleille isorikkaat haluavat parasta mahdollista? Kiinassa laatutietoisuus on erinomaista, rikkaat maksavat 10"enemmän laadusta (eli merkkituotteesta) kuin toisessa paikasta olevasta samasta tuotteesta koska kopio. Kiinan markkinoille voisi olla hyvä juttu, että on oma tuotemerkki. Ruokajuttuun en pysty sanomaan mitään, paitsi että jos ruuat on tuotettu euroopassa vakuumikasseihin, niin ei näihin puudelit sairastu.

1 tykkäys