Nel ASA - Vetyteknologiaa vuodesta 1927

Ei hyvää anna NELn kurssille tuo 5NOK suositus.

Tämä Dnb:n suositus on tainnut olla ainakin vuoden verran 5 kruunua, en paljon painoarvoa antaisi tälle.

8 tykkäystä

Ei ole kyllä pelkän Nikolan varassa elektrolyysereiden tarve, EUn vetystrategiasta:

In the first phase, from 2020 up to 2024, the strategic objective is to install at least 6 GW of renewable hydrogen electrolysers in the EU.

In a second phase, from 2025 to 2030, hydrogen needs to become an intrinsic part of an integrated energy system with a strategic objective to install at least 40 GW of renewable hydrogen electrolysers by 2030 and the production of up to 10 million tonnes of renewable hydrogen in the EU.

Herøyan tehtaalla kapa laajennuksen jälkeen 2GW/a, joten pikkuisen jää vielä kakkua markkinajohtajan jälkeen muillekkin jaettavaksi. Tämä siis pelkästään Eu:ssa, ja tähän lisäksi Aasia ja USA. En usko että laajennukseen oisi ryhdytty jos potentiaalia ei olisi nähtävissä laaja-alaisesti ja pelkän yhden asiakkaan takia.

E. miten tämä linkitys toimii toiseen ketjuun

7 tykkäystä

Ei ollut tarkoitus noita tavoitehintoja mitenkään korostaa, jäivät vain lainauksen loppuun. DNB tavoitehinta on tosiaan ollut koko tämän vuoden se 5 NOK, kun tältä sivulta näkee:
https://www.dnb.no/seg-fundamental/fundamentalweb/inst/CompanyReportsa1024.aspx?cid=10448&uid=&auth=&pwd=&popup=n
Hain noilla lainauksilla lähinnä tuota erilaisten näkemysten eroa. DNB puhuu paljon Nikolasta kun taas Nornen analyytikko toi esille vedyn monet käyttötarkoitukset. Samaa mieltä, että tuskin tehdas on yhden asiakkaan varassa. Lehdistö kuitenkin nostaa DNB:n näkemyksiä ja saavat paljon huomiota.

2 tykkäystä

Bjorn ostoksilla

20 tykkäystä

NEL myös tässä

6 tykkäystä

Nel-ASA-Prospectus-9-September-2020(3).pdf (2,9 Mt)

Tuore presentaatioa NEL:llistä. 9.9.2020. Kannattaa lukea, vaikka laaja setti onkin.

8 tykkäystä

Nikola sivuten tekstistä lainattua:

Nikola is backed by many prominent investors and has received more than 14,000 pre-orders, including from Anheuser-Busch, which has placed an order for up to 800 hydrogen-electric powered semi-trucks. Nel has received a framework contract from Nikola to supply 448 electrolysers (1000 MW) and fueling equipment for the initial hydrogen infrastructure, which will serve the fleet of hydrogen trucks from Nikola. As of first half of 2020, the first purchase orders from Nikola have been received.

Jos nämä tilaukset eivät sido tilaajaa mihinkään, eli ovat näitä surullisen kuuluisia “tehdääs Youtubepätkä siitä kun mä tilaan 30 rekkaa” tilauksia, niin ikävä kyllä niistä ei ole juuri iloa. Ja jos Nikola kaatuu, niin pesästä tuskin jää (Nellille) jaettavaa, vaikka näiden kahden toimijan väliset tilaukset / sopimukset sitovampia olisivatkin.

Olen hyvin pessimistinen sen suhteen, että Nellin tulevaisuutta kannattaisi katsoa NKLA-lasien läpi. Toivottavasti olen väärässä.

2 tykkäystä

Ainakin ensimmäinen 30m$ tilaus asemista Nelliltä on heidän mukaansa aloitettu ja myös maksut siitä. Saa nähdä kuinka käy loppujen kanssa.

3 tykkäystä

https://newsweb.oslobors.no/message/514421

“We hereby notify you that on 24th September 2020 Morgan Stanley & Co. International plc held a total interest in 71,283,975 shares, being approximately 5.06% of the issued share capital of the Company.”

12 tykkäystä

Jaahas, ja sitten vielä joku reipas 25NOK-tavoitehinta Morganilta niin osakkeenomistajat kiittää kuten eilisessä PLUG:n tavoitehinnan nostossa Morganin toimesta.

10 tykkäystä

Nelin osakeanti näemmä peruttiin, mutta olipa Nordean toiminta asiassa taas naurettavaa. 28.9. tuli postissa kirje, joka oli päivätty 23.9. ja jonka mukaan vastaus, osallistuuko antiin, pitäisi toimittaa Nordean konttoriin 25.9. klo 12.00 mennessä. Ei muuten mitään, mutta olivat sitten laittaneet palautuskuoren kirjeeseen mukaan. En ole aikuisena elänyt sitä aikaa, kun Postin tehtävä oli ainoastaan jakaa postia, mutta en usko, että posti on koskaan kulkenut niin nopeasti, että kirje on toimitettu vastaanottajalle ja vastaanottaja on saanut vastauskirjeensä perille alle kahden päivän aikana. :smiley: Mutta tämä tällaisena off topicina…

15 tykkäystä

Toisaalta tuo osakeannin peruminen luonnollista, jos itse kurssi on alempana kuin osakeannin hinta. Jos tuolle osakeannille oli joku syy, niin ei tuo anti ihan onnistunut tuon osalta ollut ja siksi tuota voidaan pitää tappiona.

Todennäköisesti jos keräävät rahulia uudella annilla, niin antihinnan täytyy olla selvästi alempana kuin nykyinen kurssi ja tietää osakkeen hinnan merkittävää tippumista tuon myötä.

2 tykkäystä

NEL:llä on Lhyfen kanssa puitesopimus.

kts. https://nelhydrogen.com/press-release/nel-asa-enters-into-framework-agreement-for-delivery-of-electrolysers-in-france/

10 tykkäystä

Kannattaa odottaa, että alkaa jotain konkreettista tulemaan. Muutoinhan nuo puitesopimukset ovat melko ylimalkaisia.

En tiedä luitko edes juttua (usein ne kannattaa lukea tai ainakin silmäillä läpi), mutta tuossa on NEL mukana Lhyfen kautta. Tämä siis oli @Sijoittaja4 sulle kun tuntuu aina välillä olevan hätäistä kommentointa, ilman että luet ketjuista viimeisimpiä viestejä ennen omaa postausta.

Tämän lisäksi mm. Lokke on webcasteissa maininnut, että Ranskan markkinalle päästäkseen on käytännössä oltava paikallinen partneri. Muuten kys. markkinalle penetroituminen on erittäin haastavaa.

Edit: Tässä vielä oikein kopsattuna niin ei tarvitse edes linkkiä klikata auki

" (Oslo, 21 April 2020) Nel Hydrogen Electrolyser AS, a subsidiary of Nel ASA (Nel, OSE:NEL) has entered into a framework agreement for the delivery of up to 60 megawatt of electrolysers to Lhyfe Labs SAS (Lhyfe) in France."

"The framework agreement follows a previously unannounced EUR 1 million purchase order for an A150 alkaline electrolyser in March 2020, which will be used to produce green hydrogen for a fleet of buses in Bouin, France. The agreement covers 20 additional electrolysers, equal to around 60 MW, intended to be purchased over the next 4 years under similar terms and conditions. The first electrolyser will be installed early 2021 next to a wind farm at Bouin, 50 km southwest of Nantes,

14 tykkäystä

Tämä ei ollut mikään uusi osakeanti, se on jäänyt lukemattomilta sijoittajilta näköjään huomaamatta. Tämä on jo kesällä ilmoitetun suunnatun osakeannin jatkoa. Siinä kerättiin samalla hinnalla rahaa suunnatusti muutamilta isoilta sijoittajilta, ja sitten tehtiin pieni ylimääräinen allokaatio niin että me taviksetkin päästäisi mukaan. Eli nythän kävi niin että ns. isot pojat maksoi osakkeesta liikaa ja tavisten rahat säästyi kun saa alempaa :smile:

20 tykkäystä

Suattaapi olla NEL tässä projektissa mukana.

Yara&Nel tiedote vuodelta 2019: https://nelhydrogen.com/press-release/nel-asa-signs-collaboration-agreement-with-yara-related-to-green-fertilizer-project/

Edit:
Hybrit projekti etenee demosta pilottiin.

10 tykkäystä

Nel ASA: Receives purchase order for an H2StationT from Everfuel

Everfuelilta toinen tankkausaseman tilaus. Nähtävästi Hollantiin nollapäästöisille busseille tankkausasemaksi

https://newsweb.oslobors.no/message/514858

16 tykkäystä