Nel ASA - Vetyteknologiaa vuodesta 1927

Iberdolan Puertollanon projektille myönteinen ympäristön vaikutusten arviointi.

Liittyy siis tähän:

10 tykkäystä

Tänne myös

Suora linkki

16 tykkäystä

Uskon, että nuo per HRS ja per MW tulee tuosta kyllä vielä laskemaan ajan saatossa, mutta nykykapaan varmaan ihan suuntaa antavia työlukuja, joista voi hahmotella hieman mittakaavaa.

11 tykkäystä

Kovasti polttelisi päästä tähän NELiin kiinni, tuntuu olevan monissa isoissa hankkeissa mukana mutta kun nyt on all-time high, ei oikein uskalla ostaa edes seurantapositiota. Ainoa arvio jonka löydän on Simply Wall St -sivustolla mutta en tiedä yhtään, miten luotettava tuo sivusto on. Siellä on melkein kertaluokan poikkeamia joskus fair valuen ja Inderesin tavoitehintojen välillä. Hexagon ja Impact Coating myös mukana monissa hankkeissa.

4 tykkäystä

Tätä ihmettelen minäkin. En löydä mistään kunnon analyysejä asiasta ja uutisia uusista hankkeista on tullut paljon.

1 tykkäys

Moikka @TanjaTaaleri ja tervetuloa!

Pyritään pitämään yrityskohtaiset ketjut kohtuullisen tiukasti yritykseen liittyvissä asioissa. Lähtökohtaisesti postin pitäisi siis tuoda jotain lisäinformaatiota firmasta kiinnostuneille. Ainahan tähän ei päästä, ja joskus esim. kevennys on paikallaan, mutta pääsääntöisesti näin.

Myynneille ja ostoille on oma ketjunsa , ja siellä on kyllä harkittu useammankin kerran “melkein ostin/myin” ketjun perustamista :smile:

Johonkin tiettyyn “sijoitussivustoon” tai analyysitahoon liittyviä seikkoja voisi pohtia vaikka yleisessä kysy sijoittamisesta ketjussa.

Ja jos ATH lukemat pelottavat, niin katso vaikka viimeisin Traders Club, jossa Lepikkö lataa vähän tilastoja pöytään nimenomaan tästä asiasta :wink:

Suositushintojen suhteen kannattaa aina muistaa, ettei olisi ensimmäinen eikä viimeinen kerta, jos jonkun suosituksen antajalla olisi oma lehmä ojassa, suuntaan tai toiseen…

11 tykkäystä

Jes, kiitos :blush:! Perehdyn näihin.

Otahan Tanja rauhallisesti ja ajan kanssa, jos aloittelet. Täällä on aika uskomattomia tuottoja tehty ja monella on aktiivista kaupankäyntiä. Ei kannata välttämättä sellaiseen ainakaan heti pyrkiä.

Kannattaa lueskella ketjuja läpi. Ketjun aloitusviestissä on aina alareunassa sellainen tiivistelmä nappula, se filteröi osan viesteistä pois. En muista millä nimellä se on.

Uusiutuvat ovat voimakkaasti nousseet ja osassa on myös selviä ylilyntejä hinnoittelussa. Sijoittajilla tuntuu kuitenkin toistaiseksi rahaa sektoriin riittävän.

Itselläkin on niissä laajasti hajautettuna rahaa n. 25% salkusta, joten ilmeisemmin oletan että positiivista kehitystä tultaisiin näkemään.

Nel ei varmasti ole huonoimmasta päästä… Kannattaa ehkä kahlata ketjuja läpi, paitsi jos on jo homma hallussa. Minä olen alkanut siirtämään tuottoja uusiutuvista ja digitaaliseen disyruptio on, vaikkakin uusiutuvat ovat jatkaneet paisumistaan.

Hyvä esimerkki oli QuantumScape, jonka 10 dollarin spac arvo oli 3,3 miljardia ja muutamassa kk kurssi kävi 131 dollarissa. Nyt ollaan ehkä viikossa tultu 49 dollariin. 131 dollaria on 13x3,3 miljardia! Yhtiölle jolla ei ole tuotteita, ei tuotantoa, ja tarkoitus päästä break even 2027… Nel toki on vanha firma ja lonkerot vaikka missä, mutta kannattaa mielestäni hiukan kriittisesti tutkailla uusiutuvien sektoria.

Pahoittelut ketjulle off topic.

Tanjalle menestyksellistä sijoittamista!

27 tykkäystä

Viimeinen lyhyt off-topic: tämä on ihan huippufoorumi kun palaute on näin ystävällistä ja rakentavaa :blush:. Kiitos!

20 tykkäystä
14 tykkäystä

Tämä vastaa siis meidän Business Finlandia ja tukee varmasti myös Nelin kehitystyötä pitkällä tähtäimellä.

2 tykkäystä

Miten on odotukset NELiä kohtaan tulevaisuudessa? Hinta nyt luokkaa 30nok ja kiinostaisi hypätä mukaan. Onko isoja uutisia tulossa jne yleisiä fiiliksiä firmasta…

Nel seuraa yleistä alan trendiä. Kun muut nousee, niin Nel nousee, kun muut laskee, niin Nel laskee. Noilla muilla tarkoitan lähinnä jenkkien vetylappuja.

3 tykkäystä

Jees! Taidan lähteä mukaan tässä vaiheessa.

Minä ainakin olen vakaasti sitä mieltä, että tahtotila maailmalla on kova fossiilisten polttoaineiden korvaamiseksi muilla vaihtoehdoilla ja siksi ympäristöystävälliset tekniikat ovat tuon pohjalta kestävää kehitystä ajatellen juuri niitä keskeisimpiä toimialoja tuossa muutoksessa. Energiasektori on kuitenkin osa, jota yhteiskunnat edellyttävät toimiakseen ja jota ilman ei mikään toimi.

5 tykkäystä

Juurikin näin. Sieltä seasta on vain löydettävä oikeat firmat joissa tehdään hyviä päätöksiä. Tämä vaikuttaisi ainakin sellaiselta!

4 tykkäystä

Nyt kyllä yksinkertaistat aika rankasti.

Vetyalalla on monta lappua jotka on mörninyt muiden rallatellessa, NEL oli pitkään aika tasapaksua näkkäriä, nyt vasta viime aikoina vetänyt kunnolla ylös.

19 tykkäystä

No hiukan yksinkertaistusta, mutta noin se on omien havaintojeni perusteella suurinpiirtein kurssin puolesta käyttäytynyt. Tuo koskee myös muitakin vetylappuja, jotka luonnollisesti käyttäytyvät suurempien hintatrendien mukaan.

1 tykkäys

“SEB nostaa Nel-osakkeen hintatavoitteen 33 Norjan kruunuun edellisestä 20 Norjan kruunusta ja toistaa neutraalin suosituksen tuoreen analyysin mukaan, TDN Direkt kertoo maanantaina.”

19 tykkäystä

Kääntäjällä.

"SEB calculates that the current valuation discounts a normalized turnover from almost 4,500 megawatts of capacity. This is nine times higher than what Nel has announced per. today, and is considered stretched. The assumption on which the calculation is based is a margin on the operating profit of 10 percent and current electrolysis prices, according to TDN Direkt. "

5 tykkäystä