Neles Oyj - defensiivinen venttiilibisnes

Pidemmittä lurinoitta näkisin, että yhtäältä AL’n on pakko korottaa tarjoustaan ja toisaalta Valmet & Co ovat istuneet iltaa eli eiköhän sieltäkin puolelta kuulu vielä lisää muuta kuin se Valmetin pieni lisäostos!?

Sijoittajalle herkullinen tilanne.

Toimialaa hieman seuranneena, Neleksen business sinällään on aika kuivahkon tasapaksua eteenpäin puurtamista vuodesta toiseen ja vaikka ei mitään omistusmuutoksia tapahtuisi, niin Neleksen kurssin pitäisi helposti olla yli 11,5 muutaman vuoden perspektiivillä.

5 tykkäystä

Vaikka lopputulema olisi mikä tahansa, uskon ja luotan, että Valmetin johto tekee kaikkensa säilyttääkseen Neleksen Suomessa. Minusta tämä tarina kaikkine vaiheineen on mielenkiintoista seurattavaa ja arvostan suuresti Valmetin “isänmaallista” asennetta. Bisnes on bisnestä, mutta kyllä siihen saa ja pitääkin kuulua myös kansallista tavoittelua.

5 tykkäystä
1 tykkäys

Keskeinen sisältö 29.10.2020 pidettävään kokoukseen:

Yhtiön osakkeenomistaja Valmet Oyj, joka omistaa yli 15 prosenttia kaikkien osakkeiden tuottamasta äänimäärästä, ehdottaa ylimääräiselle yhtiökokoukselle, että Neleksen hallituksen jäsenten lukumäärää lisätään kahdeksaan (8) ja toimikaudeksi, joka päättyy Yhtiön seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen päättyessä, Neleksen hallitukseen valitaan nykyisten hallituksen jäsenten lisäksi uutena jäsenenä Jukka Tiitinen, joka toimii tällä hetkellä Valmetin Aasian ja Tyynenmeren alueen johtajana.

Ilman suurempia riitoja yritetään viedä läpi. Solidiumin edustaja jatkaisi, mikä kuulostaa oikeastaan hyvin asiaankuuluvalta, koska Solidium on Valmetin suurin omistaja. Eli ns. kaksi Solidiumin edustajaa tulisi hallitukseen.

Äänestäminen ennakkoon

Osakkeenomistaja, jolla on suomalainen arvo-osuustili, voi äänestää ennakkoon yhtiökokouksen asialistalla olevien asiakohtien osalta yhtiön internetsivujen välityksellä 26.10.2020 klo 10.00 saakka. Ennakkoäänestyspalvelun kautta osakkeenomistaja voi äänestää yhtiökokouksen asialistalla olevien asiakohtien osalta ilman, että hän saapuu kokouspaikalle.

Ennakkoon äänestäneen osakkeenomistajan ei ole mahdollista käyttää osakeyhtiölain mukaista kyselyoikeuttaan tai oikeuttaan vaatia äänestystä yhtiökokouksessa ja hänen mahdollisuuttaan äänestää ennakkoäänestyksen alkamisen jälkeen mahdollisesti muuttuneen asiakohdan osalta saatetaan rajoittaa, ellei hän saavu itse tai asiamiehen välityksellä paikalle yhtiökokoukseen. Sähköisen ennakkoäänestyksen ehdot ja muut sitä koskevat ohjeet ovat saatavilla Yhtiön internet-sivuilla osoitteessa www.neles.com/yyk. Ennakkoon äänestämiseen tarvitaan osakkeenomistajan arvo-osuustilin numero.

3 tykkäystä

Valmetin toimitusjohtajan tuoreita kommentteja Neles-hässäkkään liittyen Valmet-ketjussa.

2 tykkäystä

Tässä pieni ote tämän päivän Talouselämästä. On ilmeisesti otettu vain vanhan Metson luvut ja lyöty ne ilman mitään ajattelua Nelesin liikevaihdoksi ja liikevoitoksi. Antaa aika väärän kuvan ostotarjouksen arvostuksesta piensijoittajille.

image

4 tykkäystä

Vaikka Laine (tietysti) kieltääkin, voimme olla satavarmoja siitä, että keskusteluja on aiheesta käyty Suomalaisten suuromistajien kesken.

Tästähän näköjään kehkeytyy mielenkiintoinen vääntö.

Sen verran isänmaallinen olen, että jatkakoon mielummin (pääosin) Suomalaisessa omistuksessa tasaisesti kasvaen. Mielestäni 11,5 taso on saavutettavissa aivan omin keinoin muutamassa vuodessa.

3 tykkäystä

Suomalainen talousjournalismi…

8 tykkäystä

Oikeilla jäljillä, mutta liian ujosti… kyllä se suomalainen talousjournalismi on tätä:

5 tykkäystä

Joku haluaa ostaa enemmän ja myyjistä on pulaa.

Arvaus; Valmet saattaa olla ostolaidalla. Spekulantit jotka odottavat Alfa Lavalin ostotarjouksen hinnankorotusta saattavat olla ostolaidalla. Osakkeen omistajat odottavat kieli pitkällä ostotarjouksen korotusta tai jopa kilpailevaa tarjousta.

2 tykkäystä

Oliko jossain missään syvällisempi pohdiskeluja miksi AL tulisi omaa tarjoustaan nostamaan?

Kapeasta somekeilasta saa vaikutelman, että AL korkeampi ostotarjous olisi tulossa. Samasta kapeasta uutisvirrasta itse asiaan paneutumatta saa kuvan, että oltiin ostamassa korona-alesta hyvää ja halpaa. Lähinnä alkaa vaikuttamaan että vaikea olisi korkeammallakaan hinnalla saada 67%

Kaipa se logiikka on että nykytarjouksella tuskin saa kasaan 2/3 koska markkinahinta on yli tarjouksen noin selvästi.

Valmet kasvattanut omistustaan Nelesistä 2 prosenttiyksiköllä. Tätä Laineen haastattelu kyllä indikoi, kun ei ottanut kantaa yms.

10 tykkäystä

Positiivista myös, että osakkeet vähenivät “ulkomailta ja hallintarekistereistä”. Kotitaloudet nostivat osuuttaan 1,63%

7 tykkäystä

Sellu- ja paperiprojekteissa markkinoiden aktiviteetin odotetaan jatkuvan hyvänä.

Yleisten taloudellisten huolien uskotaan heikentävän öljy- ja kaasuprojektien markkinaa verrattuna ensimmäisen vuosipuoliskon hyvään tasoon.

Työvoiman liikkumisrajoitusten odotetaan lieventyvän ja asiakkaiden tuotannon normalisoituvan. Näiden odotetaan vähitellen parantavan palveluliiketoiminnan sekä huolto-, kunnossapito- ja käyttösidonnaisen liiketoiminnan (MRO) markkinoita verrattuna ensimmäisen vuosipuoliskon alhaisiin tasoihin.

4 tykkäystä

Kohdasta 9:07 Mielenkiintoista nähdä tuleeko uusi tarjous ennen 13.8.

1 tykkäys

Ei toimi video. Voiko saada linkin?

https://areena.yle.fi/1-50338466#autoplay=true

2 tykkäystä

Valmetti lyö lisää löylyä jälleen. Omistus noussut 19 %:Iin.

14 tykkäystä