Neste sijoituskohteena: ilmastonmuutostaistelun eturivissä

Nyt oli löydetty Nesteeltä selväsanainen henkilö Anssi Tammilehto kertomaan osakkeesta sijoituksena.Todella ammattilainen ja asiansa osaava.Ei moitteen sijaa.

43 tykkäystä

Analyytikoille Neste on vahvasti ostopaperi, ja varsinkin uusimmat suositukset ja tavoitehinnat ovat mairittelevia. Tällä hetkellä 21 Neste-analyytikon keskimääräinen tavoitehinta on noin 47 euroa, mikä tarkoittaa 34 prosentin nousuvaraa nykyhinnasta. Syyskuussa useampi suosittelija on antanut yli 50 euron tavoitehinnan seuraavalle 12 kuukaudelle.

28 tykkäystä

Referaatti: uusiutuvat.

6 tykkäystä

The World Is Struggling to Make Enough Diesel

9 tykkäystä

Twiitissä linkattu Timen juttu The World Is Struggling to Make Enough Diesel | Time on linjassa Nesteen viime viikon tiedotteen kanssa.

27 tykkäystä

Neste avaa Suomessa sijaitsevilla asemillaan viisi uutta sähköautojen Neste MY Uusiutuva Lataus™ -suurteholatauspalvelupistettä vuoden 2023 loppuun mennessä. Samaan aikaan Nesteen Baltian asemaverkostossa avautuvat ensimmäiset Neste MY Uusiutuva Lataus -asemat. Nesteen tavoitteena on rakentaa pääteiden varsilla sähköautoilijoita kattavasti palveleva suurteholatausverkosto, johon kuuluu vuoden 2023 loppuun mennessä yhteensä noin 15 asemaa Suomessa ja Baltiassa. Julkinen sähköautojen suurteholatauspalvelu on osa Nesteen päästöjä vähentävien ratkaisujen valikoimaa.

Loppuvuoden 2023 aikana Suomessa avattavat Nesteen julkisen sähkölatausverkoston suurteholatauspisteet sijaitsevat:

 • Neste Heinola-Vierumäen Matkakeitaalla
 • Neste Hollola-Hopeakallio Matkakeitaalla
 • Neste Salo-Kivihovi -liikenneasemalla
 • Neste Pihtipudas-Niemenharju -liikenneasemalla
 • Neste Lapinjärvi-Pukaro -liikenneasemalla
 • Neste Paltamo-Kontiomäki -liikenneasemalla (avataan 20.9.2023)

Nesteen Baltiassa sijaitsevista suurteholatauspisteistä ensimmäinen on avattu Virossa, Tallinnassa Kadakan asemalla heinäkuussa 2023. Neste avaa Latvian ja Liettuan asemillaan ensimmäiset suurteholatauspisteet vuoden 2023 loppuun mennessä.

Nesteen tavoitteena on avata eri puolilla Suomessa sijaitsevien Neste-asemien yhteyteen noin 30 ja Baltiassa 12 suurteholatausasemaa vuoden 2024 loppuun mennessä. Ensimmäiset julkiset, yritys- ja kuluttaja-asiakkaiden tarpeeseen vastaavat Neste MY Uusiutuva Lataus™ -suurteholatauspisteet avattiin Suomessa Neste Hankasalmi Jari-Pekka -liikenneasemalla sekä Neste Oulunbaari Maikkulan liikenneasemalla vuoden vaihteessa 2022–2023.

26 tykkäystä

Oil prices are at their highest level this year

By

Hardika Singh

Follow

Updated Sept. 11, 2023 4:47 pm ET

Marathon Petroleum shares have gained 33% this quarter. PHOTO: MARK FELIX/BLOOMBERG NEWS

Shares of oil-and-gas companies are hot again.

The energy sector is the best performer among the S&P 500’s 11 segments this quarter, up 11%, while the benchmark index has added 0.8%. Shares of

Halliburton

have added 25%,

Marathon Petroleum MPC 0.34%increase; green up pointing triangle

have gained 32% and

ConocoPhillips

have advanced 16% over the same period. For the year so far, the energy sector is up 2.9%, still far off the S&P’s 17% gain.

17 tykkäystä
29 tykkäystä

Myös Nesteen asiantuntijoita haastateltavana

1 tykkäys

Toivotaan ettei Ala-Härköstä koska kurssi on jo nyt lähes 2% miinuksella ennen puheita.

4 tykkäystä

Onkohan edellä oleva muutos keskeinen syy Nesteen kurssiin eilen ?

Toki näin voi olla, joskaan en ymmärrä miksi ilmastorahastolta valtiolle alkuperäisellä arvolla ilman rahan vaihamista tehdyllä osakesiirrolla olisi suoranaista vaikutusta ellei sitten oleteta valtion valmistautuvan osakkeiden myyntiin markkinoille. Osaisiko joku viisaampi kommentoida tätä Nesteen tilannetta?

1 tykkäys

Nesteen hallitus on päättänyt jakaa toisen osinkoerän (0,51€/osake) yhteydessä myös toisen lisäosingon (0,25€/osake) eli lokakuun ekalla viikolla osinkoja omistajille kilahtaa 0,76€/osake.

59 tykkäystä

Huomenna tulee osingot.

Arvioituaan nykyistä liiketoimintaympäristöä yhtiön hallitus on tänään (27.9.2023) päättänyt toisen ylimääräisen osingon, 0,25 euroa osakkeelta, jakamisesta.

Yhtiön hallituksen mielestä liiketoimintaympäristö oli viikko sitten niin hyvä, että päätettiin jakaa ylimääräistä osinkoa. Kurssi sojottaa hyvin tukevasti kaakkoon. Yhtälö ei oikein natsaa, joten ei oikein mene meikäläisen jakeluvelvoitteeseen?

Spekuloidaan että nyt osakkeen hintaa laskee se, kun öljy on pari päivää laskenut. Noup. Empä usko. Jo se rökelsi vaikka öljy oli menossa koiliseen.

Lisäostot lähinnä mielessä, mutta koska…valutellaanko 26.10. saakka vai mitä vattua nyt on tekeillä? Negaria odotellaan? Miten negari, jos viikko sitten oli markkinaympäristö kondiksessa?

:thinking:

11 tykkäystä

En lähtisi ihan äkkiseltään rinnastamaan yhtiön omaa näkemystä osingonmaksukyvystä ja sen hetkisestä osakekurssista keskenään.

22 tykkäystä

Joo ihan tuota en tarkoittanutkaan, vaan sitä että hallituksen mielestä pisnes pyörii hyvin mutta markkinan mielestä menee päin /C:ttä.

1 tykkäys

Tavoitehinnoissa on kyllä melkoinen hajonta:

Target Prices Summary

Current Up-/Downside
Price, last closing 30.28
Number of Estimates 20
Highest 59.00 94.8%
Mean 47.20 55.9%
Consensus (Median) 49.50 63.5%
Lowest 20.00 -33.9%

Olisi kyllä mielenkiintoista tietää mihin tuo TD Cowenin 20 euron tavoitehinta perustuu. Toisaalta 59e tuntuu kyllä yhtälailla utopistiselta.

12 tykkäystä

Eikös se kurssi juuri vähän aikaa sitten ollut noin 59€? Ei tuo mitenkään utopistiselta tunnu ja voidaan saavuttaa hyvinkin nopeasti uudestaan kun osakkeiden yleinen suunta kääntyy.

9 tykkäystä

Nesteen toimialan jättiläinen Exxon Mobil USA:sta on WSJ:n tietojen mukaan tekemässä ison yrityskaupan.

 • Exxon tai joku muu iso öljyyhtiö on potentiaalinen Nesteen yrityskaappari, jos Suomen valtion omistus Nesteessä alittaa 50 %.

 • Nesteen kurssi oli 5.10.23 jo alle 30 €,
  mikä on houkuttelevan matala verrattuna viimeisimpiin Nesteestä tehtyjen analyysien arvoihin.

 • Exxon has a market value of $436 billion, so the ideal should be easily doable.

By
Lauren Thomas
Laura Cooper
Updated Oct. 5, 2023 9:31 pm ET

The acquisition would give Exxon a dominant position in the oil-rich Permian Basin of West Texas and New Mexico.

Exxn Mobil is closing in on a deal to buy Pioneer Natural Resources Co*

 • blockbuster takeover that could be worth roughly $60 billion and reshape the U.S. oil industry.*
 • A deal could be sealed as soon as in the coming days, though it is still possible there won’t be one, people familiar with the matter said.**
 • After posting a record profit in 2022, Exxon has been flush with cash and exploring options that would push it deeper into West Texas shale.
 • Exxon’s move to purchase Pioneer, even after its acquisition of Denbury, the CO2 pipeline operator, signals the company is still primarily planning to lean on its traditional oil-and-gas business for decades.
11 tykkäystä

Neste ja Outokumpu tiivistävät yhteistyötään kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi. Outokumpu korvaa Kemin kaivoksen ja Tornion terästehtaan sekä näissä toimivien urakoitsijoiden käyttämät fossiiliset polttoaineet täysimääräisesti Neste MY Uusiutuva Diesel™ - ja Neste MY Uusiutuva Polttoöljy™ -tuotteilla. Maailman vähäpäästöisimmän ruostumattoman teräksen valmistaja Outokummun tavoitteena on tehdä Kemin kaivoksesta hiilineutraali vuoteen 2025 mennessä. Nesteen uusiutuvien polttoaineiden avulla Kemin kaivoksen ja Tornion tehtaan kaluston ja työkoneiden kasvihuonekaasupäästöt vähenevät keskimäärin 90 %*. Kemin kaivoksen vuotuiset kasvihuonekaasupäästöt vähenevät Nesteen uusiutuvien polttoaineiden käyttöönoton myötä lähes 11 300 tonnia, mikä tarkoittaa lähes 30 % Kemin kaivosta koskevan hiilineutraaliuskokonaistavoitteen saavuttamisesta.

30 tykkäystä