Kempower - liikkuminen sähköistyy latureilla

Oli kyllä mielenkiintoinen video! Ihan hirveästi ei ollut sinällään mitään uutta, mutta valoi kyllä uskoa tulevaan entisestään.

Olen toki tiennyt että Kemppien suku omistaa firmasta valtaosan, mutta että osuus on peräti 2/3 yllätti. Uhka vai mahdollisuus? Ja toinen vielä yllättävämpi asia oli se, että loppuosuus on vain 40000 omistajaa. Koska foorumilla on huomattavasti minua viisaampia ja kokeneempia jäseniä, niin kysynkin nyt teiltä, että millaisia ajatuksia nuo luvut herättävät? 40000 omistajaa kuulostaa omaan korvaani hyvin pieneltä määrältä.

Rivien välistä pystyi myös tulkitsemaan, että tulevat kyllä siirtymään päälistalle, mutta aikatauluista ei hiiskuttu vielä. Kuukauden vai viiden vuoden päästä, aika näyttää.

1 tykkäys

Jos tekee pikaisen vertailun Nordnetissa niin Kempowerilla on siellä 25 000 omistajaa, Qt:llä ja Harvialla 22 000. Eli noilla verrattuna vaikuttaa minusta ihan suht isolta määrältä. Varsinkin, jos ottaa huomioon vielä, että 2/3 kuuluu yhdelle omistajalle.

Sitten esim Nokialla on Nordnetissa yli 75 000 omistajaa.

Eikös Talvivaaralla ollut aikanaan 80 000 omistajaa ja sitä sanottiin kansan osakkeeksi?

14 tykkäystä

Herää kysymys, milloin yhtiö saattaisi suunnata päälistalle pörssiin? Kempowerin talousjohtajan Jukka Kainulaisen mukaan asiaa kysytään heiltä paljon.

”Mitään päätöksiä ei ole tehty, mutta varmasti joskus se tehdään. Sen enempää ei voida valitettavasti kertoa. Kerromme sitten, kun tällaisia päätöksiä tehdään”, Kainulainen sanoi Alma Talentin ja Inderesin järjestämässä Pörssisijoittajan viikko -tapahtumassa perjantaina.

6 tykkäystä

Päivitin näkemykseni osakkeesta ja tuore luettavissa raportti täältä. Tuntuu vähän naurettavalta vaihtaa suositusta jatkuvasti, mutta uskon että tässä osakkeessa kannattaa olla mukana tällä hetkellä. Myös pitkän aikavälin kasvuennusteissa on nousuvaraa, mikäli länsimaiden markkina todella nousisi 14 miljardiin 2030 mennessä.

42 tykkäystä

Inderesin aamukatsauksesta.

Olemme kuitenkin hetkellisen epäröinnin jälkeen jälleen valmiita hyppäämään kasvukelkkaan mukaan, sillä markkinan kasvu voi yhä yllättää myös positiiviseen suuntaan. Emme pidä mahdottomuutena, että yhtiö voisi joutua antamaan kasvun osalta positiivisen tulosvaroituksen vielä kuluvan vuoden osalta (liikevaihtoennusteemme 300 MEUR, ohjeistus 280-310 MEUR).

16 tykkäystä

Kaiketi nämä Nesteen asemille tulevat laturtit ovat Kempowerin latureita. Yhteistyöstä oli mediassa juttua viime vuonna.

10 tykkäystä

Onko Kempower pääomistajilla tähtäimessä exit 1-2 vuoden päästä vai tähtäävätkö pitkäaikaiseen omistajuuteen? Itse veikkaan exittiä. Olettaisin ostajaehdokkaita löytyvän.

Kempit perustivat Kempin 74 vuotta sitten ja perhe omistaa sen yhä kokonaan. Jos tästä voi vetää johtopäätöksiä niin ei heillä varmaan kiire ole luopua Kempoweristakaan.

32 tykkäystä

Kempowerilla on niin kova hinta, että ostajat voi olla vähissä.

Myös toisenlainen strategia on mahdollinen: painetaan kaasua minkä kyetään ja pyritään alan number #1:ksi.

Sitä vartenhan pörssissä ollaan, että täältä saa kasvurahaa - jos kykenee kasvamaan. Ei muuta kuin Nokia 1995 moodi päälle, hattu kouraan (=osakeantia ulos) ja sijoittajille messagea, että “antakaas nyt sitä rahaa niin me rakennetaan tehtaita ja vallataan maailma”.

9 tykkäystä

Kemppi on kasvanut perinteisen “hitaasti” nykykokoonsa, aivan kuten perheyrityksillä on tapana. Kempower toisaalta vaatii suuria panostuksia suureen kasvuunsa. Vaikka hinta vaikuttaa kovalta, niin esim. nykyisistä uutta vihreää suuntaa hakevista öljyjäteistä voisi löytyä ostaja - rahasta ei jää kiinni. Kempowerin henkilöstöannin osakkeilla on panttauskielto, mikä yleensä tehdään juurikin yritysoston varalta. Ei tuo toki välttämättä indikoi juuri myyntiaikeita vaan varautumista tulevaan.

1 tykkäys

USA tehtaan kuulumisia, hyvältä näyttää:

Ps. Yksi eniten käytetyistä sanoista tässä genressä on tuo “vehicle”. Tuntuuko muista että kempowerin johto ääntää sen erikoisesti? Omaan korvaan kalskahtaa kovasti… :grinning:

10 tykkäystä

Kiitos videosta. Ristimäen tavassa ääntää sana “Vehicle” ei mielestäni ole juurikaan moitteen sijaa. Videon alkupuolella ehkä joku pieni poikkeama tässä, mutta pääosin aivan ok.

5 tykkäystä

Ja lisää hyviä uutisia :slightly_smiling_face: Kuvakaappaus instagramista.

Kurssia ei meinaa mitkään uutiset auttaa läpäisemään vastustasoa & Ath:ta , mutta eiköhän sekin ole kohta historiaa.

21 tykkäystä
13 tykkäystä

Salkunrakentaja-Erkkilän juttua samasta aiheesta:

11 tykkäystä

Meemeillä on oma ketju, mutta ehkä tällainen yksi sallitaan tänne ikään kuin aikojen merkiksi? :smiley:

Laitoitkin sen tänne myös, että jos tulee useampi liputus niin tulkitaan niin että kempowerilaiset haluaa pitää ketjun siistinä. :smiley:

11 tykkäystä

Istun käsieni päällä edelleen. Järki sanoo, että olisi fiksua vähän kotiuttaa voittoja. Järki sanoo myös, notta älä nyt ole niin tolloo, notta myyt firmaa jolta tulee “ilouutisia kahdesti viikossa, viikosta toiseen,” olkoonkin että osake on megakallis.

Ja toinen asia. Olen miettinyt paljon tämän firman riskitekijöitä ja löytänytkin sellaisen: Akkuteollisuus ja akkujen tekniikat kasvavat tässä samalla hurjaa vauhtia. Entä jos tekniikka kehittyy niin, että täydellä karvalakkimallin akullakin pääseekin 1000km, mihin silloin tarvitaan pikalatureita? Lataa kotona halvalla pörssisähköllä ja ajaa viikon työ- & kauppamatkoja, tai Hangosta Ivaloon ilman pikalatausta.

Mitäs ajatuksia herättää. Lähinnä tuohon jälkimmäiseen asiaan?

Edit: Kirjoitusvirheitä

7 tykkäystä

Itse en usko tuohon että akkuteknologia ihan super nopeeta kehittyisi massatuotantoon muutamaan vuoteen, ehtii jo uusi romahdus tulemaan pölhölään sitä ennen. :smiley:

2 tykkäystä

No joo. Näin se varmaan on, mutta välillä uutisvirrassa tulee vastaan uutisia akkutekniikan huikeista kehityksistä. Välillä ihan hirmukilsoja. Toki vasta prototyyppejä, mutta tänä päivänä kehitys on niin hurjaa, että pakko ottaa tämä vakavana riskinä osakkeen suhteen, ja muuten toki toivottaa innovaatiot tervetulleeksi :slightly_smiling_face:

5 tykkäystä

Tekniikkaan ja sen kehitykseen kantaa ottamatta. Laturiahan kehitellään suomessa muutamassa muussakin firmassa kempower lisäksi, toki etumatka on kohtuullinen kempowerin hyväksi Jostain kumman syystä suomessa ei tuo akkujen kehitys ole in, teknologiaa ja testausta on, testaajia käy koreasta asti. Case ruotsi, akkujen kehitykseen ja testaukseen todella kovat paukut. Nähnyt nyt viimeisen 6kk todella läheltä tämän testaus puolen, suomesta ja ruotsista. Akkupuoli 100-0 ruotsille, laturit 50-50.

6 tykkäystä