Osakesijoittaminen

Netum - Kun muutos on mahdollisuus

28.01.2021

Vahvasti kasvava IT-palvelutalo Netum suunnittelee listautumista Nasdaq Helsingin First North Growth Market -markkinapaikalle

Netum Group Oy
Tiedote 28.1.2021

Netum on yksi johtavista valtionhallinnon tietotekniikkaratkaisujen toimittajista Suomessa, ja yhtiöllä on yli 20 vuoden kokemus suuryritysten ja julkishallinnon vaativista tietotekniikkahankkeista. Yhtiö palvelee julkishallintoa sekä yritysasiakkaita Legacy to Digi -konseptilla, joka yhdistää käytössä olevat perinteiset tietotekniikkaratkaisut uusimpiin digitaalisiin sovelluksiin. Netumin tavoitteena on olla alan luotetuin kumppani ja halutuin työnantaja. Kasvustrategiansa toteuttamista vauhdittaakseen Netum suunnittelee listautumista Nasdaq Helsingin First North Growth Market -markkinapaikalle.

”Netum on viimeiset viisi vuotta ollut kannattavalla kasvu-uralla, ja meillä on vahvat näytöt sekä orgaanisesta kasvusta että onnistuneista yritysostoista. Olemme nyt siirtymässä uuteen kasvun vaiheeseen, jota suunniteltu listautumisemme tukisi monellakin tapaa”, sanoo Netumin hallituksen puheenjohtaja Olavi Köngäs.

Netumin palveluihin kuuluvat digipalveluiden kehitys, integraatiopalvelut, järjestelmien jatkuvuuspalvelut, kyberturvallisuuspalvelut sekä tietohallintojohdon konsultointipalvelut. Netumin asiakkaisiin kuuluvat muun muassa Digi- ja väestötietovirasto, Puolustusvoimat, työ- ja elinkeinoministeriö, Opetushallitus, KEHA-keskus, UPM, SOK, Gasum ja Posti.

”Olemme ylpeitä pitkäaikaisista asiakkuuksistamme sekä kyvystämme tarjota asiakkaillemme korkean lisäarvon digitalisaatio-osaamista – luotettavasti ja vastuullisesti. Suunniteltu listautuminen lisäisi mahdollisuuksiamme palvella asiakkaitamme entistä paremmin panostamalla tarjoomamme laajentamiseen sekä tärkeisiin kasvualueisiimme. Kasvustrategiamme toteuttaminen ja suunniteltu listautuminen vahvistaisi meitä myös työnantajana”, sanoo Matti Mujunen, Netumin toimitusjohtaja.

Netum-konsernin voimakas kasvu jatkui vuonna 2020. Liikevaihto kasvoi edellisvuodesta 31 prosenttia 17,5 miljoonaan euroon, ja liikevoitto ennen liikearvon poistoja oli 3,0 miljoonaa euroa.

Netumin hallituksen uusiksi jäseniksi ehdotetaan nimitettävän Jarmo Puputti, DI, MBA, Repe Harmanen, KTM sekä Sari Helander, KTM.

Suunnitellun listautumisen arvioidaan tapahtuvan kuluvan vuoden aikana.

34 tykkäystä

Hyvä avaus, jään odottelemaan tarkempia päivämääriä :+1:

4 tykkäystä

Tutustuin yritykseen, ja ostan varmasti kun listautuu.

4 tykkäystä

Lupaavan näköinen uusi yritys. Jos hinta on kohdallaan, luultavasti lähden tähän mukaan. Tässä muutamia pointteja mitkä iskivät itselle silmään positiivisesti.

-Toimari on vahvalla lähes 22% omistuksella mukana yhtiössä
-liikevaihto on kasvanut tasaisesti vuosittain
-Monet asiakkaat ovat julkishallinnon toimijoita, jotka tuovat stabiliteettiä asiakaskuntaan
-Yhtiöllä on hyvää träkkiä onnistuneista yritysostoista
-Lisäksi tietysti tässä 2021 likviditeettihöyrymarkkinassa uusi listautuva digibumtsibum yhtiö ei voi olla menestymättä :smiley:

EDIT: poistettu virheellinen tieto yhtiön työntekijöiden omistuksista

12 tykkäystä

Netum Oy:

Netum Integrations Oy:

Netum Group Oy:

Valtaosa bisneksestä Netum Oy:n sisässä, joka tekee ihan kelpo tulosta, joskin tulos junnannut paikoillaan viime vuosina liikevaihdon kasvaessa. Groupin parin vuoden isot voitot tosin sotkee kuvaa, mitä lienevätkään.

Karkeiden numeroiden valossa ei paha kokonaisuus. Pienihän tämä vielä on. Samaa luokkaa Bilotin kanssa, kun listautui. Olisiko siinä verrokkia listautumiseen?

5 tykkäystä

“Liikevaihtomme on menneen viiden vuoden aikana yli kaksinkertaistunut.” Tuo on vähän IT-talolle.
Ja tuossa on yritysostokin. Julkisen puolen palveluja suurin osa. Tulevaa digitalisaatio ja kyberturva, mutta mitä oikeasti tarjottavaa niissä? Onko vain pyrkyä ja muodikkaita termejä?
Aiempaan vähän faktantarkastusta: “47 työntekijä omistaa osakkeita” → Nämä eivät kaikki ole työntekijöitä ainakaan yhtiön sivuston mukaan- Henkilöstöannin mainitaan antaneen 28 uutta osakasta. Tarkkuutta kehiin varsinkin uusien yhtiöiden kohdalla.
Laskin hinnan jolla lähtisin mukaan, Saa nähdä miten arvostetaan.
“EDIT: Viittaamaani kohdetta on muokattu. Netiketin mukaan ilmoituksen perusteella tehdyt muokkaukset ilmoitetaan, ettei johdateta lukijoita etsimään olematonta.”

5 tykkäystä
2 tykkäystä

Vähän hirvittää, että myyvät lähinnä julkkarille ja yllä olevan asiakaslistauksen perusteella valtionhallinnolle. Se voi olla suht vakaata bisnestä, mutta hankintalain vuoksi lähes jatkuvaa kilpailutuksiin osallistumista ja katteista tinkimistä. Valtiolle kannattaisi myydä softaa, josta asiakas ei pääse helposti irti.

Nimim. 12 vuotta valtiolla ja ostan työkseni vastaavia palveluita. En tiedä uskaltaisinko sijoittaa firmaan, jonka tärkein asiakaskunta on valtionhallinto. :thinking:

11 tykkäystä

Tänään listautumistiedote (First North)


3 tykkäystä

Jälleen yksi pulju hypetetylle sektorille. Asiakkaana on lähinnä vain julkinen puoli, mikä takaa vakaata, mutta huono katteisia toimeksiantoja puljulle.

Haiskahtaa toimarin ja muun johdon palkkapäivän haulta, koska nykyinen hullu ympäristö sen mahdollistaa. Pikavoitot mielessä saatan itsekin osallistua antiin, mutta muuten kyseessä on erittäin meh lafka.

8 tykkäystä

En sanoisi ihan noin tämän sektorin näkymä erittäin hyvä ainakin 2030 luvulle saakka ei mikään turha.

3 tykkäystä

Huomioitavaa on, että sektorilla kaikki eivät pärjää yhtä hyvin. Näkemyksiä on useita. Vähän heikolta kyllä vaikuttaa enkä vielä jaksa uskoa pidempiaikaiseen kasvuun ja laadukkuuteen. Pikavoittoja voi yrittää, mutta menee uhkapelin puolelle. Onko tiedossa isompia sijoittajia?

3 tykkäystä

Tiedotteessa sanotaan: Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen, Fincorp Oy, Aurator Varainhoito Oy ja Sijoitusrahasto eQ Suomi ovat sitoutuneet tietyin tavanomaisin ehdoin merkitsemään osakkeita yhteensä 4,5 miljoonan euron edestä suunnitellussa Listautumisannissa.

5 tykkäystä

Toimarin haastattelu ei kyllä vakuuttanut kun peruskysymyksiin strategiasta jne ei oikein edes osannut vastata:

Katsotaan millainen arvostus on mutta tämän perusteella en ole sijoittamassa

7 tykkäystä

Mitä paremmat näkymät sektorilla on, sitä enemmän sinne tulee yrittäjiä ja kilpailijoita.

En nyt halua pikaisen tarkistuksen jälkeen lähteä mihinkään mollaustalkoisiin, mutta hypetetty sektori, asiakasportfolion kapeus ja etenkin sen huono katteisuus ovat itselle red flageja. Julkinen sektori on kyllä luotettava toimeksiantaja, mutta fiksusti siellä ei hoideta hommia ja kilpailutuksen takia julkinen puoli ostaa kaiken mahdollisimman halvalla. Lisäksi julkisen puolen projekti ovat usein työntekijöille paskoja, koska julkisen puolen projektineuvotteluissa on päätöksen teossa mukana tyyppejä, jotka eivät tiedä ohjelmoinnista mitään. Kun päätöksenteko on osaamattomilla tyypeillä, se on toimittajalle huono asia, varsinkin kun sitä huonoa osaamista ei voida itse hyödyntää lisäkatteena, koska rahaa lisää ei tipu… Huono projektimanagerointi tarkoittaa tylsiä ja vittumaisia projekteja. Vittumaiset projektit tarkoittavat työntekijöiden huonoa motivaatiota. Huono motivaatio ja huonot projektit tarkoittavat yleensä kovaa henkilöstön vaihtumista.

6 tykkäystä

Mites tuo Gofore, joka myös tekee pitkälti julkisen puolen projekteja? Olen ymmärtänyt, että työntekijät viihtyy siellä oikein hyvin ja vaihtuvuus keskimääräistä vähäisempää. Ihan kelpo tulostakin tekevät. Eli kannattaa silti varmasti tutkia ennen kuin pelkän julkkaripuolen asiakaspainotteisuuden takia vetää henkselit sijoituscasen päälle.

15 tykkäystä

Hyviä pointteja. Tarinani tai vuodatukseni taustalla oli koko ajan se heikohkot katteet.

Iha sama myykö palvelua julkiselle taholle, yksityiselle vai ufoille, mutta jos katteet on yritykselle heikot, nii homma ei toimi. Julkisille myydedsä noiden katteiden hinaaminen ylöspäin on haastavampaa kuin yksityiselle.

2 tykkäystä

Eikös tuollainen 17% EBITA sitten ole ihan kelvollinen?

12 tykkäystä

Roadshown katselusivu on nyt julkaistu :slight_smile: Netum yhtiöesittely maanantaina 24.5.2021 klo 18.00 | Inderes: Osakeanalyysit, mallisalkku, osakevertailu & aamukatsaus

13 tykkäystä

Tämä kiinnosteli alustavasti, mutta 700 osakkeen minimimerkintä vei mielenkiinnon. Olisin toivonut voivani lähteä mukaan pienemmällä potilla.

6 tykkäystä