Nexstim - Aivostimulaatiolla maailmanvalloitukseen

Kiitos, mielenkiintoista. Tänään tullut tämä juttu?

Odotetusti Redeye näkee tämän kombilaitteen myyntiluvan positiivisesti. Tarkempaa analyysiä heiltä tulossa myöhemmin.

Kurssitason mataluutta kovasti täällä tuodaan palstalla esiin. En tässä kummemmin ota kantaa asiaan, mutta aina voi analyytikkojen arvioihin nojata. Sekä TDn että Redeyen ohjehinnat ovat nykykurssia korkeampia eli Nexstimin sikälikin omistaminen on mielestäni mielekästä.

Realismia on, että esim. vuoden alusta lähtien osassa bisneksistä firma on jäänyt sijoittajien toiveista ja osassa on tavoitteisiin päästy ja ylitettykin. Mutta tämä kombilaitteen myyntilupa USAhan on paitsi tosi iso juttu, myös ainakin itselleni täysin odottamaton asia tälle vuodelle. Katsotaanpa miten analyytikot asia arvottavat.

Nexstim: Launches Combined System in the US

Fredrik Thor

2021-10-22

Redeye has a positive take on the news that Nexstim has launched a combined NBS/NBT system in the US. We give a short comment.

Redeye has a positive take on the news that Nexstim has launched a NBS (diagnostics) system with a software option to use the same device for therapy (“NBT”), thus a combination of the company’s two key products. Nexstim has a strong reputation and positive momentum within diagnostics, and a combined system could in our view increase the value proposition further, for example mixed use in hospitals. We are currently reviewing our assessment of Nexstim and will get back a more in-depth view at a later stage.

8 tykkäystä

Hyvä siivu tähän väliin, tällaista lisää! YES ! :grinning: :+1:

4 tykkäystä

Nexstim Receives an NBS System Order from a Hospital in the Middle East | Kauppalehti

Joka päivä joku uutinen ulos. Kyllä firmalla menee nyt hienosti!

16 tykkäystä

Hyviä on uutiset. Jäin odottelemaan vähän, että onko tuon combihyväksynnän jälkeen kenties tulossa myös valmiiksi neuvoteltuja combikauppoja, no aika näyttää. Vähän hassu tilanne, hyvät uutiset estävät hyviä tankkauspaikkoja, mitä olen kytännyt, mutta eivät riitä vielä merkittävään kurssinousuun. Liekkö niin, että se likviditeetti, mikä ennen oli kiinnostunut tästä on nyt pörssin uusien tulokkaiden kimpussa.

6 tykkäystä

Laskin pikaisesti viimeisen 6 kk julkistetut laitetilaukset. Tulos oli 9 NBS ja 6 NBT. (Huom. jakso on käsipelillä valittu, sillä jossain määrin voidaan näin jälkikäteen katsoa, että alkuvuosi oli tilausten osalta melko vähäistä, mutta vapunaatonaaton tilausjulkistuksesta voidaan katsoa paremman jakson alkaneen.) Tuo 15 laitetilausta 6 kuukaudessa tarkoittaa 2,5 laitetta kuukaudessa ja pidän sitä aika hyvänä. Parantamisen varaa kyllä on, erityisesti NBT-puolella.

Nexstimin pörssiarvo sekä velaton yritysarvo EV ovat hieman yli tai noin 30 miljoonaa euroa. Potentiaalilla sekä bisneksen eri osa-alueiden paikoin fantastisella kehittymisellä tänä vuonna on mielestäni perusteltua sanoa, että firma on matalasti arvotettu. Mutta…

haluan kuitenkin pitää esillä myös sitä yhtä huonosti kehittynyttä bisneksen osa-aluetta. Eli tietenkin USAn NBT, erityisesti liittyen TMS-klinikoihin. Perinteisesti tätä osa-aluetta on pidetty firman tärkeimpänä, mm. USAn hyvän korvattavuustilanteen takia. Keväästä lähtien NBT-myyntitiimi on kasvatettu samaan kokoluokkaan kuin mitä se oli ennen koronaa (en muista Mikon vastausta asiasta tarkasti, mutta jotakuinkin näin se taisi olla). Silti uuden tiimin ansiota taitaa toistaiseksi olla vain yksi loppukesästä saatu tilaus. Tiimi muodostanee suuren osan firman myyntikustannuksista, joten lienee selvää, että kovin kauaa näin ei voi jatkua, ja toivottavasti muutos on se, että uusia laitteen käyttäjiä saadaan.

Arvelisin, että usean sijoittajan mielestä Nexstimistä ei kannata nykyistä enempää ellei USAn NBT-bisnes saadaan raiteilleen. Sijoitusmielessä näen tämän NBT-hitauden paitsi toki riskinä, myös mahdollisuutena, sillä inahduskin parempaan suuntaan viestisi paremmasta tulevasta ja samalla tämä bisneskehityksen ainoa heikko lenkki poistuisi. Suurempi inahdus USAn NBT-asioissa voisi saada isompaakin rallia kurssille.

Joo, vähän kurssitasoon liittyvää nollapostausta, mutta mielestäni on hyvä yrittää hahmottaa, miten firman arvo jakaantuu eri osa-alueisiin. (Ja paremman arvion juuri tästä saa analyysifirmojen jutuista.)

12 tykkäystä

Olisikohan ihan mahdoton ajatus että USA:n asiakkailla olisi ollut jotain aavistusta uudesta NBS5+ -järjestelmästä? Jos olisi joku syy olettaa että tuollainen yhdistelmälaite olisi lähitulevaisuudessa saatavilla, voisi ainakin joku varmaankin lykätä NBT-järjestelmän hankintaa ja odottaa NBS5+:aa. Toiveikas henkilö voi viihdyttää itseään ajatuksella siitä että USA:n tiimi olisi kuunnellut asiakkaiden toiveita ja tämä NBS5+ olisi vastaus niihin — ilmeisen nopealla aikataululla tämä varmaankin on tehty koska tällaisesta konkreettisesta hankkeesta ei muistaakseni ole ollut aiemmin puhetta.

6 tykkäystä

Tuo skenaario räjäyttäisi pankin, toivottavasti olet oikeassa ja kuulostaahan tuo loogiselta mahdollisuudelta.

1 tykkäys

Luonnollisesti itselläkin tuli mieleen, että ehkäpä asiakkaita USAssa on odottanut tuota uutta laitetta jonkin aikaa. Mutta on hyvä huomata, että laite soveltuu sellaisille, jotka tarvitsevat myös sitä diagnoosiominaisuutta. Eli puhutaan sairaaloista lähinnä. Se iso juttu USAssa NBTn osalta ajatellaan olevan ne TMS-keskukset, jotka keskittyvät terapioihin (eli eivät tee aivoleikkauksia).

Ylipäätään tuo yhdistelmälaite(päivitys) tuli eka kertaa tiedotteisiin muistaakseni arviolta 1,5 vuotta sitten, Eurooppaan luonnollisesti silloin. Muistan elävästi (ilman yksityiskohtia), että olin palstallakin kovin innoissani asiasta, ja vähän ihmettelin kun ajan myötä tuntui, että tuosta asiasta firma piti yllättävän matalaa profiilia eikä katsauksissaan hehkuttanut juurikaan. Niin tai näin, nyt se alkaa realisoitua isommin. On mielestäni oletettavaa, että tuosta yhdistelmälaitteesta irtoava lisäkate verrattuna tavalliseen NBSsään yltää 5-numeroisen summaan (ihan oma arvio vaan).

Mutta tosiaan ehkäpä USAsta kuullaan vielä useammasta sairaaloihin menevistä kombilaitteista tänä vuonna? Ja erillisenä asiana kovasti odottelen minimissään yhtä NBT-laitetta USAhan.

9 tykkäystä

Laitaan myyjät alkaa vähenemään. Alkaa olla hyvä buusti menossa. Tämän vuoden tuloksen ens vuoden ennakossa voisi lukea, että H2 2022 olisi plussalla. Jos ei huomenna, niin ens viikolla lisää uutisia.

8 tykkäystä

Nexstimin twitter-tili ollut entistä aktiivisempana nykyään. Taisi löytyä se digital marketing tyyppi töihin, mitä aikasemmin etsittiin?
https://twitter.com/NexstimOyj/status/1453731331406401546

6 tykkäystä

Lissee tulee. USAta odotellessa…

Nexstim Receives an NBS System Order from a Hospital in Europe

Press release, Helsinki, 29 October 2021 at 9 AM (EEST)

Nexstim Plc (NXTMH:HEX, NXTMS:STO) (“Nexstim” or “Company”) has received an NBS system order from a hospital in Europe.

Nexstim’s NBS (Navigated Brain Stimulation) system is used, for example, in planning neurosurgery or radiation therapy after a patient has had a diagnosis of a brain tumor or other disorder. When the lesion is predicted to be close to functional areas of the brain—such as those responsible for speech production and limb movement —the brain maps generated with NBS can be invaluable when deciding the best, personalized treatment option for the patient. This specific NBS system also includes the software of an NBT® (Navigated Brain Therapy) system, allowing the system to also be used for therapeutic treatments.

Mikko Karvinen, CEO of Nexstim commented: “We are happy to welcome a new hospital to our user community. As mentioned in our Business and Clinical Update that was released last week, we have been happy to see growing interest in the NBS systems that enable using the system for both diagnostics and therapy treatments. This combination offers our customers opportunities for multi-departmental utilization of systems.”

20 tykkäystä

Huomenta :sun_with_face: Ihan mahdotonta kauppa tykitystä. Joka päivä jotain. Pari kauppaa vielä Usaan ja pam. :thinking: :smiley:

10 tykkäystä

Nexstimin laitteisto Ylen klo 18 uutisissa.

7 tykkäystä

Kohdasta noin 12 min eteenpäin. Eiköhän Nexstim laita omille sivuilleenkin.
Yle Uutiset 18.00 | Yle Uutiset | TV | Areena | yle.fi

Mukana Nexstimin “isä” Ilmoniemi ja tieteellinen neuvonantaja Nurmikko, ja laite aika kivasti aseteltuna :slightly_smiling_face:. Neurojyvistä asetettuna aivoihin oli kyse. Ei kai kuitenkaan tätä varten ollut tehty ne kaksi prototyyppilaitetta USAhan, joiden pitäisi pian olla toimituskunnossa?

EDIT: Tässä on YLEn juttu asiasta. Aika scifiä alkaa jo olla… Kiva jos Nexstim voi olla tällaisessa mukana.

Pelkkä puhumisen kuvittelu voi pian tuottaa puhetta – neuroteknologia etsii kiivaasti vastausta siihen, kuinka ajatuksemme tallentuvat aivoissa | Yle Uutiset

16 tykkäystä

Myös kohta tulee tuo juttu 20.30 tv1 ylen uutisissa.

2 tykkäystä

Ärsyttävä ilmaus, mutta menköön: “nyt ollaan jännän äärellä”. Vaikka haasteita tutkimus- ja kehitystyössä varmasti on, kuulosti mielenkiintoiselta visioinnilta uutispätkässä. Hyvä meininki Nexstimillä.

2 tykkäystä

Tuo uutinen ei nyt auennut minulle siltä osin, että onko Nexstim mukana kehittämässä myös noita neurojyviä?

Oli kyllä niin isosti esillä että uskon että mukana on. Mikkohan voi vielä ehkä varmistaa? :thinking:

Hei, Aalto-yliopiston professori Risto Ilmoniemi, hänen tiiminsä sekä Nexstimin laitteisto olivat eilen tosiaan esillä YLE:n illan uutislähetyksissä. Twiittasimme tänään aiheeseen liittyen:

`

A Nexstim system
could be seen as part of @yleuutiset
’s article on Aalto University's interesting research on
future possibilities in neurotech. https://t.co/83Hn4rNsKv


Nexstim (@NexstimOyj) November
3, 2021

`

En halua tässä vaiheessa vielä kommentoida tarkempia yksityiskohtia, mutta luonnollisesti olemme aina kiinnostuneita Nexstimissä kehittämään tulevaisuuden teknologioita johtavien yliopistojen, kuteen Aalto-yliopiston asiantuntevan tiimin kanssa.

22 tykkäystä