Nexstim - Aivostimulaatiolla maailmanvalloitukseen

Kroonisen kivun hoitoonhan Nexstimin laitteita tosiaan jo käytetään. Suomessa ainakin yksityisellä puolella Recuror tarjoaa noita hoitoja.

5 tykkäystä

TMS tutkimukset ovat yleensä hyvin pieniä potilasmäärältään ja alustavien positiivisten pilottitutkimusten vahvistaminen laajemmilla tutkimuksilla ei ole mitenkään varmaa.

Esim jos 10 potilaalla todettu positiivinen vaste esim. Parkinsonin oireisiin, on ensinnäkin hirveän vaikea rekrytoida satoja tai tuhansia potilaita ja verrokkeja (osalle pitäisi vielä sokkoutetusti tehdä sham-stimulaatio) ja hyvinkin mahdollista ettei pilotin hyviä vasteita saada toistettua. Eli uusia kliinisiä indikaatioita odotellessa ei kannata pidättää hengitystä.

Tässä on tapahtunut viimeaikoina kaikenlaista. Jokohan pian saataisiin TJ haastatteluun, avaamaan uutisia hieman enemmän?

12 tykkäystä

https://www.nexstim.com/news-and-events/news/press-release/health-canada-approves-nexstim-nbs-6-system-for-treatment-of-mdd

15 tykkäystä

Nyt on kyllä hyvä meininki! Hyviä uutisia tulee joka viikko ja kurssi silti pysyttelee sellaisella tasolla että tankkailuja voi jatkaa sitä mukaa kun saa jotain rahaa jolla tankata :smiley:

12 tykkäystä

Helsingin osakesäästäjät järjestää kuun lopussa yhtiöesittelyn jossa myös Nexstimin toimari on esittelemässä firmaa. Harmillisesti olen itse tuolloin Norjassa ja en pääse paikalle, mutta toivottavasti joku kertoo myös tänne että mitä siellä haastellaan.

6 tykkäystä

Uusi aluevaltaus Nexstimillä Nextimin NBS6-laitteisto ja hyväksynnän terapiakäyttöön Kanadassa - Inderes

15 tykkäystä

On kyllä paljon positiivista tapahtunut firmassa, tätä on odoteltu. Harmi etteivät raportoi kvartaalittain niin tässä saa hetken vielä odotella tuota (18.8) H1 tulosta… Näillä arvostuksilla niin en yhtään ihmettelisi jos vaikka Brainsway ostaisi pois kuljeksimasta kilpailijan saisi halvalla Nexstimin asiakkat… Toisaalta Brainsway kommentoinut: … I think our growth and profitability profile are unique when compared to other companies with the device space. We are very, very proud of it. But definitely, the momentum on the growth and the profitability will remain for 2024.

En ole niin syvällä tässä osakkeessa, joten jos olette haarukoineet kilpailijoiden synergoita yritysostoon niin kuulen mielelläni.

4 tykkäystä

Uusi asiakas Suomesta

Finnish Hospital Orders Nexstim NBS System 5 | Kauppalehti

24 tykkäystä

Neuroneticsiltä ja Brainswaylta tuli Q1-tulokset.

Neuroneticsin luvut läytti omaan silmään aika yllätyksettömiltä. Liikevaihto oli kausiluonteisesti vähän pehmeä, mutta kasvoi vertailukaudesta kuitenkin ok. Liiketappiokin pieneni vertailukauteen nähden, mutta on toki edelleen rajusti pakkasella. Markkinareaktio on yllättävänkin raju -30 %.

kuva

Brainwayn neljännes sujui mukavasti hyvän Q4:n jatkoksi. Liikevaihto nousi ennätykseen ja tuloskin sinnittelin plussalla. Markkinareaktio lievän negatiivinen.

kuva

16 tykkäystä

Tuli vastaan laaja artikkeli Magnuksen SAINT:sta. Historiaa, hoitokäytäntöä, kokemuksia, tulevaisuuden maalailua jne. Kannattaa kahlata läpi.

8 tykkäystä

Onko tuosta Magnus Medicalista tullut mitään päivitettävää? Voisiko Nexstimiltä kysellä tuosta tai jopa soittaa sinne. Toisaalta luulisi, että päivittävät itse heti kun saavat tiedon.

Olenko ymmärtänyt oikein, että Nexstim saa maksuja kun Magnus Medical käyttää Nexstimin kehittämää ohjelmistoa fda hyväksytyssä saint ratkaisussa? Ja tämä on ennakoitavaa vuosittaista tuloa? Tarkoittaako tuo, että Magnus Medical ei voi “jättää” Nexstimi osuutta tulevaisuudessa pois ilman uutta 510k trialia eli sekin riski on käytännössä mitätöity?

Tuo rojaltin rahallinen määrä vain pistää silmään. Aika hyvän sopimuksen ovat saaneet aikaiseksi

3 tykkäystä

Mielenkiintoinen havainto. Teen pientä pohjatutkimusta tms hoitoon liittyvistä hauista Globaalilla tasolla. Käppyröiden mukaan TMS terapian hakumäärät ovat olleet jo kauan kovassa kasvussa. Tällä hetkellä vielä keskivertoa kovemmassa. Asiakkaat etsivät terapiaa → tarvitaan lisää laitteita → Nexstimille tilauksia :smiley:

22 tykkäystä

Kasvava kysyntä tuo myös lisää toimijoita aiheen ympärille. Suomessa aiemmin ainoa yksityinen TMS-hoitoja tarjoava toimija on ollut tuo Recuror joka käyttää Nexstimin laitteita, mutta nyt heille näyttäisi ilmaantuneen kilpailua: Kivun ja masennuksen hoito - Neuroklinikka Helsinki Vaikuttaisi olevan vielä aika alkuvaiheessa tuo heidän TMS-hoitojen tarjonta ja mahdollistahan on toki sekin että tässä vaiheessa vasta testaavat kysyntää ja tekevät mahdollisen laiteinvestoinnin kun kysyntä on saatu osoitettua. Vai oliko jollain parempaa tietoa että ovatko jo hankkineet laitteen jostain?

2 tykkäystä

Jepp toivottavasti tulee lisää toimijoita esimerkiksi tampereelle voisi tulla yksi. Mihinkäköhän se viimeisin laitteisto meni pari vk sitten. Olisikohan voinut olla juuri tuonne?

Aikamoinen kusetus muuten tuolla kyseisellä sivulla oleva masennustesti. Onkohan edes aivan laillista pitää tuollaista?

Se kauppa oli sairaalalle, joten ei varmaan ole kyse samasta toimijasta.

Joku asiassa syvemmällä oleva voi kommentoida tuota testiä, mutta oman ymmärrykseni mukaan tuo Neuroklinikan nettisivuilla oleva testi ei merkittävästi eroa siitä jonka avulla ammattilaisetkin arvioivat potilaan masennusta.

PHQ-9 on laajasti käytössä oleva kysely. Muita käytössä olevia on esim. BDI ja MADRS. Kyselyllä ei diagnosoida masennusta, mutta kyselyitä voi käyttää diagnostiikan tukena. Miksi kyseinen testi on mielestäsi kusetusta?

Koska se antaa vastauksen suoraan, että onko jollain masennus ja pitääkö hakea hoitoon. Tavallaan tuo voi antaa myös väärän vastauksen jollekin joka luottaisi täysin tulokseen jos jostain syystä ei vastaa kovin suoraan kaikkiin kysymyksiin. Todellisuudessa masennus ei taida olla aivan noin yksinkertainen. Tuossa ei ole edes mainittu, että onko tulos vain suuntaa antava. En epäile noita kyselyitä, ne antaa varmasti suuntaa

Niin, miten nyt asiaa haluaa tulkita. Mielestäni on hyvä, että on olemassa “herätteleviä” kyselyitä joiden perusteella voi hakeutua avun piiriin. Kyselyähän ei teetätetä kaikille vaan henkilön tulee itse hakeutua kyselyn pariin ja naputella vastaukset. Samaa phq-9 kyselyä käytetään myös mielenterveystalo.fi sivustolla. Kyselyt vetävät kyllä vähän mutkia suoriksi, mutta diagnoosikriteereihin nuo kyselytkin nojaavat.

Recurorin sivuilla pisteet viittaavat suoraan masennukseen ja mielenterveystalo-sivustolla masennusoireisiin. Sävyerohan tuossa on mutta pääpointti on varmaan tarjota väylä omien oireiden ja huonon voinnin tutkimiseen, minkä perusteella voi hakeutua ammattilaisen vastaanotolle näin halutessaan.

1 tykkäys

Masennuksen virallinen ja oikea diagnostiikka tehdään ICD10(11) tai DSM kriteerien mukaan, periaatteessa myös masennuksen virallinen vaikeusaste määrittyy kriteeristön oireiden ilmenemislukumäärän mukaan.

Kuitenkin on hyötyä arvioida oirekuvan vaikeutta näillä kyselyillä. Tulokset ovat viitteellisiä mutta eivät diagnostisia. Eli BDI21 tai PHQ9 kartoittaa masennukselle tyypillisten oireiden vaikeutta, mutta ei ole diagnostinen, korkeintaan viittaa johonkin suuntaan. Hyödyllistä on mm. vertailla saman potilaan tuloksia hoidon kuluessa.

Edit: tämä toki lähtien näkökulmasta, että sen onko potilaalla masennus vai ei määrittää lääkäri, joka käyttää yleisesti hyväksyttyä kriteeristöä tähän.

1 tykkäys