Nexstim - Aivostimulaatiolla maailmanvalloitukseen

Jos Kuopion alustavien tulosten perusteella kurssireaktio on about +9%, niin mitähän mahtaa tapahtua, kun yhtiö annin toteutuksen jälkeen kertoo esim. kymmenestä uudesta laitetoimituksesta. Itse ainakin odotan annin tukemana selvästi aiempaa vahvempaa top line -kasvua. Vuoden 2022 tavoite pitää olla tuplata vuoden 2021 liikevaihto.

9 tykkäystä

Täytyy huokaista helpotuksesta. Kuten ketjussa on aiemmin todettu, sattuma voi näissä pienissä piloteissa keikauttaa tuloksia niin hyvään kuin huonoon suuntaan. Downside olisi ollut suurempi kuin upside. Nyt kurssi on värähtänyt ylöspäin, lasku olisi ollut rumempi, koska riskinä olisi ollut, että isompaa tutkimusta ei olisi tullut ja Nexsti olisi keskittynyt vain muihin liiketoiminnan tukijalkoihin. Optimismi oli jo kurssissa.

Nyt tiedetään, että potilaat ovat olleet vaikea-asteisesti (”severe”) masentuneita, joka viittaa siihen, että käytetyllä Hamiltonin 17-kohtaisella asteikolla lääkäri on arvioinut pistemääräksi yleensä yli 23. Jatkossa kuullaan tarkemmin Kuopion kriteerit ja lähtöpisteet. Vasta sitten voi sinänsä hyvältä kuulostavien vasteiden merkitystä arvioida tarkemmin. Toivottavasti psykiatrit asettavat tulokset objektiivisesti vertailtaviksi heidän muihin hoitotuloksiinsa.

Varsinaisena tarkoituksena tutkimuksella oli verrata nopeutettua viikon protokollaa ”normaaliin” viikkoja kestävään TMS:ään (ketjussa aiemmin). Jos tulokset ovat yhtä hyvät, tarkoittaa se merkittävää säästöä hoitokustannuksissa, osastohoitopäivien vähentymisenä ja avohoidossa työkyvyttömyyden lyhenemisenä. Siis markkinoiden paranemisena.

Jos hoidon tehon osalta jatkotutkimuksissa selviää, että Nexstin protokollalla saavutetaan lähelle tai sama teho kuin hoitoresistentin masennuksen hoidon kultaisella standardilla eli ECT-(”sähköshokki”)hoidolla, on kyseessä kyllä game changer hoidon ja osakkeen omistajan kannalta!

8 tykkäystä

Oli tosiaan tärkeää saada edes kohtalainen (alustava) tulos tässä pilotissa. Ensi fiilis oli, että alustavat tulokset eivät aivan ole yhtä hyviä kuin Stanfordin viime keväänä julkaisemissa hieman laajemmissa kokeissa oli. Mutta eipä varmaan ole aihetta tässä vaiheessa ruveta vertailemaan, kun Nexstin tutkimus on vähän kesken tulosten osalta ja erilaisia asteikkoja on käytetty näissä tutkimuksissa jne. Katsotaanpa, miten jatkotutkimus aikanaan järjestetään.

5 tykkäystä

Lääkintäteknologiayhtiö Nexstim tiedottaa saaneensa kaksi NBS-järjestelmän tilausta sairaaloilta Norjasta ja Yhdysvalloista.

Nexstimin mukaan laitteistoa käytetään leikkauksia edeltäviin aivokartoitustoimintoihin.

Yhtiö ei erittele tilauksen arvoa.

6 tykkäystä

Vaikuttaisi, että trendi näiden diagnoosilaitteiden kysynnässä on ylöspäin. Tästähän firma viesti jo edellisen TJn aikana, mutta nyt H2 2020 lähtien vaikuttaisi olevan totta tämä.

Toivottavasti vielä ennen antia vastaava kokoomauutinen tulee terapialaitteista. (Kun aiemmin sanoin muistaakseni, että terapialaitteissa tulisi tänä vuonna olla toimitettujen määrä yli 10 kpl, niin tietenkin tarkoitin selvästi enemmän kuin 10, erityisesti kun asiaan on taas aloitettu panostamaan.)

3 tykkäystä

Trinity Delta joutuu päivittämään valuaatiotaan Nexstistä taas ja edelleen ylöspäin (0,10 €) sitten joulukuun.

2 tykkäystä

Hieman jää epäselväksi uutisoinnin perusteella että mitä tapahtui 10 potilaan aineistossa 3:lle potilaalle, koska tuloksia on saatu seitsemästä. Ts. ovatko hoidot heillä vielä kesken vai tuliko tavalla tai toisella drop-out tai keskeytyksiä. Tuollaiset keisit pitäisi huomioida ‘intention-to-treat’ metodin nimissä.
Redeye on myös noteerannut tuon uutisoinnin.

Minkä päivän mukaan määräytyy oikeus merkintäantiin? Onko se ollut yhtiökokouspäivä vai onko se joku myöhemmin julkaistava? Sillä mietin, että jos ostas lisää ennen merkkaria.

1 tykkäys

Juu, kysymyksiä herää, mutta vastauksia on luvattu. Tässä joutuu olemaan kuitenkin armollinen tulosten vertailussa aiempiin, koska nyt hoito kohdistettiin severe eli vaikea-asteisiin MDD potilaisiin. Aiemmissa tutkimuksissa on ollut ilmeisesti keskivaikeat ja mahdollisesti lieväasteiset mukana. Nexsti pelaa upporikasta ja rutiköyhää, jos liioitellaan. Tuloksia pitänee nyt verrata ECT-hoidon potilaiden tuloksiin lähinnä. Jos koronasta keksisi vertauksen, niin on eri asia parantaa teholle joutunut kuin vain sairaalaan osastolle joutunut potilas.

4 tykkäystä

Kannattaa ensin odottaa antipäätös ja tutustua sitten julkaistaviin brosyyreihin, joista asioita selviää. Eli tulevaisuudessa on päivämäärä, jolloin omistamalla saa oikeuden merkitä.

3 tykkäystä

2020 vuosikertomus putkahti pihalle:
https://ml-eu.globenewswire.com/Resource/Download/bc3ae712-6933-40f5-9ccc-bf5871ec571d

1 tykkäys

Hyvä huomio, joka palauttaa ajatukset oikeille raiteille! :grimacing:

Kuten VHA:n tutkimus selvitti (ks. ed.), todellinen taistelu vakavan masennuksen (MDD) hoitokäytäntöjen paremmuuden ja suosituimmuuden välillä käydään tuon jo vanhastaan tutun elektrokonvulsiivisen terapian (ECT) ja markkinoita hitaasti mutta virkeän optimistisesti valloittavan transkraniaalisen magneettistimulaation (TMS) välillä.

Näiden kahden hoitoparadigman välillä on käynnissä ankara mittelö, ja jos tämä olisi 12 erän ammattilaisnyrkkeilyottelu, oltaisiin vasta erässä 2… ECT luottaa kokemukseen ja voimaan, ja hyökkää. TMS on ketterä ja nopea ja tanssahtelee ECT:n ympärillä - ilmiselvää väsytystaktiikkaa!

Taustalla käy äänetöntä sotaansa LÄÄKETEOLLISUUS. Kun sillä ei vakavaan masennukseen ja siihen liittyviin kroonistuviin oheissairauksiin ole osoittaa varsinaisesti uusia ja tehokkaita lääkkeitä, se jakaa isolla kauhalla bentsoja ja opioideja vastutuskyvyttömille potilaille ajaen heitä zombie-tilaan ja kasvavaan syrjäytyneiden joukkoon kaduille, tunneleihin ja roskaisille aitovierille… Ei kovin vastuullista politiikkaa tämä: turruttaa kansa rauhoittavilla ja kipulääkkeillä. Tämän lisäksi tulevat ne yksityiset tutkimusrahoittajat, jotka edistävät huumeiden saattamista asiallisille lääkemarkkinoille (cannabis, ekstaasi, LSD, ayahuasca yms.) - yhtä ikävä ilmiö!

Mutta lääketeollisuus sikseen! Tämä ECT eli sähköshokkihoito on nyt tärkeämpi juttu, jos aikoo saada terapialaitetta markkinoille, sitä varsinaista NEXSTIM:in tulonmuodostajaa! (Ohoh, peräti 80 %! :open_mouth:)

Joka luulee, että ECT on poistumassa markkinoilta, niin kuin se joskus väliaikaisesti tekikin (psyykelääkkeiden vallnkumouksessa 1950- ja 1960-lukujen vaihteessa), niin taitaapa raskaasti erehtyä. Suunta kyllä on ihan päinvastainen. Tutkikaamme asiaa!

mtvuutiset.fi/artikkeli/mtv-vieraili-sairaalassa-sahkoshokkeja-kaytetaan-edelleen-suomessa-vaikeasti-masentuneiden-hoidossa-tulokset-kiistattomia/6367482#gs.upgbob

Mitäpä tuohon sanoisi?! Lääkäri suosittelee, mutta ei itse käyttäisi jos olisi vakavasti masentunut… Hyvä ja rehellinen vastaus! :flushed:

Pelkästään tässä yhdessä HUS:in yksikössä (Auroran sairaala) siis annetaan ECT-käsittelyjä 2000 kertaa per vuosi… Aivan päätä tässä huimaa…

Kun nyt ainakin Yhdysvalloista tiedetään, että alle 1 % masentuneista on suostuvaisia ECT-hoitoon, niin tutkimuksessa ollaan kiihkeästi etsimässä korvaavaa vaihtoehtoa, joka säilyttäisi ECT:n edut, mutta vähentäisi sen haittoja kuten muistinmenetystä ja afasiaa, ja onhan tällaisia huhuja kiirinyt jo Suomeenkin aivan uudesta hoitomuodosta nimeltä Magnetic Seizure Therapy.

Se rajoittaisi epileptisen kohtauksen tiettyyn osaan aivokuorta mediaalista ohimolohkoa ja hippokampusta säästäen, joiden arvellaan hoitavan muistitoimintoja. ECT:ssä kohtaus ravisuttaa koko keskushermostoa, joten biologisia vaikutuksia kyllä on hyvin vaikea arvioida etukäteen. Masennus voi jotenkin helpottaa, ainakin hetkeksi, mutta muisti rapautuu ja sanat hukkaantuvat, eivät aina tilapäisesti, vaan joskus lopullisestikin.

Hoitoja ECT:ssä yleensä tarvitaan paljon - 2-3 kertaa viikossa, useampia kuukausia, sitten ylläpitohoidot. Hoitoon tarvitaan myös aikaa ja henkilökuntaakin merkittävästi, siis myös anestesialääkäri ja hoitaja huolehtimaan hapensaannista ja hengityksestä. Huonotkin siinä usein tulevat potilaalta housuun, jos ei ole huomattu laittaa vaippaa… Ennen kuin lihasrelaksantit tulivat kuvaan mukaan, kouristukset saattoivat temmata olkapään sijoiltaan ja katkoa luita. Kumikapula suussa on siksi ettei leukaluu murtuisi tai lentäisi sijoiltaan. Potilaan huuto saattaa olla sivullisesta melkoisen pelottavaa… Ei, ei missään tapauksessa ECT-hoitoa minulle, vaikka maailma kaatuisi! :fearful:

ECT oli aikanaan maailmaan tullessaan (1934) myönteinen uudistus siihen asti vallinneeseen saksalaisen lääketeollisuuden tarjoamaan Cardiazol-shokkiterapiaan. Ampullit joutivat museoon, kun sähkö astui tilalle. Lääkettä kyllä käytettiin sittemminkin tippoina antamaan potkua laiskalle sydämelle ja verenkierrolle…

Mutta mennäkseni tähän taisteluareenalle nostettuun uuteen hoitomuotoon, sanonpa vain, että en usko siihen.

MAGNETIC SEIZURE THERAPY eli MST voi olla kovassa huudossa juuri nyt Amerikan tutkimuslaitoksissa, mutta en näe siinä mitään vaaraa tai estettä TMS:n tulevalle voittokululle varsinkin ECT-hoitoon nähden. Joskus ei-hyödyllinen tutkimus voi tarjota ratkaisevia oivalluksia oikeasti hyödylliseen tutkimukseen nähden (kuten TMS ja sen uudet nopeutetut protokollat! :grinning:)

Oma mielipiteeni on, että ECT yritttää tässä MST-hankkeessa ryömiä lähemmäksi TMS:n tonttia ja luoda kompromissin eli jonkinlaisen “välikäden” kahden hoitomuodon väliseen sähköiseen maastoon. Eihän se ole sen kummempi ajatuskummajainen kuin Konsta Pylkkäsen “välikäsi” (Veikko Huovinen: “Havukka-ahon ajattelija”). Eli: Paikataaan se yksi iso pelottava virhe (heikentävä vaikutus kognitioon!) ja luodaan uusi - tämä on minun olettamukseni! - järeä TMS-tzydeemi mahtavalla magneettikentällä ja tehostetulla 100 Hz:n frekvenssillä. Mitä tämä rakennettavalta koneelta ja sitä ympäröiviltä hoitotiloilta, asiakkailta, huollolta ja henkilökunnalta vaatii, onkin sitten toinen juttu.

Arveluni mukaan vastaus saadaan n. 10 vuoden kuluttua, jollei hanke sitä ennen tussahda omaan mahdottomuuteeensa, kun NEXSTIM iTMS ajaa karauttaa ketterästi kurvaillen taivaasta laskeutuneeen MST-hökötyksen ohi!

Kiikarillakin sen jo näkee: Että Nexstim on nopea, ketterä, tarkka ja luotettava.

Nämä iskusanat mielessämme voimme rauhassa lukea näitäkin neuromodulaation “kuumia uutisia” suoraan taistelukentältä, kun varustaudumme omaan iskuun - arvattavastikin pian! :heart_eyes:

bbrfoundation.org/content/magnetic-seizure-therapy-mst-shows-promise-possible-alternative-ect-reducing-major

Hyvä, Nexstim! Homma etenee.

11 tykkäystä

No niin, vasarat esiin ja säästöpossut rikki!

8 tykkäystä

Miten noita merkitsemisoikeuksia kaupataan tai ostetaan?

Ne ilmestyvät pörssilistalle.

Kasvuesite (antiesite) kannattaa lukea tarkkaan. Ja kun joku kuitenkin asiaa kysyy, niin tänään tulee omistaa yönyli osakkeita, jotta saa merkkareita.
index.php (nexstim.com)

2 tykkäystä

Luettu sanasta sanaan. Ei kyllä mitään merkillistä tullut esiin, paitsi että Kyösti nostaa kovasti osuuttaan merkintätakauksillaan. Muilta osin kaikki nähdäkseni tiedossa jo.

1 tykkäys

Well done, TZW! Jäikin vähän vaivaamaan itseäni, kun hätäisesti kirjoitin viestini ja harmitti, etten täsmentänyt, että soveltuvin osin kannattaa lukea tarkkaan :grinning:. Selailin itsekin jo tekstiä ja paljon oli samaa, mitä vuosikertomuksessakin. Silti jatkossa aion palata tähän huolella tehtyyn dokumenttiin, ja mm. peilata tulevaa kehitystä siihen.

1 tykkäys

Kyllä tämä selvästi perusteellisin esitys yhtiöltä oli, mihin itse olen törmännyt. Esim. laitteisiin ja niiden dynamiikkaan monella eri tasolla liittyvät seikat on perattu auki kunnolla. Muutamia tärkeitä tarkennuksia sain omiin pohdintoihini. Itse asiassa vakuutuin taas himppusen lissee tästä tappaoksesta. Kysseiseen rapsaan kannattaa tosiaan palata myöhemminkin.

5 tykkäystä

Redeyen Reetu kirjoittaa, että päivittävät arvionsa sitten, kun nähdään miten anti meni. Kurssihan otti pakkia, mutta ilmeisesti enemmän teknojen imussa, kuin antisyistä.

”Overall, a rights issue was in our view expected and needed following Nexstim’s cash position and strategy for the years ahead, and the company has in our view been transparent in the process so far. We will review and adjust our fair value range once the outcome of the rights issue is announced.”

3 tykkäystä