Nightingale Health - Uutta verta pörssiin

10 tykkäystä

@TO1 ehti ensin - kyseessä uusi pienehkö tutkimusasiakas, jolla saadaan samalla laajennettua yhtiön tutkimuspohjaa :point_down:t2:

Nightingale Health Oyj (“Nightingale Health”) on saanut tilauksen, joka sisältää ugandalaiseen väestötutkimukseen kuuluvien verinäytteiden analysoinnin. Tutkimus on nimeltään General Population Cohort (GPC) ja se sisältää noin 22 000 tutkimukseen osallistuneen henkilön verinäytteet. Kyseessä on ensimmäinen afrikkalainen väestötutkimus, jossa käytetään Nightingale Healthin teknologiaa.

General Population Cohort aikoo käyttää Nightingale Healthin tarjoamia analyysituloksia selvittääkseen, miten ympäristötekijät ja elintavat yhdessä geenien kanssa vaikuttavat kroonisten sairauksien kehittymiseen. Vaikka aiemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että etninen tausta voi geenien kautta vaikuttaa kroonisten sairauksien kehitykseen, tutkimuksissa on myös havaittu, että ympäristö- ja elintapatekijät voivat olla vielä merkittävämpiä sairauksien syntyyn vaikuttavia tekijöitä.

“Tavoitteenamme on tarjota analyysipalvelujamme tutkijoille kaikkialla maailmassa, sillä on ensiarvoisen tärkeää, että lääketieteellinen tutkimus ulottuu kattamaan ihmisiä laajasta kirjosta erilaisia taustoja. Olemme iloisia, että Ugandan General Population Cohort on valinnut teknologiamme edistämään heidän tärkeää tutkimustyötään”, sanoo Jeffrey Barrett, Nightingale Healthin tieteellinen johtaja.

14 tykkäystä

Pieni, mutta tarinaa vahvistava avaus. Kertoo nimittäin siitä että palvelun price point on saavutettava myös maailman kuudelle miljardille köyhimmälle. Tästä olikin juttua tuossa eilen linkittämässän ‘for health sake’ Sunan haastattelussa, miten tämä teknologia voi olla globaalin health equalityn kannalta käänteentekevä.

13 tykkäystä

Tuo Radical Health Festival haastattelu näköjään poistettu ja postattu uudestaan niin tuo edellinen linkki ei enää pelaa. Tässä uusi:

In conversation with Teemu Suna - Prevention and Precision at Scale in Action (youtube.com)

3 tykkäystä

Strategisesti edetään mielestäni oikeaan suuntaan. Artikkeli tilaajille, pari nostoa alla :point_down:

"Tällä hetkellä Aasia kasvaa terveydenhuoltoalalla voimakkaasti. Kulttuuri on myös Euroopan kanssa yhtenäisempää. Toimintaperiaatteet ovat samankaltaisia. Lisäksi Yhdysvalloissa terveydenhoitoalan arvoketjut ovat monimutkaisia, kun taas Aasiassa ne ovat suoraviivaisempia”, Suna sanoo.

Singaporen laboratorio tulee valmistumaan kesällä Innoquest Diagnosticsin tiloihin.

”Laboratorioon viedään meidän laitteet, ja ne integroidaan singaporelaisen kumppanin kanssa. Kaupallinen toiminta alkaa kalenterivuoden toisella puoliskolla.”

”Esimerkiksi Indonesiassa on parisataa miljoonaa ihmistä, ja maa vasta rakentaa terveydenhuollon infraa. Siellä ollaan kiinnostuneita sijoittamaan uusiin teknologoihin.”

Yhtiön mukaan Japanin toiminnoista tulee jo liikevaihtoa, ja Singaporestakin odotetaan myyntiä vielä tämän vuoden puolella.

Japani ja Singapore ovat Aasiassa ne kaksi markkinaa, joissa halutaan panostaa huipputeknologioihin, sanoo Suna.

”Etenkin Singaporessa on henki, että kaikki halutaan tehdä parhaalla mahdollisella tavalla. Siellä on pienellä alueella paljon ihmisiä, mikä mahdollistaa verinäytteiden kuljetuksen tehokkaasti, ja se on myös lääketieteellisesti erittäin kehittynyt.”

Samalla Singapore on portti Kaakkois-Aasian isoille markkinoille.

19 tykkäystä

Kiitos nostoista, eipä ole tilausta tuohon lehteen.
Nöyränä pitää vaan todeta ettei sitä vaikka monta vuotta on sijoittelua harrastanut vieläkään ymmärrä osakkeiden hinnoittelusta mitään - ensin muutama vuosi sitten menestyksekäs IPO 6x nykyhinnalla ja nyt kun vihdoin alkaa näyttää siltä että markkinavetoa ja entryä tulee ja vielä maailmassa ison mahdollisuuden lokaatioihin ollaan kuolleella kaupankäynnillä alle käteiskassan.
No, ne Isot Pojat tietää paremmin, meidän rooli on hengata mukana ja odotella :slight_smile:

5 tykkäystä

Mikä teidän yhtiötä enemmän seuranneiden näkemys NH:n lisäarvosta/kilpailuedusta on? Mun mielestä NH listattiin lupauksena ylivoimaisesta sairauksien ennustettavuudesta. Ehkä tätä ei suoraan sanottu, mutta siihen käsitykseen jäin, että NH:n testi tulee kertomaan sulle (todennäköisyyden), että sairastut X vuoden päästä tautiin Y, jos et tee Z. Tai vähintäänkin tähän suuntaan tullaan menemään. Nyt kun on pari vuotta oltu listoilla, en oikein näe merkkejä tuon lupauksen lunastamisesta. Yhä enemmän NH alkaa vaikuttaa pelkältä veritestiltä, josta vaan saadaan ehkä enemmän veriarvoja ja halvemmalla kuin perinteisillä testausmenetelmillä, mutta mitään sen kummempaa ennustettavuutta siinä ei ole. Ehkä tässäkin bisneksessä on jotain suhteellista etua saavutettavissa, mutta eihän tämä ole ollenkaan se bisnes, mistä alunperin puhuttiin. Minusta nyt puhutaan tavallaan “perinteisten” testien tekemisestä vaan näppärämmin ja edullisemmin kuin kilpailijat, mutta siinä se. Olenko väärässä? Onko jotain konkreettista näyttöä NH:n testin paremmasta sairauksien ennustavuudesta vrt. perinteisiin testeihin? Ellei näyttöä ole, milloin sitä pitäisi alkaa tulemaan?

3 tykkäystä

Tuossa pari viestiä ylempänä olevassa Sunan haastisvideossa avataan arvonluontia th-järjestelmissä hyvin, tsekkaa siitä tämän hetken visiot. Tosiaan muuttuneet listautumisesta, mm. suora kuluttajabisnes pudonnut ainakin toistaiseksi pois.

Miltä työterveys näyttää vuonna 2030? | Terveystalo

Tuolta voi käydä tutustumassa Terveystalon visioon tulevaisuuden työterveyteen liittyen. Ei ole vaikea hahmotella tuossa Nightingalen hyvinvointimittaukselle merkittävää roolia.

4 tykkäystä

Paljon puhetta terveydenhuollosta Suomessa tämän päivän A-talk:ssa. Erityisesti viimeisen 15 min. kohdalla puhuttiin seuraavista liikkeistä/tulevaisuudesta. Etenkin Mika Salminen THL:stä korosti ennaltaehkäisyn tärkeyttä.

10 tykkäystä

Pulkkinen Laura Maarit on lisännyt yli 79000 osaketta. Onko hän Nightingale entinen CFO? Laura Maarit Pulkkinen worked as the Chief Financial Officer at Nightingale Health Oyj from 2016 to 2021.

12 tykkäystä

Linkkarin mukaan Laura on 2022 alkaen ollut Nightingalella roolissa Director, Business Operations. CFO:na vain väliaikaisesti vuonna 2021.

(32) Laura Pulkkinen | LinkedIn

  • Scaling business operations in Finland and globally
  • Planning and executing market entry strategies together with local leadership
  • Supporting product development and customer service
  • Hiring internal and external talent to the business operations team
  • Additional responsibilities: external communications, investor relations, and PR

Tuossa tehtävässä kohtuullisen hyvällä näköalapaikalla, vaikka ei olekaan johtoryhmän jäsen. 75 300 osaketta on jo ihan merkittävä sijoitus :+1:

17 tykkäystä

Pulkkinen Laura Maarit ei ole lisännyt omistustaan 72 250 osakkeella, vaikka siltä näyttää viimeisimmässä listauksessa. Jos olisi, eiköhän siitä olisi pitänyt tehdä sisäpiiri-ilmoitus.

Hänen aikaisempien rahoituskierrosten / sisäpiiriläisten HEALTHEMP -omistuksensa firmassa on vain muutettu yleisen sarjan HEALTH -osakkeiksi.

Vielä helmikuussa hänellä oli vain 50kpl HEALTHia ja 72 250kpl HEALTHEMPia.

Toivottavasti ei ole myymässä tuota läjää nyt pois. Toisaalta miksi muuten tekisi tuommoisen siirron / firma mahdollistaisi kyseisen siirron?

Voi tietysti olla, että on tullut Lauran aika lähteä kohti uusia seikkailuja ja hänelle on näin luotu mahdollisuus luopua omistuksistaan…?

12 tykkäystä

Eilisessä Huomenta Suomessa oli puhetta kansanterveyksistä ja niiden ennaltaehkäisystä alkaen 1:28:30. Terveystalon johtava työterveyslääkäri mukana keskustelussa, ja mainittiin Terveystalon uudeltaan käyttöönottama verianalyysiteknologia. Toimittajakin kyseli luotettavuudesta, mutta sitten pöytään läväytettiin vertaisarvioidut tutkimukset ja Nature.
Miksi teknologia otetaan vasta nyt käyttöön ? -toimittaja
Se on hyvä kysymys. On vaatinut rohkeutta ja kykyä toimia. - Terveystalon lääkäri

17 tykkäystä

https://nightingalehealth.com/fi/uutiset/sisäpiiritieto-nightingale-health-ja-kaiser-foundation-health-plan-inc-ovat-tehneet-sopimuksen-50-000-verinäytteen-analysoinnista/

18 tykkäystä

Mun mielestä ihan mahtava uutinen! Nyt päästään testaamaan jenkkimarkkinaa, ja asettamaan jalustaa myös sinne. Näyttää kyllä positiiviselta, kun kohta kaikilla mantereilla on ekat pilotit tehty.

8 tykkäystä

Hienoa! Tämähän alkaa tällä menolla ennaltaehkäisemään mun köyhyyttäkin lähivuosina.

9 tykkäystä

Tiedotteesta kommentti :point_down: yhtiö on saanut hyviä avauksia Yhdysvaltoihin, tässä tuntui olevan paljon samaa kuin syksyllä alkaneessa Mass General Brigham -yhteistyössä, jossa myös aloitetaan tutkimuspuolelta ja sieltä voidaan lähteä etsimään reittiä suuremman volyymin kliiniselle puolelle (joka asiakkaalta myös löytyy).

26 tykkäystä

Tässä painaa mielestäni todella paljon se että tämä on julkinen reffa. Jos tekee yhteistyötä tämän tason biopankin kanssa, niin tässä on potentiaalia avata paljon uusia ovia.

17 tykkäystä

Oletko Antti Luiro varmasti ymmärtänyt että Nightingalella on kaksi aivan eri toimialaa:

  • Näitä NMR-teknologialla tehtäviä VERIANALYYSEJÄ yhtiö on tehnyt ympäri maailmaa jo vuodesta 2015, analysoinut yliopistojen ja tutkimuslaitosten verinäytteitä parin miljoonan vuosiliikevaihdon edestä. Asiakkaita on ollut ympäri maailmaa, myös USA:ssa. Tämä on perusjuttua ja alhaisen marginaalin bisnestä, muiden valmistamilla laitteilla, ei mitään mullistavaa.
  • Ja tällä ei ole mitään tekemistä veriarvoihin perustuvan TULEVAA TERVEYDENTILAA ENNUSTAVAN 'keksinnön’ kanssa jonka kaupallistamisen tuloksia on odoteltu jo aika monta vuotta. Ja johon koko yhtiön sijoituscase on perustunut.
3 tykkäystä