Nightingale Health - Uutta verta pörssiin

Kyllähän se niin on että mikäli testi on todettu työterveyspuolella puoliksikaan niin hyväksi kun he hehkuttavat, ei ole mitään syytä olla laajentamatta sen käyttöä muuhunkin TT:n toimintaan.

5 tykkäystä

Oleellista on se että TT on nyt partneri joka kehittää kliinisiä käytänteitä ja arvonluonnin tapoja NH:n päätuotteelle, työterveyden piirissä. Näitä voidaan sitten arvatenkin nostaa myynnin työkaluiksi ja referenssiksi maailmalla.

12 tykkäystä

Eikö tässä NH:n ns. riskitestissä ole lähinnä kyse primääripreventiosta, joten testin hyödyllisyys verrattuna muihin vaihtoehtoihin nähdään vasta kymmenien vuosien seuranta-ajan kuluessa? Miten ihmeessä tässä ajassa kukaan osaa sanoa yhtään mitään testin hyödyllisyydestä?

1 tykkäys

Mikäli tämä on kustannustehokas korvaamaan myös perinteisiä testejä, miksei sitä voisi käyttää laajemminkin jos logistiikka ym jo on kunnossa. Ei tässä pakko olekkaan kuolemaa ennustaa joka piikityksellä.

2 tykkäystä

Voisiko joku vielä paljastaa miten tämä on kustannustehokkaampi kuin ns. perinteinen riskinarvio ja miten tätä testiä kliinisessä työssä käytetään? Epäilen vahvasti, että vanhoja riskimarkkereita ei myös mitattaisi esim. sokerit, lipidit jne.

Vai onko nyt vain kyse siitä, että bulkkilabrat saadaan NH:n kautta ostettua halvemmalla?

En ihan täysin ymmärrä miksi yksityiskohdista ei puhuta lainkaan.

Tiedottaminen ja kaikki muukin faktapohjainen tieto on ollut hyvinkin minimaalista kautta aikojen joten paha sanoa. Siksipä voikin vain heitellä lonkalta aavistuksia puolesta ja vastaan. Mutta eiköhän jossain vaiheessa meitä mattimeikäläisiäkin valaista ja nähdään kuka arvasi oikein.

Kautta aikojen on tiedetty, että älä polta, älä ryyppää liikaa, kuntoile, nuku riittävästi , syö terveellisesti jne. Bisnestä voi ilmeisesti tehdä sillä , että itsestäänselvyydet konkretisoidaan veriarvoilla, jotka esitetään “kuntoutettavalle” silmien edessä, numeerisena faktana. Toisaalta, eikö ihminen kykene ymmärtämään parastaan tai kiinnostaako terveellinen elämäntapa ylipäätään nautintojen maailmassa?

8 tykkäystä

Suosittelen lukemaan Inderesin analyysit sekä tietenkin tutustumaan suoraan Nightingalen tarjoamaan tietoon. Myös Terveystalon puolelta on avattu konseptia ja testin sisältöä.

https://nightingalehealth.com/health-check

https://www.terveystalo.com/fi/TerveystaloNightingale/lue-lisaa-nightingale-terveysmittareista

4 tykkäystä

Aina välillä tässä ketjussa joku lääkäri tulee kertomaan ettei tuolle ole käyttöä diagnostisessa työssä. No ihan totta, eipä olekaan.

4 tykkäystä

Monet perustavat tämän “mihin minä tarvitsen Nightingalea” lähinnä Scoreen/Finriskiin, nämä usein näyttävät varsin samankaltaisia tuloksia. Toisaalta Terveystalon käytössä oleva analyysi kertoo myös maksakirroosin, munuaisten vajaatoiminnan, aikuistyypin diabeteksen, alkoholimaksasairauden, keuhkoahtaumataudin ja keuhkosyövän riskit. Joku onkin todennut että “onhan meillä FIB4 maksakirroosin riskin laskuun” mutta FIB4 onkin arvio kirroosin riskistä NYT, vs NG 10v kuluessa.

Ja kun kyseessä on juuri riskin määrittämisestä on keskustelua siitä että apolipoproteiinien (löytyvät NG mittauksista) ennustearvo on selkeästi parempi kuin LDL/HDL kolesterolin. Ja jos NG muut biomarkkerit tuovat tähän vielä ennusteellista lisäarvoa niin parempi. Mitä parempi ennustearvo tutkimuksilla on sitä helpompi niitä on käyttää päätöksenteossa tai kun suosituksia laaditaan.

16 tykkäystä

Olisko antaa joku esimerkki miten tämä siis vaikuttaa esim. hoitoon? Jos esim. LDL on 4,5 niin kyllähän se statiini kantsii aloittaa sanoi NH:n riskimittari mitä tahansa. Toisaalta jos LDL on 2,0 niin en usko että kukaan aloittaa statiinia vain siksi että NH:n mittari vilkuttaa.

Ei ole diagnostinen testi jonka perusteella hoitoa määrätään. Muistelen että monesti täällä asia selitetty.
Käväise NG:n uudistuneilla sivuilla, use cases kohdasta näet miten käytetään ja arvoa luodaan.

2 tykkäystä

On yksilöitä joilla LDL-kolesteroli ei korreloi niin hyvin kuin on ajateltu aiemmin: osalla LDL on “normaali” samalla kun apoB on korkea, tällöin muita huonoja (vldl, idl) on enemmän. Samalla on potilaita joilla LDL on koholla mutta ApoB normaali, jolloin riskiprofiili on matalampi:

Toki kaiken tämän hömpötyksen voisi korvata sillä että kaikille jaetaan +40 jälkeen statiinit postilla kotiin.

4 tykkäystä

Niin, näinhän se on. Onko nyt sitten tiedossa miten näitä NH:n arvoja tulee tulkita ja millä arvoilla lääkitys aloittaa, tehostaa, lopettaa tms?

Eikö muiden mielestä ole epäilyttävää, ettei tämmöistä perus käytännön tietoa heidän mittareitaan voida jakaa? Nettisivujen materiaalit on kyllä todella ympäripyöreää kamaa.

1 tykkäys

Tässä pähkinänkuoressa TT:n mietteitä yhteistyöstä NG:n kanssa.

20 tykkäystä

Tästä vielä allekirjoittaneen kommentit :point_down:

12 tykkäystä

Ja siitä vielä radical festien nauhoitteet kuunteluun illan ratoksi.

10 tykkäystä

Katsottu. Kyllähän siinä aika suoraan sanottin että ovat terveystalossa onnistuneet tuottamaan hyötyä asiakkaalle, omalle terveystiimille (parempi ajankäyttö eri ammattiryhmien välillä, esim. hoitaja/lääkäri), työnantajalle sekä vielä yhteiskunnalle. Syntyvästä datamassasta oli aloitettu louhimaan jo kaikenlaista, tulevaisuus näyttää mitä arvoa eri tyyppiset asiakkaat (työterveys, julkinen, vakuutus…) pystyykään datalla luomaan.
Hyvältähän tämä alkaa näyttää.

16 tykkäystä

Toissapäivänä tulleen tiedotteen

mukaan NGH on kokouksessaan 20. huhtikuuta päättänyt osakkeenomistajien pyynnöstä muuttaa 800K A -sarjan osaketta yleisen kaupankäynnin kohteena oleviksi B -sarjan osakkeiksi.

“The Board of Directors of Nightingale Health Plc (“Nightingale Health”) has in its meeting on 20 May 2024, approved request of shareholders to convert 806,680 Series A shares to Series B shares in accordance with Article 5 in the Articles of Association.”

Jaa-a. Toivottavasti ei ole merkki pelkästään siitä, että (joku / jotkut) sisäpiirin A-ryhmäläiset ovat alkamassa keventää omistuksiaan.

Toivottavasti on merkki siitä, että odottavat hyviä uutisia ja varautuvat niihin antamalla A-ryhmäläisille mahdollisuuden alkaa keventää omistuksiaan kesäisten huvijahtien ostoon.

Kutka ovat vaihtoa pyytäneet ja sen saaneet, tullaan näkemään kuun vaihteen omistajalistauksesta. Tai toisena vaihtoehtona tulemme saamaan tiedotteita sisäpiirimyynti-ilmoituksista.

4 tykkäystä

Määrä vastaa tismalleen Pekkarinen Timo ja Ritva, yrittäjiä ja sijoittajia, ennen listautumista jo mukana. Ei sisäpiiriä.
Voi siis tulla tavaraa myyntiin jos päättivät nyt että tuotto riittää (en käsitä miksi nyt, kaiken kynnyksellä), mutta ei siis sen enempää tietoa firmasta kuin sinulla tai minulla :slight_smile:

3 tykkäystä