Nightingale Health - Uutta verta pörssiin

Jos Nightingale vaín myy omasta labrastaan toteutettavaa palvelua, niin silloin pitäisi pärjätä ihan perus LDT-luvilla tai yhtiön tällä hetkellä tavoittelemalla FDA:lla. Mutta jos Nightingale lähtisi lisensoimaan koko labrateknologiapakettia toisen operoitavaksi (yhtiön kanssa käymieni keskustelujen perusteella en usko että haluavat näin tehdä - tieto voi toki olla vanhentunutkin), niin tämä varmaan vaatisi jo erilaisen FDA-luvan, sillä tällöin ei enää myydä testejä, vaan MedTech-tuotetta, jota ostajan pitäisi pystyä operoimaan luotettavasti (oletettavasti erilaiset vaatimukset). Tämä ei sitten ole varmaa tietoa :salt:

Pathology Asia -yhteistyössä Nightingale muistaakseni pystyttää oman pikkulabransa Innoquest Diagnosticsin tiloihin ja operoi sitä sieltä (=myydään testejä, ei teknologiaa toisen käytettäväksi). Joku vastaava voisi olla myös Yhdysvalloissa lisensoinnin sijaan realistisempi tapa tehdä hommia lähempänä HSP:tä :thinking:

2 tykkäystä

Tässäpä tämä kommentti vielä :point_down:

10 tykkäystä

Ja lisää tulee, nyt 23 and me!
Tuo on muistaakseni ihan jo iso peluri geenitestauksessa.
Edit: nopealla googlauksella noin 15 miljoonaa käyttäjää.

11 tykkäystä

No jopas nyt diilipadot aukes. Kerrankin voi vähän hymyillä tämän firman kanssa.

Tässä vielä linkki tiedotteeseen
https://nightingalehealth.com/news/inside-information-23andme-and-nightingale-health-announce-strategic-collaboration-to-pilot-blood-biomarker-panel/

Och på finska:

11 tykkäystä

Koko ajan on tiedetty että jos tuotteet ja palvelut saadaan integroitua erinäköisiin olemassaoleviin juttuihin ja jos ne tuottavat lisäarvoa puhutaan planetaarisen kokoluokan bisnesmahdollisuudesta, vähäisellä kilpailulla ja vahvoilla entrybarriereilla.

Alkusoittoa ?

10 tykkäystä

Tilikausi päättyy totutun käytännön mukaan pitkään valmisteltuihin ja kerralla rysäytettyihin uutisiin. Amerikassa on nyt peli oikeasti avattu niin kliinisellä kuin wellness-sektorillakin ja se on iso juttu. Tänään vaihtoa on ollut uutisiin ja kurssinousuun nähden yllättävän vähän, mutta A-sarjasta B:hen konvertoituja osakkeiden salkkuja varmaan kevennetään loppukesän aikana - päivävaihto noussee jonkun verran, mutta laskeeko kurssi, saa nähdä. Seuraavan kerran yhtiöstä kuullaan 16.-20.9. arvatenkin 2-4 uutisen muodossa, joiden voisi toivoa aiheuttavan uuden rykäisyn ylöspäin. Nämä nyt julkaistut asiakkuudet eivät syyskuussa julkaistavan tilikausiraportin numeroissa tietenkään vielä näy, mutta Terveystalo alkaa ehkä erottua - ei se 50k+ näytettä paljon yhtiön kokonaiskapasiteetissa ole, mutta sopimuksena kuitenkin merkittävämpi kuin bulkkina tuotetut tutkimus- ja biopankkianalyysit.

Pitkällä aikavälillä ennustavan terveydenhuollon sekä hyvinvoinnin sovelluksilla on sama kasvava markkina kuin tällä foorumilla omissakin kommenteissani olen ennakoinut ja nämä uudet kumppanuudet osoittavat, että yhtiön uniikki tarjonta on tunnistettu. Kun joukossa on data-intensiiviseksi tiedetty 23andMe, kysymys on, tunnistetaanko arvoksi vain NMR-analyysiteknologia vai myös biopankkien kanssa kehitetty pitkän aikavälin riskien tietovaranto.

Omalta osaltani pitää ehkä ruveta seuraavan tulosjulkistuksen jälkeen katselemaan, onko positio kasvanut salkun kokonaisriskissä jo liian suureksi, mutta long term hold kuitenkin vielä voimassa.

5 tykkäystä

Salkunrakentajan yhteenvetoa tapahtuneesta. Elikkäs hyvältä näyttää mutta riskejä riittää vieläkin.

9 tykkäystä

Onko @Antti_Luiro tietoa kauanko nämä pilotoinnit kestää ennen kuin tehdään päätöksiä ehkä ihan oikeasta liiketoiminnasta? Mitenköhän kustannukset noista jakautuu? Ottaako Nightingale kaikki kulut sisään kerta liikevaihtoa tästä ei tule mitään?

Jännä nähdä että kuinka kovaa kassa alkaa palaamaan, todennäköisesti kassan kuluminen kiihtyy merkittävästi, joten kyllä nyt läpimurtoakin seuraavan parin vuoden aikana tarvitaan jo kaupallisesti. Terveystalo-yhteistyöstä kertynyt liikevaihto on myös erityisen kiinnostavaa kun seuraava rapsa julkaistaan.

10 tykkäystä

Yleensä “ei vaikutusta liikevaihtoon tai tulokseen” ilmausta käytetään kun summat ovat niin pieniä ettei voida katsoa tiedottamisen arvoiseksi.

Mutta kun Luirolta kysyttiin niin tässä toinen samaan syssyyn: kirjoitat “Kumppanimallilla kuluttajien palveleminen (B2B2C) on ollut yksi Nightingalen strategiassaan tavoittelemista segmenteistä. Myös tämän segmentin avaamisen edistyminen Yhdysvalloissa on luonnollisesti hyvä merkki yhtiön kyvystä toteuttaa strategiaansa. Yhteistyö voi myös onnistuessaan tuoda Nightingalelle merkittävää liikevaihdon kasvua. Näemme kuitenkin suorat terveydenhuollon asiakkuudet (B2B / B2G) yhtiön liiketoiminnan kasvun kannalta tärkeämpinä.”

Kysymys: miten oikein nuo B2B ja B2B2C eroavat kun esimerkiksi Terveystalossa ja 23andMe ja ZOE:ssakin kai ideana on integroida NH:n testi osaksi ko. yrityksen kuluttajapalvelua, samoin kuin Terveystalo on tehnyt, integroinut osaksi työterveystarkastuksia?
Ihan ei ero hahmotu minulle.

Edit: oikeastaan tuo Boston Health kumppanuus sisältää B2B2C elementin, tiedotteen mukaan: “Osapuolet pyrkivät yhdessä tuomaan Nightingale Healthin innovatiiviset ratkaisut Yhdysvaltojen markkinoille siten, että Boston Heart toimii palvelun myyjänä ja jakelijana terveydenhuollon toimijoille.”

3 tykkäystä

Ei tietoa (selvitellään tulosjulkkarissa sitten tarkemmin), mutta heitän lonkalta 6-12kk :smiley: Näissä pistetään testitulosten data kulkemaan Nightingalen ja kumppanin välillä ja pyöritetään sitten jonkun aikaa pilottioperaatiota. Muutamia implementaatioita on toki jo tehty, joten niistä saadut integraatiopohjat nopeuttanee työtä Nightingalen puolella. Pilottijakson pituus riippunee sitten vastapuolesta.

Nightingale ottaa joko pilotin ajalta kulut sisään tai sitten volyymit ovat niin pieniä, ettei niillä ole käytännön vaikutusta. Puhutaan kuitenkin mielestäni max parista sadasta tuhannesta eurosta kuluja per pilotti, mikä on Nightingalen useiden kymmenien miljoonien kassassa pikemminkin pyöristysvirhe.

13 tykkäystä

Keskeinen ero on se, että B2B:ssä (tai B2G jos julkkaritoimija) Nightingalen testin ja sen tulosten käyttö on perusterveydenhuollossa, jossa pyörii yleensä jo valmiiksi potilaita ja näiden verinäytevirtoja, joita voidaan alkaa testaamaan Nightingalen testillä. Kuluttajapuolella rakennetaan yleensä jonkinlaista tilauspalvelua, jossa kuluttajat pitää saada tilailemaan testejä itse.

23andMe on selvä “B2B2C”-palvelu, koska 23andMe myy tilauspalveluita kuluttaja-asiakkaalle, ja jos heille toimitetaan Nightingale-tuloksia niin ne annetaan suppeampana & todennäköisesti lähinnä kotitestiä hyödyntäen. Tämä on jokseenkin samanlainen kuin Terveystalon kanssa ensiksi pilotoitu kuluttajapalvelu (jossa tosin otettiin laskimoverinäytteet, mutta ei kaikesta päätellen päästy isoihin volyymeihin).

Boston Heart taas on B2B-asiakkuus, koska he palvelevat terveydenhuollon toimijoita (eivät siis suoraan kuluttajia). Tai teknisesti varmaan “B2B2B” jos ruvetaan pilkkua viilaamaan :smiley: toki tässäkin ketjussa on lopulta potilas (joka on myös kuluttaja - eli onko tämä sitten B2B2B2C :sweat_smile: ), mutta palvelu on rakennettu terveydenhuollon ammattilaisten hyödynnettäväksi.

  • Pathology Asia toimii varmaan hyvinkin vastaavalla mallilla (ovat diagnostiikkapalveluyhtiö, joka palvelee terveydenhuollon toimijoita keskuslaboratorioilla, joihin näytteet toimitetaan analysoitavaksi).
  • Terveystalon työterveys toimii jokseenkin vastaavalla tavalla (terveydenhuollon ammattilaiset käyttävät tuloksia), joskin Terveystalo hyödyntää testejä suoraan itse, eikä myy eteenpäin Nightingalen tuottamaa testipalvelua muille terveydenhuollon toimijoille.

Laajassa raportissa koitin tätä kuvata :point_down:

10 tykkäystä

Nyt ehtii googlailla noita partnerifirmoja. 23 and Me geenitestauspalvelulla jossa pilotoidaan nyt NH veritestiä on heidän sivustonsa mukaan 15 miljoonaa asiakasta.
Ei käy ilmi jakautuvatko nuo miten erilaisiin palvelutuotteisiin, ja mihin veritesti sopisi mukaan, mutta onnistuessaan ei tässäkään kumppanuudessa napeilla pelata.

Linkki 23 and Me terveydenhuollon ammattilaistarjoomaan. Noin ensi silmäyksellä näen merkittäviä integraatio ja lisäarvontuottomahdollisuuksia.

7 tykkäystä

23andMe on jatkuvasti tappiollinen yritys, jonka jonka markkina-arvo on tippunut alle 200M dollariin. Kuluttajatestien kysyntä ei vaikuta erityisen kestävältä tai ainakaan kasvavalta ja muut liiketoiminta-alueet näyttävät pärjäävän vielä huonommin.

Minun on erittäin vaikea uskoa, että ihmiset alkaisivat sankoin joukoin tilaamaan verikokeita kotiinsa vapaaehtoisesti (vs. kotona tehdyt verikokeet osana terveydenhuoltoa) ja sijoittajana ajattelen että tämän sijasta olisi voinut panostaa johonkin muuhun “tylsempään” ja vähemmän seksikkääseen yhteistyöhön josta saadaan isommat rahat.

6 tykkäystä

Omistajalistan mukaan näin myös oli.
Muita mielenkiintoisia omistusmuutoksia ei ole, muutama pieni lisäily, muutama vähentely.

1 tykkäys

Niinpä näyttää olevan. Voisiko tässä homman pihvi olla nimenomaan strategisessa pitkän ajan kumppanuudessa (kuten tiedotteessakin luki), tällä firmalla kun on aika ainutlaatuinen genomics data, ja Nightingalella metabolomics data. Nämä kun saa yhteen niin paljon mahdollisuuksia, ehkä?

https://investors.23andme.com/static-files/c5b02f5f-eb63-40ea-bd02-0f44f0074fc5

4 tykkäystä

Toivotaan näin! Ja toivotaan että mahdollisuudet aukeavat nimenomaan tänne eikä meille jää ns. luu käteen tästä hommasta.

3 tykkäystä

Mitenkähän mahtaa Japanin päässä welltus projekti edetä? Noin vuosi sitten @Puutaheinaa taisi mainita klinikoita olleen parisataa ja TV-kamppiksesta. Voisi kuvitella että alkaisi näkyä jo jotain viivan alla?

1 tykkäys

Tästä tiedotteesta tulee vahva viba että siellä ei ole mitään todellista liiketoimintaa. Vai olenko liian negatiivinen?

2 tykkäystä

Nojoo nappikauppaa mahtaa olla. Viime marraskuussa tiedottivat:

“28.12.2021 myynnin aloittaneeseen elämäntapaan liittyvien sairauksien riskitestiin “My Nightingale” vastaanotettujen kuukausinäytteiden määrä on ylittänyt 1000 kappaletta lokakuun 2023 lopussa.
Lääketieteellisten laitosten määrä, joissa ihmiset voivat mennä testaukseen, on laajentunut 240 laitokseen valtakunnallisesti.”

Toki mistäpä sitä tietää ovatko saaneet bensaa koneeseen, syyskuussa kaiketi sekin selvinnee…

3 tykkäystä

Noin oli tuolloin, sittemmin sikäläinen partneri irtutui tuosta bisneksestä ja jatko jäi Nightingalen omiin käsiin. Sen jälkeen ei ole Japanin suhteen tiedotettu onko hommat seis vai keitelläänkö jotain hiljaisella tulella.

1 tykkäys