NIO - Blue Sky Coming - Paljon enemmän, kuin pelkkä auto

Kuulostaa aika lailla Libsoftiktok. “Minun näkemykset ovat ne ainot oikeat”.
Sinä päivänä kun vertailu kielletään voidaan sulkea koko foorumi tai Teslakaveri voisi ostaa koko putiikin :smile:
Aikoinaan verrattiin hyvinkin kiihkeästi Nokiaa vs Ericssonia ja olihan se ihan asiallista.

Mielenkiinnolla odotan sitä päivää kun Nio tuottaa mitä on ennustettu ja luvattu.
Eikö markkinat aina oikeassa kelpaa enään (oy,n taloudillinen arvostus)
“Some people” vs minun “investors” ovat kaksi eri asiaa (tästä lähti käyntiin tämä turha ? kinastelu)

Oli kyllä. Ala televerkkoineen/ puhelimineen oli hyvin kilpailua, jossa logistiikka ja innovaatio nosti Nokian vähäksi aikaa voittajaksi. Mitä sitten tapahtui molempien puhelin - bisnekselle, sen tietävät kaikki. Tuotteet olivat melko samanlaisia (menemättä nyt joihinkin erikoisesti myyneisiin puhelimiin). Hintaluokkakin melkein sama. Asiakkaalle oli melkein sema, kumman ostaa. Se oli luonnollista vertailua.

Mutta nyt todellakin haluat vertailla autoja joista toisen merkin halvinkin maksaa abt 2.5 kertaa enemmän. Ja sales marginkin on toisella paljon suurempi. Eli ei mitään järkeä.

Tämä turha kinastelu lähti TAAS siitä, että halusit aloittaa väännön myyntinroista, vaikka niillä ei ole tässä vaiheessa mitään merkitystä, mikäli Xpeng ei myy vähintään 3 kertaa enemmän autoja kuin NIO.

Tuossa hyvää dataa siitä, että paljonko voittoa firmat tuottavat.Tuossa siis huhtikuulle asti. Minulle ainakin sijoittajana tärkeämpää ovat kokonaisluvut kuin se, että paljonko autoja myydään.

1 tykkäys

Etten nyt aiheuttaisi kenellekkän vatsahaava niin laitan tähän pisteen mutta katsotaan toukukuun raportteja mitä antavat (ja miten real world arvostaa Xpeng vs Nio - tuomion näkyy AINA kursseissa).
Odotan että Riku siellä xpeng langassa lähipäivinä (?) taas nikkaroi hyvän katsauksen xpengiläisten ja Niolaisten iloksi.

Edit: “Minulle ainakin sijoittajana tärkeämpää ovat kokonaisluvut kuin se, että paljonko autoja myydään.” -Stocklover.
No niin, ei ole yhtään kummallista että näemme asiat ihan eri tavoin.
Minulle taas vain tärkeätä että kaupat sujuu ja osakkeet ovat tuottoisia antina ja/tai kurrsinousuna jaantavat MINULLE voittoa - muu on aika samantekevää.
Jos luulet että sinä osaat lukea raportit ja numerot kirjainpidoissa näissä yhtiössä ja niistä tiedät kuinka hyvin yhtiöillä menee niin sanon vaan - earth calling.

Vielä…kiitos taulukosta, hyvin kelpaa.
Meillä ei ole hajukaan oikeastaan kuinka hyvin/huonosti tälle Triolle menee ja siten luotan että keskenäiset kurssimuutokset ovat melkein ainoat varteentekevät indikaattorit kullekin firmalle.

Sitä odotellessa. Siihen mukaan p/e & p/s ja mcap. :sunglasses:

3 tykkäystä

aika erikoista sinäänsä että täällä saa mennä henkilökohtaisuuksiin. Jotenkin sinun jutuista tulee mieleen jotkut edelliset Xpeng-nickit, samaa kuittia tuli. En tietystikään tiedä/toivo, että onko sama herra viestien takana. Toivottavasti ei.

4 tykkäystä

NIO and many other Chinese Stocks just got added to SEC Delisting List!

https://www.sec.gov/hfcaa

6 tykkäystä

Listalle joutuminen ei tietenkään tarkoita sitä, että joku oltaisiin poistamassa jenkkipörssistä.

En itsekään oikein ymmärrä tämän listan pointtia, koska eikö mikä tahansa yritys poisteta jenkkipörssistä, jos he eivät toimita vaadittavia papereita SEC:lle?

"The list is expected to continue to get longer, continuing with routine updates. It is worth noting, however, that Chinese and US regulators are currently working to address the issue.

The China Securities Regulatory Commission (CSRC) has had a very smooth dialogue with US regulators, with weekly videos gradually putting details in place, said Fang Xinghai, vice chairman of the CSRC, on the sidelines of the Boao Forum last month.

Fang said he is confident that an agreement will be reached in the future and this uncertainty is believed to be removed soon."

Suora käännös:

"
Listan odotetaan edelleen pidentyvän ja jatkuvan rutiinipäivityksillä.
On kuitenkin syytä huomata, että Kiinan ja Yhdysvaltojen sääntelyviranomaiset työskentelevät parhaillaan ongelman ratkaisemiseksi.

Kiinan arvopaperimarkkinoiden sääntelykomissio (CSRC) on käynyt erittäin sujuvaa vuoropuhelua Yhdysvaltain sääntelijöiden kanssa, ja viikoittaisilla videoilla on vähitellen saatu yksityiskohtia, sanoi CSRC:n varapuheenjohtaja Fang Xinghai Boao-foorumin sivussa viime kuussa.

Fang sanoi olevansa varma, että sopimukseen päästään tulevaisuudessa ja tämän epävarmuuden uskotaan poistuvan pian."

6 tykkäystä
3 tykkäystä

Jotta yritys voidaan potkia ulos pörssistä HFCAAn perusteella, se pitää ensin “identifioida”, eli PCAOBn pitää nätisti pyytää pääsisivätkön e tarkastamaan yrityksen paperit.

Kun pyyntö esitetään yritykselle, jonka papereita ei ole aiemmin tarkastettu, yritys lisätään tuolle listalle “tarkastuspyyntö esitetty” otsikon alle, ja yritykselle annetaan muutaman viikon paloaika pyyntöön suostumiselle. Jos ja kun pyyntö evätään / vastausta ei kuulu määräpäivään mennessä, yritys siirretään saman listan toisen “ei yhteistyötä” otsikon alle.

HFCAA antaa tällä hetkellä 3 vuoden armonajan ennen lopullista tuomiota, eli pyyntö esitetään uudelleen 2023 ja 2024. Jos tarkastaminen ei tuolloin onnistu, uhkaa potku persuuksille.

Mutta tuo 2024 on tämänhetkisen lainsäädännön mukainen aika, ja saattaa muuttua. House hyväksyi jo lakiesityksen, joka olisi lyhentänyt varoaikaa vuodella, eli kenkää voisi tulla jo 2023 keväänä. Kyseinen ehdotus, joka sisälsi paljon muutakin, meni läpi senaatissa, mutta HFCAAta koskevat kohdat oli poistettu matkan varrella.

Tälläkin hetkellö on auki useita esityksiä jotka tiukentaisivat HFCAAta, osa lyhenisi Grace periodia vuodella, toinen poistaisi sen kokonaan, eli jos tarkastukseen ei suostuta niin kenkää voisi tulla heti. Aika näyttää menestyvätkö nämä esitykset.

Listan perimmäinen tarkoitus on yksinkertaisesti se, että jotta voidaan laillisesti jaella rangaistuksia HFCAAn perusteella yritysten pitää olla “identifioituja”, ja tällä listalla seurataan sitä mille yrityksille pyyntöjä on esitetty ja miten niihin on vastattu. Listalla siis luodaan toimivalta viranomaiselle, ei sen kummempaa.

Mutta listalle joutuminen on siis ei enempää eikä vähempää kuin ensimmäinen askel matkalla delistaukseen.

Itse en usko että niin pitkälle mennään, mutta jännittäviä vaiheita matkalla varmasti vielä riittää, ennenkö tämän asian kanssa ollaan maalissa. Omassa vai vastustajan, siitähän nuo USAn ja Kiinan poliitikot taistelevat :wink:

7 tykkäystä

https://cnevpost.com/2022/05/05/chinas-foreign-ministry-responds-as-firms-on-sec-list-for-possible-delisting-exceeds-100/

5 tykkäystä

Voi olla paikallaan kertoa että sekä The Motley Fool sekä artikkelin kirjoittaja omistavat Nio osakkeita :joy:

3 tykkäystä

Millä perustein perustat ettei “näin pitkälle mennä”? Tai onko pelkkä “Imho”?

IMO = in my opinion
IMHO = in my humble opinion

Ja lauseeni alkaa “itse en usko, että”…

Voiko sitä enää selvemmin ilmaista, että kyseessä on nimenomaan mielipiteeni asiasta.

Eikä kenelläkään voi tästä asiasta sen parempaa tietoa olla, ihan “pelkkien imhojen” varassa tässä ollaan. Ellei sitten SECillä ja CSRCllä ole joku salaliitto. Ovatkin jo sopineet miten asia ratkaistaan, mutta eivät kiusaukseen kerro sitä vielä :joy:

5 tykkäystä

“NIO Inc. a pioneer and a leading company in the premium smart electric vehicle market, today announced that it expects its Class A ordinary shares, par value US$0.00025 per share to be listed and commence trading on the Main Board of the Singapore Exchange Securities Trading Limited (the “SGX-ST”) on May 20, 2022 (Singapore Time), subject to fulfilment of the conditions set out in the eligibility-to-list letter (“ETL”) from the SGX-ST. On May 5, 2022 (U.S. Eastern Time), the Company announced that it received the ETL from the SGX-ST with regard to its proposed secondary listing of its Shares by way of introduction on the Main Board of the SGX-ST (the “Proposed Secondary Listing”).”

5 tykkäystä

NIO’s Singapore listing will make it the first EV maker in the world to list in three venues. :+1:

5 tykkäystä

https://cnevpost.com/2022/05/11/nio-et7-becomes-10th-best-selling-premium-sedan-in-china-in-first-full-delivery-month/amp/

7 tykkäystä

Vaikeina aikoina pitää pistää vähän lisää posia ryhmään:

Euroopan valloitus laajenee.

13 tykkäystä

"The new brand will compete with automakers including Tesla and Volkswagen, the article noted, adding that its core team is now built and the first products are already in key development stages.

Horizon Robotics was one of the first companies in China to launch AI chips for vehicles and achieve mass production, with shipments of the chip already exceeding 1 million, according to the company."

6 tykkäystä

" “NIO and Bavaria, it’s a perfect match. We’ve been in Munich since 2016 and this year sees our new design headquarters open in the north of the Bavarian capital! Very soon, we’ll be rolling out our vehicles and game-changing Power Swap Stations and Battery-as-a-Service (BaaS) in Germany. It’s a hugely exciting time”, Hui Zhang started to say."

5 tykkäystä

Ja ES7 saanut myyntiluvan :muscle:

10 tykkäystä