Nokia sijoituskohteena (Osa 2)

Holdareille vähän tsemppiä…

No Meme Necessary: Nokia Shows Potential For Patient Investors

3 tykkäystä

Niinpäs, Lundmark-Nokian kohdalla voidaankin jouhevasti todeta, jotta:

  • Inexperienced investors can learn the invaluable lesson of patience from this experience.
  • That’s not to say you should dedicate a huge percentage of your portfolio to Nokia stock, but I do see it as a relatively safe investment at its current share price in the $4 range, which allows someone a chance, if they are patient, to watch how the company evolves…

“Quite an experience to live in fear, isn’t it?”
:thinking: :wink:

2 tykkäystä

Eli SMIC on ostanut 12kk aikana1,2 Mrd USD edestä vuosisopparillaan, 2018 alkanutta sopimusta jatkella 2021 kattaen.

Sopimus EI siis ole tuoreinta tekniikkaa (EUV), mutta DUV-litografia on tänä päivänä yleistä ja hyvää. EUV:lla pääsee paremmin ja nopeammin “kerralla” haluttuun kuvioon, mutta DUV:lla (vasemman puoleinen kuvio) joutuu saman saadakseen tekemään monia vaiheita ja kuten kuvasta näkyy, kuvio ei ole yhtä hyvä. Näin EUV:lla pääsee myös pienempään viivanleveyteen.

Kai se on niin, että molempi parempi tänään, mutta EUV on tulevaisuus.

BTW, tuskin esimerkiksi ASML privaverkkoja Huaweilta hommaa…

3 tykkäystä

Lehdistötiedote

Nokia sitoutuu puolittamaan päästönsä vuoteen 2030 mennessä

Science Based Targets -aloite (SBTi) on hyväksynyt Nokian uudet ilmastotavoitteet, jotka tähtäävät osaltaan ilmaston lämpenemisen pysäyttämiseen 1,5°C asteeseen. Nokian aiemmat tavoitteet oli asetettu ilmaston lämpenemisen pysäyttämiseen 2°C asteeseen.
Nokia sitoutuu vähentämään sekä oman toimintansa että tarjoamiensa tuotteiden ja ratkaisujen tuottamia päästöjä.
4.3.2021

Espoo, Suomi – Nokia on tänään ilmoittanut sitoutuvansa vähentämään sekä oman toimintansa että tarjoamiensa tuotteiden ja ratkaisujen tuottamia kasvihuonepäästöjä 50 prosentilla vuoteen 2030 mennessä. Uudet tieteeseen perustuvat ilmastotavoitteet ovat Science Based Targets -aloitteen hyväksymät ja tähtäävät Nokian osalta ilmaston lämpenemisen pysäyttämiseen 1,5 °C asteeseen.

Nokia sitoutui Science Based Targets -aloitteen asettamiin ilmastotavoitteisiin jo vuonna 2017. Tuolloin tavoitteena oli pysäyttää ilmaston lämpeneminen 2°C asteeseen. Yhtiö saavutti 90 prosenttia asetetusta tavoitteesta vähentää oman toimintansa aiheuttamia kasvihuonepäästöjä (Scope 1 ja 2) jo 11 vuotta ennen asetettua määräaikaa. Tavoite niiden päästöjen vähentämiseksi, jotka syntyvät asiakkaiden käyttäessä tuotteitamme (Scope 3), etenee aikataulussa.

Nyt Nokia ottaa käyttöön entistä kunnianhimoisemmat tavoitteet päästöjen puolittamiseksi vuoden 2019 lähtötasosta. Uudet tavoitteet tähtäävät Nokian osalta ilmaston lämpenemisen rajoittamiseen 1,5°C asteeseen ja ne on laajennettu kattamaan lähes 100 prosenttia Nokian tuoteportfoliosta. Tavoitteet kattavat tuotteiden ja Nokian oman toiminnan lisäksi nyt myös logistiikka- ja kokoonpanotehtaiden toimitusketjujen tuottamat päästöt.

“Olemme edelläkävijöitä päästöjen vähentämisessä omissa toiminnoissamme ja parannamme jatkuvasti tuotteidemme energiatehokkuutta uusilla innovaatioilla. Mutta ilmastonmuutoksen torjuminen on armotonta kilpailua aikaa vastaan. Olemme asettaneet uudet ja entistä tiukemmat tieteeseen perustuvat ilmastotavoitteet vauhdittaaksemme hiilijalanjälkemme pienentämistä. Tämä tarkoittaa, että kestävän kehityksen on oltava tuotesuunnittelumme ja ratkaisujemme ytimessä", sanoi Pekka Lundmark, Nokian toimitusjohtaja.

Science Based Targets -aloitteen asettamat tavoitteet auttavat yrityssektoria varmistamaan, että sen ilmastotavoitteet perustuvat tieteeseen ja saavat aikaan merkittäviä päästövähennyksiä maailmanlaajuisten vaatimusten mukaisesti. Nokian tavoitteet päivittyvät Science Based Targets -aloitteen verkkosivuille tämän päivän kuluessa.

Suurin osa Nokian hiilijalanjäljestä muodostuu myytyjen tuotteiden käytöstä aiheutuvista päästöistä. Nokia keskittyy hiilijalanjälkensä pienentämiseen muun muassa kehittämällä laitteidensa ja ohjelmistojensa energiatehokkuutta sekä panostamalla tuotesuunnitteluun, modernisointiin ja resurssien tehokkaampaan käyttöön. Esimerkiksi:

Nokia AirScale -radioverkkotuotteissa käytetty ReefShark-piirisarja vähentää energiankulutusta jopa 66 prosenttia.
Nokia toimitti ensimmäisenä nestejäähdytteisen 5G-tukiaseman kaupalliseen käyttöön. Ratkaisun avulla voidaan vähentää tukiasemien jäähdytysjärjestelmien energiankulutusta jopa 90 prosentilla ja AirScale-radioverkkotuotteiden päästöjä jopa 80 prosentilla, mukaan lukien hukkalämmön uudelleenkäyttö.
Tekoälyyn pohjautuva pilvipohjainen Nokia AVA Energy Efficiency -palvelu voi vähentää energiankulutusta jopa 20 prosentilla sammuttamalla verkon osia tiedonsiirtotasojen ollessa matalia.
Joulukuussa 2020 globaali, voittoa tavoittelematon CDP listasi Nokian A-luokkaan tunnustuksena yhtiön merkittävistä toimista päästöjen vähentämiseksi, ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi sekä vähähiilisen talouden kehittämiseksi.

Lisätietoa Nokian toimenpiteistä kestävän kehityksen edistämiseksi kerrotaan vuosittain ilmestyvässä People and Planet -vastuullisuusraportissa. Seuraava raportti julkaistaan huhtikuussa 2021.

13 tykkäystä

Kiitos @Opa asian kaivamisesta. Toisin sanoen on syytä olettaa ettei EUV-litografiaa vuoda edelleenkään Kiinaan ja Huawein käyttöön. Nämä sopparit voivat jonkin verran auttaa SMICin kehitysaskeleita, mutta käytännössä ei auta siis uudessa teknologiassa. SMIC tulee edelleen juoksemaan valovuoden vaikkapa TSMC:n tai Samsungin perässä, ja jopa Intellin.

image

Tämä kommentti siis hyvin validi.

5 tykkäystä

Nokia taitaa olla pykälän päässä siitä Investment Grade tasosta S&P:llä ja pari Moodys:llä (Erkki on IG sekä S&P & Fitch)
no alla kokonaisuus väreillä

Niin ja vastaus kysymykseenkin, imo varmasti on jotain vaikutusta myös kurssiin, lainaehtoihin jne jos/kun pääsee Investment Grade tasolle (on ainakin bondi rahastoja, jne joilla ehtona tuo InvestmentGrade luokitus )
Sininen Nokia, gul = Sverige, punainen raja= Investment grade ja speculative

8 tykkäystä

Päivän #1750

Update on Robot #1750 so far this morning in Helsinki Stock Exchange @ 12:06
211 out of 4104 transactions was 1750pcs events ~ 5,14 % of all transactions
(211x1750) out of 4,82m changed total shares ~ Minimum of 7,66% of total shares exchanged
This between 10:00 and 12:06 today, with avg price of 3,3

Update on Robot #1750 so far this morning in Helsinki Stock Exchange @ 13:44
314 out of 5984 transactions was 1750pcs events ~ 5,25 % of all transactions
(314x1750) out of 6,88m changed total shares ~ Minimum of 7,99% of total shares exchanged
This between 10:00 and 13:44 today, with avg price of 3,29

joutui päivän päätteeksi vähän kiristämään tahtia että sai kurssia painettua ?
Update on Robot #1750 so far this morning in Helsinki Stock Exchange @ 18:29
1270 out of 20296 transactions was 1750pcs events ~ 6,26 % of all transactions
(1270x1750) out of 26,23m changed total shares ~ Minimum of 8,47% of total shares exchanged
This between 10:00 and 18:29 today, with avg price of 3,29

ilman loppuhuutaria (5m osaketta eli 20% vaihdosta ja jossa ei yhtään 1750 kauppaa) olisi näin
Update on Robot #1750 so far this morning in Helsinki Stock Exchange @ 18:29
1270 out of 19892 transactions was 1750pcs events ~ 6,26 % of all transactions
(1270x1750) out of 21,23m changed total shares ~ Minimum of 10,47% of total shares exchanged
This between 10:00 and 18:29 today, with avg price of 3,3

3 tykkäystä

< Nokia sitoutuu puolittamaan päästönsä vuoteen 2030 mennessä<
https://etn.fi/index.php/13-news/11841-nokia-sitoutuu-puolittamaan-paastonsa-mutta-verkkojen-tehonkulutus-kasvaa

2 tykkäystä

Millä osakerahastolla on IG -luokitus vaateena?

Luonnollisesti bondirahastoilla on noita sääntöjä, mutta en itse ole törmännyt tuollaisiin ehtoihin osakerahastoissa.

Toki tämä ei tarkoita etteikö sellaisia olisi :sweat_smile: Mutta siis mielenkiinnosta kyselen ja päivitän omaa tietämystä…

1 tykkäys

Voi olla että oli liian gospelia tuo ajatuksenjuoksu ja juuri noin että bondirahastoissa ainakin ehtoja, voi olla yksittäisten rahastojen säännöissä, jos tuollaista, voipi olla ettei ole yhtään :smiley:

My bad :see_no_evil:

2 tykkäystä

Onpa kovia lukemia tuolla NYSE shortti%, en ole käynyt tuolla tammikuun hurlumhei päivien, jolloin mielestäni oli 10% tuntumassa (huippujen jälkeen) nyt reilusti päälle 20% tasaisesti

heitinpä nuo exceliin hintojen kanssa ja tulee tämän näköinen graafi

tämmöinen tiedonjyvänen nakushorttailuun

Eli jos näitä nakushortattuja osakkeita ei saa “katettua” 3 päivän sisällä, joutuu ne hankkimaan markkinoilta oikeina osakkeina.

"There is a time limit on how long the seller can sell these shares and be naked on the trade and the time limit is 3 days. This is where the RegSho rules come in and the data we track. If the sellers broker-dealer has not located a borrow to cover this short trade within 3 days they will need to purchase back the shares they have sold on the open market. This process is referred to as a “Buy In”.

Lisää mielenkiintoista

Tuolla nakedshortreport -sivustolla ohjeistetaan sijoittajia seuraavasti: (Siinä mielenkiintoinen esim kohta 4.)

How to Detect Naked Short Trades
There are many tell tale signs that a company is being naked short sold. Do you think your company or investment is under attack? Here is what you should keep your eye out on:

  1. Has the stock been on a continual downtrend over the past several months with no material events or known reasons for why it has depreciated?
  2. Does the stock see downwards pressure anytime the company outs out a press release?
  3. Do you notice any unscrupulous posts or new handles popping in bashing the company, it’s story or management? It is common for short sellers – both regular and naked short sellers to hire bashers and deploy them on the stock message boards and social media.
  4. Do you ever notice weird uneven trade lots? Example, someone traded 1,172 shares or an odd lot, but frequently? This is sometimes a way that market makers and short sellers communicate with each other in the marketplace without the evidence of a text message, email or recorded phone call.
  5. Are you a company that has gotten phone calls from investors who all of a sudden seem curious in investing in your company? Be wary. We have seen this ploy come out of Germany many times in the past. Traders go short, knock the stock down in the process and come calling for a financing to cover their position. Another illegal tactic but it happens!
  6. If you are a NASDAQ or NYSE company, rule of thumb is If you see more than 20% of your overall volume initiated short on a daily basis as reported by REGSHO and displayed on our website as per REGSHO guidelines and delivered by FINRA you may be under attack. If you are looking to track naked short selling on OTC companies please visit www.otcshortreport.com
17 tykkäystä

Joltain osin verrokilta Cienalta tulos.

EPS 0,52, odotus 0,4488
Liikevaihto 757,1 M, odotus 750,46 M

Pääriveiltään siis ok. Osake +2,4%. Oli alussa kovemmassa nousussa - sikäli samansuuntainen liike intrana kuin Nokialla ja Ericssonilla jenkkien aukeamisen jälkeen.

5 tykkäystä

Private 5G network will be tested alongside a conventional mobile operator network.

6 tykkäystä

Tuossa @Nenamies linkkaamassa tiedotteessa on myös tällainen tärkeä kohta:

Nokia has more than 260 large enterprise private wireless customers across industries worldwide, of which over 40 incorporate 5G.

Yritysyksikön johtaja puhui vuodenvaihteen nakkeilla 220 yritysasikkaasta, Lundmark alkuvuonna 240’stä. Aika saatananmoinen kyyti näyttää olevan. Ensimmäisen kerran näin myös selkeän maininnan 5G-yritysasiakkaiden määrästä.

20 tykkäystä

Muistinpa penkoa tietoa privojen määrän kehityksestä. Kuukaudet perustuvat lähteen löytymiseen, eivätkä siksi ole kvarttaalitasolla. Nokian tapa ilmoittaa näyttää olevan yli ilmoitetun tasaluvun, mikä tietysti vähentää tarkkuutta.

Yritysasiakkaiden määrä:

11/19 120
7/20 180
12/20 220
3/21 260

Eli kasvuprosentit 11/19-3/21 117 % - 7/20-3/21 44 % - tämä vuosi 18 %.

19 tykkäystä

Se on sitten sen vuotuisen raportin aika. Eikö täältä aina joku kaiva jotain negatiivista joka vuosi. Saadaan ehkä lisää liukkautta aamun pulkkamäkeen. Toivottavasti ei.

8 tykkäystä

http://www.wsj.com/articles/broadcom-expects-6-5b-in-2q-revenue-151614894240?st=o7669pzodbgfmdk&reflink=article_copyURL_share

Broad­com said for the quar­ter end­ing May 2, it ex­pects about $6.5 bil­lion in rev­enue, up 13% from the prior-year pe­riod. Ac­cord-ing to Fact­Set, an­a­lysts are ex­pect­ing $6.33 bil­lion.

The com­pany is ex­pect­ing ad­justed earn­ings be­fore in­ter­est, taxes, de­pre­ci­a­tion and amor­ti­za­tion to be about 59% of pro­jected rev­enue, it said.

Ehkä Nokiankin lisääntyneet ostot parantaneet Broadcommin tulosta…

Press Release

Nokia expands 5G ReefShark chipset portfolio with Broadcom collaboration

  • Companies to focus on the development of silicon technology, expanding range of ReefShark chipsets

15 June 2020

6 tykkäystä

#1750

Update on Robot #1750 so far today in Helsinki Stock Exchange @ 12:15
292 out of 5503 transactions was 1750pcs events ~ 5,31 % of all transactions
(292x1750) out of 5,6m changed total shares ~ Minimum of 9,12% of total shares exchanged
(292x1750) out of 5,13m changed total shares, without morning auction ~ Minimum of 9,97% of total shares exchanged
This between 10:00 and 12:15 today, with avg price of 3,23

edit molemmat samaan kaavaan

Päivitys, kurssi yrittää silti nousta vaikka robo sutii vastaan
Update on Robot #1750 so far today in Helsinki Stock Exchange @ 13:34
495 out of 7950 transactions was 1750pcs events ~ 6,23 % of all transactions
(495x1750) out of 7,96m changed total shares ~ Minimum of 10,88% of total shares exchanged
(495x1750) out of 7,48m changed total shares, without morning auction ~ Minimum of 11,58% of total shares exchanged
This between 10:00 and 13:34 today, with avg price of 3,23

9 tykkäystä

Tilauskirja huolettaa täytyy myöntää, taas pienenmpi kuin aiempana vuotena, pitäisi sitten vaan ymmärtää paljonko tulee vuoden aikana kauppaa, josta tulee samana vuonna sisään liikevaihtoa, onko se 10, 20 ,50% vaikuttaako 5G siihen kuinka merkittävästi vs aiemmat vuodet, tästä olisi kiva kuulla muilta ajatusta

3 tykkäystä

image

Tämä kuulostaa aikalailla hyvälle.

image

image

9 tykkäystä