Nokia sijoituskohteena (Osa 2)

Eikös tämä ole hieman rikollista kertoa näin positiivista tarinaa ja antaa risukasaan toivon valoa? Ei ole kompetenssia arvioida voisiko tämä pitää paikkansa mutta kyllähän se kelpaisi.

4 tykkäystä

Siihen noiden wall streetin poikien systeemit perustuu. Tehdään Holdarien olo niin tuskaiseksi että saadaan ravisteltua niiltä laput omiin taskuihin. Nyt pitää vaan pitää pää kylmänä vielä tämä viikko. Jenkeissä vaihto tippuu ja alkaa muistuttaa kuolleen miehen aivokäyrää. Robotit pelaa pingistä parin sentin sisällä. Laskelmani näyttää että aamulla myydään ehkä vielä alas ja sitten siitä loppuviikkoa kohden kivutaan ja ensi viikolla alkaa raketin matka kohti uusia tasoja.:rocket::rocket::rocket::rocket::joy:

21 tykkäystä

Näin tietysti mahdollista. Voi olla että kerran vielä käyvät 4.23-4.26 testaamassa. Mutta loppusuoralla ollaan tämän Korpivaelluksen kanssa. :+1::grin: Laskin alunperin että tulospäivänä lähdetään nousuun mutta alkuviikon liikkeet näytti että isot pojat oli muuttaneet taktiikkaa. Varmaan Erkin ohjeistus oli niin pehmeä että alkoivat epäröimään. En ole ennen nähnyt noin kovaa kurssinousun estoa kuin torstaina. Tällä saatiin pidettyä merkittävät tekniset indikaattorit tutkan alapuolella.

20 tykkäystä

Olen tehnyt aivan saman havainnon kanssasi. Kurssi säädettiin jo ennen osaria haluttuun tasoon ja erinomaisen osarin yhteydessä ja sen jälkimainingeissa on robot kyllä viritetty huippunsa. Kohta annetaan paineen purkautua. Tulee sen naapuripalstan kuuluisa ketsuppipulloefekti. Olipahan ostokelit.

24 tykkäystä

Harvinainen ulostulo Lundmarkilta koskien työperäistä maahanmuuttoa. Vaikka hän ei suoraan perussuomalaisten puheenjohtajalle vastaakaan on viestin kohde selvä. Toimitusjohtajilla ei ole tapana kommentoida politiikkaa, mutta näin sen voi tehdä.

Itsekin olen sen verran työelämässä aikaani kuluttanut, että tiedän Purran kommentin olevan järjetön – vähän kuten hänen puolueensa tavoite EU-erosta. On hyvä, että Vesterbackan ja Lundmarkin kaltaiset kaverit tätä kommentoivat. Työperäisen maahanmuuton vaikeuttaminen olisi myrkkyä Nokialle, mutta myös lähes mille tahansa Helsingin pörssissä listattavalle kansainväliselle yritykselle. Suomi tarvitsee työperäistä maahanmuuttoa enenevissä määrin. Suomalaisille teknologiafirmoille ulkomainen työvoima on ollut jo pitkään elinehto.

Lundmarkin mukaan puolet Suomeen palkatuista 700:sta viime vuoden rekrystä oli ulkomaalaisia.

40 tykkäystä

Rehellisyyden nimissä olisit voinut laittaa koko keskustelun, niin näkisi mitä Purra vastasi Lundmarkille. Tuo kuva antaa täysin virheellisen käsityksen keskustelusta. Vesterbackasta saa somen perusteella harvinaisen ylimielisen kuvan.

11 tykkäystä

No onhan se näinkin toisaalta itseä mietityttää jos 50% työntekijöistä tulee ulkomailta mikä suomen koulutuksessa mättää. Jos ei tule tarpeeksi osaajia pitäisikö kenties lisätä opiskelu paikkoja vai ovatko suomalaiset vain liian huonoja

1 tykkäys

Jos yhtiö toimii globaalisti, on kai loogista että parhaat osaajat löytää globaalisti eikä yhdestä 5,5 miljoonan asukkaan maasta.

23 tykkäystä

Hyviä kysymyksiä. Laitan oman vastaukseni politiikkanurkkaukseen niin ei puurouteta Nokia-juttuja tällä keskustelulla. (Linkki keskusteluun politiikkanurkkauksessa)

15 tykkäystä

EPS 0,44€ on oikaistu luku, EPS 0,75 on raportoitu. Kommentin graafissa on ennuste raportoidulle epsille, joka on noin puolet.

1 tykkäys

Aika vähän raportoitua 0,75€ EPS:ä on kommentoitu. Muistatte varmasti jokaisen tuloksen jälkeen tavalla tai toisella pintaan pulpahtaneen pitkän keskustelun parin-kolmen vuoden takaa, jossa raportoidulla luvulla oli kannattajansa ja vertailukelpoista lukua pidettiin lähinnä huijauksena? Raportoitu EPS oli pitkään selvästi huonompi, kuin vertailukelpoinen EPS.

Vertailukelpoisen luvun käytölle on hyvät perustelut.

Toisaalta – kaikille Nokian omistajille kelpaa varmasti monilla netin sijoituspalstoilla nyt esiintyvä Nokian P/E, joka raportoiduista luvuista laskettuna on alle 6. Tavallaan tämä toimii myös hyvänä varoituksena. Yhtiöiden omiin materiaaleihin kannattaa tutustua huolella ennen sijoituspäätöksiä. (Huom. Nokian kohdalla P/E on varsin houkutteleva joka tapauksessa)

20 tykkäystä

Vertailukelpoista lukua on mahdollista käyttää “väärin”. Jos investointiluonteiset menot toistuvat samanlaisina vuodesta toiseen, niiden mättäminen taseeseen saattaa antaa liian ruusuisen kuvan yhtiön kannattavuudesta. Jos tätä harrastaa vuodesta toiseen, investointien kuoletukset kasvavat ja alkavat rasittamaan yhtiön kannattavuutta, jos tehdyt investoinnit eivät olekaan parantaneet yhtiön kilpailukykyä, liikevaihtoa ja marginaaleja,

ALUn laiteiden uusiminen Nokian piikkiin korvausinvestointeina vuodesta toiseen taisi sitten lopulta karahtaa kiville viimeistään silloin, kun Verizon valitsi Samsungin Nokian sijasta 5G-toimittajaksi. (5G conversion rate putosi 90 prosenttiin Q3/2020)

9 tykkäystä

Tyyli jolla itse tarkastelen antaa ensimmäisiä helpotuksen merkkejä kun saadaan päivätasolla nouseva kynttilä.

Tänään siis vertailukohtana high @4,3745 € ja low @4,314 €.

Tuntitason edeltävä high @ 4,4045 €.

Ja sitten. Ei jättiuutinen, mutta hyvä kuitenkin.

Nokia ensisijainen toimittaja, joten pärjännyt hyvin kilpailussa. Onkohan myös toisella yhtiön RAN -toimittajalla Ericssonilla roolia tässä?

23 tykkäystä

Olen käynyt silloin tällöin lukemassa Laimean sillin tarinoita ja laitan nyt muutaman linkin klikattavaksi, jos kiinnostaisi ao. sijoittajan pohdinta ja tekemiset, Ei mitään ihmeellistä verrattuna tällä palstalla kirjoitettuun, mutta mielenkiintoista oli ainakin Nokioiden myynti ja virheen myöntäminen tulosjulkistuspäivänä sekä arvuuttelut kurssin kehityksestä tänä vuonna.

15 tykkäystä

Katsoin myös että tuohon 4,314 tultiin voimalla ylhäältäpäin ja se ei pettänyt joten se oli todennäköisesti nyt siinä. Nyt alkaa liuku ylöspäin koska laput ei näillä tasoilla liiku. Nyt onkin sitten pelkkiä vihreitä päiviä pitempään.:+1::grin:

33 tykkäystä

DB ennallaan ja perustelut ovat mielenkiintoiset.

Nokian osakekurssi kärsinyt sen takia että sen marginaaleja verrataan suoraan Ericssoniin? Eli Ericssonin ongelmat valuneet välillisesti myös Nokiaan?

Tämä uusi perustelu osakekurssin huonolle vireelle.

@Longi mahdollista kyllä vaikka en itse vielä pysty olemaan yhtä optimisti. Tosiaan selkeää tukea tuli, jolloin puolustettiin eilistä low’ta mutta toisaalta myös eilinen high on jäänyt ainakin vielä saavuttamatta. Nokiankin kannalta illan FED on aika oleellinen.

Edit: Kyllä tekkiyhtiöt on hyvin alttiita FEDin aiheuttamille markkinaliikkeille, Nokia ei suinkaan ole immuuni tälle. Toki toivotaan nousevia markkinoita myös Nokian kannalta.

32 tykkäystä

Ei Nokia välitä mitä keskuspankit on mieltä. Se menee aina sinne minne isot pojat vie. Ne polttivat muuten eilen sen verran lappuja yrittäessään läpi siitä 4.314 tasoista että eivät varmaan yritä uudestaan.

16 tykkäystä

Nokian volyymi tänään on niin pieni (n. 20% normipäivästä tällä hetkellä), että vahvasti viittaisi siihen, että myyjiä ei enää tältä tasolta löydy, eli komppaan Longia, mutta myös Lexusta, koska historia on osoittanut, että Nokian kurssi laskee, jos Ericsson laskee, mutta Nokian kurssi laskee myös, koska FED, koska Cisco, koska Ciena, koska joku muu muuttuja heiluttaa toimialaa tai koko markkinaa… toivottavasti tuo Deutche Bankin suositus nyt herättää sijoittajia tajuamaan, että Nokia ei ole Ericsson (eikä Cisco tms). Jotkuthan luulevat vielä, että Nokia tekee matkapuhelimia, jopa ihan Seeking Alphaan vakavalla naamalla analyyseja tekevät kirjoittajat :frowning:

37 tykkäystä

Mitään TA:sta tiedä, mutta eikös tuossa ole gap molemmilla puolilla. Voiko ton nähdä “island reversal”-kuviona, jolloin himo jälkimmäisen gapin täyttöön olis pienempi?

2 tykkäystä

Mielestäni Nokian tulisi vaihtaa nimeä, tuntuu monissa yhteyksissä assosioitua matkapuhelinvalmistajaksi, eikä tämä ole hyvä asia. Sehän on se kerran maailman suurin yritys joka hävisi Applelle ja Androidille.

2 tykkäystä