Nokia sijoituskohteena (Osa 2)

Q: Sami Sarkamies

@sarkamies
Investment professional at Danske Bank with focus on telecoms, media, technology, and healthcare

Are you [Nokia] planning to make acquisitions in order to strengthen your offering in this area [high margin growth/enterprise aspirations]?**

Thanks.

——/////——-

A: Pekka Lundmark, CEO Nokia

I’m not going to speculate on right now. In terms of priorities,

  • the number one priority is organic development. Then if that is not enough,

  • then bolt-on type of acquisitions would be the second priority.

That’s really what we are focusing on in terms of this business.

11 tykkäystä

Iain Morris:

42 tykkäystä

Iain Morris on aikaisempaa positiivisempi Nokiaa kohtaan:

" … On the eve of this year’s Mobile World Congress Barcelona, Nokia’s long turnaround is perhaps finally complete. According to research from both Dell’Oro and Omdia (a Light Reading sister company), the Finnish vendor and South Korea’s Samsung were the biggest gainers in radio access network (RAN) market share last year. That seems to mark the first real improvement for Nokia since 5G was launched"

33 tykkäystä

Vuosi 2023 5G-sopimukset. 3 diiliä ja 2 liveä lisää.

Deals 252 =>269 +6,7%
Live 92 =>98 +6,5 %

Vertailu: 2023 kertymä verrattuna 2022 koko vuoden kertymään.

Deals lisäys 2022 45 kpl 2023 17 kpl (37,8 % vuoden 2022 lisäyksestä)
Live lisäys 2022 20 kpl 2022 6 kpl (30,0 % vuoden 2022 lisäyksestä)

171 diiliä odottamassa elämöintiä

20 tykkäystä

Jotain uutta…

The Power of n

9 tykkäystä

image

Ahhhh No GIF - Ahhhh No GIFs|833x1145.9502762430939

Tuohan on kuin suoraan KN-mainoksista.

12 tykkäystä
  • Merkittävä dili Nokialle
    Kyseessä kymmenen vuoden sopimus verkkolaitteista ja softasta - Nokia ainut toimittaja.

———-/>

Press Release

Nokia wins new 10-year 5G deal with Antina in Singapore #MWC23

  • Nokia to deploy new standalone 5G network and enhance the existing network infrastructure throughout Singapore
  • Nokia remains Antina’s sole supplier following a competitive tender process
  • Nokia to supply solutions from its AirScale portfolio including massive MIMO antennas, and remote radio heads for comprehensive 5G coverage

22nd February 2023

Espoo, Finland – Nokia today announced that it has won a ten-year extension to its existing nationwide 5G network deal with Antina Pte. Ltd. (“Antina”), the joint venture formed by mobile network operators M1 and StarHub in Singapore, following a competitive tender process. The deal will see Nokia deploy a 5G Standalone (SA) network for both indoor and outdoor coverage as well as expand the existing network utilizing Antina’s 3.5GHz spectrum holdings. The deal will improve the 5G connectivity experience for businesses and consumers underpinning Singapore’s vibrant 5G ecosystem.

Tommi Uitto, President of Mobile Networks, Nokia, said: “This long-term extension to our contract demonstrates Antina’s trust in our technology leadership and the strength of our product portfolio. Our high-performance networks deliver a premium 5G experience adding coverage and capacity where it is needed in both indoor and outdoor locations. Singapore is creating a world-class 5G environment and we are proud to work alongside them in this important project.”

66 tykkäystä

Ei varmaan selity 5g teknologian luomien rajoitteiden takia. Kiinassa jo tehty leikkaus etänä vaikka en usko teknologisen paremmuuteen jo chippien puutteen takia. :arrow_double_down:

11 tykkäystä

juu se oli vähän niinkuin vitsi ja itseäni tuossa yllätti että tuo paikannus on paikoittain noinkin epätarkkaa, kattaa 90% tehtaasta ja 50cm puitteissa

Leikkaushan enemmän perustuu latenssiin ja viedokuvaan kuin tuohon sijaintiin :slight_smile: ja toki robotti von rosenbergiin

12 tykkäystä

Nokia Oyj

Wed, February 22, 2023, 9:00 AM GMT+2·4 min read

Press Release

Nokia bolsters MX Industrial Edge capabilities to meet ever- growing industry digitalization demands #MWC23

  • Nokia MXIE to leverage high-performance Dell PowerEdge server family to support the increasing processing needs of Industry 4.0 use cases
  • Nokia introduces MXIE GPU support for advanced real-time video analytics applications and to unlock future business-critical AI and machine learning OT use cases
  • Nokia to offer MXIE in a Hardware-as-a-Service model, reducing CAPEX requirements to allow more enterprises to digitalize operations leveraging OT data
19 tykkäystä

5G-verkoista hyötyvät eniten IoT:n käyttäjät eli yritykset. Nokian toimintakertomuksen 2022 mukaan yrityssegmentillä kasvu oli 49 % ja vuoden 2022 myynnit olivat 769 miljoonaa euroa. Se tosin on vain 9,1 % myynneistä yhteensä, mutta tuolla kasvuvauhdilla segementin myynnit ylittäisivät Nokian 2022 liikevaihdon noin 6 vuodessa.

Tavallisille kuluttajille 5G:n ja IoT:n merkitys on toistaiseksi vähäinen ja sellaiseksi jäänee (itseohjautuvista autoista yms. huolimatta). IoT-ratkaisujen (sensorit) avulla yritykset pystyvät vähentämään merkittävästi teknisistä syistä johtuvia tuotantoseisokkeja ja automatisoimaan logistiikkaa. Yritysten ohella IoT:lla yhdessä tekoälyn kanssa voi olla suuri julkisten organisaatioiden palveluissa, mm. SOTE-palvelut sekä toiminnassa, jossa nopeus on etu - kuten sodankäynnissä.

17 tykkäystä

En kyllä sanoisi, että ei mitään merkitystä. Samalle alueelle mahtuu nyt enemmän käyttäjiä, latenssi on pienempi ja nopeudet hyvää tasoa. Elin ennen valokuidun kanssa, mutta nyt käytössä on 5G-modeemi vieläpä ilman erillistä ulkoantennia enkä ole kyllä katunut. Samalla alueella 4G on ollut melko tukkoinen ruuhka-aikoina.

E: Vaikka käytännön surffailussa eroa ei huomaisi niin kyllä kasvava dataliikenne myös lisää vaatimuksia. Ja se kasvaa vaivihkaa koko ajan; esim. puhelin juttelee nykyään taustalla verkon kanssa enemmän kuin kymmenen vuotta sitten.

2 tykkäystä

5G:llä ja IoT:lla ei ole paljoakaan tekemistä, jos puhutaan sensoreista. Lisensioiduilla taajuuksilla toimivat langattomat sensorit perustuvat NB-IoT- ja LTE-M-teknologioihin, mitkä taas ovat osa 4G:tä.

5 tykkäystä

Myönnän, että ehkä kärsimättömyys on merkittävässä roolissa Nokiaan turhautumisessani.
Vuosi 2021 kun Nokia alkoi petrata, niin myös kurssi kehittyi kivasti.
Nyt sitten kun sentimentti lässähti 2022, niin Nokia on jäänyt kyntämään.
Jopa päivävaihdossa menee nyrkkipajoja ohi :grinning:
Nokia voi vielä tästä herätä, mutta tuollainen 10-15% pitäisi tulla kurssiin tänään tai huomenna.

image

4 tykkäystä

Vaikka sensorit olisivat keksitty minkä tahansa teknologian aikana, kysymys ei ollut niistä, vaan tiedonsiirtonopeudesta. Eräässä pörssiyhtiössä ongelmana oli, että 4G-verkko oli liian hidas välittämään tietoa sensoreista logistiikan ohjaamiseksi. Nopeampi 5G-verkko ratkaisi ongelman.

6 tykkäystä

Ilmaisu “tavalliselle kuluttajalle toistaiseksi vähäinen” ei tarkoita “ei mitään merkitystä”. Minulla on 5G-kännykkä, mutta 4G-liittymä. Kotona se toimii 5G-nopeudella valokuituun kytketyn reittimen kautta. Varapuhelimena on 2G/3G -taajuutta käyttävä Nokia E51 - akun keston takia.

4 tykkäystä

Jos reaaliaikaisuus on vaade, niin silloin sensorit on syytä kaapeloida. Näin on tyypillisesti esimerkiksi teollisuusympäristössä, jossa tokikin myös 5G-privaattiverkot ovat yleisiä, mutta ko. verkkoja ei yleensä käytetä sensoreihin vaan muuhun tiedonsiirtoon.

3 tykkäystä

Skotit raottavat tiukkoja lompakoitaan ja parantelevat kuitutarjontaa ja myös Nokian Wifi 6 beaconeita menee

25 tykkäystä

Yritin vain sanoa, että vähemmän nopeita komponentteja (sensoreita, antureita jne.) käytetään myös suurta nopeutta vaativissa järjestelmissä, joissa 5G-yhteyden avulla saavutetaan riittävä reagointinopeus.

Täydennetty myöhemmin lähteestä " Benefits of 5G in industrial environments"

A new level in wireless communications

5G will not only bring increased data download capacity, it will also offer a new level of mobile communication across all kinds of sensors, devices and machines. The speed of information transmission will be 20 times faster than 4G (peak speed of 20 Gbps) and latency will be virtually zero (less than 1 millisecond).

For the first time, this will allow for critical communications to take place in real time, while maintaining 99.99% reliability. Therefore, applications where high reliability and security are needed can now be implemented wirelessly via 5G, opening up numerous fields of application.

3 tykkäystä

Aivan, minä puhuin lähinnä sensori <-> tukiasema yhteydestä ja sinä ilmeisesti tarkoitit enemmänkin yhteyttä välillä tukiasema <-> pilvi. Noh, pääasia on, että yhteyksiä tarvitaan :slight_smile:

2 tykkäystä