Nokia sijoituskohteena (Osa 2)

2 tykkäystä

image

MWC22 vaikuttaisi olleen Nokialle menestys.

image

21 tykkäystä

En huomannut, että tämä olisi ollut ketjussa. S&P on nostanut alkuviikosta Nokian näkymät stabiilista positiiviseksi. Enää ei tarvitse kuin suorittaa vaatimusten mukaisesti.

07:02Mar 01, 2022MT Newswires

S&P Raises Nokia’s Outlook to Positive on Expected Strong Cash Flow

NOKIA 4.6805−3.16%

S&P Global Ratings on Monday affirmed Nokia’s (NOKIA) BB+/A-3 ratings and changed its outlook to positive from stable, citing its forecast that the Finnish group’s free operating cash flow will continue to be strong in 2022 and beyond.

The agency attributed Nokia’s strong cash flow prospects to its improved product portfolio and cost efficiencies, which were partly offset by intense competition and limited visibility on future revenue amid the volatile and cyclical demand for telecommunications equipment and technology risks.

The positive outlook signals the potential for an upgrade if Nokia continues posting FOCF of at least 800 million euros ($895.8 million) annually in 2022 to 2023, alongside growth in its addressable markets and profitability improvements.

Nokia fell nearly 1% on Monday’s close.

24 tykkäystä

https://twitter.com/i/broadcasts/1MYxNnYNanpxw

“Livestream starting soon” lukee videossa. Video lähtee kohdasta 4:12 eli on aiemmin kuitenkin nauhoitettu.

Tommi Uitto at #MWC22 about #5G, network slicing, Nokia AirScale and energy efficiency

4 tykkäystä

Messut ovat menetys, uutta diiliä pukkaa ja siitä kiitoksena kurssi vedetään vessanpytystä alas. Päälle 5 prosentin lasku ilman huonoja uutisia on outo semminkin kun Erkki on vihreällä. Ei ole logiikkaa ei.

Jos Biden ostaakin Nokian samalla kun Sale siellä huomenna pyörähtää :wink:

16 tykkäystä

image

En ole varma onko tässä laskussa tänään takana jotain erikoista. Nasdaq on hyvin paljon vahvempi.

5 tykkäystä

Samaa pohdin… painaisikohan Suomen tämän hetkinen “maariski” kurssia alas…?

3 tykkäystä

Maariskiä tässä kieltämättä on, mutta huomenna asiat voivat olla perustavalla tavalla toisin.

4 tykkäystä

Tuolta kun lähti katselemaan @silent KL postauksen jälkeen

niin Erkillä aika monta kauppaa julkistettuna MWCn aikana, Nokialla vain Orange ?

pikaisesti skrollattuna
stc, IOH, Zain KSA, Orange, Econet, Ooredoo, TmCel… lukematta ko. uutisia…

7 tykkäystä

Mikä maariski Nokiassa nyt oikein pitäisi olla? Iso kv yhtiö, jolla on pääkonttori ja jotain toimintoja Suomessa. Liikevaihto käytännössä kokonaan muualla kun Suomessa

6 tykkäystä

Miten maariski viikon sotimisen jälkeen aiheuttaisi suurimman dipin koko aikana ??

1 tykkäys

Indosat Ooredoo Hutchison, the leading Indonesian service provider, has been looking back on a busy MWC 2022 in which, it says, it has succeeded in strengthening its collaborations with strategic partners, including Cisco, Ericsson, Huawei and Nokia.

4 tykkäystä

Eilen oli >3% +, kummasti se maariski kasvoi yön yli, mut ok, en väittää että ymmärrän näiden kurssiheilnaiden syitä.

3 tykkäystä

Oma pohdintani/arvaus tähän maariskiin oli lähinnä se, että josko joku isompi omistaja allokoi/siivoaa salkkuaan geopoliittisten riskien kasvaessa…

1 tykkäys

Päivä oikeastaan allekirjoittaa sen, mitä hieman ylempänä kirjoitin.

Epävarmuutta on tänään tuonut ainakin USA:n YK-lähettilään sekoilu.

“President Putin continues to escalate – putting Russia’s nuclear forces on high alert, threatening to invade Finland and Sweden. At every step of the war, Russia has betrayed the United Nations,” Thomas-Greenfield said.

Jos katsoo kartalta ymmärtää, että hieman maariskiä tosiaan löytyy. Se voi koskea Suomen osakkeita laajemminkin lähitulevaisuudessa. USA:n lähettilään kaltaiset lausunnot jäävät myös helposti elämään, vaikka YLE täällä kotimaassa yrittääkin niitä korjailla englanninkielisillä sivuillaan.

Tämän lisäksi Ericsson tosiaan julkaisi liudan sopimuksia Nokian yhden julkaisun sijaan. Ericsson kiri vähän eilisestä, mutta saahan sitä edelleen todella halvalla ja nyt on Nokiakin ostohinnoissa.

Toivon ainakin, ettei koko toimialaa katsota vähitellen korruptoituneeksi sotkuksi. Ei sekään ihme olisi, sillä Ericsson ja Samsung ovat näyttäneet tietä ja kaikki tietävät, millä korteilla Huawei on pelannut vallatakseen maailman. Ajatus voi olla: Nokiako muka selviäisi tästä puhtain paperein? Se tarkoittaa: Risk off.

Nokia sinnitteli aika hyvin ennen tätä. Pysyminen lähempänä viittä euroa olisi varmaankin vaatinut jotain positiivisia uutisia loppuviikkoon. Sellaisia ei tullut.

Mutta lisätään nyt vielä itsestäänselvyys: Tämä ei muuta pidemmällä tähtäimellä mitään. Ei kannata hötkyillä.

22 tykkäystä

Ainakin omien ostot päivän päätteeksi halvempia…

14 tykkäystä

Pörssien tunnetila on äärimmäinen pelko tällä hetkellä. Mikä tahansa viittaus Suomen asemaan Venäjän naapurina saa myyjiä liikkeelle. Nokian kurssi on tullut tämän vuoden ylimmästä arvosta (11.1.2022) noin -22 % alas. Nokian maine luotettavana sijoituskohteena ei ole välttämättä vielä korkeassa kurssissa. Nokian konttaaminen viime vuosikymmenellä on monen sijoittajan pysyväismuistissa. Saas nähdä kuinka halvalla Nokiaa vielä pitää ostaa. Venäjän hyökkäys Ukrainaan, talouspakotteet ja vastapakotteet ovat vasta muutaman päivän vanhoja.

9 tykkäystä

Eihän Nokialla sitä maariskiä käytännössä ole, mutta k
rapakon toiselta puolelta tarkasteltuna sitä on kun huomioi yhtiön pääkonttorin sijainnin. Toiminnothan on hajautettu globaalisti ympäri palloa.

5 tykkäystä

Maariski (tai ainakin mielikuva siitä) voi kääntyä myös nykyisten omistajien pikavoitoksi - jos jenkit katsoo tilannetta omilla turpo laseillaan niin äkkiäkös nokian voi ostaa ja pääkonttori jonnekin texasiin. Ericssonin korruptiovaikeudet voisi olla tavallaan osa samaa isoa tarinaa eli nokia tähtiraitalipun alle ja ericsson koirankoppiin.

6 tykkäystä

Nokia selected by Indosat Ooredoo Hutchison as prime supplier in multi-year network expansion deal

Nokia today announced that it has been selected by Indosat Ooredoo Hutchison (IOH) as the principal vendor to deploy and expand its 4G and 5G network across Indonesia in a three-year deal. The comprehensive deal, which will see Nokia provide solutions from its latest AirScale portfolio, will cover an area of 1.4 million square kilometers including Sumatra island, Kalimantan island, Central Java and Surabaya city. The project will support Indosat Ooredoo Hutchison’s ambitions to become the most preferred digital telco in the country by addressing market requirements, improving data throughput and customer experience and preparing the network for early 5G deployments. The rollout is expected to begin this month.

Mainituilla alueilla asuu Wikipedian mukaan n. 110 milj. ihmistä.

24 tykkäystä