Nokia sijoituskohteena (Osa 2)

Jahas, Uitto on palannut maanpuolustustehtävistä ja kehaisee jo aiemmin ketjussa mainitulla T-Mobile Polska -casella.

image

Pitkäaikaisten asiakkaiden osuuksien kasvu on hyvä merkkki oli taustalla mitä hyvänsä. Ja eiköhän siellä taustalla ole Nokian tuotteiden kohtaaminen asiakkaiden tarpeiden ja kilpailukykyisen hinnan kanssa.

Kun nyt saataisiin Putin heivattua hevon helvettiin ja sota loppumaan, niin pääsisi taas näissä sijoitushommissakin jokseenkin vakaalle maaperälle.

23 tykkäystä




Tommi Uitto


@tommiuitto

·

2m

@tommiuitto

In addition to those 25 RAN deals with share increase in the last 3 years, we have won 34 completely new RAN operator customers that we did not have in the past. We have won approx. 50% of the value that operators moved away from some select operators. Stay tuned for more. 2/2

17 tykkäystä

Mitäääs se Uitto oikein vihjailee? Siis sen lisäksi, että autoritääristen maiden laitevalmistajien menettämästä busineksestä on voitettu puolet.

Pitäisikö tämä ottaa ihan vakavana vinkkinä siitä, että lisää vastaavia uutisia on tulossa? Toivottavasti. Täällä ollaan “tuningeissa” ihan koko ajan. Antaa palaa vaan. :slight_smile:

15 tykkäystä

image

Uiton tykkäyksen perusteella Nokian työmaa. Elisa 5G & Nokia laajenee edelleen ilmeisen hyvällä vauhdilla.

17 tykkäystä

Bharti Airtel ei tule käyttämään Kiinalaisia 5G toimittajia, vaan N&E ja mm Mavenir

Mikähän Helsinkiä painaa, Dax +1,05% ja Helsinki -0,7%

12 tykkäystä

Irronneet osingot, mm. Nordea.

Edit: Nokia on vastustason alapuolella, joka selvästi rajoitti myös eilen nousua jenkeissä. Myös Helsingissä liukuvat ahdistaa yläpuolella. Aika vahva tämä on ollut viimeiset viikot ja nyt odotellessa milloin purkaantuu 5,00 €:n päälle. Jos markkinat muutoin alavireiset, olettaisin tukea löytyvän avoimen gapin tienoilta @ 4,678 €. Tosiaan Daxin kanssa liikkeet yleensä hyvin samansuuntaiset ja -suuruiset.

image

image
image

9 tykkäystä

no joo totta, mutta lähinnä Nokiaa ja Daxia mietin yleensä kulkee aika käsi kädessä…

ehkäse on nämä kaverit jotka panevat hanttiin vastustasojen kanssa

7 tykkäystä

Eric on kirjoittajan mielestä liian volatiili,
siis epävarmuutta varmaankin korruptiojutusta.

Tämän sain kopsattua, tuttua juttua…

    • Ericson stock has become too volatile for investors;
  • The business strategies under the new leadership [Nokia] have reignited the company’s potential, making me rate the stock as a buy.
10 tykkäystä

Erittäin mielenkiintoinen haastattelu. Taustoittaa hyvin myös Solidiumin Nokia-omistusta.

Antti Mäkinen sanoo, että kun he ensin osti kolme prosenttia Nokiasta, siihenkin meni aikaa 6 viikkoa (20:25 Nokia-osuus). Nokia hukkasi ainutkertaisen mahdollisuuden ostaa ison määrän osakkeitaan esim. 4,5€ hintaan. Pari viikkoa sitten sen olisi voinut tehdä.

13 tykkäystä

Juttelin Nokialla tutkimuspuolella olevan ystäväni kanssa tässä viikonloppuna. Hän ei tietenkään kertonut mitään luottamuksellisia tietoja vaan keskustelimme yleisellä tasolla. Hän vahvisti omani ja nykyisen vallitsevan käsityksen siitä, että pari vuotta sitten ollut takamatka on todellakin kurottu umpeen ja tuotteet ovat kunnossa. Tämähän ei ole uutinen.

Hän myös mainitsi, että hänellä ei ole koskaan ollut parempia esimiehiä kun Uitto ja Lundmark ovat. Kuulemma aivan huipputyyppejä. Ehkä tärkein tiedonmurunen oli se, että kuinka sairaan siistiä Nokialla on taas olla töissä ja millainen henki siellä on. Mulla meni siinä kohdassa roska silmään.

74 tykkäystä

Twiitissä ei ole ihmellisyyksiä - samaa mieltä sen kanssa. Mielenkiintoisinta antia itselle oli tuo “price by volume” chartin antama informaatio. Kun nykyinen taso (6 dollarin tienoo) ylitetään, ei enää ole isoja volyympalkkeja edessä - ainakaan 10 dollariin asti. Ne jotka ovat osaketta aiemmin ostaneet ja ovat olleet aikeissa myydä, ovat nyt luultavasti sen tehneet.

20 tykkäystä

Voisikohan tästä kehittyä jotain harmia? (a la Eric)

https://unitednewspost.com/news/technology/when-nokia-pulled-out-of-russia-a-vast-surveillance-system-remained/

3 tykkäystä

Ei, koska kaikilla tavarantoimittajilla on presiis samat vaatimukset toiminnalleen tuolla, oli se sitten Nokia, Erkki, Huawei, ZTE etc…

March 28, 2022, 1:27 a.m. ET
SORM, which dates to at least the 1990s, is akin to the systems used by law enforcement around the world to wiretap and surveil criminal targets. Telecom equipment makers like Nokia are often required to ensure that such systems, known as lawful intercept, function smoothly within communications networks.

Toki se että lawful intercept on vähän mitä on Venäjällä, on asia erikseen…

7 tykkäystä

Tästä oli jo muistaakseni 2019 tai 2020 uutinen, joka ei oikeastaan ollut kummoinen uutinen. Sen pitäisi löytyä Nokia-ketjun ykkösosasta, jos joku jaksaa kaivaa. Kyse oli silloin Nokian suunnitelmista jotain operaattoria varten, jossa oli toteutettu länsimaissa ehdottomasti kielletty, vakoilun mahdollistava, tekniikka.

Ei tässä ketään ole lahjottu tai rikottu mitään kansainvälisiä sääntöjä saati Yhdysvaltain oikeusministeriön pakotteita. Eihän tuo moraalisesti hyvältä kuulosta, mutta Venäjällä kaikki tällainen on arkipäivää.

Hieman ihmetyttää kyseinen sivusto ja sen motiivit tällaisen asian nostamiseen nimenomaan Nokian kohdalla. Ehkä kyseisen, ainakin itselleni tuntemattoman, sivuston taustoista löytyisi jotain selitystä asialle. Ei oikein jaksa kaivaa tällaisen ilmiselvän loanheittoyrityksen takia.

9 tykkäystä

Lawful interception on 3GPP:n standardoima juttu jota ilman ei verkkoja myydä . Eria asia on sen päälle myytävät/tehdyt laitteet. Nokialla ei taida olla omaa LI:tä vaan se tulee joltain toimittajalta. Joskus historian hämärissä (ennen 2010:aa oli jotain juonnetta koskien Nokia Siemensin järjestelmiä, mutta nekin vaimenivat aika pian). Enempi tässä on kyse operaattorien ja/tai hallinnon käyttötavoista.

3 tykkäystä

Tuossahan tuo, 2019 julkaistu alunperin.

7 tykkäystä

No, parin vuoden päästä ainakaan samaa asiaa ei kaivella taas uudestaan. Nyt näyttää olevan oikein kampanja käynnissä.

… ja KL havahtunut myös

Täytyy sen verran tähän lisätä, että vaikka Venäjä käyttää näitä valtioiden määräämiä pakollisia ominaisuuksia selvästi väärin, ovat keinot huomattavasti kehittyneempiä… USA:ssa. Siellä on maan suurimmat datakeskukset tehty tietoliikenteen seurantaa varten eikä kukaan oikein tiedä, mitä dataa niissä pyörii.

Just one more thing. Tämä Utahin datakeskus on hyvä esimerkki. Eikä ainoa. :slight_smile: Siellä on Wikipedian mukaan tallessa datat parkkikuiteista lähtien. :grin:

11 tykkäystä

12 tykkäystä

Verkkopankki väittää, että Nokialla olisi Capital Markets Day -webcast 31.3., mutta Nokian investori-sivuilta ei tällaista löydy. Ehkä verkkopankin virhe, mutta kysytäänpä vielä täältä, sattuisiko palstalaisilla olevan tietoa ko. tapahtumasta?

Tästä ei ole tietoa. Täytyy olla verkkopankin virhe. AGM on jo 5.4. Tulisi aika nopeasti, jos tuo CMD 31.3. pitäisi paikkansa.

3 tykkäystä