Nokia sijoituskohteena (Osa 2)

Nokialle voi olla hyvä juttu, saadaan nopeammin pääkonttori pois Suomesta.

Monet firmat joutuvat punnitsemaan riskejä ja päätyvät ehkä siirtämään toiminnan stabiileimpiin maihin.

5 tykkäystä

Nokian merkittävä asiakas USA:ssa, T-Mobile, on vahvassa tuloskunnossa.

NEW YORK, Sept 9 (Reuters Breakingviews) - T-Mobile US (TMUS.O) is sending a clear signal about the benefits of being bigger. The $182 billion company announced a $14 billion [share buyback](https://d18rn0p25nwr6d.cloudfront.net/CIK-0001283699/47343720-9afc-474b-9908-b35a094cbd0b.pdf) program on Thursday, reflecting the fact that both profit and subscriber numbers are rising.

9 tykkäystä

No ihan varmasti juuri näin. Ainahan demarit ovat verottaneet viimeiseen hengenvetoon eikä tälläkään hallituskaudella olla säästöjä löydetty mistään, mutta tällainen järjettömyys vetää hiljaiseksi. Tällekin verolle oli laskettu kolmen miljoonan euron tuotto. Siis kolme (3) miljoonaa. Kolme…

Tehdään Euroopan syrjäisimmästä kolkasta entistä vähemmän houkutteleva huippuasiantuntijoille, jotka edesauttavat Nokian kaltaista yritystä menestymään kireässä kansainvälisesssä kilpailussa. Ja eikös se tavoite ollut, että niitä juuri houkutellaan tänne, sillä asiantuntijoista on huutava pula?

Tollot.

31 tykkäystä

Aivan käsittämätöntä puuhastella verohimmeliä 3M€ tuoton takia ja samaan aikaan naureskella samankokoisille säästökohteille lillukanvarsina kun niitä liberaalit ovat #leikattavaalöytyy listaan keränneet.

Toistaiseksi Nokia on pärjännyt vaikka pääkonttorimaan hallitus vaikuttaa vihamieliseltä tai lempeästi sanoen vain osaamattomalta.

18 tykkäystä

Update: Jälleen tuo punainen katkoviiva (laskeva trendiviiva) on osoittanut voimansa ja pysyvä ylitys on jäänyt toteutumatta - toistaiseksi.

Samoin @ 5,20 € taso toimi rajoittimena eilisessä kaupankäynnissä. Eli tuossa on nuo tasot joita pitää tarkkailla jatkossakin.

Mielenkiinnolla odotellen perjantain suurta volyymia (ainakin päätöshuutokaupassa), että tuoko se mukanaan suuria liikkeitä.

Sikäli Nokian kanssa ei ole teknisestä näkökulmasta mitään hätää - ainakaan vielä. Se että edellinen huippu @ 5,18 ylitettiin antaa edelleen hyvää signaalia jatkoa ajatellen. Viime päivät korrelaatio esimerkiksi Daxin kanssa on ollut hyvin voimakasta. Ja toki jos vertaa esimerkiksi Nasdaqin liikkeisiin indeksitasolla, sekä yksittäisten johtavien yhtiöiden osalta, on Nokia toiminut verrakkain vankkana ankkurina.

18 tykkäystä

Tuohon perjantaihin liittyen on taas kuun 3.s perjantai eli jenkkioptioita erääntyy (myös Nokia, max-pain 5$ :joy:) mutta nyt kyseessä taas tuo “pelätty” Triple Witching Day
image
tuo ym. kesäkuu näkyy myös pienenä volapiikkinä


Ja niin mikä Triple Witching :thinking:
linkissä enemmän, mutta lyhyesti, useampia eri tyyppisiä optioita laukeaa samanaikaisesti ja vaikutuksien arviointi on aikamoista sala-poliisi-liittoteoriaa
mutta mielenkiintoista siis tulossa perjantaina, kun tuohon yhdistyy tuo EuroStoxx50 + inflaatiohuolet

24 tykkäystä
18 tykkäystä

KL-pikauutisista,

Credit Suisse: 5,45 (Pidä) → 6,31 eur & Osta

24 tykkäystä

Wow kyseinen taho on ollut pitkään negatiivinen.

29.4 Pidä ja target 5,75 €
25.7 Pidä ja targetin lasku 5,45 €

Edit: Ja alle lisäämäsi Ericsson muutos :roll_eyes: Noh en sitä käsitä - spekkaavatko huiman suurilla sakoilla (siis odotuksiin nähden) - olisi mielestäni ainoa selittävä tekijä. Ihmettelinkin että miksi osake lähti reiluun laskuun.

Kohta tilanne kääntyy niin että markkinoilla aletaan spekuloimaan kuka ostaa Ericssonin - Nokia siirtyy näistä spekulaatioista taka-alalle. Toki molemmilla edelleen krooninen aliarvostus, mutta Ericssonin jo suurempi.

Ericssonille tullut laskua parissa päivässä jo melkein 10 kruunua. :grimacing:

15 tykkäystä

Samanaikaisesti Credit Suisse tekee vahvan muutoksen Ericssonille eli tavoitehintaa 44 sek eli melkein -40% alaspäin ja suositus outperformilta 2 tasoa alas underperforn.

Joten Nokian nosto oli kyllä Credit Suisselta vahva jees Noksulle

Ericsson till underperform från outperform. Riktkursen sänks till 69 från 113 kronor.

24 tykkäystä

Oliko tarkempaa tietoa, miksi Ericille noin raju suositusmuutos? Tulevan sakon vaikutus on jo ollut pitkään tiedossa, joten jotain muuta siinä pitää olla takana.

3 tykkäystä

Ericssonin osalta Credit Suisse odottaa yhtiön myynnin kasvavan heikosti tulevaisuudessa, kun langattomiin verkkoihin tehtävät investoinnit ovat huipussaan ja makrotrendit heikkenevät.

Nokian kohdalla pankki näkee vahvuutena yhtiön monipuolisen portfolion ja verkkoinfrastruktuurin.

20 tykkäystä

Näköjään Credit Suissen päivityksistä tuli lyhyttä lisätietoa. Tulkitsen:
-Ericssonille heikkoa kasvua koska langattoman verkon investoinnit ovat saavuttaneet huippunsa, ja makrotrendit (talous?) heikentyneet.
-Nokian vahvuus diversifioitunyt portfolio, mm network infrastructure.

Eli aika kevyet kommentit tässä vaiheessa, varmaan tarkemmin lehdistössä myöhemmin.

Sinänsä langattoman verkon huipuista on erilaisia arvioita kuin että nyt on se huippu, varsinkin kun eri toimijat ja markkinat ovat eri tilanteessa.
Kiinalaisten siivoamisella länsiverkoista syntyy kuitenkin tilaa Nokialla/ Ericssonille/ Samsungille/jne.
Toisekseen jos kokonaismarkkinoihin referoitaisiin (en tiedä), Kiinan kiinalaisille firmoille jakama valtava markkina se kaiketi se saturoitunein on.
Sekä luulisi viimeistään kohta Huawein bännien vaikuttavan toimituskykyyn ja kilpailukykyyn, ts tilaa Kiinan ulkopuolella muille?

Vad gäller Ericsson tror Credit Suisse att bolagets omsättning kommer växa svagt framöver eftersom investeringarna i trådlösa nätverk toppat och makrotrenderna försämras.

För Nokia ser banken styrka i bolagets diversifierade portfölj samt dess nätverksinfrastruktur.

13 tykkäystä

Tämä ei suoraan liity Nokiaan mutta Vestbergin asemalla tai kohtalolla on varmasti vaikutusta myös Nokian tulevaisuuteen.

Keskiviikkona hän yritti vakuutella sijoittajia, ja lausahdukset joita hän on antanut, ovat selkeästi irrallaan todellisuudesta. Kuinka pitkään hallitus on valmis katsomaan tilannetta?

During his appearance Wednesday at the Goldman Sachs Communacopia + Technology Conference 2022 investor event, Vestberg sought to reassure investors that Verizon remains on the right course.

We’re clearly the No. 1 in the market,” he said generally of Verizon’s position

“This is just making the best network even better,” he said of Verizon’s C-band upgrade.

Jotain reaaliteettia kuitenkin:

“We are still going to have a negative net adds on phones in the third quarter

17 tykkäystä

Marketwatch kertoo hieman lisätietoa Erkin ja Nokian suositusmuutoksista, spekuloivat Nokian mahdollisesta RAN-osuuden lisääntymisestä P-Amerikassa. T-mobilellahan menee lujaa, mutta olisiko siellä Verizonkin palaamassa Nokia-leiriin…? Omaa spekulaatiota tuo viimeisin, mutta ei mahdottomuus… :slight_smile:

11 tykkäystä

Ei vaan näy Nokian kurssissa… :thinking: Vai eletäänkö tässä huomista odotellen vaan.

1 tykkäys

Tätä odotellessa. Tänäänkin pystyi havaitsemaan, että huolimatta positiiivisesta avauksesta algot myivät osakkeen alas kun ostovolyymi puuttui. Tavallaan osaketta ei tarkastella erikseen vaan menee täysin siihen teknokoriin, ja muutokset ovat nyt sen mukaiset.

Volyymi on ollut niin vaatimatonta, että tiedostaakohan kukaan että osake on menossa indeksiin? Tai sitten ne optiot. Mutta kyllä tämä vielä aikanaan nousee, ja toivottavasti piakkoin.

ketchup-catsup

Edit: Tänään markkinoilla taistellaan pysyykö Nokian viikkotason kynttilä nousevana. Viime viikkoa korkeampi huippu on siis tehty, mutta viime viikon low on @ 4,9425 €. Vai tuleeko kynttilä joka paisuu molempiin suuntiin.

17 tykkäystä

Kohta tilanne kääntyy niin että markkinoilla aletaan spekuloimaan kuka ostaa Ericssonin - Nokia siirtyy näistä spekulaatioista taka-alalle. Toki molemmilla edelleen krooninen aliarvostus, mutta Ericssonin jo suurempi.

FB kommentti toi takaisin tähän kommenttin, molempien yhtiöiden valuutta sallisi jenkkiostajalla noin -20% “alennuksen” vs vuodentakainen, toki tuohon vuoteen mahtuu paljon muutoksia ko. yrityksissä, Nokia parantanut kuin sika juoksuaan, ja Erkki, no erkki makselee sakkoja ja tekee outoja yrityskauppoja :grin:

en nyt sitä ostoa Nokian kohdalla odottele, (ei se halvalla lähde) mutta valuisiko Jenkkien suunnalta euromarkkinoille enemmän rahaa, vahventuneen dollarin muodossa, ehkä jopa yllättäviä yrityskauppoja :thinking:

11 tykkäystä

Linkin takana puitu arvostusmuutoksia, alla kääntäjän lävitse

NOKIA PORTFOLIO ALIARVOITU, DARK Cloud ERICSSON ENL CS (suora)

15.9.2022 klo 10:18

TUKHOLMA (Nyhetsbyrån Direkt) Teleyritysten Nokian ja Ericssonin katsauksessa Credit Suisse on päättänyt nostaa suositusta suomalaisyritykselle paremman tuloksen saavuttamiseksi aiemmasta neutraalista, kun taas Ericssonia on sen sijaan laskettu kaksi askelta heikompaan tulokseen.

Tämä käy ilmi analyysistä, kuten Nyhetsbyrån Direkt raportoi aiemmin torstaina.

Credit Suissen mukaan Nokian tuotevalikoima on aliarvostettu. Pankin mukaan matkaviestintäinvestoinneille odotetaan vastatuulta vuodelle 2023, mutta Nokian monipuolisen portfolion ja Credit Suissen Network Infrastructure -divisioonassa odottaman vahvuuden odotetaan antavan yhtiölle paremman aseman kuin Ericssonin vastatuulen hallinnassa.

Credit Suisse näkee arvioissa myös potentiaalisen käänteen, jos Nokia onnistuu saamaan takaisin menetetyn markkinaosuuden kannattavilla RAN-markkinoilla Pohjois-Amerikassa.

Credit Suisse arvioi matkaviestinnän investointien laskevan 4 prosenttia vuosina 2022-2024, mutta Nokian monipuolisen tuotevalikoiman odotetaan kestävän laskua paremmin. Verkkoinfrastruktuurin vetämänä Nokian liikevaihdon odotetaan kasvavan vuosina 2022-2024 keskimäärin 2,5 prosenttia. Kun otetaan huomioon 5G RAN -portfolion tulevien vuosien parannukset, on pankin mukaan potentiaalia kasvattaa markkinaosuutta Pohjois-Amerikassa.

Nokian tavoitehintaa nostetaan 5:45 eurosta 6:31:een. CS ilmoittaa myös “harmaa taivas” -arvoksi (epäsuotuisa) 3:50 euroa ja “blue sky” -arvoksi (edullisempi) 7:19 euroa.

Pankin mukaan Ericssonilla on kilpailukykyinen tuoteportfolio RAN-alueella, mutta yhtiön liikevaihdon kasvu on edelleen heikkoa, kun globaalit investoinnit matkaviestintään ovat huipussaan ja makrotrendit heikkenevät. Inflaation aiheuttama vastatuuli ja käynnissä olevat tutkimus- ja kehitysinvestoinnit tarkoittavat, että tuloskasvun odotetaan jäävän keskinkertaiseksi vuosina 2022-2024.

Lisäksi näkyvyys Yhdysvaltain oikeusministeriön ja SEC:n mahdollisten sakkojen suhteen on edelleen heikko, mikä lisää Ericssonin epävarmuutta.

Ericssonin orgaanisen myynnin kasvun odotetaan olevan huipussaan 5 prosenttia vuonna 2022, ja liikevaihdon odotetaan olevan suurin piirtein ennallaan sen jälkeen – Credit Suisse odottaa keskimäärin 1,2 prosentin vuosikasvua vuosina 2022-2024. Muuttumattomat tulot, inflaatiovastatuulet ja kehitysinvestointitarve merkitsevät pankin mukaan rajallista tilaa marginaalin laajentamiselle.

Ericssonin tavoitehintaa lasketaan 113 kruunusta 69 kruunuun. Credit Suisse ilmoittaa myös “harmaatavasta” 45 kruunua ja “sinistä taivasta” 95 kruunua.

16 tykkäystä

Ihan valideja pointteja CS:n arviossa on, mutta moni asia myös häiritsee. Mielestäni Ericssonin nykyinen 10.x P/E ei kerro yhtiön asemasta markkinassa eikä markkinan tilasta. Puolijohdemarkkinassa voisi ymmärtää paremmin tällaisia suositusmuutoksia, kun kysyntätilanne on muuttunut hetkessä, mutta tämähän ei ole tilanne telecom-markkinassa. CS:n arviosta RAN-markkinan hyytymisestä seuraavan kahden vuoden aikana voisi myös keskustella, kuten siitäkin, miltä kiinalaisvalmistajien tulevaisuus näyttää osana kriittistä infraa eri puolilla maailmaa ja mikä vaikutus sillä on mobiiliverkoissa.

CS:n analyysit ovat aiemminkin olleet tempoilevia ja perustelutkin hieman onttoja. Näyttävät liikkeet Nokian ja Ericssonin suosituksissa eivät herätä luottamusta, vaan ovat “otsikkohakuisia”, vähän keltaisen lehdistön tyyliin. Voi hyvällä syyllä kysyä, mikä esim. Nokian kohdalla on muuttunut sitten viime arvion ja vielä suuremmalla syyllä, miten ihmeessä Ericssonin tavoitehinta saatiin 113 kruunusta 69 kruunuun. Onko tästä muutama tarkistuskierros unohtunut välistä vai mitä on tapahtunut?

Näyttää siltä, että Ericssonin kohdalla markkina kuuli CS:n huudon. Nokian kohdalla ei niinkään.

14 tykkäystä