Nokia sijoituskohteena (Osa 3)

Baseband siis 58 miljardia USD jo nyt? Onko baseband myynnin (muttei liikevoiton) osalta siis Nokiallekin selkeästi tärkein kategoria? Dell’Orohan arvioi telekommarkkinan kooksi n. 95 miljardia USD tänä vuonna.

While the Dell’Oro team didn’t share a value for the market, its previous insights pegged the global spending in six telecom networking technology categories – broadband access, microwave transport, optical transport, mobile core network (MCN), radio access network (RAN), and service provider router and switch – at about $100bn in 2022, which puts the 2023 total at about $95bn.

3 tykkäystä

Eikö kasvua tule ainakin yksityisverkoista? Toki sekin huomioiden 3,6-kertaistuminen 9 vuodessa kuulostaa paljolta.

2 tykkäystä

Jenkeissä fixed wireless access (FWA) valtaa alaa:

Nextlink CEO Bill Baker says new technologies and capabilities are enabling rural-focused fixed wireless service providers to ‘edge-in’ and hit pockets of urban markets that aren’t well covered by wireline broadband.

Nextlinkin CIO Bill Baker sanoo, että uusi teknologia ja ominaisuudet antavat FWA-operaattoreille mahdollisuuden tarjota palveluita myös kaupunki-/lähiöalueilla, joilla ei ole kunnollista kuitu-/kaapeliverkkoa.

Unlike fiber buildouts, FWA deployments into such markets “don’t need 30 to 40% market share for it to make sense financially. They need 2%, 1.5%,” Baker said. “It’s a totally different ballgame economically on the fixed wireless side.”

FWA ei tarvi 30-40 % markkinaosuutta (jollakin tietyllä alueella), jotta se kannattaa. 1.5-2% riittää. Kyse on ihan eri “pallopelistä”.

5 tykkäystä

Maailma on täynnä huhuja, mutta laitetaan tännekin tiedoksi, että keskiviikkona Redditissä oman ilmoituksensa mukaan Nokian työntekijä sanoi, että talossa pyörii huhu jonkin yksikön myynnistä ja että hän haluaisi keskustelua siitä, ketkä voisivat olla kiinnostuneita ostamaan. Viesti otettiin sittemmin pois, mutta keskustelua käytiin vilkkaasti siihen asti. Linkissä on yhden kommentoijan mielipiteet ja se tarjoaa informatiivista näkökulmaa vaikka itse johtopäätöksistä ei olisikaan samaa mieltä: https://www.reddit.com/r/Nok/comments/1bpcaqy/why_was_the_post_on_a_sale_rumor_of_some_nokia/

5 tykkäystä

Oma mutu, että tällaiset ovat talon ulkopuolisten “tietotyöläisten” tuotoksia.

Ainoa informaatioarvo nähdäkseni siinä, että ilmeisestikin jossakin päin tähän MN bisnekseen tunnetaan kiinnostusta. Mikä nyt on ollut selvää jo vähintään siitä lähtien kun Trumpistakin tuli G-mies.

Ja toinen ehkä sitten siinä, että kenties jonkin sortin kärsimättömyys on lisääntymässä. Mikä ei tietystikään ole huono juttu, jos kauppoja oikeasti hierottaisiin.

5 tykkäystä

Kaikki on mielestäni mahdollista: ulkopuolisten heitto tai työntekijän avautuminen. Ei savua ilman tulta - jokin kerta se voikin olla totta.

Nokia on kuitenkin alhaalle hinnoiteltu, ja samaan aikaan oleellisten teknologioiden johtaja. Jo muutama vuosi sitten alalla työskentelevä kaverini soitteli että huhuja liikkeellä että pääomasijoittajat yrittäisivät ostaa Nokian. Toinen osa itsestäni sanoo ettei tällaista todellakaan tule tapahtumaan, ja toinen osa taas sanoo että miksipäs ei.

8 tykkäystä

Vaikka Nokia on alhaalle hinnoiteltu, niin se ei tarkoita sen liiketoimintojen olevan alhaisesti hinnoiteltuja mahdolliselle ostajalle. Nokian taloushan on varsin hyvässä kunnossa, eikä sillä siten ole mikään kiire tai pakko myydä liiketoimintojaan a) halvalla b) nopeasti.

Yhtiön alhainen arvostustaso toki mahdollistaa koko lafkan ostamisen pienemällä rahamäärällä.

4 tykkäystä

Singapore, 28 March 2024 – Singtel signed three Memoranda of Understanding with industry leaders, Cisco, Fortinet, and Nokia, to provide quantum security solutions to enterprises through its Quantum Safe Network (QSN).
https://www.singtel.com/about-us/media-centre/news-releases/singtel-collaborates-with-cisco-fortinet-and-nokia?did=D00000001070

7 tykkäystä
7 tykkäystä

Tuossa raportissa on lähes kaikki pielessä, alkaen tuosta 15.4% GAGR sta. Jos se pitäisi paikkaansa Nokian ja Ericsonin sijoittajille kertomat näkymät olisi ihan eri tasolla. Yksityisverkot kyllä kasvaa, mutta se selitää tuosta ennustetusta 150 miljardin kasvusta murto-osan.

1 tykkäys

Sehän nyt vaan on kahden aikapisteen välinen vuosittainen laskennallinen arvo (Nokia antaa näkymiä tarkemmalla tasolla/lyhyemmällä aikavälillä, eli ei mitään ristiriitaa) , josko tuo 2032 pitää sisällään koko 6G investoinnin ja Privat luonnollisesti ?
kuulostaa hurjalta luvulta kyllä, alkuperäinen tutkimuksen lähde on iMARC group https://www.imarcgroup.com/

tuolla tarkempi kuvaus raportista, on smart cityä, autonomous vehicles ja muuta joka tuota 2032 arvoa kasvattaa…

7 tykkäystä

Markkinan nelinkertaistumimen seuraavan 8 vuoden aikana on täysin ristiriitainen esim Dell’Oron, Nokian, Ericssonin jne näkymien kanssa. Jos lähivuosina markkina pikemminkin supistuu ei se sen jälkeen muutamassa vuodessa nelinkertaistu. Kaikki merkit viittaa siihen että 6G investointi tulee pitkälti noudattamaan 5G vastaavaa ja CAGR:t vaihtelee nollan molemmin puolin

2 tykkäystä

Numerot näyttävät ristiriitaisilta, mutta ajurit ja trendikasvu (potentiaalin kasvu) ovat hyvin linjassa. Ehkä kysymys onkin että kumpaan uskoo ja mikä on sijoitushorisontti?

1 tykkäys
1 tykkäys

5G ei tuo kasvua merkittävästi - tai sitä ei täysin vielä tiedetä, sillä se on riippuvainen privapuolesta.

Mutta 6G, kyllähän siinä on oltava tukiasemia paljon enemmän kuin 5G aikakaudella - koska taajuudet tulevat olemaan korkeammat ja näin kantavuus lyhyempi. Ymmärrän että tämä on operaattorinäkökulmasta haastava asia, sillä 6G:n pitäisi tuoda uusia merkittäviä tulovirtoja. Onhan tämä mahdollista että siihen mennessä ihmiset ovat valmiita maksamaan enemmän verkon käytöstä. Ja tämä toteutuu mikäli 6G tuo jotain uutta - tästä olen vähintään toiveikas ja samalla realisti.

3 tykkäystä

Jotta koko kuva tulisi näkyviin, todettakoon, että jos yhdistämme kahden kolmivuotisen palkinto-ohjelman menetetyt kannustinosuudet, voimme nähdä Lundmarkilta jääneen saamatta viime vuonna yli yhdeksän miljoonaa euroa (1 605 736 + 7 441 283) osakekurssin heikon kehityksen vuoksi.

1 tykkäys

Amy joined Nokia in 2022 and has been key to renewing the company’s people services and employee experience. “Nokia today announces that its Chief People Officer, Amy Hanlon-Rodemich, will leave the company and step down from its Group Leadership Team. A recruitment process will begin immediately for her successor and Amy will retain an advisory role during her notice period.

Amy joined Nokia in 2022 and has been key to renewing the company’s people services and employee experience. “This has been a difficult decision for me to take. I’ve enjoyed my time at Nokia and am looking forward to the next chapter in my career. I wish everyone at Nokia continued success,” commented Amy. “I would like to thank Amy for her contributions to Nokia and leadership of the People organisation. I wish her all the best with her future endeavours,” said Pekka Lundmark, President and CEO of Nokia. Lorna Gibb, Vice President, Labor & Employment, will assume the role of interim Chief People Officer for Nokia as the search commences.

Onko tietoa/arvailuja miksi työsuhde jäi vain parin vuoden mittaiseksi?

Kauppalehden uutisista:
“Société Générale lopettaa Nokian seurannan”

Lopettavat samalla myös Koneen seurannan, joten
tähän ei liittyne mitään Nokiaan liittyvää dramatiikkaa.

4 tykkäystä

Ihan mielenkiintoinen kaupallinen ilmoitus eli mainos Nokialta. Lue ja lisää yleissivistystäsi, esim. että 80 % verkkoliikenteestä on jo videota, ja siitä puolet koneiden välisiä videoita.

9 tykkäystä
1 tykkäys