Nyt nyppii #&%!#&%! (yksittäiset sijoitusvirheet ja mokat)

Aloitin osakkeiden ostamisen ja myymisen koronadipistä kaikki liikenevät rahat osakkeissa ja sain hyvää tuottoa, indeksin voittaen :moneybag:. Noin 10 % aina yhdessä firmassa. Mutta nyt alkuvuodesta sijoittaminen ei vaan ole toiminut, tosin noin 5 % tuotto,onhan se tyhjää parempi. Olen ostanut dipeistä hyviä firmoja esim. Qt, MUTTA sitten olen laittanut Stop Lossit niin ylös, niin että menee myyntiin liian aikaisin sekä pienestkin laskusta heti myynyt. Harmittaa :pensive:. Vaan nythän mie hokasin :face_with_monocle: :grinning_face_with_smiling_eyes:, olen ostanut 20 % positioita ja hermot ei sitten kestä pitää niitä, pelko kurssilaskuista. Lepikön jutuista olen lukenut, että sijoittamisessa on paljon psykologiaa, todellakin on paljon. Täytyy palata viime vuoden tyyliin. Miten teillä kokeneilla konkareilla,oletteko olleet itse tuottojen esteenä?

7 tykkäystä

En koe itseäni millään tavalla konkariksi, mutta sijoittamisessa pystyy järjestämään kaiken kun laittaa vain summia peliin, jota voi hävitä, jolloin panikointi, tunteilu etc. tuntuu hellittävän.:smiley_cat:

6 tykkäystä

En ole konkari mutta pari tipsiä, millä itsellä alkoi tulos syntymään:

  1. Osta fundalta ja näkymiltä hyviä firmoja
  2. Täysin henk.koht. mieltymys, mutta unohda stoplossit ellet osaa oikeasti perustella niitä tiettyihin tasoihin. Mutuilu on huono strategia, ainakin itselleni.
  3. Anna hyvien firmojen kehittyä, kurssien heilua ja pyri käyttämään dipit hyväksi, jos funda ei muutu.

Ketjun aiheeseen: TänäänKIN ottaa päähän kaksi pikkusiivua kuuttia, jotka kevennellyt aikanaan n. 50e ja oliko 30e tasoilla. Well played. Onneksi suurin possa edelleen pelissä Qtssa.

20 tykkäystä

Kolme isompaa sijoitusvirhettä löytyy uralta.

  1. Varmasti se yleisin mikä täälläkin on, eli Talvivaaraa iso erä 5€ keskihinnalla. No lupaukset eivät pitäneet ja muitankin vastoinkäymisiä. Onneksi tajusin kuitenkin myydä kaikki 1€:lla ennen kuin meni nollille.

  2. Sino Agro Foods Kauppalehden suosikkiosake. Siinä firmassa ei lopulta onnistunut yhtään mikään johdon tyhjistä lupauksista ja myin kaikki -99% tuotolla, jotta saa edes koko summan verovähennyksiin. Taitaa vieläkin roikkua jossain Jenkkien rupulistalla tämä firma.

  3. H&M Oksaharjun suosituksesta trendin huipulta 280sek. Markkina kääntyi vastaan koko yritystä ja kaikki sai lähteä 125sek. Rahat parempiin kohteisiin.

26 tykkäystä

Nyppii, kyllä. Sijoitusmoka, tavallaan.

Himpuran holhouspolitiikka! Et voi ostaa maailman halvimpia biljoonaluokan rahastoja kun et ymmärrä tarpeeksi enklantia, rassukka. Osta 5 kertaa kalliimpia vähemmän likvidejä lappuja. Se on turvallisempaa, kun voit lukea huonommista ehdoista äidinkielelläsi. Älä kyseenalaista, et vaan ymmärrä. So long, sucker!

9 tykkäystä

“Miten meni niinkuin omasta mielestä” :confounded: Kyykkäsi eilen eikä tänäänkään oikein lähtenyt niin kevensin. No, lähtihän se sitten… :crazy_face:

8 tykkäystä

Sinua juuri mietin kun katselin tuota kurssin nousua. No et sentään myynyt kaikkea :+1:

5 tykkäystä

Tiedättekö sen tunteen kun kurssi on ATH mutta olet silti 3% miinuksella :flushed: fomotin vähän liikaa kun Wulffilla tuli hyviä uutisia viimeksi

4 tykkäystä

Kuluja pitäisi kyllä saada alas jos ath:ssa on kolme pinnaa kuopassa. Eikö täällä ole näitä prosentin kattojakin, jolloin ATH:ssa kuoppa olis max 1 %? Vai enkö tajunnut mistä tässä on kyse?

5 tykkäystä

Suurin virheeni: Remedy. Osto 14 eurossa ja myynti 22 eurossa. Miksi? En yksinkertaisesti tiedä.

9 tykkäystä

Siis päivänsisäisessä kaupassa käväissyt korkeammalla hetkellisesti viikkoja sitten jolloin ostin mutta päättyi matalammalle jolloin vaikka nyt ollaan ATH:ssa käytännössä niin yksittäisiä kauppoja on tehty kalliimmalla aiemmin.

2 tykkäystä

Ah no sitten se ei olekaan absoluuttinen ATH, paitsi jollain päätös-, tai avauskursseilla mitattuna.

Niin ja aina siellä huipulla ja pohjalla joku kauppa toteutuu, jotta kurssi rekisteröityy. Harmi jos tuli longia huipussa. Kymmenen vuoden ikkunassa voi silti olla halvimmasta päästä kauppoja. Toivotaan niin. :slight_smile:

2 tykkäystä

Kotiuttelin tossa huhtikuun loppupuolella QT-voittoja ja mietin, avatako rivin Orocolle vaiko vahvistaa entisestään vankkaa CBLU-pinkkaa.

edit: mut toisaalta, en mä mitään ymmärrä kaivoksista, eikä suoranaisesti kiinnostanut kauheasti tutustua asiaan. CBLU:n toiminta sen sijaan sellaista jota ainakin jollain (erittäin) pintapuolisella tasolla ymmärrän ja homma vaikuttaa vieläkin tosi lupaavalta - kunhan tästä ei tuu uutta Dynacertia. En siis ainakaan viel rupea itkemään tuon kanssa.

8 tykkäystä

Tämä. Voi kyllä ostaa vaikka mitä, mutta rahastoja et…

Kaiken hybriksen ja viisastelun vastapainoksi paljastetaan nyt tuorein munaus. Eli Esg riskin ja huonon kvartaalin innoittamana menin sitten myymään JKS:t about kaikkein pahimmassa kuopassa jossain reilussa kolmessakympissä. Miksi kaikkein pahimmassa kuopassa? Koska en ilmeisesti ole kovin fiksu jätkä. Kevyesti vituttaa kun hinta on nyt jo melkein kuuttakymppiä. Puolustuksekseni haluan kuitenkin sanoa, että mulla oli aurinkoenergian paino salkussa ihan suhteettoman suuri ja jotain piti vähentää. Toteutus vain meni ihan persiilleen.

11 tykkäystä

No semmosen voisin lisätä kuin Annovis Bio inc. Tiketti ANVS. Tätä tuli ostettua joskus loppu/alkuvuodesta siinä 6-8 dollaria kappale ja kun ei vaan ymmärtänyt mitä tästä syntyy niin tuli liian aikasin myytyä pois. Hinta taitaa tänää olla 104 dollaria kappale.
Edit kyllä tuo super low float tekee ihmeitä näissä.

4 tykkäystä

Ei ehkä joidenkin mielestä suuri moka, mutta moka kuitenkin. Aikanaan 2015 tuli tehtyä silloisen yleiseleltroniikka nyk. Boreo osalta tehtyä tarkka analyysi ja ostoja muutaman vuoden ajan. Hankintahinta noin. 5,30€. Sitten jäi kun uskoin hinnan olevan siinä 8€ paikkeilla aika Max. ja muut osakkeet olivat houkuttelevia. Jälkeenpäin katsottuna olisi pitänyt olla uskoa tuohon. Nyt menee lujaa. Tosin onko edelleenkään 50€ tason arvoinen en tiedä. Vähän kevensin ylipainossa ollutta 47€ kohdalla. Olisi pitänyt siis huomata muutos 2019 ja tankata…

3 tykkäystä

Tästähän on moni “vanhakonna” puhunut, että salkkua täytetään vuodesta toiseen… ei tyhjennetä matkan varrella. Välillä venytellään kuminauhaa multippelien muodossa, ja sitten taas matka jatkuu. Kappalemääriä tuloksestä ostetaan… ei markkina-arvosta.

Toki Revenion tai vastaavien kanssa voisi monella olla hiki, jos ei välillä olisi keventänyt. Salkun / riskinhallinta on taas oma tarinansa…

… aina saa kuitenkin jossitella. Elämässä olisi moni muukin asia tullut tehtyä toisin jälkikäteen ajateltuna…

7 tykkäystä

Omakin ajatus on aina ollut ettei mitään myydä, ellei mene suunnitelman vastaiseksi joku osake. Myyntejä todella vähän tullut vuosien varrella. Tälle vuodelle jo muutama. Tämän boreon pienen kevennyksen syy oli mielestäni liian korkea osakkeen arvo tuottoon ja muuhun nähden. Kun vielä nousi salkun kärkeen ylipainoon lähdin pienen tasapainotuksen tekemään ja siirsin toiseen. Tämä kun oli aikanaan toinen osake, jota hankin käytännössä heti salkun avattua ja yhtiötä tutkittua. Nykyiseen suunnitelmaan kuuluu osastolle mukava omistaa, mutta paino jo muualla.

Jossittella voi toki aina. Se, että en tehnyt lisää tutkimusta 2017-2019 oli virhe. En ehtinyt siis huomata niitä pieniä merkkejä muutoksesta. Kurssin tehdessä sitä kevyttä nousua alkoi alkuperäisten mittarieni mukaan tuntua osake kalliilta. Edelleen yhtiö on hyvä, mutta nyt maltan hetken katsoa suuntaa. Ainakin yritysostoja tekevät ja muuta mukavaa.

E: Siis välillä on hyvä tasapainottaa salkkua ja usein teen sen tekemällä hankitoja alipainoisiin osakkeisiin. Raketin lailla nousseen kohdalla päädyin pitkän harkinnan jälkeen toiseen suuntaan. jotain, jos olen myynyt on se ollut suunnitelmaan sopimaton ja silloin kaikki kyseiset osakkeet kokonaan pois salkusta.

4 tykkäystä

Voe Väinämöisen v*ttu!

Olin kolme päivää sitten vielä isolla Coinbasen shortilla mukana, kunnes luin eräästä artikkelista, että mukamas osavuosikatsaus tulisi tämän viikon torstaina. No, kun hypelapuissa osavuosikatsausten pomput ovat vähän arvaamattomia niin suljin shortin.

Ja sitten Coinbase seuraavana kahtena päivänä sukeltaa yhteensä -10%. Ja mitään osavuosikatsausta ei tietenkään tule.

Sinne meni parin tonnin voitot. :nauseated_face:

Virhe! Note to self: Varmista tieto vielä toisesta lähteestä ennen kuin teet isoja liikkeitä!

13 tykkäystä