Öljyä, malmia, viljaa, kontteja ja muuta rahtia merten sekä vihamielisten tahojen armoilla

Joo jotenkin vaikea kuvitella että siirrytään aikaan missä ajetaan monelle valtiolle elintärkeä elinkeino turismi kokonaan pois. Enemmänkin näkisin että fyysiselle liikkumiselle on patoutunutta kysyntää. Melko paljon tuntui analyytikot näkevän että markkinat katsoi vielä alkukesästä jonnekkin q4 -22 tai vuoteen -23, mikä puolusti hintaa ihan hyvin kun puhutaan firmasta joka maksaa osinkoa, joskin toki pientä näillä rateilla, mutta toisaalta myös ihan oikeutetustikkin käänsi nyt deltan myötä katsetta enemmän lähiaikoihin koska se avautuminen on niin epäselvä.

Eli ehkä lyhyesti viime vuoden pohjilla ennen rokotteita oltiin pohjalta koska kaikki oli epäselvää ja jonkun aikaa kaikki oli selvempää kunnes palattiin taas hieman sumuun. Mikään maailmassa ja toisaalta yhtä vähän tankkereissa scorpiossa on mielestäni muuttunut vain siirtynyt jälleen kerran. Toki tossa on vielä yksi positiivinen musta joutsen tankkereille ja negatiivinen ihmiskunnalle jos toi tilanne lähi-idässä tosta vielä pahenee.

Noh tällaista se on syklisen tankkerin kanssa.

Edit. Bank of America ja Deutche bankilla tuli twitterin mukaan underperform päivitykset.

En jaksa lomalla tarkemmin tutkia targetteja. Teekayltä tuli kasa slideja joissa oli jotain positiivisempaa yritetty ilmaista:

Edit2. @DayTraderXL mulla on aika puolella. Kiire ei oo mihinkään niinkauan kun en itsekkään voi lentää Vegasiin poikien reissulle🤷🏼‍♂️. Toki sitä aina mieluummin ostaa halvalla kuin kalliilla.

5 tykkäystä

Annetaan vähän aikaa analyytikoille. Yleensä tilanne avautuu paremmin viikon sisällä näiden osalta. STNG on premium toimija, joten vaaditaan aika paljon, jotta kurssi putoisi <10. Tämä on ainakin itselleni niin pitkä kohde, että tärkeintä on huolehtia avg-tasosta, että pysytään pinnalla. Itselle yksi riskikohde muiden joukossa, joten panokset järkevinä = pieninä. Näillähän haetaan isoa tuottoa pienellä panoksella IMO.

9 tykkäystä

Tässä CC litterointi: https://seekingalpha.com/article/4445619-scorpio-tankers-inc-stng-ceo-emanuele-lauro-on-q2-2021-results-earnings-call-transcript

Tilanne on sinänsä mielenkiintoinen, että tilanteen pitkittyessä voidaan nähdä heikompien yritysten konkursseja/laivojen vähennyksiä/muita ongelmia, jotka vähentävät kuljetuskapasiteettia. Kun tämän yhdistää vääjäämättömään, eli yhteiskuntien avautumiseen ja liikkumisen palautumiseen sekä öljyn tuotannon kasvuun, niin ratejen pitäisi liikkua ylöspäin aika haipakkaa. Kärsivällisyyttähän tämä vaatii ja ehkä vähän onneakin. :sweat_smile:

edit: unohdin vielä yhden tekijän, eli jalostamoiden määrän vähenemisen. Esim. Shell on keskittämässä kaiken jalostamotoimintansa globaalisti (muistaakseni) 8 lokaatioon, kun ennen niitä oli joku ~60. Tämä lisää sekä likaisten, että puhtaiden tuotteiden kuljetustarvetta.

5 tykkäystä

Osaako joku sanoa, miten tämä tilanteen pitkittyminen saattaisi vaikuttaa uusien, Scorppareiden laivaston kaltaisten laivojen valmistukseen? Jos uusista laivoista on tilauksia sisällä, saattaisivatko ne ehtiä valmistumaan ja näin ollen olla mukana kilpailussa?

1 tykkäys

Tämä vaikuttaa toimialalta jossa kilpailu toimii asiakkaan eduksi. Roikutaan mukana että saadaan liikevaihtoa sen sijaan että pannaan kalustoa seisomaan.

Näkee mitä isolla (öljy) rahalla saa.

Kai tässä on itsekin roikuttava mukana

Noniin Dnb sitä mieltä että alkaa kohta lasku riittää. Laski tavoitehintaa 25$ ->21$ mutta nosti suosituksen buy koska korjausta on jo tehty. Twitteristä lomalla bongattua ei omia alleviivauksiani.


Edit.



En nyt jaksa tällaista twitter saagaa seurata mutta Calvin on sitä mieltä että Amitilla jotain Scorppareita vastaan😅. Amit siis se Deutche bankin analyytikko.

Edit. @DayTraderXL Mutulla kuulostaisi oudolta että kovin moni uskaltaa tässä turskaa tehdessä investoida tai edes pystyy kunhan yritetään pysyä pinnalla.

6 tykkäystä

Oma käsitys on, että uusien laivojen ilmaantuminen markkinoille ei ole ainakaan STNG:lle uhka. STNG:n laivasto on jo riittävän nykyaikaista. Toisaalta kuka nykyisistä uskaltaa kasvattaa laivastoaan ja tilauksethan olisi pitänyt tehdä aikaa sitten, että uutta boottia tulisi liikenteeseen 2021/2022. En ole henkkoht pitänyt tätä asiana, jota kannattaisi seurata, mutta jollain muulla on varmaan tähän tarkempaa tietoa.

8 tykkäystä

Juuri näin, nyt ei saa uutta botskia vaikka haluaisi koska kaikki telakat on täynnä container-paattien tilauksia kiitos superhintojen.

Clean tankereissa on pudotuspeli käynnissä ja vahvimmat selviävät. Heikoimmat myyvät kalustonsa Intian romuttamoille.

8 tykkäystä

On muuten ihan järjettömät ratet romuttamisesta. Tuntuu jotenkin hämmentävältä että kukaan vielä laita vanhoja botskeja lihoiksi. Joku oli laskenut twitterissä että jos olisit ostanut uuden botskin 8kk sitten niin saisit nyt melkein kolmasosan sen hinnasta +20v botskin romuttamisesta.

5 tykkäystä

Näyttää se romuttamisen tahti olevan kiihtymään päin ainakin jos verrataan pariin edelliseen vuoteen:

(lähde: https://compassmar.com/reports/Compass%20Maritime%20Weekly%20Market%20Report.pdf)


Sadepäivän ratoksi löytyi youtubesta tuore video ‘stockaholics’ nimistä kanavaa pyörittävältä hepulta missä hän käy läpi sitä miten IMO:n asettamat päästövaatimukset voivat edesauttaa tulevan supersyklin syntymistä. Samalta kanavalta löytyy muitakin tankkeriaiheisia videoita jos kiinnostaa.

7 tykkäystä

Tämä taitaa treidata tai sitten on syvät taskut…

Scorpio Tankers Inc. Announces Purchase of Call Options By President With $14 Strike Price

Benzinga - Aug 9, 2021, 6:45 AM

Scorpio Tankers Inc. (“Scorpio Tankers,” or the “Company”) announced that the President of the Company, Robert Bugbee, has purchased call options on an aggregate of 1,000,000 common shares (or 10,000 call option contracts) of the Company for total consideration of $2,698,000. The call option contracts have a strike price of $14.00 and an expiration of January 2022.

Edit: tällä kertaa lähti kurssi laskuun

2 tykkäystä

Ei ole Bugbeen ensimmäinen kerta. Julkaisevat vielä ostot, mutta eivät myyntejä. Pidän vähän outona, että hallituksen pj treidaa omaa firmaansa.

4 tykkäystä

Tässä oli joku sellanen homma takana, että Bugbee ei suoraan itse ostele noita, vaan on osakkaana firmassa joka noita treidailee.

Here we go again:

Oli ilmeisesti sanonut lopettavansa mutta:

Amit on myös ilmeisesti kussut muroihin kun tämäkin saaga jatkuu ja kuittailua kuuluu. Tais siinä joku muukin lafka downgreidata osarissa mutta Deutche pankki saa ravan niskaan.

Venäjä ja Amerikka molemmat käyneet koettamassa Afganistanissa mutta Talebaanit eivät suostu häviämään ylivoimaisille sotakoneistoillle

Kuinkahan kauan öljy virtaa Irakista Afganistanin läpi jenkkifirmoille vai tuleeko laivoille kysyntää?

Putken tekeminen taisi olla aikanaan yksi syy miehitykselle jos en väärin muista

Ummm what? Oletko nyt ihan varma tästä, katsoppa karttaa, eivät ole ihan lähellä toisiaan nuo maat.

Irakin öljy menee kurdialueiden läpi osittain mutta Afghanistanin kanssa Irakin öljyllä tuskin on mitään tekemistä.

2 tykkäystä

Kaspian alueen öljy taitaa mennä Afganistanin putkea pitkin. En tosin tiedä kuinka suuri osuus tämä maailman markkinoilla on.

Tätä linjaa tarkoitin vaikka muuta kirjoitin (sorry)

Biden ja Kamala neuvottelee jo Talebanien kanssa

https://www.google.fi/amp/s/mobile.reuters.com/article/amp/idUSL1N2LM201

1 tykkäys

2021 H1:lla tankkereita on romutettu nelinkertainen määrä pariin edelliseen vuoteen verrattuna:

lähde: Half year review: Demolition - VesselsValue Blog


Internetin ihmeellisestä maailmasta tarttui matkaan alla oleva graafi mikä kuvaa mielestäni hyvin koko shipping sektorin äärisyklisyyttä. Sen mukaan syklit kestävät seitsemän vuotta huipusta huippuun mikä ainakin aikaisemmin on pitänyt aika hyvin paikkansa. Siinä missä tankkerit mörnii tällä hetkellä pohjien lähellä niin container puolella ollaan todennäköisesti hyvin lähellä syklin huippua (ratet on pilvissä, uusia aluksia tilataan pää märkänä, vanhoja ei romuteta → vuoden-parin sisällä ollaan taas ylitarjonta tilanteessa → ratet romahtaa)

(Spekulaatio: edelliset tankkerisyklien huiput ovat osuneet karkeasti vuosille 2001-2002,2008-2009,2015-2016 … jos seitsemän vuoden sykleissä lasketaan niin seuraava huippu olisi vuonna …?:slight_smile:)

11 tykkäystä

Kävin vähän vakoilemassa ja clean puolella ratet on MR ja LR1 puolella ampaisseet ylös, LR2:ssa vähän vähemmän, olisko tämä nyt se hetki kun funda alkaa seuraamaan stonkseja?

10 tykkäystä