Öljyä, malmia, viljaa, kontteja ja muuta rahtia merten sekä vihamielisten tahojen armoilla

ZIM dippaa tänään aika rajusti, onko tietoa aiheesta?

  • tuntuu oudolta, kun div-ex kolmen pv:n päästä @P-G Ennakoiko markkinat isompaa droppia, että kaikki laittaa laput laitaan kun osinko irtoaa?
  • edit: ehkä tässä tosiaan moni arvioi, että hinta on jo liian korkea, vaikka -17usd vähentääkin. Mintxmyerin tavoite taisi olla $75 osingon jälkeen. Itse myin jo aikaa sitten, mutta mietin ostoa, sillä aloin kyselemään
  • edit: @Tombbaa Ei ole tyypillinen liike ennen osinkoa, mutta tuskin tähän mitään viisautta löytyy. Jostain muutaman dollarin lisäpudotuksesta alkaa houkuttamaan. Hommaa ei helpota huomisen monthly optioiden erääntyminen
1 tykkäys

Minähän en näistäkään mitään ymmärrä, mutta tuntui, että myyntipaine iski, kun Mintzmyer ilmoitti twitterissä myyneensä. :thinking:

Edit. https://twitter.com/mintzmyer/status/1504483912768102410?s=20&t=DWBBZZ82pHMuaKmvKquzMA

Edit 2. Ite aattelin, et kyseessä olis vaan vahva peesailu ja ostin pari pientä erää 86.05 - 86.27 tietämiltä.

Jatkuvaa editointia, hinnat lähemmäs oikeaa jne. Joo, itsekin tuota ennen osinkoja myyntiä ihmettelin, mutta en sitten tiedä. Jos jollain oikeaa tietoa, niin mielellään seison oikaistuna. :grin:

2 tykkäystä

Eikö tämä ollut melko yliostettu monellakin aikajänteellä? RSI 80-90 tjsp? Pieni notkahdus yleisesti markkinassa tänään joten eikö tuo 2-3% mene ihan päiväheiluntana. Itse en ajatellut vielä tästä luopua, näyttää siltä että yhtiö suorittaa hyvin.

En omista itsekkään, mutta veikkaan että normaalia herkemmin laitetaan Jenkeissä laitaan ennen osinkoa. Ne on tottunut hyvään verotukseen oli lafka sitten Jenkkipulju tai joku veroparatiisi, mutta luulen että Israel divit ei siellä niin nappaa. Hirveä haloo oli syksylläkin samasta syystä.

Tosin sillä erotuksella syksyyn että silloin konttipuolen näkymät oli priimaa, mutta kyllähän tässä ollaan jatkoajalla supersyklin huipun kanssa niin dippiä ei välttämättä niin näpäkästi osteta. Mutta kukapa tosta tietää kun Kiinassakin taas karanteeneja.

Mintz on myös selkeästi se lafkan näkyvin analyytikko vähän analysoidulla sektorilla.

2 tykkäystä

Tyhmä kysymys: Zim, Eli 22.3 omistavat saa 4.4 osingon 17d/osake, täytyykö osake olla tuohon 4.4 asti salkussa, jotta osinko tulee? En oo näiden osinko-osakkeiden kanssa ennen pelaillut osinkojen aikaan niin ei oo tullut nämä tutuiksi.

Jos vielä omistat lappua 22.3 kun pörssi sulkeutuu, niin tulet saamaan osingon. Tilille se rapsahtaa 4.4

2 tykkäystä

1 päivällä pielessä :). 22.3 on ensimmäinen päivä, kun osakkeesta ei saa osinkoa. Eli jos 21.3 pörssin sulkeuduttua Zim on salkussa, saat osingot sitten huhtikuussa. Minavaanille siis vielä vastaus, että osaketta ei tarvitse olla salkussa enää 4.4.

3 tykkäystä

Hienoa, kiitos vastauksista :pray:

Totta turiset! Tuli editoitua tuota lausetta sen verta että jäi hyvin harhaanjohtavaksi

2 tykkäystä


Post/Premarketissa ostettiin hintaa ylös ja avauksessa dumpataan voimalla alas. Suosittelen varovaisuuteen long-ostojen kanssa, ennenkuin trendi muuttuu esim. 5min tasolla.

9 tykkäystä

Onhan nämä konttiyhtiöt tällä hetkellä halpoja kuin saippua perinteisillä mittareilla mitattuna (p/e, osinkotuotto) mutta jos markkina katsoo ~12 kk eteenpäin niin siellä on jo mustia pilviä edessä huomattavasti kasvavan kapasiteetin muodossa. Alla vanha uutinen mutta avannee sen pointin että tilauskirjat pullistelee uusia laivoja:

The container ship order book holds 5.3m TEU of shipping capacity which is scheduled to be added to the fleet from 2023 and onwards," said Sand. Entering 2021 it was at 2.5 million TEU.

Näissä äärisyklisissä shipping-lapuissa kannattaa aina pitää mielessä että se huippusykli tulee ja menee todella nopeasti… esim. vuosi sitten ZIMiin sijoittaneet ovat 7-8 kertaistaneet pääomansa tähän päivään mennessä. Siinä vaiheessa kun firmat tekee huipputulosta ja osinkoprosentit ovat kaksinumeroisia niin syklin huippu on silloin hyvin todennäköisesti nähty jo.

Tähän kun lisätään huippulukemissa oleva inflaatio ja samaan aikaan Euroopassa riehuva sota mitkä molemmat tulevat vaikuttamaan negatiivisesti globaaliin talouskasvuun, niin en olisi kovinkaan vakuuttunut siitä että kaikelle sille uudelle konttialuskapasiteetille mitä nyt on rakenteilla löytyy enää kysyntää vuoden-kahden päästä :man_shrugging:.

11 tykkäystä

Joo tämä oli itselläkin se pointti miksi en usko että osinkodippi ostetaan kuten loppusyksystä tehtiin ja miksi itse positoiduin dry ja tankkeripuolelle.
Kyseistä tradewinds uutista en saanut maksumuurista auki.


5 tykkäystä

Hyvin pitkälti katson asiaa samalla tavalla.

Sen verran kuitenkin opponoisin että siellä on nyt kovaa vauhtia vanhemmassa 2000-luvun alun fleettiä, joka oli suunniteltu silloiselle 25kts nopeuksilla. Ja EEXI/CII tulevat uskoakseni vaikuttamaan erityisen voimakkaasti tällä segmentillä (juuri tuon nopeuden pudotuksen seurauksena).

Pitäisi itse jaksaa tutkia kuinka paljon on pre-2008 konttifleettiä vielä on(minulla ehkä on sopiva datasetti), koska nämä kaikki alkavat olla tuossa mielessä tehottomia (pääomakustannuksien alhaisuus toki näissä etuna)…

Edit: puhelimella kirjoittelun korjauksia


Premarket

  • edit: Jep, ZIM. Laitoin vaan tiedoksi, jokainen voi arvuutella, missä on oikean pudotuksen alaraja. Minzmyer muistaakseni arvioi käyväksi arvoksi 75 ex-div, mutta sehän on vain hänen arvio.
1 tykkäys

:thinking: osinko irtosi

20 merkkiä

Kuva- arvoitus, mikä yhtiö? No ZIMihän sen täytyy olla

1 tykkäys

Pienintäkään aavistusta mikä aiheuttaa ZIM:n järjetöntä ostopainetta? Redditissä törmäsin ketjuun (tämä siis eiliseltä): https://www.reddit.com/r/Vitards/comments/tjlem0/help_me_decipher_the_insane_action_today_on_the/

Edit: Ilmeisesti liittyisi joidenkin optioiden lunastuksiin yms. Liputtakaa jos on nollapostaus.

1 tykkäys

#tankers

Mielenkiinnolla odottelen, mitä tankkeripuolen kauppareiteissä tapahtuu keskipitkällä aikavälillä. Katalyyttejä tankkereiden ton/mile-kysynnän palautumiseen on lukuisia (tarjontapuoli yhtälöstähän onkin jo taattu lähivuosille). Yksikään katalyytti ei vain ole vielä toteutunut, jos OPEC:n asteittaista tuotannon lisäämistä ei sellaiseksi lasketa.

Toistaiseksi öljy Kiinaan ja muuhun Aasiaan näyttää virtaavan edelleen Saudi-Arabiasta eikä Venäjältä Venäjän tarjoamista hinnan alennuksista huolimatta. Nähtäväksi jää, alkaako Venäjä oikeasti supistamaan tuotantoaan, vai saavatko tuotantonsa kaupaksi jonnekin (ja löytävätkö tarvittavat kuljetusalukset). Ukraina ei ole alkanut sabotoimaan oman alueensa kautta maan länsipuolella kulkevia Venäjän öljy- ja kaasuputkia, vaikka ovatkin presidentti edellä kovaan ääneen vaatineet Eurooppaa lopettamaan niiden ostamisen. Pidin tätä ihan merkittävänä mahdollisuutena sodan alkaessa, mutta nämä taitavat olla rauhan aikana liian merkittävä tulojen lähde Ukrainalle, jotta niihin uskallettaisiin koskea. Ja Iranin pakotteissakaan ei olla viime aikoina edetty. Katalyyttejä on kysynnälle, niiden toteutumista odotellessa meinaa aika käydä pitkäksi…

Hyvä artikkeli aiheeseen liittyen:

#containers #ZIM

Tässä kohtaa yllättävän matalasta osinkodipistä valtaosa ZIM-positiosta myyty eilen ja tilanteen seuraaminen jatkossa hyvin pienellä positiolla. ZIM tekee mielestäni kaiken oikein, mutta laivureiden allokaatiopainotuksissa sektorisykli > yksittäisen osakkeen laatu. Sektorisyklissä olen nyt lähes irti konttipuolesta (pl. TRTN), isoiten kiinni bulkkereissa (SBLK, EGLE) sekä melko isolla positiolla myös tankkereissa (DHT). ZIM-raha päätynee tässä kohtaa laivureiden sijasta öljyntuottajiin (joista kirjoitin toisessa ketjussa) sekä käteispainon nostamiseen salkussa.

7 tykkäystä

#tankers #crude

Alla vielä linkki muutama viikko sitten julkaistuun Pareton crude-puolen tankkerikatsaukseen, jota ei tainnut kukaan vielä tänne linkata. Kuten Hannisdahlkin, niin hyvin ennustivat, ettei maaliskuun alun rate-tasojen nousu kestänyt. Näkevät kuitenkin tilanteen positiivisena pidemmällä tähtäimellä, vaikka ovatkin sitä mieltä, että käännettä / kestävämpää nousumarkkinaa voikin joutua odottamaan ensi vuoteen:

2 tykkäystä

Vahvalta näyttää meno. Scorpparit jos pääsee tuosta weekly vastuksesta yli niin voi ruuvata seuraavan targetin 24 taalaan

7 tykkäystä