Optomed - Terveysteknologiayhtiö

Huhti–kesäkuu 2021

  • Liikevaihto nousi 54,5 prosenttia 4 012 (2 597) tuhanteen euroon.
  • Laitteet-segmentti kasvoi 123,5 prosenttia ollen 1 896 (848) tuhatta euroa.
  • Ohjelmistot-segmentin liikevaihto kasvoi 21,0 prosenttia ollen 2 116 (1 749) tuhatta euroa

https://tools.eurolandir.com/tools/Pressreleases/GetPressRelease/?ID=3937229&lang=fi-FI&companycode=sf-opto&v=

3 tykkäystä

Lukujen vertailukautena on käytetty edellisen vuoden vastaavaa vuosineljännestä (YoY).

QoQ-luvut voi laskea Q1-rapsan luvuista: Optomed Oyj:n osavuosikatsaus, tammi-maaliskuu 2021 - Optomed Oyj

Kokonaisliikevaihto ei siis juurikaan kasvanut Q1:een nähden, mistä varmasti osittain johtui markkinan reaktio tulokseen.

3 tykkäystä

Onko haastattelu tulossa maanantaina vai tiistaina?

2 tykkäystä

Laitteet segmentin käyttökate: 583keur ja Ohjelmistot segmentin käyttökate: 248keur. Tästä huolimatta, konsernin kokonaislukuja katsoessa käyttökate: 177keur.

Mitä en ymmärrä näiden raportointilogiikassa? Mielenkiintoisena havaintona, mikäli Q2/2021 ohjelmistojen käyttökate olisi ollut n. samalla tasolla kuin Q1 sekä ei olisi tehty R&D n. 0,5mEUR alaskirjausta olisi myös nettotulos jo pyörähtänyt mahdollisesti hyvin lähelle positiivista. Selvästi tällä n. 4MEUR liikevaihdolla pyöritään hyvin lähellä break eveniä.

2 tykkäystä

Sovittiin, että tehdään huomenna iltapäivällä. Julkaisu luonnollisesti pikimmiten purkituksesta.

18 tykkäystä

Hyvin laaja kysymys vaikka loppu kevennykseksi, uskooko TJ itse Optomedin mahdollisuuksiin olla tulevaisuudessa yksi merkittävimmistä kädessä pidettävien silmänpohjakameroiden valmistajista ja AI ohjelmistojen tuottaja?

10 tykkäystä

Kiitos kaikille hyvistä kysymyksistä! En edes muista, milloin olisi ollut näin monia kysymyksiä taskussa etukäteen, ja videon pituuskin siihen viittaa, että niitä riitti. Jos ei koko videota ehdi (vielä) katsoa, niin videon yhteydessä tuttuun tyyliin kysymysten kellotukset.

49 tykkäystä

Hyvä haastattelu, kiitos Antti! Paljon hyviä kysymyksiä ja Seppo vastasi niihin selkeän ytimekkäästi. Mukavaa saada vastauksia ja sitä myöden ymmärrystä Optomedia sekä sen pisnestä kohtaan. Ymmärrän taas paremmin, että tämä tienraivaaja on tavallaan vasta lähtenyt pyörimään eteenpäin ja aika näyttää, miten Optomed raivaajan pärjää tällä tuoreella alalla. :slightly_smiling_face:

23 tykkäystä

Kiitokset mainiosta hastattelusta! Toivottavasti saamme lukea tulevaisuudessa myös Inderesin analyysejä yhtiöstä! :+1:

13 tykkäystä

Tehdäänkö näitä haastatteluja ihan yleisön pyynnöstä vai onko tämä ensiaskel analyysipalvelulle? :thinking:

Joka tapauksessa hyvä haastattelu, hyvin tuli ilmi mikä mahdollinen potentiaali yrityksessä on.

11 tykkäystä

Hieman turhaa spekulointia itseltäni, ehkä, mutta menköön. En yllättyisi lainkaan siitä, että Optomed tulisi Indereksen seurantaan. Olisi ainakin varsin suotavaa ja järkevää yhtiön johdolta. Viimeaikaisista tapahtumista johtuen moni sijoittaja kaipaa selkänojaa ja luotettavaa analyysia yhtiöstä. Monet sijoittajat eivät itse osaa kaivaa tietoa tai tehdä analyysia, johon perustaa mahdollinen osto- tai myyntipäätös tämän tyyppisissä caseissa.

Monia yhtiö kiinnostaa ja tälläkin hetkellä omistajia nordnetin kautta on yli 3500!

Itse avasin rivin myös, kiinnostava tarina kehitteillä!:+1:t3:

24 tykkäystä

On myös RedEyen seurannassa. Onkohan monella firmalla molemmat?

1 tykkäys

On joitain ainakin, Suomesta muistelisin että SSH:lla ja Remedyllä on ainakin ollut. En ole nyt tarkastanut, onko muuttunut.

2 tykkäystä

Brasiliaa koskien: Kopsalan haastiksessa kiinnostava tieto oli, että jos laite (Aurora IQ) on saanut myyntiluvan, niin sitä voi myydä myyntiluvan saaneen AI-palvelun kanssa. Veikkaanpa, että Kopsalan nimeltä mainitsematta jättämä AI-palvelu on Optomedin kumppani Eyriksen Selena+, jolla on jo Brasilian myyntilupa.

https://eyris.io/latest_news.cfm?id=29

7 tykkäystä

Jenkkilässä on jo valmis paikallisen “Kelan” hyvityskoodi AI screenaukselle (olikohan joku 60usd/krt?). Jos Aurora IQ käytetään niin palvelun tuottaminen on ajallisesti varmaankin 5min/ potilas varsinkin kun se on integroitu johonkin muuhun kuten yleiseen terveystarkastukseen. → Kamera maksaa 9-10kusd ja AI vuosittain 1kusd.–>
Jos asiakas maksaa palvelusta 80usd/screenaus niin siitä jää omakustannus 20usd →
Palvelutuottaja investoi 11kusd joka tarkoittaa että laitteisto on maksettu 137 screenauksen jälkeen. Minusta erittäin kiinostava business case koko tuotantoketjussa :slight_smile:

15 tykkäystä

Hyvä videohaastattelu.
Tämä kohta kiinnitti huomiota

  • Kiinan jälleenmyyntikanavasta vasta 20 kanavaa 1000 auki, joten potentiaali pelkästään Kiinan osalta 50 kertainen.

Potentiaali on valtava, nyt vaan uskotaan ja toivotaan että myynti lähtee vetämään.

27 tykkäystä

Optomedin kumppanilla Eyriksellä toiminta laajenee Kiinaan, jossa on 117 miljoonaa diabeetikkoa. Ei suoraan sada Optomedin laariin, mutta edistää AI:n käytön yleistymistä.

One agreement signed on Monday was between Singapore start-up EyRIS and Beijing’s Aurora International, which will co-develop an artificial intelligence (AI) screening system for retinal diseases faced by an ageing population.

EyRIS chief executive Lai Teik Kin said: “This collaboration will not only witness the birth of EyRIS China but the delivery of our AI-powered eye-screening solutions into the second-largest economy in the world.

“This newest venture affords EyRIS the opportunity to join the fight of preventing blindness caused by diabetes in China.”

He added that in the long term, future lines of products can be introduced, which may include the detection of other eye conditions and possibly even other systemic diseases using AI.

13 tykkäystä

Korealaisen jällärin sivuilla mainostellaan näkyvästi Optomed Auroraa. Sivut päivitetty muutamia päiviä sitten.

https://www.aidrcorp.com/srvc/aifundus.do

14 tykkäystä

Eyenukin AI-ratkaisu otetaan käyttöön muutamassa sairaalassa Saksassa. Ei tämäkään suoraan Optomedille ropise, mutta edistää jälleen yleisemmin AI-ratkaisujen käyttöönottoa ja hyväksyntää.

7 tykkäystä

Tässä muuten vielä tuon korealaisen jälleenmyyjän/AI-palveluntarjoajan promovideo heidän palvelustaan. Optomed on näkyvästi esillä videossa.

13 tykkäystä